• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vilaa skrev 2016-04-15 20:10:34 följande:

    Hej igen! Hur gjorde ni med fragminet när magen är stooor? Jag är i vecka 30 nu :D och magen är så spänd så känns inte bra att sticka där i längre.. Har tagit två gånger i skinkan men var halvbökigt, har för mig att läkaren sa att man kunde ta i låret men på fass står det bara magen och skinkan, hur har ni gjort?


    Tog Fragmin till v 37

    Lite svårare med den stora magen..Men lyckades alltid få lite hud att nypa i o man ska ju sticka lite snett så ingen fara nålen är ju kort.

    Snart lycklig tänk 9 månader redan! Min lilla fyller snart 2 år. Mina blåmärken försvann fort. Vad säger mvc eller läkare om dina kvarvarande blåmärken?

    Kram
  • che71
    angels8 skrev 2016-04-18 11:49:36 följande:

    Hallå alla!

    Är det nån av er som blev gravida utan ivf och bara IL och kortison mm och lyckades få barn utan upprepade missfall?

    Tacksam för svar


    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn för nästan 2 år sen. Det sista missfallet var också med immunbehandling o några innan dess med Fragmin.

    IL o Prednisolon o trombyl o progesteron o Fragmin var det (inkl fiskolja o tomatjuice )
  • che71
    AnnC skrev 2016-05-07 13:10:00 följande:

    Har också fått ordinerat av D att fortsätta äta 10 mg pred 3 veckor efter förlossningen och sedan 5 mg i en vecka. (Åt som mest 25 mg som jag började trappa ner från v 25 ca)

    Ingen läkare som sagt nåt om mitt pred intag här i Sverige, och inga extra prover som tagits.

    Min lilla tjej är 6 dagar gammal idag :) hon kom natten till den 1 maj med akut kejsarsnitt eftersom en bit av moderkakan började lossna. Hon hade navelsträng 2 varv runt halsen och en knut så är glad det blev snitt, så himla tacksam att det gick bra!


    Åh stort grattis till er flicka! Så skönt att de snabbt gjorde snitt o att det gick bra. Hur upptäckte de att moderkakan började lossna...blödning?
  • che71
    Lilly2013 skrev 2016-05-26 09:24:18 följande:

    Hej!

    Håller på att lösa i kapp denna tråd, är på sidan 792 så har en del kvar.

    Jag är 41 år (snart 42) jhnmmmmminga barn och har haft 5 missfall sen våren 2013.

    1. ma i vecka 11

    2. ofrostig i vecka 7

    3. ma i vecla 14

    4. ma i vecka 9

    5. ma i vecka 8 detta genom insemination.

    Vid sista missfallet gjordes en skarpning och då råkade de gå igenom livmodern och punktera tarmen så jag blev riktigt sjuk, akut operation och fick ligga med öppen buk innan de kunde sy igen mig igen. Inget snygg ärr på hela magen efter detta.

    Vi har gjort 2 ivfer för att sätta in de bästa äggen. Satt in 2 ägg båda gångerna men ingen graviditet och inga till frysen.

    Förra ivfen tog jag även prednisolon 10mg.

    Just nu håller vi på med nedreglering igen för vårt sista försök den blir det en resa till Aten.

    Vill kolla med er,  själv medicinerar lite här hemma nu inför nästa. Så om ni har nått förslag så blir jag tacksam.

    Just nu tar jag,

    Dessa på ordination:

    prednisolon 10mg

    trombyl 75

    folacin 3g  

    Detta på eget initiativ:

    Omega 3 4000mg

    inositol 2000mg

    garvid multi 1 om dan

    D- vitamin 80ug

    Hoppas ni kan dela med er av era erfarenheter och funderingar.


    Hej! Hoppas så att dr D o behandling via honom kan hjälpa er. Känner igen mig själv för 3 år sen.

    Efter 6 missfall fick vi barn för 2 år sen.

    Tror Intralipiddropp är viktigt o Prednisolon o Fragmin o Trombyl o progesteron.

    Jag provade bara Fragmin o Trombyl några graviditeter o inte förrän med flera Intralipiddropp månaderna innan o (tomatjuice o fiskolja) o resten av medicinerna lyckades det o den 7e graviditeten (blev gravid på min 42 årsdag) blev vår dotter.

