• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    supertjejen skrev 2016-07-01 06:23:48 följande:

    Tack Aylak för svar! Då gäller det att jobba fram någon som både kan skriva ut sprutorna i Sverige samt ha någon som kan skriva remiss på blodprover. Vilka risker är det med fragmin, tänker på blödningar som kan ske av helt andra orsaker som en olycka tex?
    Av ditt svar Aylak förstår jag att du är gravid-stort grattis!


    Tack supertjejen! 
    Det går att lösa sprutor och blodprov även utan svensk läkare, men det blir ju så klart enklare och billigare... Fass är en bra källa till mer info om risker med Fragmin. Det finns en ökad risk för svårare blödningar vid en olycka om man tar Fragmin.
    Vallmo78 skrev 2016-07-01 07:24:54 följande:

    Grattis till plusset ananax och ni andra som har lyckats och beklagar till de andra som fått missfall ;(

    Själv ruvar jag ( hoppas på det) på en 5 dagarsembryo sen 21/6 och har testdag på måndag men inatt vaknar jag av frossa :(( och imorse ( ursäkta snusket) när jag torkade mig så var det lätt färgade .... Känns hopplöst!!!

    Tänkte försöka få IL dropp idag eller vad tror ni? Kört? Jag tar prednisolon, trombyl, Fragmin, d vit och omega 3....


    Håller tummarna Vallmo78! Jag hade missfärgade flytningar och småblödningar till och från de första 12 veckorna. Så det behöver inte alls vara kört! Men iom frossan hade jag nog tagit extra dropp. 
  • aylak
    quintana7 skrev 2016-07-02 09:43:55 följande:

    Jag hade vul i veckan och man såg ett tickande hjärta och läkaren sa att allt såg bra ut. jag frågade om den ovala formen på hinnsäcken och om det är normalt och det sa han var normalt. Efter att jag skickade bilden till Dr D så sa han att jag ska börja ta progesteron vaginatorer, de kan tydligen hjälpa på något sätt, inte för att jag behövde höja progesteronnivåerna utan för formen, det var oklart för mig hur eller han sa inte hur. Han sa också att formen kan bero på hur läkaren höll vul-staven eller bero på muskler i livmodern. sen när jag googlar på detta så finns det massa bilder och info på att det är normalt och en del info om att det inte är bra så jag har ingen aning. Han frågade också om jag hade spänningar i nedre delen av magen och det har jag och då sa han "good the progesteron will help and update me after you used it a couple of days".

    Givetvis blir man ju nervös nu men har iaf börjat med progesteron vaginatorer nu och ska ta blodprover på måndag igen och nytt vul på tisdag. 


    Vad härligt att få se ett tickande hjärta! :) 
    Det är ju ganska vanligt att vi med immunproblematik har lite trubbel med progesteronet, så jag tror inte du behöver vara nervös - tänk istället att det är bra att du får extra, att ni har koll! Jag fick ju progesteron iom att vi gjorde ivf, men fick ta betydligt längre än vad svenska kliniken rekommenderade...

    Så jobbigt pipperoni! Förstår att det måste kännas frustrerande!
    Jag har aldrig haft många tomma folliklar. Men ivf:en lyckades först när jag blev plockad senare. De första stora blåsorna "offrades" för att jag skulle få fler sprutdagar. Det blev då färre ägg än tidigare, men uppenbarligen med bättre kvalitet. Dr D var inte inblandad i det beslutet (gjorde ivf i Sverige) och verkar heller inte riktigt tro på det... (sen fick jag dhea också för första gången, så kan också ha spelat in - men det var inte heller något dr D rekommenderade). Så även om jag tycker att dr D är en klippa när det gäller immunmedicineringen och att tolka symptom på detta, så enligt min erfarenhet kan det ibland vara klokt att ta in fler åsikter när det inte direkt gäller (eller man misstänker att det gäller något mer än) immunförsvaret.

  • aylak
    quintana7 skrev 2016-07-04 15:11:45 följande:

    Hur är det med HCG, i vilken vecka minskar dubbleringstakten? Ca vecka 7-8? Har ni alla mätt HCG så långt?


    Jag mätte sista hcg v.11, men det slutade att dubbleras på några dagar i v.8
  • aylak
    quintana7 skrev 2016-07-04 20:13:04 följande:

    Tack för era svar aylak och ananax. Jag har en känsla av att det inte stigit tillräckligt högt, ligger på 94900 nu och låg på 50000 för en vecka sen, innan dess har det dubblerats var 2-3 dag. Sjukt nervöst inför VUL imorn. Jag hoppas att denna lmmunbehandling funkar på mig om inte denna gång kanske nästa.


