• blomman18

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ariellan skrev 2018-12-20 15:45:41 följande:
    Jag gick på vanliga mödravården. Där ställde dom sig lite frågande till speciellt kortisonet. Fragminet köpte dom lättare. Jag berättade inte om intralipidet.

    Jag slutade dock med alla mediciner ganska långt innan min förlossning, så jag ?lugnade? min BM genom att säga att jag snart skulle sluta med medicinerna.
    Tack för ditt svar. Hur mycket prednisolon tog du under graviditeten? och när började du trappa ner? 
  • blomman18
    Jazie skrev 2018-12-19 22:49:13 följande:
    I mitt fall ville barnmorskan kontakta spec. mödravården pga av "alla mediciner". Men som jag förstod det så skulle det innebära parallella besök till vanliga mödravården.

    Lite oklarr än om det blir något av det. Fick ett rätt märkligt telefonsamtal från läkare på fertilitetskliniken på samma sjukhus (samma klinik vi valt att avsluta kontakten med och gå vidare till Grekland). Tydligen hade ärendet studsat tillbaks till dem pga ärendets natur. Då fick jag bara info om att deras råd är att sluta med alla mediciner utom Trombyl "eftersom jag kommit förbi v.12 och det ser bra ut" (??!?).

    Både här och hos barnmorskan har, till min förvåning, inte intralipiderna varit det som ifrågasätts utab för min del har det varit Fragminen.

    Drygt att bli ifrågasatt men jag har samtidigt känt mig trygg i mitt val och varit tydlig att vi förhåller oss till vår grekiske läkares ordination.

    Känner man sig för övrigt inte respekterad i sitt val kan man ju alltid välja att söka en ny barnmorska.
    Tack för ditt svar. Verkar som att det är lite olika vad som ifrågasätts. Märkligt att sluta med med alla mediciner för att man kommit förbi vecka 12...
  • blomman18

    Hej!
    Har någon tagit FBC från Werlabs på en fredag? Jag tog det igår från Stockholm på morgonen men har inte fått något svar ännu. 

  • blomman18
    blomman18 skrev 2018-12-22 13:30:21 följande:

    Hej!

    Har någon tagit FBC från Werlabs på en fredag? Jag tog det igår från Stockholm på morgonen men har inte fått något svar ännu. 


    Vill bara säga att det löste sig och att jag fick svar idag. Lite ivrig nu :)
  • blomman18
    LadyMaria skrev 2018-12-21 14:49:00 följande:

    Vi tog ultraljudstiden idag ändå och det såg bra ut! Embryot var i rätt storlek och hade ett hjärta som slog. Det är inte kört än iallafall, nu får vi bara ta en dag i taget. OTROLIGT efter så här många försök aldrig närheten av att komma såhär långt. 


    Har mailat Dr.D men inte fått svar än, kanske gått på ledighet. Vet någon hur länge det är "vanligt" att fortsätta med Neupogen? Tar även 2 Progynon, dubbla Fragmin dubbla trombyl samt 35mg Prednisolon per dag. Mest Neupogenet jag funderar över, verkar vara en relativt ovanlig medicin.


     


     


    Åh va härligt! grattis!
  • blomman18
    daisy80 skrev 2018-12-21 10:59:30 följande:
    Men så irriterande. Att han inte kan vara lite mer noggrann. Men det är ju säkert ingen fara alls. Omega 3 tror jag inte gör något att du fortsätter med. Jag äter 2000 mg om dagen, alltså två kapslar. Tror jag fortsätter så om jag blir gravid. Men nu inför vårt 6:e ivf-försök i januari skrev jag till dr D, först för två veckor sedan, och även för en vecka sedan, för att fråga hur jag ska göra med Plaquenil. Men han har inte svarat. Känner mig helt ignorerad. Det är ju viktigt för mig att få veta. Gissar att de tar julledigt nu så får väl försöka igen efter jul. Och ja, ska även fråga om jag ska ta nytt TNF och IFN.
    Ja, jag skrev ner hela listan på allt jag tar och skickade till honom efter det, så att han får koll. Hoppas du får svar snart, förstår att du vill veta. Jag tog det som sagt till v.6 men tanken var nog att jag skulle ta det till plus. 
  • blomman18
    Ariellan skrev 2018-12-20 20:05:47 följande:
    Jag tog 20 mg fram till vecka 15-16 och började då trappa ner väldigt väldigt sakta, var utan prednisolon från vecka 23. Gjorde det dock på eget bevåg då mina FBC var stabila. Sista droppet tog jag vecka 23. Jag behövde mest hjälp i början när embryot ska fästa, det är då min kropp ballat ur.
    Vad skönt att du kunde sluta så tidigt. Jag borde säkert kunna gå från 25 till 20 snart. Dock står det 15 mg i min plan så det var lite på eget initiativ att jag ökade dosen, men det var också då jag blev gravid. 
  • blomman18
    LadyMaria skrev 2018-12-29 16:58:54 följande:

