• blomman18

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ulri skrev 2018-12-06 09:46:04 följande:

    Min mirakelgraviditet har tagit slut idag. Det som jag varit rädd för hela tiden har inträffat. Mitt VUL idag 9+0visade inga hjärtslag mer oxh embryot slutade växa strax efter förra ultraljudet då allt var perfekt 8+0. Helt tom nu, hur ska man orka gräva sig upp igen och starta om. En resa till Aten nu känns överjävlig....


    Jag beklagar.. så fruktansvärt <3
  • blomman18

    Hej!

    Jag pratade med Katie på Serum om att jag är gravid.
    Hon rekomenderade antibiotika eftersom att jag tidigare behandlats för hidden C. Är det någon som har erfarenhet av att ta den typen av antibiotika under graviditet? Jag är orolig att det skulle skada fostret, men också orolig att en eventuell infektion skulle förstöra detta. Jag är ju bara i vecka 4. Hur hade ni gjort? Jag frågade Dr D, får se vad/ om han svarar. 

    "Because of the positive chlamydia test we also normally start 250mg azithromycin twice a day for 5 days, then break for 5 days, take for 5 days, break for 5 days and take for 5 days, then stop."

  • blomman18
    finee skrev 2018-12-07 23:17:46 följande:

    Jag hade tagit kuren om jag vore dig. Många britter åker till Serum och de brukar få antibiotina enligt vad Katie skriver och det verkar funka för dem. Läste massa trådar på Fertilityfriend efter att jag testat positivt för hidden c förra året. Dr D tror inte så mkt på Serums metod dock. Grattis till din graviditet


    Tack!! Visst hade du hidden c också? Tog du antibiotika under graviditeten? Jag tror nog att jag tar antibiotika.
  • blomman18

    Precis innan jag blev gravid åkte jag till Gorgy i London och tog ytterligare tester. Det visade sig att jag och min man inte hade en dq-alpha match, vilket var otroligt skönt att veta. Mitt TNF alpha hade gått ner från 37,5 till 31,5 mha Plaquenil sedan augusti. Min rekommendation blev Ivig för att få ner TNF ytterligare och även att ta insuline resistance test (vet ännu inte vilket test det är). Någon timme efter samtalet med Gorgy plussade jag. Mailade kliniken och samma plan gäller. Men nu är jag så fundersam över om jag ska ta ivig eller inte. Jag ser i tråden att vissa har haft ett TNF runt 30 och det har gått fint med intralipid. Jag har tagit 3 intralipid denna cykel. Men samtidigt blir jag orolig av tanken att inte ta ivig, för tänk om det är vad jag behöver. Jag är kanske inte jätteorolig över mitt TNF utan mer min höga Nk-cell aktivitet som mina Chicagotester visade i somras. Jag kommer inte ha möjlighet att ta ivig hela graviditeten men funderar på att ta 1-2 stycken nu i början. Hur hade ni gjort?

  • blomman18
    Zwillinge86 skrev 2018-12-08 10:18:27 följande:

    Bil

    vill minnas att jag hade TNF runt 30 när jag gjorde immunutredning hos D 2014, och han kommenterade det inte ens som ett problem. Jag lyckades klara hela graviditeten (ÄD) efter det med hjälp av hans traditionella immunsupport, så för mig räckte IL den gången. Detta år har ju samma upplägg dock inte räckt så jag har varit nyfiken på både Ivig och Neupogen, men tyckt att det verkat svårt. Hur får man ens till ivig som svensk? Jag hade förresten också positivt på bla Hidden C i somras och jag och min sambo tog 25 dagars-kuren precis innan FET. Plussade den gången.


