• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    xxx4 skrev 2015-01-01 19:08:50 följande:

    Tack för alla fina kloka svar. I denna tråd finns verkligen så mycket värme, stöttning erfarenheter o kunskap. Känner mig annars så ensam orolig att vi aldrig kommer lyckas innan det är försent. Känner så väl igen känslan av omgivningens motstån o iblan kan jag själv känna skam över min enorma längtan över ett till barn. Detta gör väl att jag blir isolerad med alla dessa tankar Min man är den enda som är insatt men det är jag som bär detta o som gör allt ör att hitta nya vägar. Känns som att detta med IL dropp o allt kring detta med blodprover o annat blir droppen som får bägaren att rinna över. Vet inte heller om min läkare för magen säger att det är ok i kombination med imurelen ( immunhämmande medicinen tar ju också blodprover kontinueröigt för denna medicin) 

    Solkatt menar du att du misslyckades även med ÄD o sedan lyckades direkt med hjälp av IL dropp? 

    Ananda betyder det att man bara kan kontakta honom o konsultera över telefonen eller mail? Vad kostar det? Vad är hans kontaktuppgifter? Hur lång kö är det för ett sådant telefonmöte tror du? 

    Che71 vet du om dessa som misslyckats trots IL har gjort ÄD eller haft sina egna ägg? 

    Hur många gånger hade du IL innan du lyckades o hade du IL eller egna ägg då du lyckades till slut. Vet att jag har så mycket fågor men vet inte vem jag annars ska ställa dem till om inte er. 

    Kramar


    Jag blev ju gravid på "naturlig väg" men fick en massa missfall. Vi reste till Aten efter det 5e missfallet. Första graviditeten med immunbehandling (min 6e graviditet) gick inte vägen. Det blev ofostrig o blödde ut som missfall.

    Många här gör ju Ivf med egna ägg eller försöker på egen hand med hemmaförsök med Dr Ds behandling. Det verkar funka ganska bra om man har upprepade missfall som problem.

    Jag blev gravid på min 42års dag (egna ägg, ej ivf)

    och den 7e graviditeten resulterade i min dotter som nu är 8 månader. ( du kan läsa om det i min presentation )

    Jag vet inte hur uppbokad Dr D är nuförtiden, men för snart 2 år sen fick jag telefonkonsultation inom 1 vecka o vi fick tid i Aten ca 3 veckor efter mitt första mail.
  • che71

    Snart Lycklig beklagar att en liten inte fanns kvar

    men den lilla i din mage är en kämpe precis som du.

    unna dig nu en gravidtidning det är du värd

    kram

  • che71

    Linnea Svea jag tycker att ni ska ha sex ikväll så det finns tid för spermierna att nå fram.
    23 mm låter ju som den borde "lossna" när som helst. Varför behövs otrivellesprutan egentligen? Borde en 23 mm äggblåsa inte lossna av sig själv?
    Kör du med ÄL tester också?
    När vi försökte alla år innan vi fick barn var det alltid samma kväll som ÄL testet visade positivt som jag blev gravid o det visar ju positivt 24-48 timmar innan själva ÄL.
    Lycka till!

  • che71
    emfon skrev 2015-01-14 16:55:21 följande:

    Hej tjejer,

    Jag har en fundering som jag hoppas någon av er kan svara på. Jag är gravid och har fått Intralipider via Falun under vår IVF-behandling och även några gånger under graviditeten. Jag är i vecka 13 nu och är planerad för vårt sista dropp nästa vecka.

    Ni som har erfarenhet av Intralipider, hur sent in i graviditeten fick ni droppet??


    Jag tog sista droppet i v 23-24 (då jag höll på att trappa ner cortison). Sen var mitt immunförsvar lugnt.
  • che71
    Zwillinge86 skrev 2015-01-18 11:25:28 följande:

    Tack för alla svar. Vill vara lite insatt inför inskrivning på mvc både så jag vet vad jag kan förvänta mig för inställning från dem, men också hur mycket jag ska välja berätta själv.


    Jag sa bara som det var till min BM vid inskrivningen, att vi varit i Aten o gjort utredning pga alla missfall o att jag stod på cortison, Fragmin, IL dropp o babyaspirin. Hon skrev ner det men frågade inte så mycket om det. Sen fick jag träffa en läkare om Fragminet bara för att RMC, som tagit hand om mig efter missfallsutredningen, skrev ut Fragmin de första 12 veckorna, sen skulle MVC ta över, o den MVC läkaren bara skrev ut resterande utan vidare, efter att jag visat honom papper om min APC resistens.
  • che71
    Zwillinge86 skrev 2015-01-19 17:33:07 följande:

    Tack för era svar om svensk ordination. Har beslutat mig för att vara ärlig vid inskrivningssamtalet. Har ju ändå en läkare (dr.D) som står bakom behandlingen och mvc kanske inte bryr sig särskilt mycket ändå. Jag har ju inte APC-resistens eller höga NK-celler, utan min immunutredning visade mest på att min hormonella obalans kunde orsakas av överaktivt immunförsvar (var det cd56 möjligtvis?). Är i den bemärkelsen ingen klockren immunpatient. Det i kombination med att behandlingen psykiskt tar fokus och glädje från min graviditet gör att jag fundera på att göra som en del andra och på eget bevåg trappa ner och avsluta behandlingen tidigare än Ds ordination. Vill absolut inte gambla, men i nuläget känns det inte som att jag kanske är i behov av hela paketet efter de mest kritiska veckorna är över, men vad vet jag!?


    Jag tänkte som så att jag litade på Dr D o ville göra allt rätt...det var ju därför vi reste till Aten o gjorde utredningen. Vi behövde ju hjälpen pga alla missfall. Så tänkte jag i alla fall.

    Om dina FBC fortsättningsvis är stabila kommer du ju inte att behöva så många dropp. Det är ju värt det om det går bra o det kommer det göra.
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-01-19 19:50:31 följande:

    Zwillinge, låter skönt med så lugn kropp. Jag har hittills sedan innan transfer tagit 20 st IL-dropp (idag vecka 11 (10+4)). Min kropp har reagerat på de embryon som slutats utveckla samt säkert också pga av min immunproblematik. Hoppas det blir förre dropp efter vecka 12. OBS, jag klagar inte. Tar gärna allt jag behöver, bara det går bra. Men håller fullständigt med dig att det är medicinering dagarna i ända.


    Tänker på dig. Lycka till på onsdag.

    Du är snart i v 10+5 o om 10 veckor kommer du känna den lilla sparka!

    kram
  • che71

    [quote=74722131][quote-nick]Snart lycklig skrev 2015-01-21 12:27:10 följande:[/quote-nick]Ego: Så lycklig! Allt såg jättebra ut. Fick samma gulliga läkare som jag förflyttades till vid förra besöket. Fostret sprattlade och vinkade med både armar och ben. Den sprattlade så mkt så det inte gick att mäta CRL idag. Dock sa hon att den inte var liten och såg ut att vara i korrekt stl för tiden. Vi ska ju på NUPP i nästa vecka, så då kanske det går att mäta pluttisen mera exakt.

    Känns så overkligt! Jag började förstås att gråta.

    Åh vad underbart! Så glad för din skull. Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!