• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ni som har erfarenhet av sköldkörtelproblem, äter ni jodtillskott samtidigt som ni tar Levaxin (eller annan form av tyroxin/sköldkörtelhormon) och hur mycket jod i så fall? Jag får förmodligen i mig för lite jod, precis som de allra flesta gravida och ammande tydligen, har sett rekommendationer från 175 till 250 mcg för gravida dagligen, för att sköldkörteln ska fungera optimalt.

    Samtidigt är jag så rädd för att få i mig för mycket jod då det kan ge fostret problem med sin egen sköldkörtel, utan att man märker det. Nu sitter jag och räknar innehållet jod i all mat jag stoppar i mig, men har svårt att hitta ett bra jodtillskott att komplettera med. Märkena på de tillskott som min mage tål, t ex Helhetshälsa och Holistic, har jodtillskott av alger, och alger läser jag är för koncentrerat för fostret. Apotekets olika märken av tillskott har jod av kaliumjodid som en ingrediens, men också en massa annat skräp av tillsatser och kemiska former av tillskott som mage protesterar mot (rapar och mår illa).

    Hur gör man, någon som har kan ge råd?

    Har jag missat ett bra jodtillskott som ni känner till, som är "ofarligt"?

    Pipperoni, det fick bli vanliga TPO-ak och TRAK, antikroppsproverna. Dr Ds TG -antikroppsprov finns nog inte här alls, som du sa ...

  • pink lily

    Pipperoni, "naturliga alternativ" är akupunktur, akupunktur, akupunktur, och en del olika kallpressade goda oljor att hälla i sig. Hade bra koll tidigare, kommer inte ihåg vilka nu, men surfa runt så dyker de nog upp. Tror dock man brukar säga tre månader i förväg med akupunkturbeh för att lägga upp en bra livmoderslemhinna, då ser man framför allt till kvaliten, och kanske mindre till tjockleken även om den också ökar. Ivf-klliniken tyckte min slemhinna kunde vara bättre än 6 mm, men tror kvalitetn efter akupunkturbeh gjorde att blaston trivdes och ville fästa :) Många tror att akup bara handlar om att få upp en ökad blodcirkulation, men det handlar om så mycket mer ... Om man hittar en bra akupunktör ...

  • pink lily

    Torsdkväll, Dr D skriver "I think that you will benefit from another infusion soon."

    Hur brådskande är soon? Hur säger han när det är akut? Finns det klara skillnader i hans ordval mellan hur lång tid det det kan gå innan man får droppet, när han ordinerar dropp?

    Typiskt att det är helg nu!

    Kan nog inte få dropp förrän på månd. För en gångs skull har jag inte bokat dropptid direkt efter FBC-provet, eftersom skulle försöka glesa ut droppen ... ! Tji fick jag ...

  • pink lily

    Blir nu dropp på annan ort på månd. Antecknar nu hur många dgr det är ok att gå innan dropp, i förhållande till dessa provsvaren och uttrycket "soon" ;). Tack för hjälpen!

    Tack för svar o tips om jod :) Superbra! Nu handlar det mer om min hälsa, skulle varit mer insatt i det när det spelade roll för Pyrets hjärnutveckling. Känns som man skulle behövt mer upplysning om en sån sak från bm, mer än om hur farligt det är att röka och dricka när man är gravid :-/

    Nu är jag satt på Levaxin 50mcg/dag, och kollas upp igen om en månad. Hoppas blir piggare nu, varit så otroligt obeskrivligt trött ..., hoppas också att det hjälper Pyret att växa bättre.

    Varit på vår första flödes-och tillväxtkontroll. De kunde inte hitta blödningarna på moderkakan som upptäcktes efter bilkrocken för en mån sedan. Hurra, de har läkt ut!

    Tyvärr var Pyret 16% mindre än normalt/förväntat, trots att hon får all näring hon behöver enl flödesmätn. Hm! Blir tätare kontroller nu, för att se så hon växer till sig.

  • pink lily

    Pipperoni o aylak, tror absolut på låg dos. Gjorde ett ivf med egna ägg och spermier för flera år sedan i Sverige. De gasade på med 450 menopur, jag mådde jättedåligt. Visste inte jag hade sådana problem med immunförsvaret då. Blev bara 4 ägg och ett befruktat. Läkaren på känd privat ivf klinik sa då att det bara var "skräp". Det gick rakt in i hjärtat, min kropp kunde bara göra skräp, jo han sa så!!! Nu vet jag bättre, det är deras protokoll som är skräp!

