• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Detta vet jag:

    Längd ungefärlig

    Ögonfärg

    Hårfärg

    Ålder

    Blodgrupp

    Att hon givit graviditet och barn tidigare (vet ej om hon själv el tidigare donation)

    (Kroppstyp)

    (Karaktärsdrag, beteende när hon kommer till kliniken)

    Vet ej land, har inte frågat

  • Snart lycklig

    Stina, jag fick Klexane utskrivet på svenskt recept och är ganska säker på att det är 100 mg/ml. Jag fick felaktigt recept. på 150 som jag aldrig hämtade ut. Därför jag kommer ihåg. Kan försöka se om jag har några gamla underlag, när jag kommer hem senare i em. Ej hemma nu.

  • Snart lycklig
    Vilaa skrev 2016-04-15 20:15:58 följande:

    Tog du i magen hela tiden då? Jag ska ta tills vecka 34 med :)


    Vad roligt att allt gått bra! Jag tog endast i magen hela tiden. Gick bra, hade lite extra hull tydligen trots spänd mage. Dock är jag fortfarande blå på magen, trots att min lilla pojke är drygt 9 månader. Undrar om ngn annan också fått bestående blånader, eller om det helt gått bort efter ni slutade med sprutor?
  • Snart lycklig
    Stina B skrev 2016-04-16 14:52:03 följande:

    Någon som gjort äggdonation hos Dr D och vet varför testdag är så tidigt hos honom? Å varför skiljer det så mycket i tid mellan olika kliniker. Hade hcg 2 i torsdags, insättning måndagen före. Det är väl dag 11? Å då borde hcg vara uppe i över 50 eller? Vill ju inte ge upp om det skulle finnas en microskopisk chans att det "tagit sig" sent.


    Dr D vill även se begynnande graviditet (då det syns, inte alltid om det är för tidigt), pga att han vill se det i kombination med FBC etc, för att få en helhetsbild. Se tecken på immunatack, varför vi reagerat, om det troligen fastnat eller inte, fortsatt medicinering etc.

    För det första, fick du 5-dagars tillbaka? Satte du tillbaka i måndags och test tre dagar senare/rd 3? Om det är så, är du ju bara på dag 8 från "ägglossning"/embryots 8:e levnadsdag) vid testet (i torsdags). Alltså för tidigt för säkert test.

    Eller satte du in 5-dagars en vecka tidigare? Då blir det 10 dagar efter transfer/rd 10. Alltså på dag 15 från "ägglossning"/embryots 15:e levnadsdag. Alltså ungefär när det är dags för mens. Kan vara flr tidigt för test, men troligt visar blodprov korrekt resultat vid denna tidpunkt.

    Lyssna på Dr D och följ hans anvisningar. Lycka till!
  • Snart lycklig
    Fidelia skrev 2016-04-17 22:29:57 följande:

    Jag tog sprutorna i magen hela graviditeten och för mig tog det ett år tills de sista mörka fälten försvann.


    Tack för info. Då är jag inte ensam.
  • Snart lycklig

    aylak, jag hade föreliggande moderkaka, s k placenta previa. Fick någon småblödning i v 22 ca. Fick egentligen inga restriktioner, men undvek sex och träning (lat även i vanliga fall).

    Däremot jobbade jag för mkt, stressade för mkt, höll på med husköp och visning och försäljning av lägenhet. Hektisk period. Lite senare i graviditeten fick jag order om att inte vara längre än 30 minuter ifrån Karolinska Sjukhuset, där jag skulle föda, pga av risken för blödning. Dock skulle jag tagit det lugnare. Åkte in i på kvällen v 34+2 pga av blödning, ofarlig, gammalt blod. Däremot började jag må konstigt och dåligt. De hade löpande kontroll på mig under de sista veckorna, pga av risken för havandeskapsförgiftning, då jag började få symptom.

    Allt slutade med akut kejsarsnitt dagen därpå, v 34+3, pga av svår havandeskapsförgiftning. Allt gick bra!

    Min moderkaka flyttade sig inte, så vi hade planerat KS inbokat tre v senare. De vill göra KS innan man får egna värkar, om moderkakan ligger kvar helt för.

  • Snart lycklig

    aylak, stort grattis också förstås.

    Vår lille kille fyller snart 1 år, helt obegripligt, tiden gått så fort. Naturligtvis är han helt underbar och fantastisk! ;)

  • Snart lycklig

    RobSab, stort varmt grattis till er! Som ni kämpat och nu är ni äntligen föräldrar. Underbart att lille killen är så stark och vuxit på sig. Vår föddes ju i v 34+3 och var något större. Han hade också mkt starka lungor, inga problem alls. Tror som ni, att Prednisolonet var till god hjälp för mognaden. Grattis och njut! Krama mannen också.

