• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    (Jag hade inte råd att göra det utomlands så därför testade jag hemma först.)

  • Vilaa

    Jag tog en minnestripp och det var en 11 mm stor septa som togs bort!! Blockerade hela livmodern sa gyn :) men såg så bra ut på ultraljudet... (Förutom dr d då)

  • Vilaa

    Jag vet inget om humira och risker men min mamma fick humira sprutor för sin chrons sjukdom, och hon är rätt skruttig med andra problem samtidigt som kol.

    Jag är gravid igen :) men är superorolig. Har passerat vecka 12 men oron släpper inte. Nu sista ultraljudet jag gjorde så var jag på kub och då flyttade barnmorskan tillbaks mig 3 dagar och sa att hon var expert på att mäta så nu oroar jag mig över att den sackar efter, den som dog plötsligt i MA i vecka 15 var mindre än beräknad på ultraljud innan nämligen. Dock en hela vecka mindre, 3 dagar kanske är en acceptabel diff? Jag har köpt ett Angelsound men oron för att det ska vara farligt för fostret tillsammans med att så fort jag slutar lyssna så kan ju vad som helst hända gör att det inte hjälper så mycket :( Trodde och hoppades att jag skulle våga vara glad efter vecka 12 men tyvärr är oron nästan större fortfarande.

  • Vilaa

    Cancer finns som biverkning på min antidepressiva medicin med föresten :) visst blir man nojjig av alla mediciner.

  • Vilaa
    Skrattande Jag är i vecka 20 nu!! Har fortfarande svårt att ta in att jag är gravid så lågt gången. Har varit på RUL och väntar en kille =)

    Hur länge tog ni Fragmin? Min gyn sa till vecka 20, men MVC sa till vecka 34 så jag fortsätter.
  • Vilaa

    Tack tack Glad

    Nu är jag i vecka 24, känns fortfarande overkligt! Fast jag känner honom varje dag i magen känns det läskigt och skört.

    Nu står jag bara på levaxin, trombyl och Fragmin. From nästa vecka börjar jag göra tillväxtultraljud, hoppas allt ser bra ut där inne med flöde mm. Hjärta

  • Vilaa

    [quote=76428373][quote-nick]pink lily skrev 2016-03-11 06:09:34 följande:[/quote-nick]

    Tack för omtanke och tumhållning :) Det har varit många vändor inom vården senaste veckan. Vet inte längre om jag tror att krocken orsakat blödningen. Men, nu är den där och de upptäckte en till, som var mindre, på ul häromdan. Det är inte sällsynt med blåmärken el blodansamlingar i moderkakan tydligen. Är det fler som har haft sådana här? Vilka är era erfarenheter?

    Tyvärr sitter den största vid navelsträngens fäste. Vi ska få komma tidigare till specmvc än planerat, och ska gå på tillväxtkontroll fr o m v 24 och sedan rätt ofta. Men, de kommande två veckorna innan specmvc hänger vi i luften, har bara akuten att vända oss till, och där fick jag sitta och vänta i nio tim häromdan. Men, vad gör man inte för .... Jag vilar så mkt jag kan, helst sover jag.

    Måste passa på att fråga om era erfarenheter av sjunkande progesteron efter att man slutat med progtillskott. Min prognivå har gått ner hela tiden sedan jag trappade ner och slutade med prog. Går in i v 21 nu. Dr D ordinerat IL-dropp efter varje provresultat, men forts sjunka, nu nere på 99nmol/L. Har någon annan haft samma problem och fick ni göra något mer än att ta dropp?

    Vi har kommit Pyret så nära efter allt som hänt och alla ul, tre på en vecka. Vi vet nu dessutom att vi väntar en dotter <3. Hon är fantastiskt söt på bilderna, med liten uppnäsa :) I veckan har jag också lärt mig känna igen hennes rörelser och ibland buffar hon runt ganska mkt i magen. Underbart :) Ta hand om er alla, och take it easy!

    [/

    Oj vilken pärs! Och så trist att vänta på att få den riktiga hjälpen med spec.mvc liksom, när man är precis innan deras tillhörighet. Har tyvärr ingen erfarenhet men är väll så att "det kan vara så" liksom. Dom brukar ju kolla på moderkakan när man fött och se om det varit några problem, men det blir skönt för dig att gå på extra ul sen!

  • Vilaa
    Maraki73 skrev 2016-03-09 08:51:22 följande:

    Skulle få hjälp på min vc igår att ta rören och sen skicka till USA men det blev inget. Läkarna trodde inte på att blodet skulle hålla i så många timmar om man inte centrifugerade dem. De trodde att jag blev lurad och att jag skulle få betala trots att analyserna inte blev av. De tror dr D luras. De hittade inget på honom på nätet som visade att han jobbat i England och inga medicinska artiklar. Bara hans hemsida och att han nämns på olika forum.

