• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Gladan123 skrev 2020-05-15 13:59:17 följande:

    Hej Zwillinge! 

    Tack för input. Så du har alltså tagit 2 st Lutinus x 3 gånger om dagen + Utrogestan? Intresant. Dr Dimitri svarade precis att han tycker jag ska försöka få tag i progesteroninjektionen Prolutex 25 mg, men han säger samtidigt att han inte tror den finns att få i Sverige. Det gör den enligt FASS, så vi får se. Men annars skulle då ev Utrogestan kunna ersätta Prolutex? Tack igen och vad skönt att höra att det gått vägen också.


    Jag har jagat progesteron-injektioner i många år och min bild är att du kan få det utskrivet på recept i vissa länder och handla det där, men att det inte längre finns injektioner att köpa på svenska apotek. I Grekland kan du nog köpa den vattenlösliga varianten utan recept, men det är bara via Serum i Aten som man som patient kan köpa den fettlösliga som ingår i de ryska ?akut-kiten? vid blödningar. De vattenlösliga var när jag undersökte det dyrare än de fettlösliga som Serum säljer. Fick för 2år sedan tips från en tjej som varit aktiv i Aten-tråden länge att hon inte fått upp sina värde med injektioner, men att D ordinerat hög dos progesteron samt vissa tider oralt istället och det funkade bättre för henne. Utifrån hennes erfarenheter tar jag alltid 2x3 Lutinus på dagtid samt Utrogestan 200mg oralt nattetid. Satte även klockan och tog oralt även på morgonen. Vet att jag vid blödningar kompletterar även med Crinone under natten.
  • Zwillinge86

    Panik! Min hemortsgyn har semester när jag behöver göra Vul inför återföring varför jag är i desperat behov av någon som kan hjälpa mig med detta. Har ni några tips på gynekologer som är smidiga att ha att göra med när det gäller att utföra Vul och förmedla resultat till en annan klinik?

  • Zwillinge86

    Är lite ringrostig, hur ser ordinationen (eller självmedicineringen) ut för er gällande Clexane/fragmin? Vilken dos tar ni, hur ofta och från när i cykeln?

  • Zwillinge86

    Tack! Har nu lyckats övertala läkaren att skriva ut fragmin 5000IE istället för innohep 3500IE. Har fått ordination på en per dag med start från ET, men visst var det någon som fick börja tidigare vid något försök? Är nog några år sedan så personen kanske inte finns kvar i tråden, men är lite nyfiken på vad som föranledde den ordinationen.

    I övrigt var läkaren inte bekväm med att byta Lutinus mot Crinone så om någon har över och vill sälja är jag intresserad :)

  • Zwillinge86
    pipperoni skrev 2020-06-04 14:20:59 följande:

    Kikade in här för första gången på ett par månader. Sitter nu med min sovande dotter i famnen. Sonen ligger hos pappa. Efter 10 IVF-försök, 3 ÄD-försök och 3 missfall lyckades vi till slut med hjälp av Dr D. Fick prova en ny behandling för slemhinnan- PRP, som gjorde susen och båda embryona fäste. Födde våra tvillingar 25 april i vecka 36+0 med akut snitt. Det är helt fantastiskt men också tidvis jobbigt. Men så mycket mysigare än jag trodde.

    Är inte här inne så ofta, men om ni vill följa mig så heter jag @ljungberg_emelie på Instagram.

    Vill du läsa boken - Längtansresan- om min resa med alla turer hos Dr D så finns den att köpa på min hemsida, via PM eller hos nätbokhandeln (finns vem som ljudbok).

    Lycka till alla som kämpar. Jag kommer aldrig glömma åren som barnlös och mitt hjärta kommer alltid att vara med er.

    Kramar, Emelie


    Så roligt att få höra Emelie. Bra bevis på skam den som ger sig <3
  • Zwillinge86

    Var idag på Vul inför insättning och fick veta att slemhinnan är 17mm (cd16). Känns som väldigt mycket och oroar mig för att kliniken kommer vilja avbryta försöket. Vad har ni för erfarenhet av tjock slemhinna, vad säger de i Ryssland?

    Googlar jag kommer det upp trådar här på FL där försöken avbrutits, men samtidigt internationella forskningsartiklar som påvisar korrelation mellan tjock slemhinna (<18mm) och graviditet. Har tagit lägre dos av östrogen jämfört med tidigare, men kan vara vitamin E tillskottet som haft effekt...