  • Snart lycklig

    Zwillinge, undrat så hur det gick för dig i graviditeten. Vi låg ju ganska lika i våra graviditeter. Blir så ledsen att läsa att din son är sjuk. Så liten. Hoppas av hela mitt hjärta att han är stark och blir helt frisk. Styrka till dig/er. Hoppas också att din nya graviditet går bra. Stor varm kram.

  • Snart lycklig

    Solkattan, först, så glad för din skull att allt fortsätter att gå bra!

    Jag gjorde ju ÄD hos Dr D. Jag fick ta kortison hela graviditeten, 10-15 mg på slutet. Trappade sedan ner efter graviditeten.

    Faktum var att jag fick lite ont i leder och blev lite stel, så efter jul (bebis då 6 månader) testade jag att öka till 10 mg och har sedan minskat med 0,5 mg per månad. Denna månad oktober tar jag 5,5 mg (2,5 mg tablett och tre kapslar på 1 mg per styck). Nästa månad tar jag 5 mg osv. Bebis blir då 1 år och 4 månader. Jag mår riktigt bra i kroppen tror jag, så denna oerhört långsamma nedtrappning har i alla fall varit bra för mig. Har en amerikansk läkare på VC som rekommenderat mig detta. D anser att man kan trappa ner snabbare.

    Prednisolon är inte alls dyrt utan högkostnad. Såklart, alltid bättre gratis.

    Fortsatt lycka till!

  • Snart lycklig

    Dreamz, först, grattis då klart! Underbart och spännande!

    Man räknar väl så att insättning sv 5-dagars blasto är på dag 2+5. "ÄL" på dag 2+0. Oavsett veckodag, måndag är inte alltid 3+0, 4+0 osv. Satte du in 5-dagars? När?

  • Snart lycklig
    dreamz skrev 2016-10-28 09:11:43 följande:

    5 dagars den 11 oktober satte vi in.


    Jag kan inte få det till annat än att du idag fredag är på 5+1, inne i vecka 6 Jag satte också in på en tisdag, 5-dagars, hade alltid X+0 på torsdagar, X+4 på måndagar osv.
  • Snart lycklig
    mom2012 skrev 2016-10-28 12:13:48 följande:

    Om jag fick tillbaka 17/9 (5dgrs) vilken vecka skulle jag då va i nu? Jag trodde måndag va vecka +0 men det kanske va för att de va så sist för mig :) Detta är svårt. Hihi


    I vecka 9, 8+4. Du har turen att byta vecka på måndagar. Du påbörjar vecka 10 på måndag, du har då gått 9 fulla veckor och 0 dgr, alltså 9+0 på måndag.
  • Snart lycklig
    Cao skrev 2017-03-18 16:19:07 följande:

    Jag har saknat er och undrat hur det går för er. Ju, jag har förtroende för Dr D.  Vi få se hur det går annars bli det äggdonation.


    Cao, tack allt är bra. Vi gjorde ju till slut äggdonation hos Dr D och lyckades på första försöket. Fick en son som snart är 21 månader. Han är helt fantastisk, så rolig, så söt (såklart ), så underbar, pussig, kramig och jag älskar honom så enormt. Det jag framförallt vill säga är att han känns som så mycket "min, från mig" Tänker egentligen inte alls på att det är äggdonation. Han är mycket likt sin pappa, MEN lite roligt är att han har riktigt blå ögon, då donatorn och fadern har gröna och jag har blå......., hihi......

    Jag är så lycklig att det känns så bra "trots" att det är äggdonation, för ni som följt mig vet hur svårt jag hade att övergå till ÄD. Skulle vilja säga till alla som har svårt att övergå till ÄD, var inte så rädda som jag.

    Jaja, lätt att vara efterklok.......

    Cao (och alla andra kämpare), stort lycka till med egna eller donerade ägg!

    Solkattan, det närmar väl sig förlossning för dig, eller hur?

    Che, läser du här ngn gång? Hur mår du?
  • Snart lycklig

    Jag stimulerades alltid med högsta dos Menopur i Sverige och även i Danmark. Pga av hög ålder och mkt lägre chanser, alltså 450.

