• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Solkattan, du vet ju hur jobbigt jag tyckte det var att ens tänka på ÄD. Kan ärligt säga att jag nu inte tänker så mkt på det, bara ibland...... Det är verkligen min älsklingsbebis därinne.

  • Snart lycklig
    aylak skrev 2015-04-26 16:41:08 följande:

    Tack Cathy!

    Jag har inga influensaliknande symptom och den värk jag har tror jag inte är relaterad. Har hemsk magvärk sen efter ÄP och löjligt ömma bröst alla redan. Kände dock av ledvärk igår, men det har lugnat sig.

    Har tagit 3 IL innan ET, ett varje vecka - senaste var dagen innan ET. Nästa är planerat till på onsdag. 

    Hur medicinerade du iom immunreaktion redan samma dag som ET?

    Jag tycker det har blivit svårare att få ordentlig feedback från dr D och när den kommer blir det ofta panik och order om att ta IL direkt, vilket inte är helt lätt. Och stress är ju inte heller bra... Kanske sämre feedback för att jag har så mycket annan medicinering och inte kan följa hans program helt och hållet - krånglig patient . Pred fungerar t.ex. inte, det verkar snarare trissa mitt immunförsvar. Så jag får delvis lägga upp min egen plan.

    Kan ta blodprov imorgonbitti och få svar samma eftermiddag. Dr D verkar beordra mig IL utifrån symptom eller stigande lymfocyter, men jag har inte riktigt fått kläm på hur han bedömer det hela. Hoppas få hans råd imorgon, men känner mig inte säker på det...


    Jag har hela tiden preliminärbokat för IL-dropp samma dag som jag tagit blodprover. Det har funkat kanon och jag har tagit nästan 30 st dropp sedan behandlingsstart (är idag i v25, 24+3). Alltid kunnat ta dropp när D velat. Har också tagit några egna beslut utifrån prover och innan jag fått svar från D. Har sedan fått bekräftat att jag gjort rätt. Dessutom skadar inte IL-dropp alls på ngt sätt. Nu har jag tillgång till flexibla Marie här i Sthlm, så det hjälper ju till. Lycka till!
  • Snart lycklig

    Symptom och om Lymfocyterna och Monocyterna gått upp. I mitt fall är han nöjd när Lymfocyterna är max 2.3-2.5. Monocyterna helst under 0.9-1.0.

    Jag har ju tagit Neupogen så mina Leukocyter och Neutrofila Granulocyter (kanske fel stavning) har varit skyhöga, så det kanske är ngt som D också tittar på i normala fall.

  • Snart lycklig

    Marie skriver remisser, antingen till labb tillhörande KS och ett annat labb (kommer inte ihåg vilket). Marie är inte läkare. Hon har tidigare bl a arbetat som BM. Hon är underbar!

  • Snart lycklig

    Sarabara, grattis till plusset! Underbart. Jag är nu i v26 och började trappa ned kortisonet så sent som för knappt tre veckor sedan. Tagit en dos på 30 mg, men är nu nere på 22,5 mg. Hoppas få minska till 20 mg efter veckans blodprover.

    Mitt råd är att åtminstone fortsätta med den dos du tar idag en tid framåt.

  • Snart lycklig

    Sarabara, jag har tagit 20 mg kl 07.00 och 10 mg kl 13.00. Man ska inte ta em-dosen för sent pga av att det då kan bli svårt att sova. Tar nu 20 mg kl 07.00 och 2.5 mg kl 13.00 (samtidigt som jag tar Baby Aspirin/Trombyl).

  • Snart lycklig

    Grattis till alla som fått plus och håller tummarna för er som kämpar!

    Jag har gjort ÄD hos dr D. Ingen väntetid, men som sagt, ledig i augusti som alla andra greker. Jag lyckades på mitt första försök. Fick dunderresultat från donatorn. 14 ägg och 9 blastocyster, tre till mig och sex till frysen. Tre i frysen minst lika bra som de tre jag fick tillbaka och tre lite sämre raiting, men bra.

    Alla tre fastnade till att börja med, trillingar, men till slut blir det nu en enling. V 29, 28+2 imorgon lördag.

    Gjorde två Neupogen-sköljningar innan transfer och tog Neupogen-injektioner tills runt v 20. Runt 30 st IL-dropp hittills. 30 mg Predinisolon, som jag de sista veckorna trappat ned till f n 15 mg. Baby Aspirin och Klexane 6000 IE el IU dagligen.

    Har antagligen svår immunproblematik, men som inte syntes i Chicagoproverna. Syntes i somras när jag blev gravid med mina egna ägg, men fick ju tyvär ett tidigt missfall. Ökade dosen immunmediciner inför mitt första ÄD-försök och det gick ju lysande.

    Fattar knappt ännu att JAG är gravid.

  • Snart lycklig

    Så ledsen för din skull Ananda. Nu vet du att det ör möjligt, så jag håller tummarna för att det nästa gång funkar hela vägen. Kram.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!