• AnnC

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjälp jag får panik!

    En del av er med immunproblematik har ju haft upprepade missfall. Jag har haft två tidiga innan hjärtat började slå, då utan behandling. Nu är jag gravid i v 6+6 och går på fragmin, lutinus och har tagit 1/4 albyl minor sen plus. (Fragmin start från äl+6)

    Gjorde vul igår och det fanns antydan till hjärtslag men fostret var väldigt litet för veckan. Har en tid för nytt vul om 2 veckor och jag går sönder av oro. Jag har ju kommit längre med behandling än utan. Men är det inte tillräckligt? Kan jag göra något mer? Har prednisolon hemma som jag ändå inte vågat ta på eget bevåg. Är det någon idé? Mår så dåligt över detta nu.

  • AnnC

    Det jag även undrar är om nån mer fått missfall även med behandling och hur gjorde ni då nästa gång?

  • AnnC
    Cathy skrev 2015-04-25 17:36:47 följande:

    AnnC; grattis till plus!! Förstår att du är orolig och för att du ska kunna vara lugn till ditt nästa VUL så föreslår jag att du börjar med kortison, 5mg och trappar upp efter någon dag till 10mg, gärna 15mg. Kram


    Tack! Men jag är så inställd på mf nu, vågar inte hoppas för att bli besviken helt enkelt.. Så mitt andra "problem" då för vill ju ha mannen med på det, och vi pratade nu och han tyckte inte jag skulle ta prednisolonet om inte en läkare tycker det. Han tror inte det hjälper att börja så här sent isf.

    Suck, så kluven och orkar inte..
  • AnnC

    Igår kontaktade jag dr D och nu tänker jag gå all in. Har haft kontakt med braverman innan men det kändes som det blev mycket dyrare med immuntesterna, och Grekland känns lite smidigare ändå!

    Så vi ska inte prata förrän nästa vecka, men har redan nu lite funderingar bara som jag helt enkelt är nyfiken på och oroar mig lite över!

    När man gör immuntestet, gissar det är "Chicago testet" (som kostar 900 euro) måste man göra det på plats eller kan man fixa det hemifrån? Vad ingår i det testet egentligen? Är det hela rubbet med cd, nk celler och tnf alfa? Något mer?

    Vad jag förstått av vad jag läst innan här så ska man sen om/när man lyckas bli gravid, ta blodprover hemma och skicka till dr D så han kan justera doserna. Hur har ni fixat detta? På Vc? Privat? Har det kostat pengar?

    Även om jag inte fått nån ordination än så gissar jag att dropp kommer bli aktuellt och oroar mig lite för den biten. Hur får ni tag i dropp? Köper ni där? Kan dr d skicka? Eller har nån lyckats få recept hemma med hjälp av dr D's ordination? Hur får man tag på nål o slang och sånt? Hur har ni fixat att få droppet? (Jag har en kompis som kan göra det men hon bor 40 mil ifrån mig så visst hade det varit smidigare att kunna fixa det närmare, men det får ju gå i värsta fall)

    Nån som orkar ta sig igenom alla frågor? Har säkerligen fler

    Jag gör inte ivf, utan får upprepade missfall trots behandling med fragmin, trombyl och progesteron och är säker på att det är immunologiskt då jag har elaka antikroppar redan.

  • AnnC

    Tack så mycket för era svar! Det lugnar mig lite, låter ju som det skulle kunna gå hyfsat smidigt ändå!!

    Tack puni jag inboxar dig säkert senare!!

    Åh jag inser väl att det ändå är smidigast att åka dit och ta proverna, kruxet bara att jag är lite flygrädd efter allt jag varit med om senaste året så tror jag att det värsta ska hända mig hela tiden. Så jag drar mig. Men ska samla mod..

    Jag kollade på werlabs men hittar inte nåt sånt paket, full blodstatus heter det va? Eller plockar man ihop det man behöver och vad är det isf? Vet nån vad det kostar? Blir det gratis om man lyckas få det på Vc eller får man betala för det?

    Jag vet det finns massor av info i denna tråden men den är sååå lång!! Jag har ändå gått igenom en del redan. Får fortsätta läsa

  • AnnC
    pink lily skrev 2015-05-09 19:35:33 följande:

    AnnC, heter Blodstatus+B-celler, kostar 295:- på Werlabs. Kan få rabatt via koder

    Vad kostar det om man tar på VC, någon som vet?


    Tack! Vart hittar man rabattkoder?
  • AnnC
    che71 skrev 2015-05-10 10:20:01 följande:
    Fbc via Vc remiss kostar ingenting
    Det låter ju ännu bättre om det funkar så ;) super. Kanske inte blir så krångligt som jag trodde! Ser fram emot detta nu. Först ska jag få ut detta ma, är på sjukhuset och ska få förberedande tablett nu
  • AnnC

    Är ni fler här inne än puni och che71 som sökt immunhjälp pga upprepade missfall som blivit naturligt gravida? Skulle gärna vilja läsa mer om er.

  • AnnC
    che71 skrev 2015-05-11 08:44:10 följande:
    Kram till dig på din jobbiga dag..hoppas det fungerar o går fort i alla fall.

    Ja om du kan få hjälp via en VC (lättare sagt än gjort) kan du be att få recept på IL o remisser till blodprover FBC som du tar många gånger både innan o under graviditeten. Men du ska nog ha en "ordination" av Dr D att visa.
    Men ring runt o kolla med VC om det finns en läkare som är välvilligt inställd.
    Men du hade ju en specialistläkare som var bra, den läkaren kan ju också skriva remisser o recept?
    Tack,. Det var bara förberedande tablett igår, imorgon ska jag in och ta cytotecen.. Nervös för det.

    Ja den läkaren var verkligen bra. Men hon var inte alls positivt inställd till allt detta, både jag och maken fick känslan att hon har "gett upp" på oss nu och tyckte vi skulle ställa in oss på att kanske inte få fler barn. Riktigt besviken på hennes inställning faktiskt.

    Efter jag får ordination från dr D får jag höra runt med Vc. Har en i åtanke faktiskt som alltid tjatar om att de vill man ska lista sig hos de.
  • AnnC

    Jag läser och läser om er allihop och ni ger mig styrka att fortsätta!

    Jag skickade formuläret till dr D i fredags men sen har han inte återkommit med telefontid än, han sa annars att vi kunde ha den denna veckan. Men vore ju bra att veta när. När har ni fått bokat tid efter ni skickat formuläret?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!