    Får inga riktiga svar av dr.d, skickade mina blodprovssvar och han tyckte mitt BHCG hade utvecklats bra men att min kropp "is not very well settled". Någon som vet vad han menar? Hade inte immunologiska orsaker när jag gjorde utredning hos honom. Mina trombocyter är däremot höga och andra värden ligger också utanför referensvärdet nu när jag tagit Neupogen. Men han svarar inte på mina frågor varken hur länge jag ska ta mediciner eller följdfrågor. Ska iallafall ordna dropp igen, har tagit ett dropp i veckan ungefär. Mer än så kan man väl inte göra? Svårt att lita på någon helt när man inte får förklarat, vill inte förstöra något nu när vi kommit så här långt. En medicinplan framåt borde man väl få? Kan man äta prednisolon 35 mg/dag hela graviditeten utan att det är skadligt? 

    Har/ska ni gå enligt hans behandlingsplan under hela graviditeten? Eller till vecka 12?

    Är så tacksam för hans hjälp men samtidigt orolig, vill gärna ha mer fakta och svar.


    Jag har inte fått svar från honom sedan jag skickade mitt FBC för ca 3 dagar sen. Jag hade också tagit dropp på eget intiativ efter FBC, så han kanske blev sur för det. Men jag vill ju ändå ha svar på hur min kropp är och när jag ska ta nästa FBC osv. Inte alls kul när man inte får svar på frågor som är viktiga för en.

    Har du tagit 35 mg pred länge?

    Jag är på 25 mg men ska egentligen va på 15 mg enligt min plan. Jag har meddelat Dr d om det för att få en kommentar om vad han tycker, men han svarar inte. Jag har precis betalt för gravid support för hela graviditeten. Jag har inte fått någon plan eller något, utan fortsätter bara som innan då jag försökte bli gravid.
  • blomman18
    Emma30 skrev 2019-01-03 19:46:48 följande:

    Min gynekolog har skrivit remiss för hystoskopi men har inte fått besked än om jag får göra de eller inte. Jag funderar på att söka i annat län.. Vilka är bäst i Sverige på hysteroskopi??


    Jag gjorde hysto på St Göran. Mycket nöjd, de tog bort gammal slemhinna och en liten polyp. Fick träffa läkaren efter som beskrev vad hon hade gjort. Månaden efter plussade jag.
  • blomman18
    flo skrev 2019-01-12 21:10:28 följande:

    UndrandeSökare - tack, den tråden ska jag och läsa och följa! Hur har det gått för dig förresten? Hur längesen var du där?

    Blomman18 - samma frågor till dig, hur har det gårt och hur längesen var du hos Dr. G?

    Är det någon som vet vad som hänt med fertilitetsguiden.com som Zinfandel byggde satte ihop så himla bra?


    Hej! Jag var hos Dr G i november 2018. Jag gjorde en massa tester. Jag var orolig över att vi hade en dq alpha match, vilket vi inte hade. Jag gjorde en utredning hos Dr D i aug 2018 som visade på höga NK celler bl.a. Jag blev gravid den 4e cykeln med Dr Ds behandling. Jag hann aldrig få behandling genom Dr G, då jag blev gravid någon vecka efter att jag besökte honom. Dr G var ärlig mot mig och tyckte inte jag hade ?testat? min kropp tillräckligt innan jag skulle gå på mer behandling. Han tyckte t.ex. att jag skulle testa ivf först. Men jag blev som sagt gravid innan naturligt. Jag är nu i v.10. Ett tips är att spela in samtalet med Dr G, för det är svårt att ta in allt han säger. Be om att få en mail efter samtalet/ mötet om vad som är nästa steg med medicinering, rekommendationer osv. Främst vid uppföljningsmötet då du fått dina resultat. Inboxa mig om du har fler frågor. Stort lycka till!!
  • blomman18

