• blåvingen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Känner starkt för såväl alla plus och för de som fortfarande kämpar.
    Vad jag än skriver så vet jag att jag aldrig med ord kan möta den obeskrivliga sorgen eller den upphöjda lyckan...Vill så gärna vara ett stöd för er som fått uppleva ett negativt resultat och samtidigt vara ett peppande bollplank för de som har fått ett positivt resultat. Men jag plitar ner mina tankar och hoppas att det faller i god jord.
    Nu när man har lagt lite tid på det här med fertiliteten efter några år, så är det som att lägga ett pussel, dels över min egen problematik och dels över vad de olika klinikerna i världen har att erbjuda. I den bästa världar skulle jag vilja kombinera alltihop, Serums bakteriearsenal med Dr D's immunsupport och blanda upp det med Embryogen från IV Riga.
    För det är min åsikt att även om alla bakterierna är borta, immunsystemet normaliserat, slemhinnan tjock, äggen av bra kvalitet(oavsett om det är ÄD eller kroppsegna) så känns det som att kommunikationen mellan alla dessa faktorer inte alltid fungerar.
    Har nyligen upplevt ännu ett misslyckat ET, som på papperet skall såg ut att gå vägen...
    Nästa gång så vänder jag mig nog till kliniker med Embryogen och kombinerar  mina erfarenheter med antibiotika och immunsupport. Eftersom jag  har tidigare haft besvär av Ureaplasma, karpaltunnelsyndrom,nervpirrningar och ledbesvär vilka alla är helt borta nu.Ureaplasma är en form av mycoplasma och det är ofta en co-infection till andra parasiter och bakterier, så märkte jag att de sista symptomen försvann i samband med Flagyl. Sedan såg att just långa Flagylbehandlingar är vanligt förekommande på RMIA i USA.
    Jag tror att många av de immunologiska problemen som vi står i har en upprinnelse i att kroppen har haft svårt att bekämpa en infektion och därefter reagerar med ett överaktivt immunförsvar, men ibland behöver vi även en extra förstärkare i kommunikationen mellan slemhinna och ägg

  • blåvingen

    AnnC: Flagyl används mot BV och kan köpas enkelt på apotek i Aten. Peny är positiv till den antibiotikan. Den tar även mot parasiter som kan vara co-infektioner till mycoplasma och ureaplasma.

  • blåvingen

    Känner så starkt för dig i din sorg med dina missfall. Många av oss just här har upplevt den sorgen och inga ord kan mildra smärtan, men vi kan ändå känna in den. Tänkt många gånger så som du, jag skall inte skriva något förrän jag sitter med en stor och fin mage, men så skiter det sig ändå... Gaaah!
    Jag har också varit i England och gjort mina immune test hos Dr Gorgy och jag tror på att man har en tät kontakt med sin behandlande läkare såsom många har med Dr D. Finns inte ord för dig men jag hänger kvar vid hopp som ges här förutom det du har redan provat. Några av oss tar och har tagit Neupogen för för att stärka ägg och slemhinna med naturliga cytokiner.
    Jag har tittat på Embryogen som finns på några kliniker och den sägs öka kommunikationen mellan ägg och slemhinna för att minska missfallsrisken.
    Själv knaprar jag B-vitaminer(det finns rön om att biotinbrist kan leda till missfall) och magnesium förutom det andra(omega, folicin,melatonine, Q10 Ubiquionol och multivitamin.
    AnnC: jag har gjort återprov på Serum,Erymax tar bort mycket skräp men om det fortfarande finns kvar så har jag nog en extra kur som jag köpte i Grekland sist.inboxa mig om intresse finns;)
    Ni som går hos serum, jag har även Citrotide som går ut snart om det är någon som vill ha

  • blåvingen

    Upplever samma dilemma som dig Lillebob, på Serum, lugnt immunförsvar(tom ingen reaktion på myggbett) finfina och många ägg samt 11 mm slemhinna. Jag tror inte riktigt att lösningen ligger i andra ägg oavsett var de kommer ifrån. Då är det något annat som fallerar, det visar ju många här med svårigheter med ÄD försök trots lugnt immunförsvar
    Nu blir det kanske hemmaförsök med Letrozole Femara, som jag får resultat av och sedan att leta efter Embryogen varianter.
    För jag menar att oavsett var äggen kommer ifrån och om man har en fin slemhinna, inga direkta bakterier och lugnt immunförsvar så är det något annat som inte funkar....Embryogen sägs öka kommunikationen mellan ägg och kvinnans slemhinna, titta gärna på Youtubefilmer för mer förklarande

  • blåvingen

    Grattis Längtansmamma!
    Lever på hopp: Jag har också gjort DQ Alpha hos Dr Gorgy och varken Penny eller någon annan har gjort någon större affär av detta, några tjejer i Fertility Friends tråden går till honom för LIT-procedurer men det verkar väldigt kostsamt.
    Jag inboxar dig för något som väcker mitt hopp:)

  • blåvingen

    Såg precis att Dr Gorgy har specialpris,  för 3 IVF betalar man ungefär 55000 kr och han är ju en specialist inom reproduktionsimmunologi. Han är väldigt kunnig inom sitt område och var väl en av de första att använda neupogen för fertilitet.( jag har däremot svårt att förstå hans kraftiga accent och tycker att han är inåtvänd)
    Men för någon kanske det kan vara intressant att göra prisvärda IVF inom immunspåret och sedan ta immunsupport av Dr D?

  • blåvingen

    Jag skulle ha tagit en kort kur Flagyl fram till transfer dagen. Pratade med Peny även om detta och hon tyckte att det var bra. Om man tidigare har haft bakterieinfektion så har jag alltid fått en kort antibiotikakur trots att jag tidigare har gjort 30 dagars kuren. Viktigt dock att man inte tar alltför få dagar för då finns det en risk att bakterierna utvecklar resistens. Jag har tidigare tagit Prixina eller Doxy som sådana uppstarts kurer, men jag föredrar Flagyl eftersom den tar bort aneroba bakterier( sådana som klarar sig utan syre) och tar bort även en del parasiter

  • blåvingen

    Grukan Grace: De där värdena ser ju alldeles ok ut! Om man sagt bortser ifrån högt TFn alfa som är en cytokin som framgår i resultatet. Det skall tryckas ner och ett annat cytokin som heter GM-CSF skall tryckas upp.
    Jag bifogar Sarah Robertsson pdf ifrån Adelaide University, vars studier har lett fram till embryogen/embryoblast. Titta gärna bild nr 10 för de olika cytokinerna
    www.aab.org/images/aab/pdf/2013/CRBPTT/Cytokines%20C13.pdf

  • blåvingen

    Jag vände mig till gyn i Nacka som hjälpte mig med förskrivningen till min man, han fick då doxy och Flagyl, medans jag åt Serums variant med Zithromax(erymax) och Doxy, vi tog ingen probiotika men han tog dock lite lugnande för magen. Probiotika köpte jag receptfritt på mitt vanliga apotek. Jag försökte även att undvika mjölkprodukter (för att det kan vara svårare att ta upp antibiotikan)och socker (grogrund för andra bakterier som kan ta över när man tar bort andra) under perioden. Men jag åt hela kuren och han också men jag märkte först min egentliga förbättring med Flagyl som jag åt några månader senare.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!