• UndrandeSökare

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    cooco skrev 2019-10-02 06:26:38 följande:

    Men då verkar det gå relativt snabbt att få ner värdena med plaquenil ändå. Hur länge ska du ta dropp? Det blir ju väääldigt dyrt. Men i slutändan värt varenda krona såklart!


    Dr Gorgy i London brukar vilja att hans patienter tar Ivig (Privigen) till ca v.30 i graviditeten. Så det blir rejält dyrt.

    Tumvante som gick hos Dr Christiansen i Danmark tog ca 10 ivigdropp under sitt sista lyckade försök. Men hon fick ju sina Ivig gratis i Danmmark eftersom hon är Dansk medborgare och fast boende i Danmark. För oss Svenskar är det fullt pris.
  • UndrandeSökare
    Marta87 skrev 2019-10-01 20:02:38 följande:

    Oj 15000 per dropp, det har jag inte råd med. Tack för svar!


    Det blir dyrare än 15.000kr per dropp totalt. Sen tillkommer avgift för att få droppet satt också. Marie på Fertilitetplus tar två tusen kronor per gång för att sätta ivigdropp. Det finns billigare droppsättningsställen, men det blir ändå rejält dyrt eftersom medicinen Privigen är borttagen från högkostnadsskyddet sen ca 7 år tillbaka. Räkna med 100.00-200.000kr för enbart droppen. Plus övriga mediciner om man ska ta ivigdropp till v.30.
  • UndrandeSökare
    LLW skrev 2019-10-02 20:52:56 följande:

    Det är konstant. Har haft lika ont i 8 timmar nu och börjar få panik. Kan inte ändra ställning, inte börja mig eller gå. Senaste timmarna har jag känt domningar i ben och armar. Typ som att dom somnat men det går inte över. :(


    Har du ringt och pratat med någon inom sjukvården tex 1177? Om inte, så gör det och hör vad de säger. Eller om det är akut ring 112.
  • UndrandeSökare
    LLW skrev 2019-10-03 07:26:25 följande:

    Jaha.. det positiva är att smärtan inte var pga prednisolonet. Det negativa är att det var en inkommande magsjuka som gav sånna extrema kramper och frossa.

    Nu är jag ju såklart jätteorolig för hur det påverkar ruvningen, samt om jag kan ta mediciner när jag är så dålig.. antar att det kan vara intralipiderna som gjort att jag är extra mottaglig, det finns ingen i min närhet som är magsjuk. Får ringa Falun och rådfråga lite tror jag!


    Beklagar att du fått magsjuka. Ja, ring till Falun och fråga. Kräks du upp tabletterna?
  • UndrandeSökare
    Anonymochorolig18 skrev 2019-10-06 10:39:01 följande:

    är plaquenil istället för prednisolon /samma syfte att lugna immunförsvaret? sett flera som tar det första gången idag.. aldrig hört om det tidigare från varken läkare eller personer som tar det..

    har själv fått prednisolon men man vill ju utreda alla alternativ så att säga..


    Nej, Plaquenil är EJ istället för Prednisolon (kortison).

    Plaquenil är en antimalaria medicin som ibland annvänds som ett alternativ till Humira (reumatism medicin). Humira och Plaquenil kan användas för att sänka Tnf-alfa.

    Men man ska ABSOLUT inte ta dessa mediciner om man INTE har högt Tnf-alfa.

    Proven som tas i Sverige för Tnf-alfa stämmer inte. Man måste ta TNF-alfa och skicka provet till USA för analys. Detta görs vid immunutredning hos Dr D i Aten och Dr Gorgy i London.
  • UndrandeSökare
    Anonymochorolig18 skrev 2019-10-06 10:41:18 följande:

    håller tummarna!!

    kan ha missat ngt inlägg (läser från mobilen ) men vad menas med förbereda kroppen med antibiotika?

    kan antibiotika (utan infektion el likn) hjälpa till inför graviditet/förhindra missfall ?


    Om man gjort Mensblodprovet och infektion hittats tex Hidden Chlamydia eller annat, så kan man behöva antibiotika innan insättning. Problemen kan komma tillbaka (tex om man blir smittad igen, tex pgr av ny partner, eller att mannen inte fick antibiotika tidigare ).

    Så tex Serum brukar ibland rekommendera att man tar antibiotika inför insättning av nytt embryo. Detta gäller endast vid ivf. EJ om man inte gör ivf utan försöker naturligt enligt vad Serum sagt till mig.
  • UndrandeSökare
    Mickiisen skrev 2019-10-06 21:25:22 följande:

    Hej!

    Ska åka till Aten om 2 veckor och göra immunutredning hos dr dimitri och hysto hos ivf serum. Någon som har något förslag/tips på hotell? Och är det något annat jag bör tänka på? :) Tips mottages gärna!