    Håller tummarna.
  • che71
    Lilly2013 skrev 2016-05-26 19:08:34 följande:

    Jo jag tror ju oxå det. Funkar det inte denna gången heller så måste vi prova nått annat innan tiden rinner ut i sanden för oss.

    Har oxå funderat mycket på ÄD om det är äggen som krånglar.

    Har gått på väldigt mycket ackupunktur oxå nu sen i feb typ två gånger i veckan.

    Tomatjuice- har druckit det i omgångar.

    Hur mycket drack du och vilken sort? Kan man köpa vilken som jag har haft kiviks och tagit ett normal glas per dag. Men glömmer bort det hela tiden.

    For kanske inhandlas igen i morgon.

    Har även tagit Innohep sista graviditeten fast då slutade jag på deras order ta trombyl. Nu sista ivfen tig jag båda trombyl Innohep prednisolon crinone och Progynon Plus allt annat ???? men tyvärr så tog sig inget.


    Jag hittade en på ica som jag klarade att dricka vet inte vad den heter men den står bland de juicer som inte står kallt i affären. (Tetrapack med skruvkork.röd/blå)

    Fiskolja Eskimå från apoteket.

    Ja både trombyl o Fragmin/innohep/clexane behövs enligt Dr D

    Intralipiddropp är nog det viktigaste för dig då att lägga till eftersom du provat de andra... men visst i "vår" ålder gäller det ju att det är ett bra ägg just då också.
  • che71
    ronon skrev 2016-05-26 18:25:32 följande:

    Hej che71! Vad är det tomatjuicen påverkar?


    Kanske skulle kunna sänka ett högt Tnf a
  • che71

    Halfmoon

    Beklagar missfallen....ja visst är sen svenska missfallsutredningen inte mycket att ha...o att behöva vänta 3 missfall innan. ..

    Jag hade 6 missfall innan vi fick barn för 2 år sen.

    Jag bokade tid mars 2013 bara några veckor innan o då var det lätt att få tid hos Dr D

    Intralipiddropp är svårt att få hjälp med tyvärr. Finns i Stockholm vet jag. Själv bytte jag vårdcentral för att få hjälp men sen ville de inte göra det när det väl var dags så fick ordna det själv.

  • che71
    quintana7 skrev 2016-06-15 12:26:50 följande:

    Hej alla,

    Är lite deppig nu för fick precis mina Chicago-resultat med TNF-a på 46. Det måste ju vara som så att detta hade behövt åtgärdas innan jag blev gravid? 

    Jag har tagit två IL-dropp på två veckor samt Framin, Prednisolon varje dag men kan det verkligen hjälpa en så hög siffra?


    Hej! Jag hade Tnf a 43 o lyckades få barn för 2 år sen (blev gravid på min 42 årsdag) Så det finns hopp.

    IL dropp, Fragmin, trombyl, prednisolon, progesteron fiskolja o tomatjuice.
  • che71
    aylak skrev 2016-06-17 23:35:10 följande:

    Jag väntar en liten pojke! :) Allt såg bra ut med bebben idag på rutinultraljudet, vecka 20. Efter tio års längtan känns detta helt overkligt och förstås alldeles fantastiskt!

    Dock sa BM att jag har sk. föreliggande moderkaka, vilket ger ökad risk för blödningar och jag skulle ringa direkt till gynakuten om jag fick en lite kraftigare blödning. Dock kunde hon inte alls svara på huruvida hon borde ge mig ev. restriktioner för att undvika blödningar... Är det någon här som har kunskap och/eller erfarenhet av detta och kan råda?


    Åh grattis va roligt!

    Jag hade delvis föreliggande moderkaka men på ultraljud i v 32 hade det dragit sig uppåt så normalt ...inga blödningar. ..vet inte om du egentligen kan göra så mycket själv för att undvika det..ta det lite lugnt o sök för minsta blod. Men de ska väl kolla dig igen?

    Kram
  • che71
    Avokado skrev 2016-07-09 12:50:12 följande:

    Hej!

    Är det någon här med upprepade missfall som gjort utredning? Vad fick ni för provsvar och vilken behandling? Jag har just fått ett femte missfall som läkarna inte kan förklara och har bestämt mig för att göra immunutredning som ett sista halmstrå.. Något fel borde det ju vara tycker man och inte bara "otur" som läkarna hör säger :(


    Ja jag hade 6 missfall men har nu en dotter på 2 år.

