• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Emma30 skrev 2018-09-28 15:20:08 följande:

    Idag fick jag svar på mailet. Jag fick dock inget klart besked på vad som skiljer :/


    Skillnaden är väl kanske främst att D skickar sina prover till ett labb i Chicago som är ensamma (vad jag förstått) om att kunna göra dessa fördjupade immunologiska testanalyser. Har du läst Beers bok ?is your body fertilityfriendly?? där står en hel del matnyttigt om de metoder han utvecklade. Och som nu D och dr.G på lite olika sätt praktiserar.
  • Zwillinge86

    Jag tog mod till mig och tittade för första gången idag på dvd:n från hyston. Jag har ju pga komplikationer av narkosen inte fått någon genomgång utan bara kortfattad info om vad de hittade. Det gör det svårt att förstå vad det är jag ser på dvd:n. Det är i stort sett bara massa vitt fluff (som sockervadd) i livmodern som de bränner/skrapar bort. Är detta ärrvävnad och infektion? Om det stämmer förstår jag inte hur jag lyckats bli gravid överhuvud taget då hela livmodern är full av fluff. Man ser typ inget annat.

    Ni andra som gjort hysto känner ni igen detta eller vad har ni sett på era filmer? Har ju liksom aldrig sett film på en frisk livmoder ;)

  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2018-09-28 23:39:30 följande:

    Ok. Är Aten de som är bäst? Som kollar upp allt som kan tänkas behöva kollas? 


    I den här tråden har de flesta varit hos dr.D i Aten då han är billigast, och det går att kombinera hans behandling med tex ivf på hemmaplan. Det går även att få samma (men mer omfattande) immunutredning av dr.G i London till ett lite högre pris. Sedan kan man även vända sig till USA, men då pratar vi helt andra kostnader.
  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2018-09-28 23:49:10 följande:

    Hur stora påsar Intralipid resp Ivig brukar man använda?? Försöker kolla priser o jämföra.


    Ivig kan jag inget om, men IL behöver du 200ml/gång. Det är som sagt väldigt individuellt hur ofta du behöver ta dropp, vilket bestäms av hur ditt immunförsvar reagerar vilket mäts med regelbundna blodprov. Om du försöker naturlig så är det vanligaste att ta dropp så fort man ägglossar och sedan vid plus. Vid ivf/ÄD så tar man generellt dropp i början av cykeln och sedan vid ET (eventuellt något mer innan) och sen vid plus. Om du räknar på ett dropp varannan vecka åtminstone till v.12 så får du nog genomsnittlig användning av IL. Men en del behöver flera dropp per vecka och hela graviditeten ut. Kostnaden är inte själva IL utan allt runt i kring, alla blodprov och ev kostnad för droppsättning. Jag har lyckats hålla nere kostnaderna genom att få droppen satta privat av en barnmorska jag känner. Hon sätter droppen hemma hos mig gratis, men jag måste ordna med allt material själv.
  • Zwillinge86
    pipperoni skrev 2018-09-30 21:35:47 följande:

    Jag har tittar på min film och jag ser också bara vitt fluff. Jag gjorde hysto hos Dr D, inte hos Serum, och han sade att allt såg normalt ut. Så jag skulle tro att vitt fluff är normalt, åtminstone i hans ögon. Har dock förstått att Serum ofta tar bort mer än Dr D.


    BusigaSyrran skrev 2018-09-30 21:36:47 följande:

    Jag skulle säga ärrvävnad, jag hade mycket vitt fluff som de fick skära bort och det ska vara död vävnad som gör de svårt för mig att bli gravid då embryot inte får tillräckligt med näring för att kunna överleva. Dvs när den försöker fästa i mitt fall har den inte överlevt då den inte har kunnat komma ut med sina trådar som den behöver för att kunna växa och få näring


    Ulri skrev 2018-09-30 22:30:11 följande:

    Jag har också vitt fluff, gjorde hysto hos serum. Penny sa till mig att det var död vävnad. Rester från mensblödningar som inte kommit ut helt. Jag hade ingen ärrvävnad.


    Tack för alla svar. Har mailat läkaren och frågat vad som syns på min film.
  • Zwillinge86
    BusigaSyrran skrev 2018-10-01 08:23:30 följande:

    Okej för jag hittar inte hur man använder droppet, förfyllda nålar?

    Hur används det och vad bör man ha. Blir trött på hur dålig information Dr.D ger en ju mer man kommer in i utredningen.