    Hej,

    tänkte höra med er som haft Dr Ds behandling under graviditeten, om ni minskade på dropp efter en tid? När i graviditeten i så fall och hur ofta tog ni dropp? 
    Jag är i vecka 16 nu och mina senaste två FBC har varit väldigt bra med leukocyter på ca 9 och lymfocyter på ca 1. Jag tog mitt senaste drop för ca 3 v sen och nu vill Dr D att jag tar mitt nästa FBC om 2 veckor. Tidigare har jag tagit drop var tionde dag ungefär och ännu tätare de första veckorna. Jag vill såklart lita på Dr D men jag blir lite stressad av att ta glesare dropp, samtidigt som jag såklart är glad över att min kropp verkar lugnat sig. Tidigare veckor låg lymfocyter mellan 1,5-3,5 och leukocyter mellan 7-10. Jag tar 20 mg prednisolon. 

  • blomman18
    Ariellan skrev 2019-02-22 00:36:54 följande:
    Vad roligt, grattis!! Ja jag glesade också ut droppen efter en tid och skulle också ta FBC med 2 veckors mellanrum :)
    Tack! Skönt att höra :) då ska det säkert gå bra!
  • blomman18
    finee skrev 2019-02-22 09:28:46 följande:
    Jag glesade också ut droppen betydligt efter ungefär första trimestern. Kring ägglossning och embryoinsättning tog jag typ var fjärde dag, men mot slutet inte ens ett dropp i månaden. Så allt är nog som det ska. Kroppen lugnar sig efter ett tag.
    Vad bra, tack för ditt svar. Då blir det säkert samma för mig framöver, med glesare dropp. Mitt nästa dropp blir tidigast 5 veckor efter det senaste, men kroppen verkar ju lugn så det ska säkert gå bra. 
  • blomman18
    finee skrev 2019-04-04 09:47:01 följande:

    Håller tummarna för era syskonförsök! Ni lyckades väl på första IVF:en, så antar att ni har goda chanser

    Tack för frågan, för mig går det just nu jättebra!! Har blivit gravid utan IVF, är idag i v 5+5, hCG stiger som det ska. Är SUPERRÄDD för missfall, men tar dag för dag. VUL antagligen den 15/4. Vi gjorde ett ?halvhjärtat? egenförsök här hemma. Hade inte ens slutat amma helt (fast nu har jag det sen två veckor tillbaka). Började med kortison vid positivt äl-test, sedan Fragmin + Trombyl på äl+4. Plussade på äl+10, tog ett dropp på äl+11 och en FBC på äl+12 varefter jag kontaktade Dr D. Kroppen har inte lugnat sig än, men hCG stiger som sagt, blöder inget och jag har nu full immunsupport. Har hittills tagit tre dropp. Hoppas innerligt att detta håller i sig, men vågar knappt hoppas. Vårt första spontanförsök, känns för bra för att vara sant att det skulle funka, så någonstans går jag liksom omkring och väntar på missfall. Blir det missfall sätter vi igång med IVF i höst. Då åker jag till Aten för ny immunutredning i juli. Det var planen innan detta hände. Hade till och med redan tagit kontakt med Serum angående ny hysto.


    Grattis!! Vad kul att läsa. Håller tummarna för dig att allt ska gå bra :)
  • blomman18
    finee skrev 2019-04-11 09:39:55 följande:

    Tack föt att du håller tummarna Fick en blödning i måndags, så vi gjorde ett VUL. Där fick vi se ett embryo som mätte rätt storlek och hade ett pickande hjärta<3 Jag hoppas sååå att detta håller i sig!! Inget mer blod hittills. V 6+5 idag. Mina FBC ser bättre ut också. Hur går det själv? Du borde vara mer än halvvägs i graviditeten nu?


    Skönt att det såg bra ut trots blödningen. Vilken oro samtligt förstår jag men hoppas verkligen det fortsätter bra! Allt går bra här. Är i vecka 22 nu och har gjort RUL för ett tag sen. Känner sparkar varje dag och det lugnar mig enormt. FBC ser bra ut och har nyligen trappat ner till 15 mg pred, följer Dr Ds plan.
  • blomman18
    Jazie skrev 2019-04-30 07:59:58 följande:

    Vill också ta tillfället i akt och berätta att mitt mycket efterlängtade barn föddes för några veckor sedan efter att vi vänt oss till Dr.D för immunbehandling. Hon föddes i v.34 men utvecklas bra och vi har nu fått lämna neonatal och åka hem.