    Högt Tnf a o något värde till (kolla information i min presentation ) standard behandling här med via Dr D

    Il dropp, prednisolon, Fragmin, trombyl, progesteron

    (samt fiskolja o tomatjuice )
  • che71
    Ananax skrev 2016-07-20 17:42:32 följande:

    Vad skönt att du fick ett tydligt svar av Dr D. Vilken vecka är du i nu? Min mvc läkare hade inga direkta synpunkter på de mediciner jag tar. Han ville att jag skulle sluta med aspirin i v 36 och med kortison i v 12. Vad säger Dr D om när man ska sluta med kortison? Däremot hade han ingen rekommendation kring när jag ska sluta med fragminet eftersom han inte sett mina koagulationsprover..... Så det ville han att jag ska fråga Dr D om (vilket jag inte gjort ännu). Vet du när han brukar rekommendera att man slutar med fragminet i vanliga fall?

    Jag är faktiskt redan jättetrött på att ta alla mediciner och framför allt sprutorna. Kanske beror motviljan mot tabletterna på att jag mår väldigt illa dygnet runt och att svälja tabletter gör illamåendet ännu värre. Vore väldigt skönt att få sluta med allt snart. Men är bara i v10 så jag antar att jag får hålla på ett bra tag till


    Jag tog prednisolon till ca v 23 (obs nedtrappning) o trombyl till v 35 o Fragmin till v 37 (tips- isbit mot huden precis innan stick! ) (+progesteron till v 15-16) för att ge dig ett exempel men det är ju olika beroende på problematik (jag hade 6 missfall) o vad FBC visar.
  • che71
    Maraki73 skrev 2016-08-18 14:06:05 följande:

    Jag frågade min ivf klinik om nytt äggplock om höstens FET misslyckas och hon tyckte inte det var någon idé då det bara är en chans på 5% chans per embryo att lyckas. Detta pga av min ålder, fyller 43 I höst. Vad tror ni om chanserna ? Vad har ni för erfarenhet när det gäller åldern ?


    Efter 6 missfall blev jag gravid igen på min 42 årsdag o den graviditeten lyckades med Dr DS behandling. Min dotter är nu 2 år.
  • che71

    Hej alla kämpar! Länge sen jag var här..min lilla tjej är 3 år nu...(6 missfall innan o immunbehandling via Dr D 2013 o 2014)

    Rensade här hemma o hittade 2 böcker som kanske någon annan vill ha...Is your body baby friendly o

    Mellan hopp o förtvivlan

    Finns i Malmö men kan skickas mot frakten.

  • che71
    UndrandeSökare skrev 2017-06-28 09:06:35 följande:

    Che71- Hoppas allt är bra med dig. Har du fått din operation nu?


    Hej! Nej det blev ingen operation, framfallet gick tillbaka hyfsat efter 1 ½ år
    men fortfarande ont i ärret efter bristningen o mycket problem med underlivet o tyvärr i stort sett inget sexliv pga det. Önskar så att jag hade fått snitt som jag ville, istället blev det sugklocka 6 dragningar o yttre press...ett under att jag inte sprack hela vägen.
    Men så tacksam att vår dotter klarade sig (trots en tuff start med hotande fosterasfyxi o pannbjudning o läskigt hematom/svullnad i pannan av sugklockan)
    hon är 3 år nu ...tiden går så fort.
    Hur är det med dig?
  • che71

    www.sydsvenskan.se/2017-09-27/allt-fler-kvinnor-drabbas-av-upprepade-missfall-i-sverige

    Hej alla nya o gamla kämpar!

    Tänk att svenska läkare kanske är något på spåret här! Något som Dr D o andra vetat länge. ..immunförsvaret o missfall. ..

    Någon som behöver Is your body baby friendly förresten? Finns i Malmö eller skickas (gratis mot fraktavgiften) har också en liten bok om missfall Mellan hopp och förtvivlan heter den.

    Håller tummarna för er.

    Che 71 (6 missfall o sen via Dr D o immunbehandling lyckades vi få barn 2014 o hon är snart 3 1/2 år)

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!