    Jag har jobbat inom sjukvården så för mig är det nog lite lättare att inte bli stressad över allt som har med droppsättning att göra. Men för att göra det lätt för dig så använder du ett smalt skärp eller band för att satsa armen när nålen ska sättas. Dropp-påsen hänger du sen lätt upp med en galge i en golvlampa eller gardinstång. Om du har gjort IVF tidigare kanske du har små spritsuddar kvar från nålkartongerna, dessa funkar utmärkt att tvätta huden med innan nålen sätts. Annars går vanlig alsolsprit eller liknande utmärkt. Och efteråt räcker det med ett vanligt hederligt plåster. Och engångshandskar kan du ju köpa lite varstans.

    Såååå, det du behöver som är lite svårare att fixa är: själva nålen som kallas venflån. Dessa kan du köpa på hemsidorna som Undrande tipsade dig om. De rosa nålarna passar bäst för detta ändamål. Du behöver också ett droppagregat (slang) för att få IL in i nålen/armen. Dessa köper du också på föreslagna hemsidor. Trevägskran och NaCl är inte nödvändigt (jag kör utan), men det kan underlätta. Du behöver också ett särskilt genomskinligt plåster för att fixera nålen med, men det finner du på samma hemsidor. Nålen behöver också spolas innan och efter droppet och till det behöver du förfyllda NaCl-sprutor. Dessa har varit svårast för mig att få tag på, men nu har jag beställt på bla gula katten.

    Jag tog reda på allt detta innan jag åkte till Aten och lyckades därmed köpa allt för ett års förbrukning i de särskilda sjukhusmaterials-butiker som finns i Omonia-området. Dessa är ju sedan länge slut så nu har jag köpt på nätet. Nålar har jag nog så att jag kan sälja till dig, men du behöver ändå beställa droppagreggat, fixeringsplåster och förfyllda sprutor så kanske lika bra att du beställer allt från samma ställe så slipper du frakten. Resten kan du som sagt köpa på apoteket.
  • Zwillinge86
    BusigaSyrran skrev 2018-09-30 21:55:27 följande:

    Så himla jobbigt med alla slangar mm man ska köpa för att kunna ta ett dropp. :( Varför kan man bara inte köpa droppet o gå till en vc som kan hjälpa en och man själv betalar för de. Enkelt o färdigt men nej. Suck :(

    Närmar mig äl nästa vecka o tiden går. Känner jag lägger mer tid på att söka i gruppen för information än att ha allt på ett lätt ställe samlat med exakt vad jag behöver för de jag ska ha. Finns det verkligen ingen hemsida för detta?


    Förfyllda sprutor-www.kontorsgiganten.se/spruta-nacl-10ml-30-fp-p-25&gclid=EAIaIQobChMIv7Wjtdjk3QIVjLTtCh2hywKrEAQYBSABEgLEFfD_BwE

    Droppaggregat -

    www.gulakatten.se/mer/injektion-och-infusion/infusionsaggregat-m-luftning-180cm-10-fp/

    Nål -

    www.medistore.se/product.html/bd-venflon-iv-pvk-20g-32mm?&gclid=EAIaIQobChMIm-aR29nk3QIVEOJ3Ch29hQC1EAQYAiABEgLQV_D_BwE

    Fixeringsplåster -

    medshop.se/sv/saarbehandling-fixeringtejp-c-173174/6824-venflon-fixing-plastic-bd-50-st-754033.html
  • Zwillinge86
    Skogskantarellen skrev 2018-10-01 10:16:32 följande:

    Är det meningen att Dr D ska hjälpa till dess man blir gravid? Eller hjälper han endast vid ett försök? 

    Får inget livstecken från honom. Ska börja IVF försök nr 2 och vill ju ha behandingsschema på hur jag ska gå tillväga nu. F*n blir så arg. Betalar en massa pengar till honom och han har knappt tid att svara på mejl. 


    Om D inte ändrat upplägg senaste tiden så brukar det fungera så att man får hans support fram till plus, alternativt fram till förlossning om man betalat extra för det.
  • Zwillinge86

    Så här svarar Ioannis på Serum mig ang det vita fluffiga i livmodern.

    The white tissue was what we call scar tissue and all this was cleaned so i am hopeful it should not come back.

    Låter bra att han inte tror att det kommer tillbaks av sig självt. Det göt mig lite mindre stressad.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!