• astmatiker

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Peewee: anti ccp-prov är anticitrullinantikroppar, har med reumatism att göra. RA likaså. Dubbelkolla förstås med Dr D exakt vad det är han vill ha men de här två tror jag inte werlabs har. Jag har mejlat dem tidigare o bett dem lägga till prover till deras utbud av enstaka analyser. Ibland har de gjort det men har även fått nej ett par gånger. Värt att försöka, de svarar snabbt på mejl!

  • astmatiker

    Vill bara framföra ett STORT TACK till kära Zinfandel för allt det fantastiska jobb du gjort med fertilitetsguiden och för din aktivitet i den här tråden som givit så många så stor hjälp. Helt ovärderligt! Vill också tacka alla andra härinne som hjälper till att föra all kunskap vidare till dem som behöver. Jag har själv inte varit så superaktiv med att skriva den senaste tiden men följer tråden och har fått mycket hjälp av att läsa era inlägg. Det har tagit mig vidare i processen när jag kört fast och det är jag mycket tacksam för!
    Lycka till alla kämpare!

  • astmatiker

    Zwillinge - jag har också hållt upp några dagar över äggplock och återföring. Den rekommendationen står även på fertilitetsguiden. Jag ställde samma fråga här för några år sedan och fick då till svar att det var pga ökad blödningsrisk vid äggplocket. Jag började sedan ta omega-3 igen efter någon vecka el så (kommer inte ihåg exakt) och fortsatte under hela graviditeten.

  • astmatiker

    Hej,

    är det någon som känner till någon aktiv rabattkod för Werlabs? Har använt koden fertilitetsguiden tidigare (15% rabatt) men den fungerar inte nu. Har samarbetet upphört?

  • astmatiker

    Tack för svar angående rabattkod på Werlabs! Jag ska testa det.

    Undrande sökare: Jo tack, det går bra här! Blev äntligen mamma till en liten son för ca 1 år sen. Efter alla misslyckade IVF-försök med och utan immunsupport så gick vi till slut vidare med ÄD och lyckades på första försöket . Planerar så smått för syskonförsök nu. Hur går det för dig?

    Kram till alla som kämpar!
     

  • astmatiker
    UndrandeSökare skrev 2018-07-22 20:23:29 följande:
    Vi har gjort dubbeldonation med PGS men fick ett missfall ändå (nr6).
    Förstod att det fanns mer immunproblem att hitta eftersom embryona var normala kromosommässigt efter PGS.

    Hittade Lattemajas tråd och började misstänka att jag hade problem med LAD.
    Reste då till Dr Gorgy i London och gjorde en ny större immunutredning än den Dr D gör, och den nya utredningen visade att jag har för låga LAD-nivåer.

    Behandlingen är 2-3 LIT (immunvaccinering) med 4 veckor mellan varje, sen gör man nästa insättning. Vi har 5 blastos som är friska kromosomässigt i frysen hos Avaclinic i Riga. Hoppas kunna göra första LIT i höst om allt går bra. Så kampen går vidare !

    Lycka till med syskonförsök. Gör du ÄD hos Dr D eller på vilken klinik går du?
    Kommer du köpa immunsupport genom Dr D denna gång också?
    Undrande sökare: Vad tråkigt med missfallen. Hoppas att ni är på rätt spår nu med LIT-behandlingarna!
    Jag har gjort ÄD hos AVA Peter. Vi var inne på att göra dubbeldonation då Penny på Serum dömt ut min mans spermier och jag är över 40 men Olga på AVA Peter hävdade starkt att det inte var nödvändigt utan att vi bara skulle köra ÄD. Hon hade rätt! Vi lyckades ju på första försöket och jag körde aldrig någon immunsupport från Dr D. Dock ingick prednisolon och Clexane i behandlingen samt att jag anammat Dr Ds övriga ordinationer med omega 3, vitamin D osv. På eget bevåg tog jag också prednisolon längre än vad AVA Peter ordinerat  och följde FBC ungefär halvvägs in i graviditeten. När allt sett bra ut så länge började jag slappna av och trappa ut kortisonet. Tog sen lägre och lägre dos och slutade med kortison ca v 25. Kanske dumt att göra såhär men jag var så innerligt trött på alla dropp och provtagningar etc så jag valde att chansa. Vi hade nämligen köpt baby-garanti-paketet och fick ut många fina embryon så därav att jag vågade chansa lite.
    Lycka till med ert nästa försök nu! Jag håller alla tummar för dig och er andra här inne som kämpar.
  • astmatiker

    Nej vi köper inget nytt baby-garantipaket igen utan vi kommer betala en summa för varje insättning vi gör. Vi har ju ganska många embryon i frysen från första försöket. Vi tänker inte göra så många försök totalt heller denna gång då vi känner att det har slitit väldigt mycket på oss att vara inne i den här karusellen. Går det inte efter 3-4 insättningar så ger vi oss.

    Jag tycker också att det är konstigt att Penny dömde ut min mans spermier. Vi visste att de var dåliga men ingen annan läkare har sagt att det skulle vara omöjligt. Ingen har heller sagt att det skulle vara något fel på mina ägg men ändå så blev det aldrig ett endaste plus på alla de insättningar vi gjorde (fler än 10) innan vi gick över till ÄD.
    En av de lärdomar vi dragit på den här resan är att ALDRIG lägga alltför stor vikt vid EN specifik läkares/kliniks åsikt i frågan utan söka information/hjälp från flera håll och göra en egen bedömning hur man vill gå tillväga och sedan byta/ändra strategi efter några försök med en viss behandling.
    Jag är väldigt tacksam för det utbyte och hjälp/råd/stöttning jag fått här inne. Det är den allra största anledningen till att vi till slut lyckades! Så mycket information som finns här inne, det är helt ovärderligt!

