• Anonym

    Ofostrig graviditet

    Hej!

    Fick en ofostrig graviditet i V14. Har inga barn sedan tidigare. En ofostrig graviditet är att ägget befruktas, men bara en av två celler utvecklas. Moderkakan utvecklas men fostret gör det aldrig. Så jag bar på en moderkaka (hinnsäck) i 14 veckor utan en litet bebis, jätte tråkigt & mycket olustig känsla. Jag började blöda lite, åkte in till akuten för jag var så pass långt gången, där konstaterade dom ofostrig graviditet. Två dagar senare blev jag inlagd för att "stöta ut" moderkakan med piller. Den "blödde" ut efter 2 piller & jag slapp skrapa, jätte skönt! 

    Det går inte att beskriva smärtan med ord, jag kan bara konstatera att det blir bättre med tiden, även om jag blir lite ledsen ibland när jag tänkter på att vi inte fick vår lilla junibebis.

    Vi kämpar på & kroppen har återhämtat sig igen. Ägglossning idag :) Så förhoppningsvis blir det snart ett plus.  

    Hade varit kul att få höra fler upplevelse om ofostrig gravíditet, jag hade ingen aning om att detta fanns förrän jag själv var med om det.

    KRAM

  • Svar på tråden Ofostrig graviditet
  • kanelkatten

    Här är en till som nyligen drabbats av en ofostrig historia... jag tjatade till mig ett VUL i vecka 6... och läkaren sa att det kunde vara för tidigt att se något, men att det mycket väl kunde vara så att det inte fanns något. Kalldusch. Jag fick avbryta en annan graviditet i v 18 i nov - fostret hade grav kromosomskada - och jag kände mig inte glad en enda sekund med denna graviditet... men jag var ändå inte beredd på att det skulle vara tomt!

    Två veckors väntan till VUL i v8... tomt! Fast samtidigt en konstig lättnad... att vänta var verkligen hemskt eftersom det fanns så lite hopp. Fick göra en skrapning fyra dagar senare, det är två veckor sedan idag.

    Fysiskt är jag helt återställd, har till och med ägglossning idag... fast vi ska vänta en cykel innan vi försöker igen - när man skrapas så är denna månads slemhinna påverkad, och det kan öka risken för missfall.

    Psykiskt är jag labil... helt okej på dagarna... gräver ner mig i jobbet. Hade inga gravsymptom, vilket troligtvis gjorde det lättare att gå vidare... det kändes ju inte direkt annorlunda. 

    Jag är nog allmänt känslig för gravida människor. Jag var INTE beredd på hur ledsen-svartsjuk-bitter jag kände mig när ryktet nådde mig att min sambos bästis med fru väntar barn... och att de är i precis samma vecka som jag skulle varit denna gång, om det hade funnits ett foster. Jag vill inte bli bitter! Jag vill bara bli gravid... :(

    Har två underbara ungar redan och jag är ännu mer tacksam för dem nu. Men familjen känns inte komplett längre när vi så länge planerat, väntat och hoppats på ett barn till. Kännsosm om jag varit gravid sedan augusti förra året, och ännu ingen bebis i sikte. Fyller 40 i år, och mitt bäst-före-datum närmar sig. MVC tycker att jag ska vänta lite, "sörja färdigt" osv... men jag är så målfokuserad just nu att det är omöjligt att tänka på något annat.

    Tack för att jag fick skriva av mig!