    Svarade på ditt pm också. Men med tanke på hur högt hcg du har så tror jag inte att du behöver oroa dig. Mitt hcg var betydligt lägre i "din vecka". Kanske är det därför min dubblering höll i sig något längre? Jag tror inte du behöver vara nervös inför VUL imorgon iom att du redan fått se ett hjärta slå. Håller tummarna! 
  • aylak

    Härligt angels, så bra besked!!! Glad
    Verkar mycket märkligt, ja rent av inkompetent av läkaren som gjorde ultraljud första gången att konstatera missfall pga att hen inte såg någon hjärtaktivitet så tidigt i graviditeten! Min gyn ville inte ha mig där förrän i v.7+ för att vara säker på att kunna ge rätt besked...  Det är inte alltid man kan se hjärtat slå så tidigt, även om inget är fel. Tycker gott du kan ta och anmäla det på ett eller annat sätt. Det måste bli en ändring på svenska gynekologer som beter sig så galet! I Östergötland har man en sida på nätet där man enkelt kan lämna klagomål.

    Har du provat att ringa honom, pink lily? 
    Tänker att det börjar bli hög tid för dig att få besked... 
    Spännande att det nu är så nära! 

    Grattis Vallmo! Så roligt! 
    Jag gick i Falun och de ville att jag skulle sluta med allt utom IL vid plus, men jag hade ju lite andra planer iom dr D... ;) Det visade sig också att mitt immunförsvar drog iväg med riktigt höga lymfocyter så jag behövde öka pred från 20 till 30 mg, samt ta tätare dropp. Så om din magkänsla säger att du bör fortsätta med medicinerna....

  • aylak
    mammasusan skrev 2016-07-05 14:21:45 följande:

    Tar lutinus 3ggr/dag & 1/3 albyl minor efter min läkares ordination. Men har ingen info om hur länge jag ska ta Lutinus, vet bara att jag skulle starta vid + & fick 1 mån ordination utskrivet. Kanske räcker? De har sommaruppehåll nu till mitten av augusti så jag kan inte kontakta dem och fråga.


    Jag började trappa ner Lutinus först v.12+6 och då sänkte jag långsamt under drygt en veckas tid. Tog blodprov på progesteron regelbundet och följde dr Ds ordination. Tittade även på diagrammet över hur progesteron bör stiga under graviditeten och hur den stiger, ofta, för långsamt för oss med immunproblematik (finns inlagt tidigare i tråden) för att försöka förstå hur dr D resonerade. Helt klart är att det är mycket individuellt. Så försök följ upp det med blodprov för säkerhetsskull. Mina svenska läkare på spec.MVC ville att jag skulle sluta i v.12 och så blev det ju. Trombyl tar jag fortfarande (ihop med Fragmin).

    Och grattis till plus! Håller tummarna inför vul!
  • aylak
    Stort grattis GurkanGrace!! :) 


    Jobbigt med blödningarna StinaB och Vallmo! Det är jättevanligt med blödningar i början av graviditeten, jag hade blödningar till och från under första 12 veckorna. Håller tummarna!
  • aylak
    Avokado skrev 2016-07-12 14:28:44 följande:

    Hur gör ni när ni tar uppföljande blodprov? Antar att ni skickar blodet utomlands för analys, men var tar ni provet? Är det bara gå till VC?

    Håller tummarna för alla er som försöker! Nästa vecka ska jag ha första läkarsamtalet och provtagning. Åker till Dr Gorgy i London. Hoppas jag får hänga här ändå.


    Jag får hjälp på vårdcentralen. Min allmänläkare beställer oftast blodprov (blodstatus med diff) och om något ska analyseras utomlands skriver han också att jag behöver hjälp med det. De gånger han missat att skriva in det har det blivit lite småstruligt och tagit tid, men oftast löst sig. Förmodligen är det olika rutiner på olika vårdcentraler...  Lycka till i London!! 
  • aylak
    Avokado skrev 2016-07-12 22:14:29 följande:

    Åh vad bra att du får hjälp via VC. Skickar de blodet eller gör du det själv?


    Ja, jätteskönt att kunna få iaf lite hjälp från svensk sjukvård. Jag skickar blodet själv.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!