• mom2012

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Mila skrev 2017-05-19 17:59:38 följande:

    Någon som vet om man kan använda betapred istället för prednisolon?


    Nej. Betapred och prednisolon skiljer sig mycket åt. Läs om dem på www.fass.se. Båda är antiinflammatoriska men Prednisol jobbar även med immunförsvaret. Skulle inte rekommendera att byta själv utan att prata först med dr d eller penny på serum.
  • mom2012

    Mediciner över om någon behöver. Skicka PM.

    * Lutinus 12 paket lutinus progesterone vagiatorier
    * Serrapeptase 80 000 IE burk med 100 st kapslar.  3/4 kvar I burken.
    * DHEA 25 mg puritans pride 250 kapslar per burk. 1 oöppnad, 1 påbörjad med 3/4 kvar.
    * Prasteron APL 25 mg 100 kapslar. 3/4 kvar I burken.  
    * Agnus castus 1000 mg ca 20 tabletter kvar.

  • mom2012
    Yrla76 skrev 2017-06-04 09:24:55 följande:

    Hej på er! Idag plussade jag efter att ha försökt sedan i december. Nu håller vi tummarna här hemma för att medicinerna ska ha rätt verkan och vi kan klara oss ifrån nytt MF. Jag har tagit 5 mg pred på sistone men höjde idag med 2,5 tänkte trappa upp till 10 el 15. Dock rekommenderade Marie på fertilitet plus, minst 20 mg men när jag testade det i vintras kände jag mig bla så svullen, kändes inte helt bra i kroppen. Hur mkt prednisolon tar ni andra?

    Ha en fin söndag!


    Stort grattis till ditt plus!

    På serum Hade jag 10 mg prednisolon rakt igenom. Slutade efter w13
  • mom2012
    MoM11 skrev 2017-06-21 18:34:28 följande:

    Hej

    Nu har jag varit hos D igen och i måndags gjorde jag FET med två fina blastocyster. Medicinerad cykel med Synarela och progynon, insättningen 19 dagar efter jag började med progynon.

    Det var strapatsrikt då jag drabbades av matförgiftning och det var på håret att vi fick ställa in. Oroar mig för hur detta påverkar, om jag lyckats ta upp medicinerna och dessutom har jag nu ätit väldigt lite sedan i lördags, dvs känner mig inte alls i balans.

    Transfern gick bra, jag blödde inget vilket jag ibland gjort tidigare. Men efter ca ett dygn fick jag en blödning. Implantationsblödning hoppades jag såklart men den är fortfarande kvar (ca 30 h nu) och den är inte bara som spottings utan röd och ganska riklig. Mer som början av mens.

    Några frågor till er kloka.

    Har någon annan haft en riklig blödning på rd1 med 5dagars?

    Jag funderar också på om insättningen gjordes för sent. När jag mätte slemhinnan på dag 8 var den redan 8,5. Nu när D mätte den var den 8,2. Tycker det är konstigt om den blivit tunnare. Men mitt förra FET gjordes också på samma cykeldag. Då blev jag gravid men fick MF 5+0.

    Så jobbigt med all denna oro.


    Men gud va tråkigt. Men lite slarvigt av dr d att inte ha bättre koll. Han borde sett att äggstockarna va aktiva vid återföring och blåst av. En flygbiljett kan man köpa ny men inte detta/dessa ägg.

    Om man är nedreglerad korrekt ska det inte kunna hända. En aktiv äggblåsa ska tömmas innan start så att hormoner inte produceras. Eller vänta ut 1 cykel och se om den försvinner.

    Så ledsen för din skull. Verkligen. Du har haft så mycket stök så det räcker.

    Styrkekram
  • mom2012

    Mom11 jag har gjort lit 3 ggr då mitt LAD test va väldigt dåligt. Serum har lägst pris på dem. Men på serum ar det 3 dygn. Dag1 lämnar mannen blod sen är ämnet färdigt dag3 för inektarin i dig. Kombinera med weekend semester kanske? Glyfada strax om athen är ljuvligt! Vit sand och god mat

  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-06-26 15:54:36 följande:

    En fråga har du/ni bott i Glyfada? Är det enkelt att ta sig in till stan? Åker förhoppningsvis ner 16/7.

    Kramar


    Hej. Ja vi har bott i Glyfada. Vi tog en taxi dit, det ca 20-30 minuter resa från serum i athen om jag minns rätt. Vi bodde i en studio (lgh på taket med stor balkong med lounge möbler ). Därifrån va det ca 5 min promenad ner till havet (bara över vägen). Vid den stranden fanns det även mat o dryck att köpa. Det va kanon. Flög till Grekland sen inom serum för prover och så vidare och sen taxi till Glyfada.

