• Angel00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    che71 skrev 2013-09-28 08:01:19 följande:
    Jag är i vecka 8 nu o lämnar FBC varje vecka enligt Dr Ds önskemål.
    Innan jag ens var gravid frågade jag om det var bra o ok att jag tog ett IL dropp så fort jag fick plus så jag inte behövde vänta på hans svar o det var bra sa han.
    så det gjorde jag o det är nu nästan 4 veckor sen jag tog det droppet....han har svarat faktiskt o att mitt immunförsvar är stabilt o att jag inte behöver dropp just nu...men i tisdags när jag fortfarande var förkyld o skrev det ifall FBC påverkas av det, så svarade han att jag ska ta ett IL dropp nästa vecka när jag må bättre
    o sen FBC några dagar efter.
    Så det kanske är bara för säkerhet skull eftersom det då är 4 veckor sen sist?!
    Förra graviditeten i våras (som blev ofostrig o missfall i v 9+) tog jag IL dropp mycket oftare, hann med 4 dropp under den tiden! Så det kan vara olika hur man reagerar.
    När man är gravid verkar han svara rätt fort har jag märkt.
    De flesta gångerna har han svarat på mina FBC samma kväll eller dagen efter.
    Är förvånad att jag inte behöver dropp så ofta...men det kanske betyder att det är bra denna gång...hoppas hoppas!!!Drömmer
    Stort tack för att du delar med dig, Che!
    Jag håller alla tummar som jag kan (och en del tår) för att det ska gå bra för dig. Drömmer

    Ett FBC i veckan, det är inte omöjligt. Själv var jag lite i funderingarna att jag minst skulle ta ett IL var 4:e vecka med FBC och uppdatering på det som absolutaste minimum. - Ville dock fråga innan jag bestämde något för att få en lite bredare uppfattning om vad som är rimligt.

    Vilka ordinationer har ni andra fått när ni har varit gravida?
  • Angel00

    che71 skrev 2013-09-28 08:42:22 följande:
    Tack!!
    1 FBC i veckan är nog bara i början av graviditeten då det är som känsligast, tror att det kan bli mer sällan senare, TWH lämnade nog varannan vecka sen resten av graviditeten tror jag?!
    Det kan nog bli  dropp mycket oftare än var 4:e vecka för vissa tror jag, kanske bättre att boka in varannan vecka i början o föreslå möjliga datum för dropp till Dr D när du skickar FBC, annars kan du ju avboka om det inte behövs!
    Kloka ord.

    Då ställer jag in mig på 1 FBC per vecka nu i början och minst ett IL varannan vecka, Troligtvis tätare om Dr.D anser det nödvändigt eller om blodvärderna sticker iväg // man får blödningar.