    Min väg hit har väl inte varit den mest komplicerade i relation till vissa andra här och jag ser ju att många kämpar med diverse olika behandlingar både för att få kroppen redo för en graviditet och sedan att få behålla och fullfölja. Men alla har sin historia och för oss höll barnlösheten på att knäcka oss och jag kände mig oerhört uppgiven. I mitt fall var det 6 missfall under 2,5 års tid som gjorde att vi till slut sa att vi inte sätter vår fot på mottagningen vi gick till igen och istället åkte till Aten. Min första graviditet efter det fick jag behålla och tog mig till dit vi är idag.

    Vill därför mest säga att jag för det första är oerhört tacksam för att den här tråden finns och att vi som googlar mycket runt missfall förr eller senare snubblar över något som leder oss hit... Tack till alla som bidrar med kunskap och erfarenheter så vi kan hjälpa oss av varandra!

    Det här är såklart ingen magisk lösning för alla men att åka till Aten var förmodligen det bästa beslutet jag tagit i mitt liv.

    Mycket kärlek, styrkekramar och stort lycka till alla där ute!


    Stort grattis!
  • blomman18

    Ni som fött tidigare än beräknat, hur gick det med er förlossning och blodförtunnande? Jag ska ta Fragmin till v 38 ca och Trombyl till v 37 enligt Dr D. Blir lite orolig att man ska blöda en massa om man inte hunnit sluta med medicinerna. Är det möjligt att göra akut snitt om det skulle behövas med medicinerna?

  • blomman18
    lilagrodautanben skrev 2019-05-02 22:27:48 följande:

    Var inte orolig <3 sjukvården har koll! Jag snittades med ena då moderkakan lossnade och födde normalt med andra. Blödde lika som med den som är fullgången. Fick dock fragmin med snittet IOM risken för proppar. Men har aldrig liksom reflekterat över blödning eller annat :) man blöder efter en förlossning och jag kan inte säga att jag blödde mer med dom jag åt blodförtunnande med :)


    Tack! Känns lugnande att höra :)
  • blomman18
    Jazie skrev 2019-05-03 17:33:53 följande:
    Intressant, ska kolla det. Tack!
    blomman18 skrev 2019-05-02 20:36:01 följande:

    Ni som fött tidigare än beräknat, hur gick det med er förlossning och blodförtunnande? Jag ska ta Fragmin till v 38 ca och Trombyl till v 37 enligt Dr D. Blir lite orolig att man ska blöda en massa om man inte hunnit sluta med medicinerna. Är det möjligt att göra akut snitt om det skulle behövas med medicinerna?


    Är inte så medicinskt kunnig men tror de kan ge en något som hjälper blodet att koagulera om det blir snitt? Sen vet jag inte hur snabbt det verkar ifall det blir akut. Men visst måste man kunna göra snitt ändå? Finns ju kvinnor som medicineras med Fragmin under graviditeten även i Sverige, så det borde inte vara helt ovanligt.

    Jag slutade med Fragmin och Trombyl dagen innan förlossningen men det var lite "tur" eftersom läkarna i Sverige önskat att jag gick över och tog medicinerna kvällstid, så den dagen jag fick besked om att bli igångsatt hade jag helt enkelt inte hunnit ta dem än... Men innan dess råddes jag till att fortsätta ta dem, trots att vattnet gått eftersom man inte visste när det skulle bli dags för förlossning. Om de verkligen hade oroat sig för kraftiga blödningar tänker jag att de rått mig annorlunda?! Men vet inte...

    Personalen var dock osäker på om jag kunde få epidural, om det behövde gå 12 eller 24 h från det att jag tog senaste Fragminen. Sen blev det inte aktuellt ändå, så fick aldrig veta vad som gäller.
    Tack, då verkar det ju fungera bra iallafall. Hoppas på att föda runt bf och då är jag av Fragmin och Trombyl sedan några veckor, men kan ju såklart bli en tidigare förlossning.
  • blomman18

    Jag är nu i slutet av graviditeten och har bara några veckor till bf. Jag har följt Dr Ds plan helt och är nu på 10 mg prednisolon, sedan några veckor tillbaka. Mina FBC har varit bra senaste månaderna och jag har inte tagit dropp på länge. Eftersom mina FBC är bra har jag funderat på att gå ner i dos på prednisolon, men Dr D tycker jag ska följa planen och stå på 10 mg till förlossning (15 mg dagen för  förlossning). Jag oroar mig dels för att jag nu är beroende av prednisolon men främst över att barnet skulle få binjurebarkssvikt. Är det någon som följt Dr Ds plan hela graviditeten ut och hur gick det? Någon som slutat tidigare med prednisolon? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!