• blomman18

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!


     


    Jag och min man blev gravida för ca ett år sen. Det gick på första försöket, men det visade sig tyvärr att fostret va svårt sjukt och vi avbröt graviditeten. Efter det blir jag inte gravid. Jag gjorde en månad ett graviditetstest när mensen kom och då såg jag ett svagt plus. En kemisk graviditet alltså. Jag började gå hos Marie för andra anledningar än immunbehandling. Men när vi började diskutera immunspåret så kände jag att jag passade in på att jag aldrig blir sjuk (förkyld, influensa..). Har inga andra sjukdomar. Gjorde testet och det visade sig att jag har skyhöga NK- celler (CD16/+56+3) och låga CD3 och CD19. Testade strax efter ägglossning, vet inte om det hade betydelse. Nu har jag testat en cykel med hela paketet- IL, kortison, trombyl, fragmin. Äter även D-vitamin och omega 3 i höga doser. Jag äter sedan 2 veckor tillbaka 25 mg levaxin, visade sig att jag hade TSH 3,8. Jag känner tyvärr att det inte tagit sig denna gång. Förstår att det kan ta några försök men som jag förstår det så blir kroppen bara mer och mer aggressiv efter alla försök så jag vill snabbt ha rätt hjälp. 


     


    Funderar på att besöka Dr D. Jag har ju helt klart immunproblem. Men vad jag förstår så kan det vara autoimmuna eller alloimmuna problem. Jag är väldigt orolig att vi skulle ha dq- alpha match, för som jag förstår det kan det gå bra första gången/-erna i dessa fall men att det sen tar stop. Eller kan det finnas andra anledningar till att det funkar första gången men inte andra utöver dq- alpha problematik?


    Jag är förkyld max en gång varannat år och influensa tror jag aldrig att jag haft. Det kanske ändå talar för att det finns ett annat immunproblem än dq- alpha match. 


     


    Och eftersom att Dr D inte kollar dq-alpha (som jag uppfattat det), så kanske jag skulle söka mig direkt till London istället? Eller kan Serum göra endast den delen?


    Funderar också på mensblodtestet. Men eftersom att jag tidigare blev gravid så lätt första gången så har jag svårt att tänka mig att det skulle va ett problem i det hela. Men jag kan ha fel.. Vi är strax under 30 år båda två.


     


    Vore så tacksam för svar, finns så mycket kunskap i denna tråd. 

  • blomman18
    Zwillinge86 skrev 2018-07-02 09:24:02 följande:
    Jag blev gravid på första försöket 2011, men missfall i v.11. Efter det har jag haft riktigt svårt att bli gravid. Ca 1gr per år spontant men aldrig plus på ivf där jag också är svårstimulerad. Blev gravid 2014 via immunsupport och ÄD och fick då en son. Har nu försökt meddyskonförsöj i snart ett år med samma upplägg, men har inte lyckats. 3 insättningar, en kemisk graviditet och nu senast missfall i v.8. Gjorde mensblodstestet och fick utslag på 3infektioner, senare pluset var efter antibiotikakuren. Jag kommer att göra en hysto (då det säkert är nåt med miljön) innan vårt sista FET. Sen ger vi upp. Jag tänker att det inte bara är dq-alpha som gör att det blir svårt efter första graviditeten. Även immunförsvaret kan triggas och därmed inte acceptera fler graviditeter. Dock oroar jag mig också för att vi har en matchning. Särskilt eftersom vi använt min systers ägg denna ÄD, och resultaten har varit fantastiska men ändå funkar det inte. Tänker att det finns viss risk, om vi har en matchning, att även min syster och sambo matchar....

    Vad jag förstår får du en mer omfattande utredning av dr.G än dr.D så om du funderar kring dq-alpha mm så kanske dr.G är att föredra. Annars är ju alternativet att göra immunutredning hos dr.D och samtidigt besöka Serum för ev hysto/mensblodstest. De testar också dq-alpha mm men vissa har sagt att de inte riktigt litar på de provresultaten.
    Tack för ditt svar. Får jag fråga vilka mediciner du använde vid det lyckade försöket 2014? Var det IL? Har du höga NK- celler? 
    Jag kanske ska göra mensblodtestet nu iallafall, känns inte som att det kan skada..

    Som jag har förstått det gällande matchning, så är det matchningen mellan den som bär graviditeten och mannen, oavsett ÄD. Men här kan jag missuppfattat det hela. 

    Oroande att man inte kan lita på provresultaten. Ekonomiskt kanske det ändå lönar sig med att göra allt på samma ställe, i London då. 
  • blomman18

    Hej!
    Det vat ett tag sedan jag skrev i tråden. Jag är I starten att kontakta Dr D för utredning och behandling. Jag gjorde ett prolaktinprov idag (CD21) genom Blodkollen och fick 944. På Karolinska läser jag att ref- värdet är 102-496 för en icke gravid kvinna. Jag blev lite chockad över resultatet eftersom att jag har ägglossning och regelbunden cykel. Men hade ju också ett TSH på 3,8 innan min levaxinbehandling, så det är väl nåt galet med min kropp. Är det någon som har erfarenhet av högt prolaktin? Bör jag kontakta gyn eller VC för behandling? 