    Boka gärna ett hotell nära Syntagmatorget, då bor man centralt och nära till tunnelbanan och busshållplatsen till bussen som går till flygplatsen. Dessutom finns det gott om apotek runt Syntagmatorget.

    Det finns i stort sett ett Apotek i varje gatuhörn runt Syntagma. Du hittar dem lätt genom att titta efter det röda eller gröna plus de har som skylt. Vissa Apotek har också öppet på kvällen.

    Undvik att bo i området Omonia, billigare hotell men inte bra område (mycket knarkare där speciellt kvällstid).

    Man kan köpa alla mediciner receptfritt på Apoteken i Aten inkl alla mediciner som behövs för immunbehandling tex intralipid.

    Ta med bra skor, för man kommer gå mycket !

    Apoteken har mycket små lager av medicin hemma, så man får endera besöka många Apotek eller försöka hitta något som vill beställa hem medicin till dagen efter.

    Köp och använd Värdebälte under kläderna (det finns gott om ficktjuvar i Aten, tex på metron/tunnelbanan). Det är flera här itråden som blivit bestulna.

    Ta med en kabinväska och en stor resväska (den stora resväskan checkas in på flygplatsen). I den stora resväskan måste du lägga alla mediciner som är i form av sprutor (tex Clexane) och vätskor (tex intralipid).

    De mediciner som Dr D främst använder är

    Baby Aspirin 100mg (motsvarar Trombyl 75mg i Sverige)

    Clexanesprutor (motsvarar Fragmin i Sverige)

    Prezolon 5mg (Prednisolon i Sverige)

    Intralipid 250ml (köps i lådor med 10påsar i varje låda) samma namn i Sverige.

    Det kan också vara bra att köpa Utrogestan 100mg eller 200mg (progesteron som kladdar mindre än Lutinus).

    Samt Filicine 5mg (Folsyra i den dosen är receptbelagd i Sverige). Ev. kommer Dr D också vilja att du köper andra mediciner. Han brukar ge varje patient ett personligt handskrivet papper på vad han vill just den patienten ska köpa. Köp med dig fler förpackningar av varje medicin än han rekommenderar. Sen efter att du betalat hans faktura när du kommit tillbaka till Sverige och fått dina provsvar kan du be Dr D att du får EU-recept av honom, som kan lösa ut på Svenskt Apotek (det blir då utanför Högkostnadsskyddet).

    Lycka till på resan !
  • UndrandeSökare
    Mickiisen skrev 2019-10-06 21:25:22 följande:

    Hej!

    Ska åka till Aten om 2 veckor och göra immunutredning hos dr dimitri och hysto hos ivf serum. Någon som har något förslag/tips på hotell? Och är det något annat jag bör tänka på? :) Tips mottages gärna!


    Se mina tips ang mediciner och annat praktiskt i mitt tidigare meddelande.

    Har du/ni tid över, så passa gärna på att kombinera läkarbesök, hysto och apoteksshopping, med lite sightseeing om du har möjlighet.

    Det finns gott om intressanta historiska platser att se i Aten, och utsikten från Akropolis är verkligen otrolig Första gången vi var i Aten stannade vi i en vecka och kombinerade läkarbesök med en hel del sightseeing.

    Vill du/ni äta gott så finns det gott om mysiga resturanger i området Plaka. Grekisk sallad är gott, och Sovlaki (grekiska grillspett) och den grekiska efterrätten Baklava med vaniljglass kan absolut rekommenderas !

    Hoppas resan går bra.
  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-10-15 11:40:51 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig - inskrivning och UL idag och... det är två! Två hjärtan pickade och båda mättes till 8+5 (tror det var 21 mm) och jag är 8+3 idag, så det kändes bra. Var dock helt oförberedd på att det skulle vara två - jag kom inte ens ihåg att Dr D satte tillbaka två, jag var så fokuserad på att jag vill ha ett bra embryo kvar i frysen efter återförandet. Fortfarande bara vecka 9, så än kan mycket hända, men just nu är jag glad.  Har inte haft några symptom alls (mycket molvärk och muntorr v.4-5, men inget alls sedan dess), inget illamående, inga ömma bröst, ingen extrem trötthet (kan ju bero på kortisonet).

     


    Grattis till 2 hjärtan som slog. Då satte Dr D in 2 embryon? För du hade ju bara 2 embryon kvar innan detta försök?
  • UndrandeSökare

    Smillis-Om man skulle ha koagulationssjukdom så behöver man fortsätta med blodförtunnande sprutor till 6 veckor efter förlossningen. Kolla med din läkare om du kan få ta koagulationsprover innan du slutar. En bekant till mig var gravid och barnet i magen dog i magen sent i graviditeten och det visade sig efteråt att hon hade utvecklat koagulationssjukdom under graviditeten så det blev proppar i moderkakan och barnet dog av det (det gjordes obduktion).

    Du kan också kolla med Penny på Serum om de kan skicka dig sprutor. Jag vet att de skickat sprutor till andra länder förr i allafall.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!