    Hade du höga nk-celler 2014? Det hade ju vart så skönt att lyckas med en graviditet med IL. Men vet inte om jag vågar chansa, nu när jag äntligen är gravid. Jag gjorde även tester hos Gorgy för att se om jag behöver Neupogen och jag saknade 3 KIRs, så det skulle jag behöva. Men jag tror det kanske var vid ivf i så fall. Kan tillägga att Gorgy tyckte jag hade ?testat? min kropp för lite innan jag tog alla tester. Han tyckte vi skulle lägga pengarna på ivf istället. Ivig kan du få av Gorgy på recept att hämta på apoteket i Sverige och jag tror kanske att Marie kan sätta det. Nu återstår det att se om jag lyckas hämta ut det, om jag nu gör det. Du kan även ta Ivig på kliniken i London. Jag kanske ska ta antibiotika nu också, som Serum rekommende.
  • blomman18
    finee skrev 2018-12-08 10:47:30 följande:
    Jag hade hidden c, ja. Gjorde testet i juli, åt antibiotika i augusti, var i Aten för immunutredning (Dr D) och hysto+implantationssnitt (Serum) i september och blev gravid i oktober. Tog alltså ingen antibiotika under själva graviditeten.
    Ja, okej. Då hade du tagit antibiotika väldigt tätt inpå graviditeten, vilket säkert är bra. 
  • blomman18
    finee skrev 2018-12-08 10:51:22 följande:
    Mitt tnf-a låg på 29,6 månaden innan graviditet, så preciiis inom referens, men nära ditt värde. Tog bara IL och det gick ju beviseligen bra. MEN! Jag har läst någonstans att det inte bara handlar om tnf-a, utan också om proportionerna mellan tnf-a och ifn-g. Mitt ifn-g var 14,4, villket är ca hälften av mitt tnf-a. Att det är hälften är kanon. Hade det varit lägre hade mitt tnf-a som var nästan högt varit ett större problem. Hur ser ditt ifn-g ut? Är det lågt så kanske ivig är bra (bara en spekulation!!)?
    Intressant, det visste jag inte hade betydelse. Nu har jag TNF 31,5 och IFN-g 16,4. Det borde vara ganska bra då. Innan Plaquenil låg mitt TNF på 37,5 och IFN-g på 23,4, vilket var lite för högt. Dr D har bara sagt att han är glad över att mitt TNF har gått ner mha Plaquenil och att jag ska fortsätta med det. Så jag tror inte att han tycker att det är ett problem. När jag gjorde mina Chicagotester i somras så hade jag väldigt hög NK-cellaktivitet, 50:1 var 28,5. Jag hade höga CD56 (16,6) och låga CD19/ CD5. Jag är lite orolig att de fortfarande är höga trots IL. Minns du hur dina NK- celler såg ut? 
  • blomman18
    finee skrev 2018-12-08 12:04:14 följande:
    Ja, precis. Fick ju också en 10-dagars kur i samband med hyston i september.
    blomman18 skrev 2018-12-08 11:19:39 följande:

    Intressant, det visste jag inte hade betydelse. Nu har jag TNF 31,5 och IFN-g 16,4. Det borde vara ganska bra då. Innan Plaquenil låg mitt TNF på 37,5 och IFN-g på 23,4, vilket var lite för högt. Dr D har bara sagt att han är glad över att mitt TNF har gått ner mha Plaquenil och att jag ska fortsätta med det. Så jag tror inte att han tycker att det är ett problem. När jag gjorde mina Chicagotester i somras så hade jag väldigt hög NK-cellaktivitet, 50:1 var 28,5. Jag hade höga CD56 (16,6) och låga CD19/ CD5. Jag är lite orolig att de fortfarande är höga trots IL. Minns du hur dina NK- celler såg ut? 


    Det låter ju bra! Mina NK-celler visade höga cd56 och höga cd19cd5. 50:1 var på 24,9, så alldeles för högt det med.
    Skönt att höra att någon med liknande värden ändå lyckats så bra! 
  • blomman18
    UndrandeSökare skrev 2018-12-08 18:42:01 följande:

    blomman 18- However, SERUM seem to use an 'in-cycle' protcol for most ladies who test positive for chlamydia, rather than trying to erradicate chlamydia before IVF (starting 12 days before your period is due - and using barrier contraception):

    day 1 (12 days before period). 1g azithromycin

    day 2-24 (until about day 12 of stimms/cycle). 100mg doxycycline morning and evening

    day 25.  (day 11-13 of stimms/cycle) 1g azithromycin

    then from bfp 5 days on and 5 days off clarithromycin (or 500mg azithromycin) until about 8 weeks of pregnancy

    After the positive pregnancy test, Serum seem to prefer to recommend clarithromycin, erythromycin or azithromycin rather than doxycycline, although up until then, doxycycline may be the preferred option for ladies with immune issues because it has some proven NK suppression activity.

    For ladies who test positive for mycoplasma as well as chlamydia, serum seem to substitute erythromycin instead of doxycycline.

    Källa:

    www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php


    Ja, det var som Katie skrev att jag skulle behandlas nu efter att jag fått positivt graviditetstest. Kan inte bestämma mig för om jag ska göra de dock... allt jag vill är att göra det bästa för fostret såklart.
  • blomman18

    Jag har inte fåt något svar från Dr D sedan jag skickade mitt FBC till honom i torsdags. Tog mitt senaste drop då. Tog även ett 2 dagar innan och ett runt ÄL. Men ska jag tolka hans frånvaro som att det är lugnt eller ska jag bli orolig och själv planera in nästa drop? Hur många drop tog ni som följer/ följde hans behandling efter plus? Var det flera i veckan första tiden? Jag tror inte hans frånvaro beror på att jag inte betalt för gravid support ännu, för det skrev jag till honom om direkt när jag fick veta att jag blivit gravid, att jag gärna får graviditeten bekräftad med några bhcg innan jag betalar och det var självklart enligt honom. Jag undrar också angående prednisolon. I min plan ska jag ta 15 mg. Men jag ökade till 20 mg denna cykel och det gick ju bra. Men nu ökade jag ytterligare till 25. Vet inte om det är smart men jag har väldigt höga nk celler så vill inte riskera. Men vad tror ni Dr D säger om det? Jag skrev att jag var på 20 mg till honom i torsdags vilket jag var då, men inte fått svar.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!