  • astmatiker

    Vi betalade 24990 Euro för babygarantipaketet. Nu har ju babygarantin gått igenom så vi får betala 1850 Euro för varje FET vi gör med de embryon vi har i frysen. Vi har 9 st embryon i frysen varav 4 av toppkvalitet. Lyckas vi inte med de 4 embryona av bra kvalitet så är det nog inte sannolikt att vi försöker med de andra.

  • astmatiker
    UndrandeSökare skrev 2018-08-06 22:00:36 följande:
    Är det 3-dagars eller 5-dagars? Har ni gjort PGS på dem?
    Det är 5-dagars. Vi har inte gjort PGS, vi diskuterade detta med Olga då vi var intresserade av att göra det men hon avrådde oss. Hon menade på att det är en invasiv metod och att det kan göra mer skada än nytta. Jag orkade inte gräva i det mer och be om data el forskningsresultat på det utan vi gick helt enkelt vidare utan PGS. Kändes inte som vi ville framhärda med någonting som hon inte var ok med.
  • astmatiker

    Blåvingen: vad intressant det låter med LDN. Har du frågat din IVF-läkare om de hört något om detta?

    Sen undrar jag om ni som går hos Dr D nu kan berätta vilken dos prednisolon han brukar förskriva och hur länge han brukar rekommendera att man tar det under graviditeten? Jag har gjort ÄD i Ryssland och enligt deras behandlingsplan trappar man ut direkt efter insättning och sen slutar man vid v.6. Jag känner mig inte trygg med det så skulle gärna höra hur andra gjort.

    Tack på förhand!

  • astmatiker

    Det är det jag inte riktigt vet. Vill gärna höra hur andra gjort. Känner mig ambivalent. Å ena sidan vill jag inte ta mediciner för länge i onödan om det inte behövs men är också rädd att sluta för tidigt. Har inte heller tillräckligt med medicin för att ta så länge den här gången.

  • astmatiker

    Tack Undrande sökare. Jag tog inga intralipider förra gången. Jag använde mig dock av Dr Ds support när vi gjorde vanliga IVF-försök här hemma i Sverige men vid de sista två försöken så sa Dr D att mitt immunförsvar var stabilt och att det nog kanske var äggkvaliteten som var för dålig. Det var då vi började fundera på ÄD. Valde då att släppa Dr D eftersom jag var så trött på alla dropp och blodprover. Men tror ändå prednisolon är bra för mig.

    Om någon skulle ha prednisolon över som ni inte behöver så hör gärna av er till mig!

  • astmatiker

    Vad säger Dr D om orsaken till att barnet föddes för tidigt? Kunde han se på nåt sätt att det var på gång genom de blodprover ni tog el andra symtom? Jag födde också min son i v. 35 men har inte haft Dr Ds hjälp och ÄD-kliniken jag gått hos har inte så mycket att komma med. De rekommenderar ju att man tar progesteron fram till v30 för att förhindra för tidig födsel och nu när jag är gravid igen har jag fått ordination att ta progesteron fram till v 36. Skulle vara intressant att höra vad Dr D säger.

  • astmatiker
    PeeWee44 skrev 2019-06-14 10:04:11 följande:

    Idag är det vi som fått se ett pickande hjärta! Fick en blödning i tisdags när jag skulle sätta mig upp i soffan, blödde igenom trosa och jeans, men det var rött och "tunnt" blod. Gyn tror att det kom från livmodertappen. V 7+3 idag. <3

    11:e gången gillt, ge inte upp, gå på magkänslan det har vi gjort. Riga, dr d och till sist st Petersburg.


    Grattis Peewee!! Så härligt att få se hjärtat slå!!
  • astmatiker
    pipperoni skrev 2020-06-04 14:20:59 följande:

    Kikade in här för första gången på ett par månader. Sitter nu med min sovande dotter i famnen. Sonen ligger hos pappa. Efter 10 IVF-försök, 3 ÄD-försök och 3 missfall lyckades vi till slut med hjälp av Dr D. Fick prova en ny behandling för slemhinnan- PRP, som gjorde susen och båda embryona fäste. Födde våra tvillingar 25 april i vecka 36+0 med akut snitt. Det är helt fantastiskt men också tidvis jobbigt. Men så mycket mysigare än jag trodde.

    Är inte här inne så ofta, men om ni vill följa mig så heter jag @ljungberg_emelie på Instagram.

    Vill du läsa boken - Längtansresan- om min resa med alla turer hos Dr D så finns den att köpa på min hemsida, via PM eller hos nätbokhandeln (finns vem som ljudbok).

    Lycka till alla som kämpar. Jag kommer aldrig glömma åren som barnlös och mitt hjärta kommer alltid att vara med er.

    Kramar, Emelie


    Stort stort grattis Emelie!! Så glad att allt till slut gick vägen för dig! Har följt denna tråd i många år och sett dig kämpa.

    Ta hand om dig nu, kram

    Lycka till alla ni andra som fortfarande kämpar.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!