• pink lily

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vallmo78 skrev 2016-07-11 07:17:50 följande:

    Hej fina!

    Jag började blöda igår så missfall är ett faktum nu! :((

    Är helt förstörd och ledsen! Varför funkar det inte. 5:e ET 3 missfall;(

    Håller tummarna för er <3


    Blödning betyder inte automatiskt missfall, vi är många i tråden som har haft blödningar men har varit fortsatt gravida. Jag fick t o m ut klumpar av levrat blod, men visade sig inte komma från livmodern ... Missfall konstateras med blodprov och ultraljud, och helst en ska en period gå efter det innan graviditet kan anses att verkl vara avslutad. Sluta inte med medicinerna förrän missfall verkligen konstaterats. Ivf graviditeter blöder oftare än vanliga graviditeter. Lycka till!
  • pink lily
    Vallmo78 skrev 2016-07-11 11:31:12 följande:

    Oj det visste jag inte. Tack att du skrev detta. Jag som slutade med ALLT igår...usch nu får jag ångest!! Jag ringde idag till kliniken och de sa som du...att jag skulle fortsätta med medicinerna och ta ett grav test om några dagar. Usch...vilken berg och dalbana!! Kan jag ha förstört nåt redan genom att hoppa över Fragmin och Lutinus??! Men jag känner på mig att det är kört men oki...vi kör några dagar... Varför ska detta hända?


    Det är nog ok att vara utan Fragmin ett par dgr. Var jag när jag fick blödning i moderkakan o tror andra varit det pga andra blödningar oxå, enl ordination av läkare. Enda provet som är riktigt säkert är ett blodprov som visar exakt hcg-nivå, och som kan visa om nivån gått ner. Åk in akut för ett VUL oxå ... Håller tummarna för att allt är bra trots allt, och ta det lugnt.
  • pink lily
    GrukanGrace skrev 2016-07-11 07:39:37 följande:

    Plussade nu på morgonen efter ÄD två blasto. RD 7.

    Efter 8 ivf

    6 mån med inmunsupport

    2 MF

    Vet att allt kan hända men just bu i denna stund gläds vi.

    Kram oå er alla som kämpar!


    Stort grattis, verkligen! Håller tummarna :)
  • pink lily
    pink lily skrev 2016-07-11 10:45:39 följande:

    Blödning betyder inte automatiskt missfall, vi är många i tråden som har haft blödningar men har varit fortsatt gravida. Jag fick t o m ut klumpar av levrat blod, runt din vecka, men visade sig inte komma från livmodern ... Missfall konstateras med blodprov och ultraljud, och helst en ska en period gå efter det innan graviditet kan anses att verkl vara avslutad. Sluta inte med medicinerna förrän missfall verkligen konstaterats. Ivf graviditeter blöder oftare än vanliga graviditeter. Lycka till!


    pink lily skrev 2016-07-11 14:08:04 följande:

    Enda provet som är riktigt säkert är ett blodprov som visar exakt hcg-nivå, och som kan visa om nivån gått ner... Håller tummarna för att allt är bra trots allt, och ta det lugnt.


  • pink lily
    quintana7 skrev 2016-07-12 11:37:49 följande:

    Tack fina du! Det gick bra och var precis som du skrev! Nytt blodprov snart, alltid lika nervöst. Hoppas allt är bra med dig!


    Åh, vad bra! Själv jättenervös pga ändring i mönstret för fosterrörelser ... Man känner sig så hjälplös. Vill så gärna ha frisk levande bebis i famnen ...
  • pink lily

    Äntligen, äntligen, äntligen! Vår dotter är född, hon är helt underbar<3 . Vi är så tacksamma för att ED finns som ett alternativ, även om man måste åka utomlands för att få den hjälpen, och för att Dr D utvecklat en behandlingsplan för oss som gjorde att vi lyckades på första försöket. Gravid för första gången vid 46 år. Ett mirakel! Som så många andra sagt tidigare, ge inte upp sök hjälp!

  • pink lily

    Jag fick mail från Dr D idag, så nog kollar han trots semester ...

    Aylak, tänker på din lilla familj och ber en stilla bön för att allt går bra!

    Önskar er all lycka och underbar personal, jo den finns :)

    Är så otroligt tacksam för att vi fick gå tiden ut ...

    Vill tacka för alla gratulationer till vårt efterlängtade Pyre! Vi är helt förälskade och uppslukade av henne! Hon är helt underbar, världens sötaste och så oerhört nöjd med tillvaron bara hon får äta och sova och ha mysstunder med oss. Vi måste väcka henne för att hon ska få de mål mat hon behöver, och lillan vaknar med ett leende.

    Jag hoppas kunna läsa ikapp tråden snart, men somnar ofta efter ett par rader numera

    Håll ut ni som kämpar, det blir fantastiskt om än en stor omställning ...

  • pink lily

    Jag fick äta prednisolon/kortison hela graviditeten. Ingen nedtrappning förrän efter förlossning. Fick t o m ta större dos dagen för kejsarsnittet, då det är en påfrestning för kroppen.

  • pink lily

    Grattis solkatta! Så fantastiskt, så roligt att läsa att du är gravid! Lycka till! Mitt lilla knyte är ett par månader nu, so worth it ... Alla sprutor, all oro, alla undersökningar ... Det blev till slut en bebis av det hela. Ofattbart!

  • pink lily

    Hej alla gamla, och nya! Grattis till alla nya mammor och till alla som kämpar på för att komma dit!