    Glyfada har en liten egen centrumdel och de har en tbana eller om det är tåg. Jag tror tåget går till athen. Googla lite om det. Vi va bara i Glyfada.
  • mom2012
    MoM11 skrev 2017-06-25 19:17:50 följande:

    Hej

    Har pratat med D. Han säger att äggstockarna var lugna och att slemhinnan var fin vid insättning. 11 mm follikeln såg han inte till. Han säger att jag inte kan ha ägglossat. Däremot tror han att det jag trodde var matförgiftning var någon immunologisk infektion i tarmen. Tydligen hade mina E2 och progesteronnivåer gått i botten då han tog proverna vid FET trots att de varit bra 3 dagar tidigare. Han tror jag inte kunde ta upp tabletterna pga detta .Sen tror han att jag fick implantation och att livmodern sedan "exploderade" på motsvarande sätt han tror den gjorde sist (iv5+0 som jag kom toll sist) men att det gick snabbare denna gång, möjligen pga graviditeten sist - att kroppen blivit än mer aggressiv. Han nämnde även att jag kan vara "allergisk" mot mannens sperma. Vet inte hir vi ska gå vidare i så fall, om vi tex ska testa LIT. Han vill också att jag vilar 3 månader nu. Sen lutar det åt en sista stimulering hos honom (om någon har Menopur säg gärna till). Förhoppningsvis får vi några fler embryon då, annars har vi de två sista. Efter detta får jag nog inte med mig mannen på fler försök. Känns så fruktansvärt snopet efter den långa uppladdningen inför FET att det var över så oerhört fort. Blödningen är över nu och nu vet jag inte om det var den "riktiga" blödningen och jag ska börja hålla utkik efter ägglossning om någon vecka, eller om det kommer ytterligare en blödning framåt testdagen eller senare. Cykeln brukar balla ur lite grann efter en insättning för min del så det återstår väl att se.

    Nu blir det till att försöka hitta ett sätt att njuta av sommar och ledighet utan att älta och tänka på vad som kunde ha varit. Just nu känns det svårt, och det känns även svårt att vara hoppfull inför framtiden, efter dessa 13 embryon vi satt in hittills.


    Det låter lite långsökt ärligt talat. Men jag litar inte på dr d då han "lurat" mig in i en fet i en dålig cykel då mitt immunförsvar va aktivt trots att han dyrt o heligt lovat att ej starta mig om allt inte va 110% bra. Han känns stressad och rör ihop saker. Men verkar vara många som tvärtom litar på honom. För vår del behövdes fler tester och fler mediciner än dr d erbjöd mig. Jag tog hjälp i London av dr gorgy. Han hittade att jag hade låga LAD och behövde göra LIT. Han ville jag skulle ta humira men jag tog ner TNF med celebrex istället. På serum ordinerades även neupogene.

    Förstår din situation med mannen. Det tar mycket ork och det är en sorg varje gång det inte Blir plus. Har ni pratat om äggdonation? Vi blev gravida på 1a försök med äggdonation. Hon är idag 4 veckor gammal och helt ljuvlig. Ångrar att jag la pengar på 13 fulla ivf i sverige innan vi gick över till äd. Men lätt att va efterklok......

    Önskar dig all lycka på nästa försök. Ta sommaren för att göta LAD test och om LIT behöv så kan det vara gjort i sommar så ni är startklara efter semestern. Det är verkligen er tur nu!!!! Kram.
  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-07-06 16:55:37 följande:

    Ja jag fick neupogen sist också, då fattade jag inte att ryggvärken kom från medicinen. Dr D frågade och då förstod vi vad det var.

    Ja nu är det banne mig vår tur.

    Hur går det för er? Kramar


    Va lustigt. Jag kände inget av neupogen men körde völdigt låg dos hos serum. 1 flaska 5 ml räckte 4 dgr.

    Vad beror ryggvärken på då? Att ryggmärgen producerar fler vita blodkroppar?
  • mom2012

    Till er som medicinerar sjölv. Albyl / baby aspirin ska man sluta med i v36 om ni får graviditet. Ämnet i baby aspirin påverkar babyns hjärta (det finns ett litet hål i hjärtat som ska stängas när det föds, som är öppet inne i magen). Det stängs av ngn anledning tidigare och babyn dör. Så tänk på att uppge alla mediciner för läkare och mödravård :) Lycka till alla ni som kämpar vidare. Håller tummar o tår för er. Ge inte upp. Efter 13 ivf fick vi vår lillasyster!

