• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • AnnC
    MrsHK skrev 2015-01-19 13:05:13 följande:

    AnnC, lider med dig, det är så sorgligt och jag vet hur det känns att förlora ett litet barn pga något i mitt fall förmodat immunrelaterat. Håller tummarna för att det får gå bra nästa gång. Varma tankar till dig.


    Tack.. så du är också änglamamma? Det känns verkligen. Inte bara saken att förlora sitt barn men för att man även vet att det är ens egen kropp som orsakat det Tvivlar egentligen på om jag ens borde försöka igen, jag har en som det känns nu mirakeldotter född 2012. Väldigt tacksam. Vill så gärna att hon ska få ett levande syskon att behålla och samtidigt vet jag inte om jag kan avsluta mitt barnafödande på detta sätt. Skulle känna mig väldigt bitter tror jag...
  • Snart lycklig

    [quote=74709085][quote-nick]barcelona 78 skrev 2015-01-19 09:06:35 följande:[/quote-nick]

    Hej! Undrar vad ni brukar ha för dos Ovitrelle vid IVF? Räcker det med 250 mikrogram, en spruta alltså?

    Så roligt och se att Zwillinge, kattflickan och SL fortfarande är gravida! Jag tänker på er!

    [/

    Tack! Jag hoppas det ser lika bra ut efter onsdagens koll. Jag har ju levt lite som i ett vakuum fram tills dess, men nu är det bara två dgr kvar. Är då på 10+6 och förra kollen gjordes i 8+4, så det känns oerhört nervöst. Inga mera negativa besked nu, tack!

  • Snart lycklig

    Lider med er Änglamammor. Det skulle ingen behöva drabbas av.

    Jag hoppas innerligt att alla kämpande härinne får rätt hjälp och till slut står vi alla höggravida.

  • AnnC

    Har redan fått svar från dr Braverman. Blev erbjuden en fri 10 min konsultation via skype. Nu undrar jag då... om det här med kardiolipinantikropparna. Jag har ju inte ens varit hos min vanliga gyn här i Sverige än, ska dit imorgon och se vad han har att säga. Vad gör Braverman annorlunda än vad de gör här i Sverige? Kan man lyckas med hjälp av honom utan att behöva åka till NY?


    Jag ska absolut ta den fira konsultationen, så vet jag förhoppningsvis vad skillnaden är sen. Men frågar er som haft kontakten! (och är det fel tråd jag är inne i då förresten, denna tråden handlar ju om Aten?)

  • LinneaSvea

    Tack snälla Zinfandel! Synd att man bara kan träna 2 veckor i månaden då , jag hade gärna gått ner lite i vikt och fått bättre kondition. Har du några tankar om varför jag alltid nu för tiden får sån mens/molvärk ca 2-4 dagar efter ÄL och fram till mens. Är det slemhinnan som börjar lossna för att den känner att ägget inte blivit befruktat?? eller har du några andra idéer?? Tack!!! 

  • Zinfandel

    Linnea: ah jag trodde att du skulle göra IVF, förlåt jag läste slarvigt. Men jag hade i vilket fall tagit det lugnare just de två veckorna även i vanliga cykler, för säkerthets skull. Har du endo..?

    AnnC: jag tycker det är bra att lyssna på båda och därefter fatta ett beslut. Du behöver inte åka dit utan kan vara en overseas patient. Det handlar såklart om helt andra pengar så det är bara du själv som kan avgöra om du känner att pengarna motsvarar en adekvat behandlingsplan. Lycka till!

  • barcelona 78
    AnnC skrev 2015-01-19 14:23:00 följande:

    Har redan fått svar från dr Braverman. Blev erbjuden en fri 10 min konsultation via skype. Nu undrar jag då... om det här med kardiolipinantikropparna. Jag har ju inte ens varit hos min vanliga gyn här i Sverige än, ska dit imorgon och se vad han har att säga. Vad gör Braverman annorlunda än vad de gör här i Sverige? Kan man lyckas med hjälp av honom utan att behöva åka till NY?

    Jag ska absolut ta den fira konsultationen, så vet jag förhoppningsvis vad skillnaden är sen. Men frågar er som haft kontakten! (och är det fel tråd jag är inne i då förresten, denna tråden handlar ju om Aten?)


    AnnaC, jag har haft kontakt med Braverman och har fortfarande! Det går att få väldigt mycket hjälp utan att behöva åka till NY! Han svara alltid på mailen väldigt snabbt! Lycka till!!
  • Zwillinge86

    Tack för era svar om svensk ordination. Har beslutat mig för att vara ärlig vid inskrivningssamtalet. Har ju ändå en läkare (dr.D) som står bakom behandlingen och mvc kanske inte bryr sig särskilt mycket ändå. Jag har ju inte APC-resistens eller höga NK-celler, utan min immunutredning visade mest på att min hormonella obalans kunde orsakas av överaktivt immunförsvar (var det cd56 möjligtvis?). Är i den bemärkelsen ingen klockren immunpatient. Det i kombination med att behandlingen psykiskt tar fokus och glädje från min graviditet gör att jag fundera på att göra som en del andra och på eget bevåg trappa ner och avsluta behandlingen tidigare än Ds ordination. Vill absolut inte gambla, men i nuläget känns det inte som att jag kanske är i behov av hela paketet efter de mest kritiska veckorna är över, men vad vet jag!?

  • Zwillinge86
    astmatiker skrev 2015-01-19 18:00:58 följande:

    Zwillinge vad säger Dr D om ditt immunförsvar nu och hur ofta tar du FBC- prover o IL-dropp?


    Han säger att min kropp är lugn och att tycker att graviditeten utvecklas väl. Jag har tagit ett IL varje till varannan vecka och Däremellan fbc. Förutom just vid plusset har jag inte haft några symtom och det är bara då han förklarat att mitt immunförsvar reagerat. De andra gångerna har jag fått order om dropp asp helt utan förklaring. frågade nu senast hur han tänker lite mer långsiktigt då jag behöver förstå för att stå ut, och fick då bara till svar att han vill vara på den säkra sidan fram till v12. Så jag vet egentligen inte så mycket...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!