    Efter nattmatning av vår älskade lilla skatt kan jag inte somna och hamnade här. För första gången på länge.

    Zinfandel, säger som alla andra: ett stort tack för ditt gedigna arbete med fertilitetsguiden. Och, ett innerligt tack för all hjälp utöver den som jag fick i början och senare under min immunbehandling!! Kommer aldrig att glömma det, var ovärderligt! Ger gärna fortsatt tips till hemsidan ... Vet inte hur det gick för dig, och om du nappade på några av mina tips. Hoppas i vilket fall som helst att du är tillfreds och lycklig där du är.

    Som reaktion på fenomenet att dra sig tillbaka efter barnafödsel kan jag bara reflektera utifrån min egen situation. Amningen efter en jobbig graviditet tog nästan knäcken på mig. Delar gärna med mig av min erfarenhet när gäller amning: Låt inte läkarna bestämma åt dig om du ska plåga dig, dina bröst och din bebis till helamning, bara på grund av att det är en allmän rekommendation att helamma till 6 månader. Jag fick stora problem med mitt immunförsvar, pumpskada i ena bröstet, bebisen fick diareer och bebisen tappade i viktuppgång under helamningsperioden. Så mycket bekymmer och oro ... Om det bara går att delamma eller inte alls så känn er för allt i världen inte som en dålig mamma pga det!!! Ska inte utveckla det mer här, känns som kanske hör hemma i en annan tråd. Men, var beredd på att immunförsvaret kan blossa upp och vara väldigt överaktivt när ni slutar med IL och kortison, kallas flare-up. Att pressa sig till helamning i det läget -som är en stor påfrestning för kroppen - är inget som Bvc eller sjukvården verkar ha så mycket erfarenhet av. Precis som när det gäller Dr Ds immunbehandling...

    Vi måste tänka på att ta hand om oss efter barnet är fött också, annars orkar man inte finnas där som mamma.

    Jag vet inte om min kropp tillåter en graviditet till, hoppas, hoppas, hoppas, om ett år eller så. Men, om inte förr så hoppas jag att tråden finns kvar här och åter kan bli en källa till stöd, info och utbyte. Kram från en lycklig mamma ... Som kämpar vidare.

  • pink lily

    Solkattan, stort grattis till din baby!!! Så härligt att läsa :) Att det till sist gick vägen.

    Har tidigare skrivit att jag fick problem efter amning, och borttaget av kortison. Liksom ni, fick jag jätteont och stel under fötterna och mkt torr i huden i ansiktet och på händerna. Ångrar verkligen att jag pressade mig med helamning med pumpning och allt i 4 mån. Delamn är ok. Har sedan åkt på alla smittor som grasserat, kräksjuka, förkylningar, bihålsinflammation, luftrörsinfektion och nu tror de jag kanske utvecklat astma. Inhalerar medicin på försök nu. Känns som all energi sögs ur kroppen vid amningen, så mitt råd är, delamma om du känner att din kropp inte orkar mer än så. Du är inte en sämre mamma för det, och kaske blir du en friskare mamma. Kram till er alla kämpare!

  • pink lily
    minaimaginärabarn skrev 2017-05-26 19:37:25 följande:

    Hej!

    En fråga till: Jag befinner mig i Skåne och behöver ta FBC och undrar om man får svar samma dag på någon av Werlabs ställen. Jag kan ta i Halmstad, Helsingborg eller Malmö.

    Jag kan ev övertala en VC här nere att ta prover men vad skall man be dem att ta för blodprov då om man vill ha blodstatus?


    Hej!

    Labbet som tar proverna åt Werlabs i malmö analyserar inte proverna själva, utan skickar iväg dem för analys. Provsvaren brukade jag få 1-2 dgr efter provtagning. Pga transporten så kan man bara ta werlabs prover må-torsd. I alla fall var det så fram till aug 2016, tror ej ändrats. Lycka till!
  • pink lily

    Hej alla nya och till tidigare bekanta!

    Tänkt mycket på er i tråden, hur ni mår och det gått ...

    Vårt lilla mirakel som Dr D hjälpte oss att bli föräldrar till har fyllt ett år.

    Tiden har runnit iväg, och fattar fortfarande inte att jag är mamma.

    Tänker ändå så smått på att skulle vilja göra syskonförsök för vår lilla älsklings skull.

    Tyvärr har jag utvecklat astma efter graviditet och amning. Haft ett skov på sex månader som varit jättejobbigt. Tagit inhalationskortison i tre mån och blivit bättre men ej symptomfri.

    Är det någon som haft (envis) astma och kunnat bli gravid trots medicinering och allt annat som följer med immunbehandling och som i vårt fall ivf?

    Tror det var amningen som ställde till det, tog helt kraften ur mig ...

    Kram och lycka till alla!

  • pink lily

    Vill bara säga stort Lycka till!, till alla er i tråden. Nu lämnar jag den för gott, och går vidare. Jag fick en dotter på första försöket med ett batteri av åtgärder hos dr D, i kombination med en annan ivf-klinik. Hon är vårt allt! Planerade för syskon, men nu blir det inte så. Kroppen vill inte alls och tiden har sprungit ifrån oss. Nu passerar jag åldersgränsen. Jag önskar nu bara att vi får leva långa friska liv tillsammans. Den här tråden var mitt stora stöd och en viktig hjälp under min kamp för barn. Jag har gråtit både av glädje och sorg, när vi delat med varandra våra berättelser och behandlingsresultat. Jag tackar alla varmt som varit och är aktiva här, ni är betydelsefulla!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!