• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tänkte bara slänga ut en efterlysning, TWH, om du ser det här, så snälla svara på mitt pm om du kan =)

  • Vilaa

    Jätte fina filmer! Känner så igen mig!!! Är också oerhört glad över att jag valde att åka till grekland! Nu väntar jag bara på att få en tid till dr d om mina provsvar, vill ju veta nu.

  • Vilaa
    Solkattan skrev 2014-05-19 12:44:56 följande:
    Denna vecka har börjat bättre... Var på apoteket och fick ut 5 st IL-påsar a´ 200 ml som jag "beställde" förra veckan... :). Nu är det bara resten av planeringen kvar. Imorgon ska jag prata med min hemmagynekolog för att få ut progynon och lutinus inför hormonstimulerade återföringen (FET) samt boka VUL. Står verkligen i valet o kvalet. Ska jag fråga henne om FBC/e2/progesteron proverna..?? Gör jag det så kanske hon "skvallrar" till överläkaren där jag gör IVF. Och han är visst strängt emot ALLT vad immunsupport är. Alltså han kan helt sonika säga att jag inte får komma o sätta tillbaks ägg om jag mixtrar med annat vid sidan av... :(. Hur är tystnadsplikten emellan läkare...? kan jag få min hemmaläkare att hålla tyst..? Båda är ju egentligen "behandlade" läkare.. Annars är min enda utväg att köpa remisser på werlabs. Eller åka till Stockholm. Känns så himla absurt... behöva åka 30 eller 60 mil för ett blodprov... :(. Egentligen skulle jag ta ledigt från jobbet o flytta till Stockholm en vecka eller två. Kommer kosta multum med resorna... Det finns inte NÅGON härinne som jag tipsa om läkare nära Karlstad (alltså närmare än Stockholm) som kan hjälpa till med FBC..??

    Vilken svår sits, jag funderar med på hur öppen man ska vara med sin resa, ska till min gyn i veckan så får se hur det faller sig. Gillar inte riktigt det här sammanhållen journal heller.
  • Vilaa

    Alltså jag är så chockad nu =(


     


    Jag var till min vanliga gyn för att göra en spolning för att kolla igenom äggstockar och livmodern, och alltså jag har pco äggstockar där med?? Det har du alltid haft säger hon.. Men ingen har sagt det till mig förens jag var i Grekland! Alla läkare har bara sagt att det ser så bra ut, men nu helt plötsligt så är det allmännt kännt att jag har pco äggstockar? Och det är därför hon har pratat om ivf för mig... Va fan, alltså tro mig, jag hade inte missat om någon läkare sagt till mig att jag har pco äggstockar tidigare!

    Och sen så höll gyn med om att mina antikroppar är åt helvete, att det beror på en immunattack och att jag måste börja med kortison nu oavsett om jag blir gravid eller inte.. Alltså känner mig så matt, min kropp som förut var "perfekt" "vi hittar inget fel" är nu massa fel på.. Och visst, skönt att veta men va fan...Hur kunde åren gå såhär innan jag hamnade här?

    Gyn sa att man har en större chans med ägglossningen efter en spolning så det är väll bara sätta igång då, men jag önskar få tag i Dr D för att ta mitt första dropp om vi ska börja försöka nu.
    Om det inte tar sig tycker gyn jag ska testa älstimulerande medicin igen.
    Tydligen har jag bara typ ägglossning 3 gånger på år nu? Jaha, från att ha blivit gravid på varje försök, har jag pco och ägglossning ibland bara... Alltså... Åhhhh.... Bara ååååhhhh... JÄVLA KROPP!!