  • pink lily

    Ananax, du syftar nog på Pipperonis inlägg. Men, kan för egen del tillägga att jag började med akupunktur för flera år sedan då både ägglossning och menscykel brutit ihop. Hade mörka blödningar med mkt klumpar pms och mkt värk under mens. Blödningarna slutade inte ibland. Fick ta progesterontillskott men inte alltid att det hjälpte, var höga doser under lång tid. Akupunkturen gav mig också ljusa tunnare blödningar, som slutade av sig själv, mer regelbunden cykel och ägglossningen tillbaka. Handlar ofta om det som man i kinesisk medicin kallar stagnation när mörkt klumpigt blod, pms etc. Akup fick min kropp att själv öka sin progesteronproduktionen, och jag slapp progtillskotten. Det blev räddningen för min livmoder, svensk sjukvård kunde nämligentill slut bara bota mina blödningar genom att operera bort livmodern om det inte hjälpte med hormonpillerna. En fullt frisk livmoder som nu innehåller en bebis :)

  • pink lily

    Ananax, har testat alla varianter, utom en: alla akupunktörer jag gått till har sagt att under mensen behöver kroppen vila, och har fått mkt lite akupunktur eller ingen alls under mens.

    Har gått till sex olika akup. Har varit väldigt skiftande kvalite på deras kunnande och jag har nog varit ett svårt fall. Den näst sista gick jag hos tre dgr i veckan. Blev mkt dyrt, även om hen var duktig och styrde upp mkt i min kropp. När jag tyckte att effekten avtog lite av hens behandling, cykeln blev mer oregelbunden så var hen hygglig och rekommenderade en annan som hon tyckte var bra. Den bästa hittills! Där får jag istället akupunktur en ggn i veckan, sedan klarat mig på örter och qi-gong träning mellan akupunkturbesöken. Allra första akupunktören som jag gick hos var urkass och nybörjare, jag hamnade faktiskt på sjukhus då hens behandling inte hjälpte mig med blödningarna, och hen blev sur när jag ringde från sjukhuset och sa att jag måste ta medicin. Det är viktigt att man testar och väljer akupunktör med omsorg. Var inte rädd för att byta och ställ mycket frågor om deras metoder för att se om de vet vad de gör. Tog mig ett par år att hitta rätt, men var nog som sagt ett svårt fall som krävde en del kompetens i kinesisk medicin ...

  • pink lily

    Ni som utvecklat sköldkörtelproblem under graviditeten, har ni fått remiss till både specialistmvc OCH endokrinologen när det upptäckts?

  • pink lily

    Ledsen att jag fortsätter tjata om sköldkörteln, men det är helt nytt för mig och verkligen inga entydiga svar man får från vården.

    På vårdguiden står det att upptaget av Levaxin i tarmen påverkas av intaget av soja. Vid påtagliga förändringar i sojaintaget så kan Levaxindosen behövas kontrolleras. Man tänker ju genast på oss som tar Intralipiddropp (soja) ofta. Jag har fått 200ml i veckan ung. Ska ju försöka glesa ut det nu, men verkar svårt. Någon annan som funderat över soja-Levaxinförhållandet, och kanske fått svar på vad som gäller för oss som tar dropp?

    www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Lakemedel-A-O/Levaxin/

  • pink lily

    Någon som vet om det kan stämma att man kan få helt olika tsh-värden, beroende på om man tar tsh-provet på morgonen före man tagit kortisontabletterna eller om man tar provet någon gång från lunchthid och på em? Det skulle kunna förklara mina stora svängningar i tsh-värdena ... Mina tshvärden från morgonproverna har varit höga, 3-4. Läste att halveringstiden för Prednisolon i plasma(blod) bara är 2-4 tim, så då borde nästan kortisonet vara borta från plasman på morgonen.. Alltså ska man rätta sig efter de provsvaren, och inte eeftermiddagsproverna som visat lågt tsh. T4 o T3 varit genomgående lågt. Pipperoni skrev ju att kortison faktiskt falskt sänker tsh, men trodde inte effekten på tsh var så stor och trodde ej heller att kortisonet går ur blodet så snabbt som det tydligen gör.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!