• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Om jag ska bidra med ännu en diet i djungeln så blir det - varm mat och varmt vatten. Har oxå testat allsköns dieter, till sist tog jag fasta på rådet från kinesisk visdom att hela tiden tänka "energivinst". Att äta kall mat och dricka kallt betyder att kroppen måste förbruka energi på att värma upp det innan den kan bearbeta och smälta det. Att äta lättsmält, och laga mat så att den blir mer lättsmält t ex genom rejäla långkok istället för stekning, gör också att kroppen förbrukar mindre energi på matsmältningen och mer på att resten av kroppens funktioner fungerar. Jag dricker numera bara varmt vatten, ibland med ett par droppar citron eftersom det hjälper till med matsmältningen. Citron stimulerar utsöndring av galla. Låter fattigt med vatten, men nu kan jag faktiskt känna ett sug efter en kopp varmt vatten. Så gott, mmmm! Numera blir jag också bara mätt om jag äter varm mat. Ångkokar allt, äter inget rått. Känns ofullständigt att äta kallt liksom. Ja, det är bara ett råd som jag fått, var och en får bilda sig en egen uppfattning.

  • pink lily

    You go girl! Att vara tacksam för det man har tar en halvvägs genom förlusten. Bryt ihop o kom igen, du tänker helt rätt. Stor styrkekram till dig!

  • pink lily

    Snart lycklig, lycka till! Ett tips om du är stressad eller har svårt att somna: body scan meditation, eller annan meditationsövning av Jon Kabat Zinn. Finns övningar för när man sitter på bussen, eller äter etc. Är vetenskapligt utformade o belagda, och används i USA som behandlingsformer inom t e x smärtlindring. Är en form av mindfullness. En del finns på you tube, men annars kan man köpa dem på nätet. Jag kan inte bara sätta mig o meditera, men body scan meditation är ngt helt annat. Första månadderna jag gjorde somnade jag innan jag kommit halvvägs i övningen. Senare hört att kampsportare använder sig av det, det ger total fokus.

  • pink lily

    Helt fantastiskt hur många som flyger fram o tillbaka o är på gång med nya försök! Lycka till alla, jag hinner inte läsa ikapp ens ... Slänger ut en fråga till den som hinner svara. Fick provsvaren från Serum, från mensblodproverna. Blev en del positiva, vilket jag kände på mig men som inget test här hemma kunnat påvisa. Lite nedslående, men hoppas att problemen stannar vid detta. Fick ni bara recept på antibiotika från Aten, eller kan man även få medicinen skickad från Aten? Visar sig kanske när/om antibiotikan - som jag inte vet vad den heter ännu - inte finns här i Sverige kanske. Är allergisk mot en antibiotika, så får se hur det går.

  • pink lily

    Redan47: tack för svar. Helt fantastiskt, 3 st. Lyckotal! Enligt Serum ska antibiotikan jag är allergisk mot vara en annan än den vi ska ta nu efter mensblodproverna. Skulle börja äta dem idag, sambon hann svälja sina tabl. medan jag blev magdålig och kräkte. Typiskt, tur jag inte kräkte upp dem ialla fall. Ska försöka få ner dem senare, vill bara komma igång. Tänk om jag någon gång kan komma så långt som du... All lycka till nu, och till alla andra som är på gång!

  • pink lily

    Tips! När jag var ute o reste för ett par år sedan använde jag mig av appen Happy cow för att hitta vegan och vegetariska restauranger och ekologiska mataffärer. Sökbar för alla större städer i världen. Hittade bla en toppen eko-affär i Rom så jag kunde handla egen eko-frukost.

  • pink lily

    Är det någon som fått hjälp av sin utländska ivf- klinik att medicinskt reglera sina sköldkörtelvärden? Måste det gå via svensk läkare? Är det i så fall pga övervakning/uppföljningen? Jag kan inte ens få en läkartid på VC. På telefon tycker de att värdena som jag nyss tagit är helt normala. Visst, mina värden har förbättrats TSH ner från 2,6 till 2,1, och T4 fritt upp från 14,4 till 17 ( utan medicin). Men inte optimala värden i fertilitetssammanhang, o dessutom lider jag ju av hormonobalans ( progesteronbrist). Vet inte vem jag ska börja tjata på i Sverige för att få prova att förbättra värdena ännu mer. De första värdena är inför förra ivf för ett par år sedan, o de förstår jag nu var inte så bra.

  • pink lily

    LinneaSvea, Optimalt TSH: 1, max 2. Om 2 är ok beror på hur högt T4fritt ligger, om det är högt så kan TSH ca 2 duga. Se Zinfandels webbsida Fertilitetsguiden (sidan om sköldkörteln) för mer info+ vad ivf-kliniker förordar. I Sverige är övre gränsvärdet för TSH nu 3,7, och kan vara svårt att få förståelse för att gränsen bör vara en annan i fertilitetssammanhang.

  • pink lily

    Slog mig att kan vara 3,5 års behandling med kinesisk medicin som givit mina förbättrade sköldkörtelvärden, i så fall är det bara att fortsätta på det spåret 😊 Tyvärr har jag inte 3,5 år på mig att korrigera det ytterligare, men kanske går det att lägga mer krut på just detta. Intressant med metoderna i Tyskland, har hört att homeopati är stort där-t o m inom idrottsmedicin.

  • pink lily

    Lill tack så jättemycket för svar, har många frågor apropå det du skriver. Men nu är jag trött så går ögonen i kors, skriver mer sedan. Så ledsen för att det inte gick hela vägen, men hoppfullt att det hjälpte!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!