• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Så härligt Snart lycklig!

    Kram

  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-02-17 21:58:28 följande:

    En fråga till ni som varit gravida. Kommer inte ihåg vem som skrev om detta tidigare.

    Min fråga är om det finns någon annan kontroll än notch som man bör göra? Har för mig att det finns två tester för flödet, men inget som vanligtvis erbjuds. Vill vara påläst (och krävande) nör jag blir kallad till besök hos specialistmödrarvården.

    Tacksam om någon vet. I så fall också vad är skillnaderna på undersökningarna?


    Berätta bara att du är orolig för moderkakan o flödet o proppar så fixar de flödesultraljud . Kan ej vad det heter men fick det gjort på bla. Specialistmvc.
  • che71
    JZ79 skrev 2015-03-02 09:03:07 följande:

    Nu drar jag och maken till Aten och Serumkliniken Vi har en bra magkänsla och vi hoppas att konsultationen blir bra och att de tror på att hjälpa oss med en äd-behandling med egna spermier. Aten lovar för övrigt 18  grader och sol Solig


    Va kul! Aten i början på Mars var t-shirt o sitta o sola på uteserveringar för 2 år sen exakt också, då var vi där o träffade Dr D. (Men samtidigt var det snöstorm i Frankfurt som försenade flyget hem o mina prover till Chicago.)
    Nu ligger en liten tjej som är prick 10 månader o sover så sött.

    Lycka till!
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-03-07 23:09:34 följande:

    Carrey, jag blir uppriktigt rörd av att höra att du orkat och velat ta del av min historia. Det har varit en lång kamp, men idag känner jag mig "äntligen lycklig" istället för "snart lycklig".

    Jag önskar dig all lycka till!

    Lite nojjig som jag är, gick jag på drop-in till BM idag för en extra koll av hjärtljuden, då det är nästan två veckor till RUL. Tickade på som bara den, 164 slag/min och bebisen sparkade och sparkade. Vi hörde det med dopplern, men jag kände inte sparkarna samtidigt, så få nog vänta ett tag till på det. Idag lördag vecka 18 (17+2). Ofattbart!


    Snart lycklig va härligt att höra att det redan är v 18 för dig!

    Jag kände svagt i v 20 men hade moderkakan framtill.
  • che71
    Snart lycklig skrev 2015-03-18 17:46:06 följande:
    Tack, nu är jag i 18+6, går in i vecka 20 imorgon. Tror inte jag känt ngt ännu och min moderkaka är baktill.

    Hur har det gått med ditt hjälpmedel?
    Åh Snart Lycklig RUL redan o halvvägs imorgon!! Underbart! Grattis!

    (Första gången jag förstod att det var bebisen i magen jag kände var exakt halvvägs, låg o skulle sova o kände plötsligt ett litet konstigt som "fisksprattel" i magen...)

    Vi valde att inte heller kolla vilket kön så att det fick bli en överraskning.

    Vet du vad de kommer göra på specialistMVC? Jag gick där också pga min förlossningsrädsla, först en BM där o samtal med hopp om att få snitt o sen träffade jag läkare 3 gånger den sista tiden, som kollade ctg o hur öppen jag var osv, samt att det gjordes extra flödesultraljud,pga min oro för proppar i moderkakan osv.

    Jo tack, ringen (den andra) sitter kvar o ibland känns det nästan bra (som vanligt/som innan förlossningen) men kanske hälften av tiden tycker jag att framfallet ger obehag ändå. Jag känner det speciellt när jag promenerar o lyfter bebis (hon väger ju 9 kg nu den lilla busungen!) o jag har svårt med knipet.
    Ska tillbaka till uroterapeuten efter påsk för kontroll.

  • che71
    Angla skrev 2015-03-21 22:02:53 följande:

    Tänkte kika in med en återrapport till Er alla ... efter 14 IVF/FET och 3 MF så blev jag gravid och födde två barn i vecka 33+0. Jag vet än idag inte om jag tror på IL eller inte. Jag slutade med dem i vecka 14. Slutade med blodförtunnande i vecka 16. Slutade med pred i vecka 20. Och inga som helst blodprover för kontroll gjorde jag. Dvs behandling på måfå tycks också kunna gå bra. Trotts detta är jag glad att jag åkte till Grekland och gjorde som jag gjorde för nu sitter jag här. Det jag kände till slut var att min kropp måste få vara lycklig om den ska orka bli och vara gravid. Så varje dag på lunchen la jag mig i 60 minuter och lyssnade på avslappnande musik. Det var ljuvligt för psyket och kroppen.


    Grattis till tvillingarna Angla!
  • che71
    Redan47 skrev 2015-03-23 14:25:36 följande:

    Jag har plussat idag! Ett hcg på 330! Jag fattar knappt är i chock. 10 försöket! Jag har ju sagt att det ska gå!


    Grattis!
  • che71
    altea skrev 2015-03-24 13:20:18 följande:

    Hej tjejer,

    känner mig helt chockad....de senaste årens kamp har ej förberett mig på ett positivt test! :)  Fick nyss tillbaka gårdagens hcg-test och det var 320 (11 dagar efter 6-dagars blasto).

    Antar att det blir att hcg-testa ett par gånger till närmaste veckan och sen boka in några IL/FBC för att hålla koll på blodvärdena... Vad gör jag mer nu?? 

    Kramar till alla er!!  TACK för alla stöd och tips!! 


    Grattis till plus!

    Ta ett dropp nu också. Det kom jag överens med Dr D att göra direkt vid plus. Så slipper man vänta på FBC o hans svar.
  • che71
    altea skrev 2015-03-27 13:57:53 följande:

    Hej,

    Fortsätter ni med prednisolon, fragmin/klexane i samma mängd efter plus? Jag tar 20 mg prednisolon/dag nu och det hade vart härligt att börja minska dosen för att minska ev. risker för skador. Har ännu ej fått svar från Dr D. 

    Tack på förhand! 


    Jag hade cortison till ca v 23 o Trombyl till v 35 o Fragmin till v 37
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!