    Så det blev inget blod och nu måste jag vänta till nästa måndag. Jag har listat mig på en ny vårdcentral och ska prata med dem om de kan hjälpa mig.


    Jag har inte haft stöd av dr d denna graviditet utan körde en light immun hemma, men det som gör mig så irriterad och som jag märkte när jag började med Grekland och nysta i allt, var att jag blev så totalt dumförklarad här hemma av läkare,sjukvård. Jag tyckte det var fruktansvärt att liksom bli behandlad som att jag var världens mest godtrogna människa som i princip blivit avlurad alla pengar i en mörk gränd. Jag tror alla som går igenom prover och att faktiskt åka till Grekland och sätta sig in i allt har rätt god information och påläsning innan, så varför inte vara med och lyssna på oss lite? Fruktansvärt arg blir jag fortfarande på den där mentaliteten. Jag har också erfarenheter av "dr d hade rätt ändå" till slut, han sa att jag skulle göra en hysto, tjatade mig blå hemma i Sverige då jag inte hade råd att göra det utomlands, jag var också bara lurad då och min livmoder såg så fin ut, tills jag väl fick en att iallafall gå in och kolla, "men absolut inte göra något om det inte behövdes", och mycket riktigt... Dom rensade en hel del där inne... Vet ju förstås inte om det gjorde något i slutändan, det kan ju aldrig veta, och det är väll det som är problemet med dr d, även en som haft missfall 10 gånger kan ju lyckas av sig själv just denna gång och det inte var ildroppet, så man vet aldrig.. Personligen har man nog ändå sin egna tro på vad som lyckades
  • Vilaa

    Hej igen! Hur gjorde ni med fragminet när magen är stooor? Jag är i vecka 30 nu :D och magen är så spänd så känns inte bra att sticka där i längre.. Har tagit två gånger i skinkan men var halvbökigt, har för mig att läkaren sa att man kunde ta i låret men på fass står det bara magen och skinkan, hur har ni gjort?

  • Vilaa
    Snart lycklig skrev 2016-02-04 10:11:56 följande:

    Oh, grattis Vilaa! Så roligt!

    Jag tror jag tog Clexane till vecka 34, alltså ända fram till det akuta KS.


    Tog du i magen hela tiden då? Jag ska ta tills vecka 34 med :)
  • Vilaa

    Jag har inget att greppa typ :) har en väldigt rund mage utan någon fettdepå liksom, tycker det tar emot väldigt när jag tar långt ut på sidan, alltså när jag ska spruta in vätskan, sen att man känner att det kan sparka till typ bredvid är läskigt med, hur djupt in ligger bebbin tro?


    AnnC skrev 2016-04-15 20:31:48 följande:

    Ja jag är i v 38 och det är svårare med sprutorna! Min läkare har också sagt att jag kan ta i låren men jag drar mig för det. Istället tar jag nu de sista sprutorna väldigt långt ut på sidorna där det går att greppa någorlunda med hud.... :)


  • Vilaa

    Ja, hittills, peppar peppar :) jag får inte riktigt tag i något hull här :) men läste någonstans att det togs upp bättre i magen.


    Snart lycklig skrev 2016-04-15 21:40:33 följande:

    Vad roligt att allt gått bra! Jag tog endast i magen hela tiden. Gick bra, hade lite extra hull tydligen trots spänd mage. Dock är jag fortfarande blå på magen, trots att min lilla pojke är drygt 9 månader. Undrar om ngn annan också fått bestående blånader, eller om det helt gått bort efter ni slutade med sprutor?


  • Vilaa

    Var länge sen jag var här inne men i juni kom min lilla kille :) Jag fick havandeskapsförgiftning igen (har funderingar på att det är ett immunutslag på mig) och han kom 37+1 :) allt gick i det stora hela bra, <3 tack för all hjälp i denna tråd, känns fortfarande overkligt att det gick vägen och stort lycka till till er som fortfarande kämpar!

  • Vilaa

    Hej igen! såg på nyheterna idag att dom pratade om en surrogatförmedling i Sverige och gick in här och läste lite. Min kille är nu 4 månader gammal och lite mer verkligt att drömmen blev sann :) tycker det låter som det blivit lite lättare nu att hitta vägar till hjälp med dropp och så? eller har jag fel? Nu när man inte är inne i det längre så kanske det låter enklare allt... När jag precis fött var det en tjej i tråden som också fått barn men hemskt tidigt, hur gick det för dig?? Familjeliv krånglar bara för mig på ipaden så kan inte söka.. Vill också tacka alla som pratat med mig här och stött mig om någon minns mig :)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!