• Zwillinge86

    Nu är jag på väg till Arlanda för att göra vårt allra sista FET. För min del känns dock som att resan redan är över, då jag inte ens vågar tro att embryot ska klara upptiningen. Så ni får gärna hålla tummarna lite extra för mig idag.

  • Zwillinge86
    UndrandeSökare skrev 2018-10-17 15:15:34 följande:

    Hur har det gått idag i Umeå?Jag hoppas du är ruvare nu av en blasto


    Det är jag efter en lång och oroande väntan som visade sig vara förseningar. Jag ruvar på en liten ?barbapapa ivrig att transformeras? för att citera embryologen som uttryckte sig tröstande hoppfullt. Men nystädad livmoder och 2 plus i bagaget från samma skörd borde jag vara mer optimistisk, men jag känner mig bara nere. Sitter i cafeterian på sjukhuset och lipar för att allt är så jobbigt, att alla (överdrift) lumyckas utom jag.
  • Zwillinge86
    Annanathalia skrev 2018-10-20 09:07:26 följande:

    Hej på er!

    Jag har efter en period av försök att bli gravid (efter missfall) under ca 1 1/5 år varit med om x antal gynundersökningar, utredningar mm. Allt ser toppen ut! Fast jag blir inte gravid, jag har också under denna period fått mer och mer ont runt livmodern, ont i ländrygg, ont vid urinblåsa mm. Så jag antar att jag har endometrios som blommat ut eftersom jag inte ätit p-piller eller haft hormonspiral för första gången i mitt liv (två barn sedan innan). Gjorde första IVF omgången för 2 mån sedan och blev gravid direkt, slutade i missfall i v.6. Ni har sådan otrolig expertis här inne så jag hoppas att det är ok att jag frågar lite om någon orkar svara.

    1. bör jag avvakta mer fler IVF innan jag lyckas få till en utredning kring endometriosen?

    2. kommer skicka menstest till Serum nästa månad och också varit i kontakt med Katie (tack vare er här) som tycker att jag bör göra Hysteroskopi och laparoskopi hos dem. Är detta något ni skulle känna er trygga med att göra (ni som varit där)? Känns lite oroligt att åka till ett annat land men väntetiden i Västra Götaland är 8-10 mån om jag har förstått det hela rätt.

    3. Har en knöl i ljumsken som jag trott varit bråck, tecken även den på endometrios? Någon som har erfarenhet?

    4. Några andra tips och tankar?

    Tack för er tid och lycka till alla ni som kämpar!!


    Jag kan också tipsa om hysto på Serum, kände mig mkt tryggt deras händer. Men åk inte till Grekland själv som jag gjorde då det inte roligt att bli kvar ensam om man mot all förmodan måste läggas in efter ingreppet. Komplikationer av hysto ska inte vara nåt särskilt att oroa sig för men jag hade oturen att få allvarliga komplikationer av narkosen så jag blev akut inlagd.
  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2018-10-22 12:36:40 följande:

    Nu har jag fått resultatet från mensblodtestet!

    "The results of the period bleeding tests came positive to the presence of Chlamydia, Ureaplasma and bacterial load."

    Någon som vet något om dessa??


    jag fick samma resultat och blev gravid på återföringen efter antibiotikakuren. Missfall i V8. Så jag åkte och gjorde hysto hos Serum också och då fanns det bla fortfarande infektion kvar.
  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2018-10-22 19:40:38 följande:

    Har du gjort någon ny återföring efter hyston?

    Åt du nåt annat vid återföringen? Jag ska ta Prednisolon o Progynon.


    japp ruvdag 4 idag :S medicinerar med fragmin, trombyl, prednisolon och IL. Progynon och progesteron också såklart.
  • Zwillinge86
    Ulri skrev 2018-10-22 17:08:11 följande:

    Om allt blir som jag vill så åker jag ned till Dr D den 1 november för att starta en hel ivf med honom. Mensen ska bara komma som den borde så är jag snart där nere i ca två veckor och hoppas på framgång :) :) :).

    Någon som vet om det spelar någon roll om msn tar intralipiderna utan saltlösning, alltså outspädd? Är saltlösningen endast till för att skona venerna?


    Jag har tagit UL helt utan NaCl de senaste åren. Har aldrig fått några besvär.
  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2018-10-22 22:28:49 följande:

    Samma mediciner som du hade vid förra återföringen??


    Japp, har medicinerat på i stort sett samma sätt sedan något halvår innan jag blev gravid med min son 2015. Mensblodstest och nu hysto är det sista vi försöker oss på i syskonlängtan. Är glad att jag gjorde hyston, förutom att de tog bort infektionen så hade jag mkt död vävnad och 2st polyper. Så förhoppningsvis är åtminstone livmodern i toppskick denna gång. Sista embryot var också en fullpoängare och aggressivt immunförsvar medicinerar jag ju sedan länge för. Blir det minus eller missfall nu igen då är det nåt annat som ör fel, något som kräver mer utredning än det vi redan gjort och då får det (som det känns nu) vara.
  • Zwillinge86
    BusigaSyrran skrev 2018-10-23 12:40:56 följande:

    Nej det behöver det inte vara, jag fick däremot stora klumpar efter hysterskopin när jag tog blodförtunnande två cyclar i rad. Denna gången jag har inte fått det, tar även samtidigt antibiotikan från Serum samtidigt som jag försökte bli gravid denna gången genom Dr.Ds behandling men mensen kom två dagar tidigare.


    jag frågade läkaren som gjorde min hysto just om klumpar i menstruationerna efter ingreppet och han sa att det är ett tecken på att kroppen fortfarande läker. Nu hade jag klumpar även innan så det bekymrade egentligen inte IG, men tänkte att det är bäst att dubbelkolla efter att jag sett att du frågat om det i tråden en tid tidigare :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!