    Känns bra att kunna få en bild av vad som väntar, lättare att plannera. Tar bort en stor portion oro. Tack!!!Skrattande
    TWH skrev 2013-09-28 13:57:30 följande:
    Det stämmer det Che, jag tog fbc varannan gecka ungefär. Men första tiden mer ofta med ca ett fbc o ett il i veckan. Jag har alltid fått svar av D, inte på dagen om han inte ansett det vara akut men inom två/tre dagar. Akut har jag fått svar inom några timmar, ibland inom tio min, när jag fick blödningar.
    Det känns tryggt att höra TWH. {#emotions_dlg.flower}
  • Angel00
    lill111 skrev 2013-09-29 07:04:31 följande:
    Hej igen! Står nu i mitt femte mf/ma, har fullständig panik, utom mig av oro och sorg. Vill så gärna testa Dr D, men känner mig osäker efter allt ni skriver. Jag ska nu testa kortison, fragmin inför nästa grav, trombyl har jag kört de sista två, men hjälper inte.... Visst kunde man kontakta en klinik i Köpenhamn för nk-celler? Vore oerhört tacksam för länk till kliniken, någon som varit där?? Ber verkligen om er hjälp, fattar inte vad som hänt, en son inga mf/ma innan, nu 5 st, läkarna säger bara att det är äggen det är fel på, vad tror ni. Mitt tsh steg till 2,5 i v 6, då ville jag ha levaxin liten dos men fick det ej, kan det vara orsaken? Körde även crinone denna grav, men hjärtat kommer aldrig igång, de senaste mf har de stannat exakt i samma v och dag v 6+4, ingen hjärtaktivitet.... Frågan är när man ska ge upp.....så härligt att se att många är på G iaf, stort grattis Che, TWH och skogsbruden och övriga givetvis....men de är er jag kommer på så här...var ett tag sedan jag var inne, då jag trodde det skulle gå vägen denna gång. En sak till, jag har aldrig skrapats, tror ni att detkan hjälpa/förbättra, jag har två små myom, kanske skulle ta bort dessa samtidigt, hur hade ni resonerat, läkarn säger ju att dessa inta ska påverka, men man vill ju ha en ren livmoder, eller hur? Oerhört tacksam för kloka synpunkter och tankar....litar definitivt mer på er än läkarna! Kram, kram.
    Jag är otroligt ledsen för din skull. Många styrkekramar till dig!

    Det finns många duktiga tjejer här inne som kan mycket mer än jag, men jag kan berätta lite utifrån min egen erfarenhet.

    Det jag skulle tänka på om jag återigen skulle stå i början och just hittat immunspåret, är vilka behandlingar som de olika klinikerna kan erbjuda och hur många som har blivit hjälpta av dem.

    Du frågade om CFC. De ska precis starta upp sin testverksamhet och är ännu skeptiska till IL och har vad jag förstår ingen plan för immunpatienter. (rätta mig om jag har fel). Som första kontakt skulle jag nog vända mig till de som är mer erfarna, Dr.D, Penny eller Dr.G. Där du kan få en behandlingsplan utifrån din problematik efter konsultsamtal och ev undersökning.

    Om du är osäker kan du alltid maila de läkare som du väljer ut och eller ta en telefonkonsultation. Därefter kan du alltid välja den läkare som du får mest förtroene för.

    När det gäller myom skulle jag konsultera både en och två läkare innan jag skulle ta bort dem. Sitter de i livmodern eller i äggstockarna?  Om de sitter i äggstockarna så hur duktig kirurgen än är så kommer han ta bort ägganlag, vilket försämrar äggreserven. Och din problematik verkar inte vara att bli gravid utan att försöka behålla barnet när du väl blivit gravid.

    TSH tror jag inte ska påverka som enskilld faktor till ett MF. Cathy skrev tidigare om det, om jag minns rätt.

    Ge inte upp. Ge dig en chans att hitta rätt behandlingsplan utifrån din unika problematik.
  • Angel00
    lill111 skrev 2013-09-29 08:43:04 följande:
    Tusen tack Angel!! Är du gravid nu? Stort grattis isf! Som jag känner vill jag ju testa nk-celler och TNF alpha och jag antar att ingen läkare i sverige är villig att ta dessa prover, eller skriva ut IL, för det verkar ju vare den medicin som ger störst skillnad , eller finns det ngn läkare i sverige som gör det isf vore jag tacksam för kontaktuppgifter för då har jag ju alla mediciner som behövs och kan köra dessa....
    Jag har konsulterat ett par läkare gällande myomen och alla är rörande överens om att dessa inte ska störa graviditet....de är dessutom mkt små...1, 5 cm och 8 mm...de sitter i livmodern...TSH kanske jag inte ska bry mig om då, släpper väl det....
    Är Penny och Dr D på samma klinik?? Vilka kliniker skulle du kontakta för olika behandlingsupplägg, ngn i Sverige?

    Tack för stöttande ord, allt känns bara så hopplöst, ja det vet ni ju alla här inne, det som driver mig så är att det har ju lyckats en gång, så varför inte nu då?