  • blomman18
    Zwillinge86 skrev 2018-07-24 17:36:27 följande:
    Jag har till och från medicinerat mot högt prolaktin i flera år, trots regelbunden cykel och ägglossning. Vid ivf/ÄD bör ditt prolaktin inte ligga över 300 sa en endokrinolog till mig efter många turer hit och dit inom vården. Jag har tagit det som riktmärke och krävt att få medicinera med Pravidel när det legat över. Ofta försöker jag pressa ned det till under 100 innan insättning. Men var beredd på att de flesta läkare (även de insatta) inte bryr sig om högt prolaktin alternativt inte tycker att nivåer runt 1000 är för högt.
    Okej, då ska jag försöka få Pravidel från vården.. Hur snabbt gick ditt värde ner? Tror du jag kan få ner mitt på en månad ca, eller tar det lång tid? Vet du om Dr D tycker det är viktigt med lågt prolaktin? 
  • blomman18
    Zwillinge86 skrev 2018-07-24 18:05:41 följande:
    För mig går det fort att få ned värdet, även riktigt höga värden får jag ner på ca 1mån. Men det är olika hur man svarar på medicinen. Biverkningarna kan vid högre doser vara ganska jobbiga. Men jag har klarat mig på standarddialekt 2.5mg/dag, och tar man medicinen med mat brukar det gå bra. Jag hade upptäckt och peridvis behandlat mitt höga prolaktin innan jag var hos dr.D så han gjorde inget särskilt mer än att jag fick ta prolaktin samtidigt som han ordinerade andra hormonprover. Men hade jag inte redan medicinerat så kanske han hade ordinerat det, vem vet.
    Okej vad bra att det gick snabbt att behandla för dig. Tack för ditt svar, hoppas nu att jag inte behöver tjata för mycket för att få medicin utskrivet :) 
  • blomman18

    Hej! Jag ska göra utredning hos Dr D och ska skicka mina prover till Chicago från Sverige nästa måndag. Är det någon som gjort samma sak, som har lite tips på saker jag ska tänka på osv? Jag tänkte dra blodet på Sophiahemmet. Bör jag kontakta både Sophiahemmet och FedEx innan? Är så tacksam för lite tips! 

  • blomman18
    blomman18 skrev 2018-08-07 10:26:38 följande:

    Hej! Jag ska göra utredning hos Dr D och ska skicka mina prover till Chicago från Sverige nästa måndag. Är det någon som gjort samma sak, som har lite tips på saker jag ska tänka på osv? Jag tänkte dra blodet på Sophiahemmet. Bör jag kontakta både Sophiahemmet och FedEx innan? Är så tacksam för lite tips! 


    Jag ska göra dessa test i Sverige och sedan maila resultatet till Dr D:

     


     


    anti Cardiolipin (ACA) Antibodies  ( IgM & IgG )
    Anti ds-DNA Antibodies 
    Histone Antibodies
    Anti-Nuclear Antibodies Screen ANA
    Thyroid Autoantibody Panel (anti TPO, anti TG )
    TSH
    FT4
    RF
    Anti-CCP
    FBC (Full blood count) and ESR
    CRP

    Någon som vet vart jag kan få remiss för att göra dessa? För jag antar att jag behöver en remiss. 
  • blomman18
    Ariellan skrev 2018-08-07 12:03:15 följande:
    Hej!

    Jag lyckades aldrig få till en remiss av någon så jag skrev det till Dr D och han sa att det var okej om jag inte kunde ta alla. Men flertalet av de du räknar upp kan du ta via Werlabs eller Blodkollen och då behövs ingen remiss. Gå in på deras hemsidor och läs under alla prover vilka slags prover som ingår. FBC betyder blodstatus plus b-celler i Sverige, det provet kommer du ta flera gånger och sedan meddela svaret till Dr D, sen grundar han intralipiddroppet utefter vad svaret på FBC:et visar.
    Tack! Då ska jag försöka få ihop alla prover så gott det går.
  • blomman18
    Ladylufsen skrev 2018-08-08 08:05:47 följande:
    Hej

    Jag gjorde ett inlägg om detta för några veckor sedan då någon annan undrade liknande, hittar dock inte det nu. Jag tog mitt på aleris på Sophiahemmet, det är bra att ta kontakt med både aleris och FedEx inför. Aleris hade bara mindre rör (kannse annat nu) men gick bra att skicka dubbelt så många rör istället. Se om du kan få fram endast mina inlägg i tråden, kanske kan infon vara till hjälp! Lycka till!
    Tack! Jag ska leta efter ditt tidigare inlägg :) Vet du om det gick bra att använda rör med gel i? Verkar vara det som Sophiahemmet kan erbjuda. 
  • blomman18
    AnnaVera skrev 2018-08-07 22:51:33 följande:
    Hej!

    Fick svar från Serum angående mitt mensblodtest för två veckor sedan, bara några timmar innan de gick på semester.

    Skulle idag hämta ut receptet men upptäckte tillsammans med apotekspersonalen att det bara var utskrivet till mig och inte min partner. Det stod att vi båda skulle medicinera i 25 dagar.

    Hur gjorde ni andra?
    Jag fick också bara recept till mig. Upptäckte det direkt, så jag mailade om det och fick då snabbt ett ytterligare recept. Är Serum på semester nu? Hoppas någon finns där som kan hjälpa dig. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!