  • Caspersmama

    Vad jag känner igen mig i det du skriver.. Är inloggad på iPhonen så ursäkta eventuella autocorrectfailures :)

    Är visserligen bara 26 så är inte nära bäst före datum, däremot har min mamma haft livmoderhalscancer vid 25-26 år och dem flesta i min släkt har haft cellförändringar så jag är ändå orolig över att inte kunna få fler barn, har en son sen innan.. Min bästa vän sen 12 år väntar sitt andra barn nu och jag har precis gått igenom ett missfall, är bitter och avundsjuk och vill inte alls träffa henne. Trots det ska vi ses båda familjerna imorgon kväll, börjar så smått ångra mig..
    Vet inte varför men det känns inget bra och psykiskt labil är jag med, klandrar mig själv något fruktansvärt eftersom jag åt antidepressiv medicin strax innan jag blev gravid och har varit sönderstressad senaste året, graviditeten blev en glädjekälla som lyfte mig ur deppigheten men som sen togs ifrån mig :(

  • Anonym (Sofia)

    Här är en till som råkat ut för en ofostrig gravidietet. Det var i slutet av april förra året och precis som flera av er andra upptäckte jag det i vecka 14-15 då jag fick blödningar. Tog för givet att jag snabbt skulle bli gravid igen eftersom det gått blixtsnabbt två gånger förut, men så blev det visst inte. Nu känner jag mig helt knäckt efter 10 månaders känslomässig berg-och-dalbana. Varje månad hoppas jag så innerligt att jag ska bli gravid och besvikelsen är enorm varje månad när mensen kommer. Det blir en inre stress att  försöka tima in sex kring ägglossningen, räkna dagar och att hela tiden gå och känna efter ifall det är mens eller graviditet på gång.
    Jag gick aldrig till nån kurator efter missfallet. Ingen på gyn tipsade mig om att göra det och jag tänkte att sorgen skulle gå över av sig själv, om inte annat när jag blir gravid igen. Nu har det gått alldeles för långt och jag har insett att jag drabbats av en depression för första gången i mitt liv. Ringde till vårdcentralen och hoppas få börja i samtalsterapi den här veckan.

  • tatiyana
    Anonym (ac) skrev 2012-03-01 19:59:29 följande:
    Hej, jag skulle också ha fått en liten sommarbebis men det visade sig vara en ofostrig graviditet som upptäcktes i vecka 14 i slutet av november. Jag blev orolig eftersom jag hade bruna flytningar enstaka tillfällen ungefär en vecka, inte mycket alls, men jag fick komma in till gynmottagningen akut och fick veta att det fanns en hinnsäck men inget foster.. Galet att man kan gå så länge och tro att allt är okej, även om vi inte vågade hoppas för mycket så trodde vi nog att det var rätt lugnt eftersom de första 12 veckorna hade passerat. Jag hann planera såå mkt inför framtiden med en bebis under dom där veckorna så jag tyckte att det var otroligt jobbigt den första tiden att det plötsligt inte fanns någon att vänta på. 

    Har fortfarande inte lyckats få något nytt plus och jag blir tokig på denna eviga väntan! När jag var gravid var det en evig väntan på att få bekräftat att det fanns ett litet liv där och nu känns det som att jag lever livet i tvåveckorsperioder där jag väntar på ägglossning och sedan väntar på mens/plus. Tror att jag bara har haft två ägglossningar sedan missfallet men tankarna finns där om att det kanske inte kommer att gå överhuvudtaget.. =( 

    Mensen förra veckan var en riktig besvikelse eftersom jag var övertygad om att jag var gravid, hade massa symptom men de var tydligen inbillade.. kämpar på med att försöka att inte tänka så mycket på bebisskapandet men det är svårt! 
    Jag förstår hur det känns att leva i denna tvåveckors plan, gjorde det i 2 år inan jag blev gravid med mitt andra barn. Men jag rekomenderar äl-stickor det hjälpte mig å finna att köpa billigt på tradera. lycka till
  • Anonym (ac)
    tatiyana skrev 2012-03-06 12:38:54 följande:
    Jag förstår hur det känns att leva i denna tvåveckors plan, gjorde det i 2 år inan jag blev gravid med mitt andra barn. Men jag rekomenderar äl-stickor det hjälpte mig å finna att köpa billigt på tradera. lycka till
    Har inte brytt mig om att använda äl-stickor, gjorde det några veckor direkt efter missfallet för att se om det kom igång som det skulle. Brukar känna av äl tydligt ändå och väntar med att använda stickor tills om det visar sig att vi har svårt att bli gravida igen. Tänker att jag nog skulle bli ännu mer stressad av stickorna men det kanske snarare underlättar.. tack för tipset! 

