• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tomatjuice drack jag under graviditeten också. För att jag läst att det kan sänka TNFa (jag hade 43!). Äckligt jo visst men man vänjer sig. Men inte saknar jag det.
    Kommer inte ihåg om jag tog det hela vägen, kanske inte så flitigt sista veckorna tror jag.

  • che71
    altea skrev 2015-04-16 16:21:51 följande:

    Hej tjejer,

    har kommit fram till v.7+4 och än så länge känns allt bra.

    Tar immun-medicinerna enl. Dr D's ordination och har varit ärlig med MVC om dessa och att de skall fortgå till v. 12.

    Nu vill MVC ha en bekräftelse från Dr D om vad alla mediciner har för funktion och varför ordinationen ser ut som den gör - för att kunna ge mig rätt fortsatt behandling här hemma under graviditetens gång. 

    Har ni andra gravida fått liknande förfrågningar från MVC? 

    De kändes ej särskilt kritiska utan endast nyfikna på hur de kan hjälpa till på bästa sätt....hur tänker ni om detta? 

    Tacksam för er input!! 


    Hej! Jag berättade också för min Bm o hon verkade inte tycka att det var konstigt eller så var hon inte så intresserad. Men Fragmin ville hon ha klartecken från sin Mvcläkare (jag hade Fragmin från Rmc pga apc resistens som upptäcktes vid missfallsutredningen)o han skrev ut resten eftersom jag bara sa att rmc tyckte att jag skulle fortsätta ta det..så där blandade jag inte in Dr D)
  • che71
    Solkattan skrev 2015-04-17 10:05:38 följande:

    FBC inkommit ... Dock inte HCG. Ah... B-lpk stigit ... Blir så nervig. De gånger jag plussat har de stigit... Annars sjunkit... !

    Shit va neeeeeervös jag är .... !!!

    Fortsätt med tumhållningarna därute !!!


    Spännande! Hoppas hoppas. ..
  • che71
    cooco skrev 2015-04-25 09:23:48 följande:

    Hej, 

    först vill jag tacka alla er som skriver i den här tråden, vilken kunskap som finns här det är helt otroligt! Jag hade aldrig vågat mig på IL-dropp om jag inte läst här först. 

    Efter en mängd misslyckade försök bytte jag klinik till Falun där de gav IL dropp efter äggplock, prednisolon 15 mg och trombyl samt lutinus från ET. Och jag fick ett positivt gravtest! Helt otroligt. 

    Kliniken sa att man kunde sluta men trombyl och lutinus omedelbart och trappa ned prednisolonen med 5 mg i veckan. Jag känner mig lite tveksam. Nu när det äntligen verkar ha tagit sig känns det riskfyllt att bara sluta med alla stödmediciner. Hur gör ni andra? Jag vet att många tar blodprover och därigenom får besked om dosering och hur länge ni ska fortsätta, men eftersom jag inte har provsvar att grunda medicineringen på känns det som att jag måste testa mig fram och då skulle det vara skönt att höra hur andra gör. 


    Jag tog progesteron till ca. v15

    Prednisolon (10 mg) till ca. v 23

    Trombyl till v 35

    Fragmin till v 37

    (Mitt problem var upprepade missfall )
  • che71

    Jag bytte ju vårdcentral för att jag blev lovad hjälp med dropp innan vi åkte till Aten, men de "hoppade av" (ssk satte sig på tvären o tyckte inte att det var deras sak) o då var jag ändå nygravid. Så de kan krångla tyvärr.

    Angående tomatjuice. .jag drack det för att förhoppningsvis sänka mitt höga tnf a

    drack det länge (kommer inte ihåg men säkert halva graviditeten i alla fall) o innan graviditeten också .

    Plus apelsinjuice varje dag och Eskimå fiskolja hela graviditeten.

    (kaffe max 2 koppar om dagen )

  • che71
    AnnC skrev 2015-04-25 16:17:45 följande:

    Det jag även undrar är om nån mer fått missfall även med behandling och hur gjorde ni då nästa gång?


    Jag fick mitt 6 e missfall med immunmedicinerna.

    Men det visade sig vara en ofostrig graviditet o förmodligen fördröjde medicinerna missfallet.

    Läkaren som gjorde VUL (då var jag innan samma morgon o lämnade FBC o hcg prover som visade 25000 i hcg o vi trodde verkligen att allt var bra ) förvånad att det gått så långt som v 9 o sen fick jag ändå vänta en vecka innan det blödde ut.

    Nästa graviditet funkade o då hade jag hunnit ta flera intralipiddropp månaderna innan jag blev gravid igen.
  • che71
    trex2013 skrev 2015-04-28 10:24:41 följande:
    Blödningsrisken är ju förhöjd iom det blodförtunnande. Mkt viktigt info vid ex hårt fall eller annan olycka
    Det är inte samma starka blodförtunnande som Waran, dessutom avtar effekten snabbt. (därför viktigt att ta sprutan vid ca samma klockslag varje dygn, tex på kvällen)
    Vad jag vet finns inga "informationsmedaljonger" för Fragmin.

  • che71
    Walda skrev 2015-05-05 13:04:28 följande:

    Jag har blivit ordinerad av Dr D att ta predisolon på eftermiddagen. I och med att jag har diabetes så är det bäst för mig att ta den kl. 13.00 eller kl. 22.00 då toppen vad gäller blodsockernivån kommer 8 timmar efter intag av predisolon och då behöver jag vara vaken så att jag kan korrigera blodsockret med mer insulin. Jag har själv tagit det kl. 22.00 och inte haft några problem med att sova. Finns det något mer argument varför man inte ska ta det så sent?

    Imorse fick jag ett plus på stickan och nu har oron satt igång. Dr D bad mig vara uppmärksam på en immunreaktion men jag upplever inte några symntom. Det tror jag inte jag gjort tidigare heller när jag fått missfall men har då inte varit så uppmärksam. Känner ni andra alltid av immunpåslag? Jag känner i och för sig av lite klåda ev svampinfektion men det är väl inget tecken på immunpåslag?

    Jag har tagit blodprover idag och väntar nu på svar. Jag har så svårt att koncentrera mig på jobbet just nu. Vill bara googla tidiga tecken men försöker avhålla mig. Nu startar oron igen....


    Grattis till plus!
    Jag kände inga "immunkänningar" heller (förutom vid första missfallet, om det nu var influensa eller kroppens sätt att stöta bort)
    Lycka till!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!