  • Vilaa
    Solkattan skrev 2014-05-21 11:50:30 följande:
    Moment 21 ... min gynläkare vill inte ha en faktura för blodprover... landstinget skickar endast fakturor till läkarmottagningar ej privat personer. Blir knäpp det här. ALLA j'vla läkare TJATAR om att man ska vara "LUGN O HARMONISK" inför behandling/IVF.
    HUR F*N ska man kunna vara lugn när alla timmars telefonsamtal bara leder till att jag blir avvisad..???
    Vad har jag gjort för ONT som försöker skaffa barn...? Det är inte knark jag ber om ... utan ett YNKA j*vla blodprov!!!!
    Usch snart orkar jag inte detta mer.... :( .  Blir så himla ledsen av alla som motarbetar... enda ljuset bland läkare/sköterskor är min räddande ängel i Stockholm. Där är det direkt frågan "Hur mår DU?" "vad kan jag hjälpa dig med?"... nästan så jag börjar gråta att det finns nån vänlig själ bland alla dessa BYRÅKRATER....
    Nu på lunchen ska jag konfrontera min hemläkare. Ska banne mig ge henne 1500 kr o säga att "ta dom o betala kommande faktura med...."... varför ska det vara så SVÅÅÅÅRT??!!

    (Okey.. det är lite PMS just nu också..)...
    =( =( Känner med dig, vad det nu är värt.. Kram
  • Vilaa

    Min mamma berättade att hon läste veckotidningen Allas och att det var en artikel om missfall där och att någon mattehiesen (Leif då va?) skriver där att kortison kan vara skadligt och bara skrivs ut av oseriösa läkare.. Suck!! Och att blodförtunnande medicin är lösningen.

    Så köp Allas om ni vill så kan vi kolla vad det mer sägs för skit. Ska göra det själv efter jobbet...

  • Vilaa
    lovelinnie skrev 2014-05-28 22:33:35 följande:
    Har som sagt följt tråden länge... Har en fundering; borde inte ett tillräckligt "bra" embryo vinna över ett överaktivt immunförsvar? Sista landstingsförsöket sattes 2 stycken 10-poängsembryon in och jag behandlades med IL, Fragmin, Prednisolon, Trombyl etc. Tidigt svagt plus, till slut blödning och slutligen negativt test. Borde inte embryot klarat av mitt immunförsvar? Ska man istället börja tänka att embryot kanske inte är så bra som det ser ut?

    När det gäller missfall som jag främst har problem med så sa den grekiska doktorn att det ibland är så att kvinnor med immunförsvarsproblem ändå får ovanligt starkt foster som klarar sig ändå och då lyckas få barn efter 10 gånger oavsett mediciner. Att det där vet man aldrig typ.
  • Vilaa

    Jag har fått min plan nu :) det svåraste just nu är att få ut medicinerna i Sverige, behöver två antibiotika men ska fråga min gyn. Sen så undrar jag "INTRALIPID infusions 20% sol. - 200ml diluted with 100ml Normal Saline and infused in 1-2 hours " hur mycket är det? Hela påsen? Och så köpte jag ju med angus cactus tabletter, inte droppar, hur många ska jag ta varje dag för det står inte?

  • Vilaa

    Ja just det, vill också säga angående det här med att det är en grekdoktorn son bara vill tjäna pengar på en... (Och det har ju jag också varit orolig för att gett uttryck för här i tråden) men, inte sen jag var där. Och nu när jag fick min plan frågade jag om jag skulle köpa till follow up liksom och då säger han bara lugnt att först blir du gravid, vi kollar så det är en bra graviditet, sen kan du köpa till det.. Det är fint tycker jag! Som att han tror på en och är så säker på sin behandling så han inte behöver ta betalt i förväg liksom.

  • Vilaa
    Snart lycklig skrev 2014-05-29 13:55:59 följande:
    Aj, aj Vilaa, såg nu att du skrev att det inte stod någon dagsordination på AC-tabletterna. På mina droppar står det: Agnus Castus 1000 A, 50 ml KOSTTILLSKOTT, 2 ml innehåller extrakt från 2000 mg Vitex agnus castus torkade frön. Användning: 1 ml 2 ggr/dag i vatten. Omskakas.

    Det är möjligt att det står något på burken på grekiska, får se om jag kan lyckas översätta det :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!