  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-07-04 19:41:55 följande:

    Åååh vad härligt att du får med dig mannen! Implantatiossnitt kan jag inget om. Dr D gör inte det vid Hysto.

    Själv är vi på gång med ny donator hos dr D, planen är insättning den 19/7 om min kropp svarar bra på neupogen och progesteron.

    Kramar och lycka till!


    PeeWee - penny på serum rekommenderar hysto efter missfall. Men att slappna av är minst lika viktigt. Gör det som känns bäst för dig, så att du inte senare ångrade att du inte gjorde allt du kunde för äggen som är kvar. Kram!
  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-07-27 14:49:06 följande:

    Hej,

    Neurologen börjar jag med 15 dagar innan, halv flaska om dagen. Efter transfer tog jag en hel flaska i tre dagar. Sen tillbaka till en halv flaska. Det kostar ca 10800:- för 15 flaskor.

    Lycka till.Jag har haft ampuller som du stoppar i en spruta och drar upp innehållet i.

    För min del har det inte gått bra trots Neupogen. Andra är med Neupogen, förra gången hade jag 25 i hcg på testdag men <2 två dagar senare. Testade hemma igår och inte gravid denna gång heller. Ska lämna blodprov imorgon men hoppet är ute.

    Jag tror att mitt progesteron var för dåligt vid insättning. På måndagen hade jag 14 hos d och insättning 4. Det är inte samma referensvärden som i Sverige. Testade progesteronet i måndags hemma och hade bara 29 fast jag tagit utrogest vaginalt med 3-5 timmar mellan gångerna. Vet inte hur jag ska lyckas få upp värdet.

    Kram


    Vad får du för att öka ditt progesteron? Jaghade sprutor jag tog till v13-14. Ser att flera som gör äd får sprutor, lutinus och oral tablett. Samtidigt
  • mom2012
    PeeWee44 skrev 2017-07-31 07:43:54 följande:

    Hej, hur går det för er?

    Jag har bara fått utrogest, fick ta vaginalt efter insättning. Höjde själv dosen, skulle ha tagit tre gånger per dygn 200mg men tog var tredje fjäder timme och fick upp progesteronet till bara 29 här i Sverige. Har inte fått svar på testet som togs i fredags på werlabs. Ska bli intressant och se vad dr d säger. Nu kommer även vi kontakta serum.


    Jag hade också svårt att få upp progesterone. Med sprutor fick jag 47. Be om att få ta injektioner om ni gör fler försök. ser att en del tjejer får både vaginalt oralt och sprutor.

    Med dr d hade jag progesterone värde 2 utan att han reagerade på mitt mail med provsvar. Min ivf klinik o sverige hjälpte mig att få upp det till 39 den gången. Tyvärr fick vi missfall i v10. Men helt klart har jag progesteronbrist och tar ej upp vagistorerier på ett bra sätt. Bäst för mig va crinone jämfört med lutinus men bäst va injektioner.

    Jo det går bra här. Tjejen är 2 månader nu och vi har väl lärt känna varandras rutiner nu o anpassat vardagen efter att vara 4 i familjen.
  • mom2012
    Hera B skrev 2017-08-03 10:46:44 följande:

    Hej alla kämpare!

    Vet någon var jag kan hitta statistik över hur stor andel av ens ägg som är friska efter 40 års ålder?  Funderar fram och tillbaka på om jag ska orka/våga ett sista IVF försök med mina egna ägg när jag har fått mitt TNF- a under kontroll eller gå vidare till ÄD.

    Kram!


    Det är så individuellt. Jag har läst att det går snabbt utför från 36 - 38 års ålder. Men bevisligen har en del bra ägg för de blir naturligt gravida upp till 45 års ålder.

    För min del va äggen skadade av endometrios som ger kronisk inflammation i kroppen. Lyckades dock bli gravid med egna ägg 2015 09 då jag va 40. Tyvärr missfall i v 10. Min klinik sa till mig att gå över till äd vid 40.

    Det du kan göra är att ta ett amh prov samt att be om ultraljud dag 1-2 i din cykel (Japp under mensen) där gyn kan räkna hur många folliklar du har på äggstockarna. Det ger ett hum om du har bra chanser eller inte att få fram fler ägg iaf.