    När jag sedan kom till Dr D sänkte han dosen rejält. Började dock med 300 (bara för att jag inte vågade sänka mera) men gick ner mer och mer. Många av mina stimuleringar i min ägginsamling hade jag endast 75!!!!!! Vi brukade dock kanske börja med 150 för att få en skjuts i starten, men gick snabbt ner till 75. Folliklarna växte då saktare och en del små växte ikapp. Med högre dos var de mer ojämna i stl, någon el några växte alldeles för snabbt, sköt iväg. Totalt sett (alla stimuleringar ihopräknade) blev det kanske några färre folliklar, men jag är helt övertygad om att det blev mkt mkt bättre kvalitet på äggen. Alltid mogna ägg. Så var det ju inte i SE och i DK.

    Som exempel, jag samlade ju mina ägg hos Dr D i en ålder på 46,5-48. Om jag kommer ihåg rätt så hade jag då samlat ihop 14 frysta 1-dagars embryon. Tror alla 14 (möjligen 13) klarade upptiningen och odlades vidare till blasto. På återföringsdagen hade jag 10 st 5-dagars blasto! Det tycker jag är många med tanke på min jättehöga ålder. Många av dem såg dessutom riktigt bra ut, det man kan se utifrån. Embryologerna var mkt imponerade. Dock slutade min insamlingsresa ändå inte med ngn graviditet, endast med ett tidigt missfall, ingen fullgången graviditet. (Jag kan för alltid åtminstone känna att jag gjorde allt.)

    Jag kan med säkerhet säga, liksom Dr D sa, att jag aldrig fått så många blasto med högsta dos, säker på att det blev bättre kvalitet med lägre. Varför fick jag annars så mycket bättre resultat när jag var betydligt äldre än när försöken gjordes härhemma. Endast en gång fick vi till frysen i Sverige, 1 blasto.

    Lite rörigt, men det jag vill säga är att det inte alls behöver bli sämre resultat med lägre dos. Lita på Dr D. Jag fick många ggr bevis att han rättade till tillväxten av follklarna, när han sänkte dosen till 75. De små hann ikapp, istället för att det skulle bli en elller två ledande och de andra inte hann växa ikapp alls.

    Dock är vi alla olika, men så här var det för mig i alla fall.

  • Snart lycklig

    Jag har haft det precis som många av er beskriver med stelhet och värk. Jag fick ju min son för drygt 1 år och 10 mån sedan. Jag var uppe i en dos på 25 mg under grav, men trappade ner till 10 mg vid tidpunkten för födelsen, akut v 34. Sedan trappade jag ner sakta enl ordination från Dr D och svensk läkarvård.

    Första tiden var jag så stel, hade svårt att resa mig från golvet. När sonen var ett halvår höjde jag återigen till 10 mg kortison, efter samtal med Dr D, för att se. Allt försvann, ingen värk och stelhet, varken i händer eller fötter. Sedan dess har jag trappat ner SUPERSAKTA, med 0,5 mg per månad, så nu först är jag nere på 1 mg. Det beslutet tog en svensk (ursprungligen från USA) läkare och jag själv beslut om. Dr D tyckte jag kunde trappa ner mkt snabbare. Kommer sluta om några veckor helt. Kan dock då och då, periodvis känna av värk och stelhet, särskilt på morgonen eller när jag suttit still en längre tid. (Det finns Prednisolon på 1 mg, kapsel, heter Prednisolon APL. Apoteket Lloyd hjälpte mig med det, inte ens läkaren visste.)

    Naturligtvis är min värk bagateller jfr med min tidigare barnlöshet! Min son är värd allt mitt kämpande, då som nu. Dock jobbigt att hamsteransiktet tog lite längre tid att bli av med än önskat. Nu helt borta sedan en längre tid.

    Torr hud vet jag inte, men nu en tid har jag varit så fnasig vid ena mungipan, torr, flagnar och stramar.

    Finnar/bölder fick jag också. Dock inte i ansiktet, utan längst ned på skinkorna. Inte heller så kul. Inåtgående, som lämnar ärr, nästan som små kratrar. Haft det i två skov, men nu borta sedan ett halvår. Vill ara att ärren ska blekna. Hade det redan under graviditeten.

    Men som sagt, allt detta var/är det värt.

  • Snart lycklig
    Ananax skrev 2017-05-12 15:44:30 följande:

    Skönt att höra att din stelhet är på väg att vara helt borta! Hur snabbt efter att du slutat äta kortison märkte du av problemen?


    Tror inte jag hann fasa ut Prednisolonet helt, fick nog värk ganska snart efter förlossningen och det var ju då jag började trappa ned till de allra lägsta doserna. Så jag fick värk och stelhet, trots låg dos kortison, men vid höjningen igen till 10 mg försvann det helt.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!