    Ni är guld värda här inne....jag hade inte klarat detta annars....Tusen tack igen!! Kram!
    Tyvärr finns det inget ställe i Sverige som tar prover som är likvärdiga de som tas hos penny eller dr.D. IL är även det mycket svårt att få utskrivet i sverige. De flesta här inne får det utskrivet av utlänska läkare på recept, eller så köper vi det direkt av läkaren, som sedan skickar det till oss i Sverige.

    Dr.D hittar du på Life Clinic. :
    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Penny hittar du på SERUM
    www.serum-ivf.com/

    Dr.Gory hittar du på The Fertility & Gynaecology Academy
    www.fertility-academy.co.uk/about-us/

    Jag skulle nog råda dig till att ha en utredning i ryggen innan du testar dig fram själv. Dels har du något att falla tillbaka på om du blir ifrågasatt av svenska läkare, dels vet du mer vad ditt problem är.

    Vart i sverige bor du?
  • Angel00
    leah2012 skrev 2013-09-29 12:21:51 följande:
    Lill beklagar verkligen! Hoppas du nu kan komma på var problemet ligger. Jag är inte heller så erfaren men jag tänkte bara säga att jag lycksdes faktiskt, efter en del bearbetning, få ta nk och tnf-a I Stockholm. Nu vet jag inte om det blir "rätt" slags analyser och jag har inte fått resultaten än. Men jag kan tipsa dig om var det var ifall du är intresserad.
    Jag tror vi har diskuterat detta innan och kommit fram till att dessa prover inte går att jämföra med de värden som de som tar sina prover i Aten. Om de inte görs enl samma protokoll är de inte jämförbara. Zin kan nog berätta mer utförligt.
  • Angel00

    IVIG är en metod som mycket förenklat används då kvinnans immunförsvar attakerar embryot pga att det inte känner igen mannens arvsanlag. Finns en mer utförlig presentation på www.kabafusion.com/Patients/IVIG-in-Treatment-of-Recurrent-Pregrancy-Loss.html

    "Intravenous immunoglobulin (IVIG) is a treatment option for those who experience recurrent pregnancy loss due to autoimmune problems. It happens when your body's immune system becomes hostile to the embryo or fetus, mistaking it for a foreign body . There are many studies suggesting why IVIG therapy may work, but the exact mechanism of action is not entirely clear. It is thought that by receiving immunoglobulins in the form of a transfusion, the amount of natural killer (NK) cells in the woman's body are reduced, and/or antibodies that cause the body to attack the pregnancy might be absorbed or blocked. Thus, a woman's immune system is repressed to possibly allow embryos to implant following embryo transfer. "

    Vissa kvinnor kan få ett barn och sedan blir de helt enkelt inte gravida igen.Då kan IVIG vara ett allternativ för att "lära kroppen känna igen" mannes arvsanlag. Förenklat uttryckt förstås. Glad

    Dr.D använder mest IL i sina behandlingsplaner av vad jag förstått. De flesta av dessa fertilitetsläkarna har ställt in sig på en eller några behandlingar som de anser är mest verksmma. Någon kan kanske konfirmera, men Penny tror jag använder IVIG. Dr.G i London är nog den som hhar det största spectrumet på behandlingar.

    Jag skulle försöka kontakta den en eller två av ovan läkare, boka interjuv och sedan när du har mer fakta om ditt unika fall, skulle jag välja läkare efter vad du tror på, vad plånboken säger och den behandling som käns rätt för just dig.

    Själv valde jag Dr.D eftersom jag tyckte att IL var det minsta ingreppet och lågrisk. Fick ett mycket bra intryck av honom, och han har hafr rätt alla gånger som har har haft en åsikt om min IVF samt andra problem som uppkommit.