    Det värsta är att gynekologen var skitrörig och mätte i fel enhet mm så jag litar inte ens på att siffran stämmer. Men min klinik sänkte dosen östrogen detta försök just för att jag byggt slemhinna så snabbt tidigare, så detta går inte enligt plan tyvärr.

  • Zwillinge86
    bläckfiskmamman skrev 2020-08-02 16:31:35 följande:

    hej 

    Tack för svar 


    jag har redan haft kontakt med henne och de skickade mig vidare till en läkare där. Har inte fått svar från den läkaren än. Men jag undrade om någon annan här inne fått samma resultat och vad behandlingen blev. 
    Hej!

    Jag fick utslag på Hidden chlamydia och Ureaplasma och nåt mer, plus att det var något med bakterier och livmodern, men vill inte minnas att de beskrev det som brist på goda bakterier så tyvärr var det nog inte samma. Jag fick recept på antibiotikakur som behandling, så det var inte tal om någon ytterligare läkarkontakt. Intressant, jag har följt tråden i måååånga år och jag har inte lagt någon på minnet som inte fått antibiotika ordinerat. Men jag kan såklart ha missat! Jag plussade iaf på insättning efter behandlingen (även om det senare blev ytterligare ett missfall) så då gjorde jag hysto hos dem och då hitta de en polyp och en kronisk infektion i livmodern, plus massa ärrvävnad från tidigare graviditeter/missfall. Jag har bara positiva erfarenheter av alla på Serum, även om jag hade otur och stötte på komplikationer pga narkosen. De tog väl hand om mig och följde upp mitt hälsotillstånd flera veckor efter att jag kommit hem. Hoppas du får samma erfarenhet av din kontakt och att du får bra svar av läkaren.
  • Zwillinge86
    Enkoppthe skrev 2020-08-03 15:07:19 följande:

    Tas det allmän odling från blodet eller bara odling på vissa infektioner?


    Vet faktiskt inte, minns dock att det fanns olika ?testpaket? att välja mellan när man beställde.
  • Zwillinge86
    Annanathalia skrev 2020-08-26 20:28:32 följande:

    Hej på er!

    Precis hemkommen från Aten efter en första ivf omgång hos Penny (Serum). Vi fick för första gången 3 embryo till frysen. Medicineringen helt annorlunda och också resultatet. Skam den som ger sig. Aten var magiskt, lite turister, underbart väder, god mat och lika trevlig som innan. Har verkligen blivit en stad jag tycker mycket om. För er som tvivlar på att ta steget och åka utomlands så vill jag bara säga att testa. För mig är skillnaden i bemötande så stor att jag blir chockad varje gång. Oavsett om detta kommer fungera eller inte så är Penny en person som jag kommer känna stor tacksamhet till oavsett.


    Vad skönt att allt gått bra och att du känner fortsatt förtroende! För mig var bemötandet och inlyssnandet (i motsats mot det svenska avfärdandet) också det som fick mig att våga kliva utanför Svenska gränser. Var länge sedan jag var patient på life clinic och Serum nu, kan du inte berätta lite mer om din medicinering?
  • Zwillinge86
    Annanathalia skrev 2020-08-27 20:10:25 följande:

    Inför äggplock menopur, östrogen, melatonin, antibiotika och folsyra. Relativt låga doser, för att maximera äggkvalite som tros vara problemet. Ägguttag under lätt sövning, var emot det men i efterhand skönt. Inför insättning, antibiotika, progrestrone, trombyl, cyclacur, folsyra och fragmin. Egentligen liknande Dr D, fick även dropp direkt efter. Fortsatt på samma medicinering nu efter men andra doser. HCG injektioner 3 doser varannan dag efter. Kortison tillsätts vid graviditeter och ytterligare dropp var 10-14 dag.

    Har dock noll symtom och mega mensvärk så det bådar väl inte gott ändå.


    Håller tummarna!
  • Zwillinge86

    Nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt flyg till Umeå. Håll tummarna för att det går som planerat så att jag åtminstone tar mig dit! Insättning kl 12.45 sedan väntan på flyg hem kl 19. Funderar på hur jag ska göra med östrogen, har ju inte förbehandlat med det denna gång då vi kör ostimulerad cykel. Borde jag ändå ta det nu från och med FET? Har både progynon och plåster. eller borde jag ta ett blodprov för att se vad jag har för värde, någon som vet vad man vill att östrogen (E2) ska ligga på?