    Det du också kan göra om du får ut ägg som befruktas är att göra kromosomtest på dem. Då ser läkaren vilka som är friska o inte.
  • mom2012
    UndrandeSökare skrev 2017-09-12 22:10:53 följande:
    Serum använder det, och kan till och med skicka det med post till Serums patienter i Sverige. Kolla mom2012s gamla inlägg, hon gick hos Serum nu sista gången när hon lyckades, och hon fick det skickat till Sverige av dem.
    Hej på er
    Något missförstånd tror jag, eller har jag skrivit tokigt 
    Jag fick aldrig medicin skickad från Serum, däremot fick jag EU recept skickade till mig med post (hard copy som de kallar originalrecept via posten). Har hämtat ut den mesta medicin hemma i sverige men just progesterone (prontogest injektioner) fick jag ovärderlig hjälp från Blåvinge som var hos Serum i samma veva och kunde fylla sin resväska (tack än en gang söta du!!) med mitt
    progesterone.
  • mom2012
    supertjejen skrev 2017-09-15 22:53:22 följande:

    Ni som tagit neupogen i puregonpenna, kan man fylla samma ampull med nytt läkemedel? Jag fattade det så när jag fick instruktionen på Serum. Typiskt att det är helg när jag blir osäker! Om man kan återfylla, trycks den gråa gummipluppen bakåt när man sprutar in ny vätska?


    Ja du ska kunna använda den om och om igen MEN jag själv fick det aldrig att fungera. Du ska kunna ta neupogenet och spruta in den i pennan. Då ska gummipluppen liksom "backa" och följa med vätskan. Gummipluppen ska sedan följa med pennan när du trycker ut dina små doser.

    Jag fick använda mina engångs sprutor jag hade hemma, och fick be Serum skriva ut recept på fler som jag hämtade ut på apotek I Sverige.
  • mom2012
    Ariellan skrev 2017-09-13 18:46:45 följande:

    Usch även denna cykel kom min feber som vanligt en vecka efter ÄL, men denna gång har den hållit i sig till idag BIM-1...så tröttsamt det börjar bli efter ett år med denna feber, ledvärk och influensakänsla efter ÄL.

    Nu gör jag ett sista försök här i Sverige hos Marie med hela hennes behandling denna gång och sen blir det Aten så fort som möjligt.

    Så tacksam att jag hittat denna tråd! :)


    Det låter précis som för mig när vi försökte bli gravida I sverige på IVF klinik I Malmö. Berättade om dem om att jag hela tiden fick feber ruvardag 7, men de slog bara bort det. När vi fick betala våra egna försök valde vi en annan klinik och den läkaren lyssnade på mig men ville först testa utan medicin. Nästa insättning 2011 fick vi kortison och då fick vi ett plus och idag är hon 5 år.
    När vi önskade syskon sa läkaren att det skulle gå fort (vår dotter kom på 3-4 försök bara) men det gjorde det inte. 13 fulla iVF med äggplock senare vände vi oss till grekland (serum) samt London (dr Gorgy) för immunstöd och provtagningar.

    Mitt råd till dig är att inte göra fler IVF I sverige utan lägga pengarna på rejäla provtagningar och få svar på vad som är fel - och därefter göra nästa IVF. Jag gjorde IVF I sverige men hade medicnierna från Grekland. Det gick hur bra som helst. Jag valde att berätta för min klinik - andra väljer att inget berätta och bara köra på med en medicinsk plan från Grekland paralellt med ivf I sverige.
  • mom2012
    Ariellan skrev 2017-09-16 20:09:33 följande:

    Åh vilken lättnad att någon känner igen sig! Känns ju som att man är helt ensam, alla läkare skakar bara på huvudet och säger att det aldrig kan ha att göra med ägglossning över huvud taget. Man blir så irriterad...

    Jag kommer att vända mig till Grekland för utredning så fort som möjligt, har insett att det inte kommer gå utan någon slags immunbehandling. Jag är övertygad om att det är något problem med det.

    Fick du kortison, fragmin, trombyl och il-dropp eller

    Tack snälla för svar! :)


    2011 fick jag 10 mg presnisolon

    För syskon fick jag tungt batteri och många månaders förberedelser. 1. Dämpa inflammation från min endometrios och få ett bra TNF-alfa. 2. Behandla hidden clamydia man och kvinna 4-7 veckor på antibiotika (mensblodtest) 3. Ta prover för partner likhet och antikroppar mm mm. Visade på att jag behövde öka upp mkna antikroppar (LAD test) genom att göra ett par LIT behandlingar med make blod. 4. Neuopogene kortison intralipider fragmin baby aspririn progesterone injektioner mm mm
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!