• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    50:1   26.4 %

    25:1   12.7 %

    12.5:1 7.8 %

    IVIG 12.5 mg/ml 50:1  12.6 %
    IVIG  12-5 mg/ml 25:1  13.4 %

    Intralipd 1.5 mg/ml 50:1  8 %
    Intralipd  1.5/mg/ml 25:1  9.6 %

    %CD3    87.9 (H) %    (ref 60.0-85.0)
    %CD 19  4 %
    %CD 56  8.4 %
    %CD19+cells, CD5+ 11.3 (H) %   (ref 5.0-10.0)

  • Vilaa

    Tycker när jag kollar på er andra att inget verkar superkonstigt på mitt? dom flesta verkar ju ligga okej och dom andra avviker väll inte så mycket? Eller? Happ, sitter man uppe halva natten här =)

  • Vilaa

    Läste detta på din hemsida zin att 50:1 sifforna där uppe ska vara under 15 %, det är alltså det som är killer zells tnf man brukar prata om? Men att det verkar komma ner på det efter intralipid? Har jag rätt då?

  • Vilaa

    Glömde nedanför, står det TNF-a:IL10 (CD3+CD4+) 22.1 IFN-g:IL10 (CD3+CD4+) 14.4 Har läst på din sida nu zin och fattar mycket mer nu, tack för tyda provsvars sidan :) och det stog ju fan nk cells över provet med, *pucko jag* men fattar det som att för mycket killer cells då och sedan problem med immunförsvaret antagligen främst för sköldkörteln som blir svaret på mina prover?

  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2014-05-15 08:53:16 följande:
    Ja, du svarar ju bra på IL, kanonbra! 
    aylak skrev 2014-05-15 08:05:13 följande:
    Det ville sig inte för vår del den här gången heller. Finfint embryo som inte vill stanna kvar. Trots 7 dropp under den här FET-cykeln och höga doser Pred. Jag hade "immunattackssymptom" med ont i leder, nacksvett och stelhet i nacken och såg rätt sjuk ut - ungefär 6 dagar efter återföringen - dock var mitt FBC ok då. Kan immunförsvaret sabotera utan att det syns i blodproverna? Någon???
    Beklagar vännen  Det kan ju bero på något annat också, problem med slemhinnan, infektion, dåligt ägg/spermier, kromosomfel, vätska i livmodern osv.

    :) Några andra tankar om mina provsvar? :) :)
  • Vilaa
    aylak skrev 2014-05-15 08:05:13 följande:
    Det ville sig inte för vår del den här gången heller. Finfint embryo som inte vill stanna kvar. Trots 7 dropp under den här FET-cykeln och höga doser Pred. Jag hade "immunattackssymptom" med ont i leder, nacksvett och stelhet i nacken och såg rätt sjuk ut - ungefär 6 dagar efter återföringen - dock var mitt FBC ok då. Kan immunförsvaret sabotera utan att det syns i blodproverna? Någon???

    Beklagar :( var ibte heller meningen att zin's kommentar till dig skulle få en smiley med. Tycker du är en jäkla kämpe med alla dropp osv!!! kram
  • Vilaa
    Solkattan skrev 2014-05-15 23:05:14 följande:
    Nu har jag fått brev från försäkringskassan om ersättning för vården i grekland. Lite förvånande så kräver de komplettering. Tre punkter. Punkt ett: en patientjournal eller liknande från den behandlande läkaren i Grekland som visar, vilken typ av behandling jag fick samt läkemedelsremiss. Underlag som specar kostnader (till exempel kvitton eller fakturor i original). Sen sist så vill de ha medicinskt underlag (typ journalkopior ) som beskriver min diagnos ifrån Sverige. ( om möjligt??) Är det någon här som mailat dr d och fått nån form av patientjournal? Får lite panik när kompletteringen måste vara inne senast den 2:e juni.!! Vad har ni andra skickat in... ? Aylak: ledsamt.... :(. Det är skit att det inte ska gå när allt gjorts enligt plan...

    Låter som det rör på sig iallafall :) fakturan fick jag på mailen, specificerad. journal från Sverige och diagnos är väll egentligen bara typ ofrivilligt barnlös? eller upprepade missfall? Vet inget om hur han gör med journaler, när jag var där hade han ett klottrat papper från vårt telesamtal men det renskriver han säkert :) sen kan du nog alltid begära uppskov med kompletteringen, eller skicka in det du har tills den 2 juni och sen skriva att du kommer med ytterligare komplettering? Jag tror jag bara biter i det sura äpplet och betalar mitt själv, försäkringskassan och jag har tjafsat tillräckligt, blir trött bara jag tänker på det.
  • Vilaa
    mumwannaB skrev 2014-05-15 12:39:32 följande:
    Inboxar dig Bling. Är ingen teknikstjärna men ska nog lyckas göra som Zwillinge. Här väntar vi otåligt på vår lilla Atenbebis. BF på söndag!

  • Vilaa
    Zwillinge86 skrev 2014-05-16 15:58:54 följande:
    Fick ett nyhetsbrev från Werlab där de efterfrågar förslag på hur de kan utveckla verksamheten. Jag mailade önskemål om möjligheten att plocka ihop enstaka prover efter behov, möjlighet att använda deras remisser på ex son vårdcentral samt möjlighet att göra vul. Vill tipsa alla här inne om att detta kan vara ett sätt att förhoppningsvis påverka så att vissa delar av vår behandling blir lättare att följa på hemmaplan. Kanske kan de i framtiden hjälpa oss med dropp? Förslagen skickas till: Rickard@werlabs.se

    Har dom så man kan ta fbc? För det behöver jag nog lösa med tiden.
  • Vilaa
    Solkattan skrev 2014-05-16 11:32:39 följande:
    Nu så har mitt politiska spår givit sitt sista svar. Kommer nog aldrig bli riktigt klok på denna värld. Läkare måste verkligen ha mer "makt" än politikerna.. ? Alltså svaret jag fått är nej. Att man vågar inte ge mig vård här eftersom universitets sjukhuset som jag gör ivf:en på ej anser är evidensbaserad vård. (Anser överläkaren där). man är rädd att förlora samarbetet lansting emellan... ?? Fan ta att ivf med donerade spermier ej är tillåtet utanför universitetssjukhusen. Hade vi gått tex i Falun hade det sett annorlunda ut... Jaha.. det är bara att köpa guldkort på sj och fara till huvudstaden igen... Fattar dock inte hur jag ska lösa det med fbc:erna. Suck va livet suger ibland...

    :( den icke evidensbaserade vården används ju på privat ivf klinik i Sverige! (Dvs falun) då borde andra kliniker kunna följa efter... Suck. Jag blir aldrig klok på den här idiotin heller. Och du är fan i mig en kämpe!!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!