  • Angel00
    TWH skrev 2013-09-30 16:46:07 följande:
    Il ersätter ivig hos många läkare. Det trycker ned immunförsvaret men ska inte förväxlas med LiT behandling, där kvinnan hjälps att acceptera mannen. Däremot kan ju ivig vara en lösning i de fall kvinnan inte har LiT behandlats men har aggressivt immunförsvar, men man kan ju ha aggressivt immunförsvar utan att ha antikroppar mot mannen. Ja, ni förstår hoppas jag trots min invecklade förklaring 😃
    inser att mitt inlägg blev lite luddigt. Du har helt rätt TWH Glad
  • Angel00
    lill111 skrev 2013-09-30 16:57:57 följande:

    Tack TWH för omtanken, är så galet ledsen 5 mf/ma nu, vad ska jag tro liksom...ja det var två läkare inne idag och tittade....inge hjärtaktivitet är helt säker på min äl och mens, är som en klocka...tyvärr får jag väl säga i detta samanhang....
    Men undrar ju nu över myomet som är på 5 cm...det har tillkommit under det sista året...hur ska jag göra, blir galen på allt detta...
    Åter igen sa de att det 'är organen hos fostret som har felat, men 5 ggr, nä, tror inte det....är säkert immunförsvaret....
    Ångrar sååå att jag inte testade pred o fragmin denna gång, korkade jag.............Suck
    Beskriv ditt problem med myomet till Dr.D om det är honom du väljer att kontakta. Jag förstår att din sits är superjobbig just nu. Därför är de bästa råden du kan få från läkare. Både penny och Dr.D gör en titthålsop i livmodern där de kan åtgärda problem som de upptäcker, samt att de rispar, snittar i väggen, sk inplantations snitt. Om de anser att myomet ska åtgärdas så kommer du att få hjälp med det.

    Skicka iväg mailet nu och oroa dig inte.

    Många styrkekramar!{#emotions_dlg.flower}
  • Angel00
    lill111 skrev 2013-09-30 17:51:31 följande:

    Tack!! Kan Dr göra det när vi åker dit på första besöket? Antar att det kostar mer eller ingår det i ordinarie undersökning??
    Prata igenom med Dr.D vad ni vill göra och ta det därifrån. Jag antar att ni kan göra det på första besöket, men det ingår inte som en ordinarie undersökning då det är en operationsingrepp.

    En vanligt besök hos Dr.D brukar bli blodprovstagning, vul och sedan konsultation. Vill du göra en hysteroscopy (titthålsop i livmodern) kommer ni överrens om detta efter undersökning. Hos Dr.D kostar en hysteroscopy runt 10.000 kr. Beroende lite på hur euron står.
  • Angel00
    lill111 skrev 2013-09-30 18:31:48 följande:

    Så gulligt av er!! Tack igen för all viktig info!! Men om man kommer överens om titthålsop, måste jag åka ner till Aten en extra gång?
    Nej, jag tror att du kan göra det, kanske inte samma dag, men under besöket. Se till att du pratar med läkaren innan så han hon vet vad det är du vill göra och kan plannera in det.
    linköping68 skrev 2013-09-30 20:32:46 följande:
    Måste fråga dig Zin, jag blir med förvirrad...... Om dr D vill att man ska kolla sina TNF nivå blir det då fel med de tester som finns här i Sverige? Jag tar mina FBC hos en vanlig husläkare och inte på någon specialklinik. Skulle ju vara lite trist at behöva fara till Aten för att ta TNF...
    Det är inte samma tester som de tar i Sverige. Går inte att jmf med de tester som tas i Aten.

    Däremot kan du dra blod i Sverige och skicka till Chicago för analys. Så tekniskt sett behöver du inte åka till Aten för att göra TNT-Alfa testerna. Finns mycket bra beskrivet hur man kan göra längre bak i tråden. Däremot är det alltid bra om du får en behandlingsplan med ditt unika problem av en läkare med Immunproblematik som specialite.


Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!