  • Zwillinge86
    Tessaloniki skrev 2020-09-03 10:15:52 följande:

    Underbart att höra  Stort grattis!

    Jag har ju fått provsvar och så från dem men inte skickat tillbaka formuläret ännu. Hade också obalans i livmodern, men min gyn trodde inte riktigt på det där och tyckte inte jag skulle äta antibiotika. En letrozol-kur senare så fick jag troligtvis en kemisk graviditet och nu är jag mer inne på att skicka in formuläret illa kvickt och köra behandlingen i alla fall...

    Hur gick det för dig att hämta ut medicinen? Fick du rätt slags recept så att inget strulade väl på apoteket?


    Jag kom längre i mina graviditeter efter antibiotikakur (och ännu längre efter hysto hos Serum) så min erfarenhet är att resultaten visar sig snabbt, även om jag fått missfall ändå och behöver hitta fler lösningar. Hade inga problem att få ut recepten, men antingen behöver du ha en bra färdskrivare eller be dem posta recepten så att du kan lämna originalen vilket är ett krav från apoteket. Lycka till!

    Stort grattis till dig Tumvante, skam den som ger sig <3
  • Zwillinge86

    Hej på er!

    Är lite ringrostig och undrar vilken kortison-dos stått på i samband med insättning och plus, samt när ni börjat trappa ner?

    Jag är ordinerad 20mg/dag, men insåg när jag jämför med min gamla behandlingsplan från de.D att jag vid min första äggdonation var ordinerad 25mg/dag samt att dosen sedan höjdes utifrån mina FBCn. Nu tar jag inte FBC, men undrar om det är några särskilda tecken jag borde hålla koll på för att öka dosen och ta dropp, alltså vad är erfarenhet av symtom på immunattack och hur har ni hanterar dem? Jag minns nattsvettningar och ledvärk som klassiska tecken, och vill minnas att man då gärna ska ta ett dropp? men ökar ni även kortisonet då?

  • Zwillinge86
    minaimaginärabarn skrev 2021-01-29 21:28:34 följande:

    Hej!

    Jag följde hans plan vilket innehöll kortison, trombyl, fragmin och intralipiddropp. Gick samtidigt på akupunktur. Jag hade många tidiga missfall i bagaget och ett sent men fick alltid många embryon till frysen, även blastocyster. Fick inte ihop det riktigt och hamnade efter mycket sökande här och så kändes det som att jag hittade felet. Men hjälp av Dr D blev jag gravid på första försöket så i min värd hittade jag rätt. Men jag känner att min kropp mår så mycket bättre nu och har förhoppning att mitt immunförsvar lugnat ner sig något. Får liksom den indikationen hos min akupunktör. Samtidigt vågar jag inte riktigt chansa utan att kolla upp mina värden hos Dr D..... Därav min fråga i tråden.


    Jag fick barn genom landstings-ÄD och distansbehandling av Dr.D 2015 och trodde också att jag hittat lösningen. Kopierade därför upplägget vid nu ÄD året efter men sitter fortfarande här 5 år senare utan syskon. Vet inte om jag hade tur när jag fick sonen eller om mitt immunförsvar istället taggats upp. Har gjort flera återföringar med fina blastocyster, blir gravid varje gång men får missfall. Jag trodde jag sparade pengar på att inte låta D övervaka mina värden igen, körde behandlingen enligt tidigare plan men det har som sagt inte räckt för mig. Hoppas du har bättre tur, förstår att du vill slippa kortisonet. Själv hinner jag lagom gå ned de kilon jag lägger på mig under ett års behandlingar tills jag kommer fram i kom för ny ÄD och så börjar viktkampen om igen.
  • Zwillinge86

    Hej på er! Har inte varit aktiv på ett tag då vi tagit en ny paus efter senaste misslyckandet. Vet inte om det finns några gamla kvar i tråden som känner igen mig? Hur eller hur så har jag en hel skokartong full med Lutinus som jag samlat på mig de senaste försöken och som jag inte behöver då jag inte vet om/närbild kommer göra nya insättningar samt då jag nu kör på Crinone istället. Eftersom jag vet hur svårt det kan vara att få tag på Progesteron så skänker jag gärna mitt förråd mot betalning för portot ommålning är intresserad?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!