    Känner igen mig i så mkt av det ni andra skriver om bitterhet och avundsjuka, min taktik är att undvika gravida kvinnor så gott det går vilket är svårt då det finns flera st på jobbet.. vill inte se deras växande magar, två är beräknade ungefär samtidigt som jag skulle ha varit och en berättade härom veckan att hon ska ha barn till hösten.. vad falsk jag kände mig när jag sa "åå vad roligt, vad mysigt" när det enda jag egentligen tänkte på var att det borde vara min tur nu. Försöker däremot tänka att jag ju faktiskt inte vet vad andra har gått igenom för att bli gravida heller, de har säkert haft sina svårigheter likaväl som andra har det jobbigare än mig och kan tycka att jag klagar över ingenting. 
  • Malinka82

    Jag fick veta i somras att jag hade en ofostrig graviditet, var då i vecka 14. Jättejobbigt att vi hade berättat för så många att vi skulle ha barn... Jag kände mig lurad och jättebesviken. Kollade med äl-stickor varje månad och blev lika besviken och ledsen när mensen kom varje månad. Nu efter jul gick jag till en privat gynekolog som upptäckte att jag kunde ha tendens till PCO så hon rådde mig att ringa och boka in fertilitetsutredning på sjukhuset. Jag skulle ta två blodprov och min sambo ett spermaprov. Jag skulle ta blodprov två månader i följd 21 dagar efter mens. När jag hade tagit första provet och väntade på mens så kom ingen mens. Gravtest visade positivt och jag är nu i v 8+1. MEN jag kan inte känna mig glad. Har ett planerat Ul om tre veckor, så innan dess kan vågar jag inte hoppas på att det finns ett foster... Har inga blödningar men inte heller så starka gravsymptom, lite illamående när jag är hungrig, lite ömmande bröst som kommer och går, känner lite spänningar i magen men inte heller varje dag. Jag blir tokig...vill bara att dessa tre veckor ska gå...

  • Duochjag
    Malinka82 skrev 2012-03-11 12:09:06 följande:
    Jag fick veta i somras att jag hade en ofostrig graviditet, var då i vecka 14. Jättejobbigt att vi hade berättat för så många att vi skulle ha barn... Jag kände mig lurad och jättebesviken. Kollade med äl-stickor varje månad och blev lika besviken och ledsen när mensen kom varje månad. Nu efter jul gick jag till en privat gynekolog som upptäckte att jag kunde ha tendens till PCO så hon rådde mig att ringa och boka in fertilitetsutredning på sjukhuset. Jag skulle ta två blodprov och min sambo ett spermaprov. Jag skulle ta blodprov två månader i följd 21 dagar efter mens. När jag hade tagit första provet och väntade på mens så kom ingen mens. Gravtest visade positivt och jag är nu i v 8+1. MEN jag kan inte känna mig glad. Har ett planerat Ul om tre veckor, så innan dess kan vågar jag inte hoppas på att det finns ett foster... Har inga blödningar men inte heller så starka gravsymptom, lite illamående när jag är hungrig, lite ömmande bröst som kommer och går, känner lite spänningar i magen men inte heller varje dag. Jag blir tokig...vill bara att dessa tre veckor ska gå...
    Vad mycket jobbigt du har gått igenom. Förstår att det är svårt att tro att det verkligen hänt denna gången. Det finns ju faktiskt många som är gravid trots nästan inga/inga symptom (jag bla). Håller tummarna för dig! {#emotions_dlg.flower}
  • Malinka82

    Har idag varit på ultraljud, är i vecka 9+5 och det var en liten krabat vars hjärta tickade perfekt. Lycklig idag!

  • Realmilla

    Har varit med om det också i V 10 var bara en tom foster säck hade ingen anning om att det fanns nåt som heter ofostrig graviditet innan

  • Anonym

    Hej, 

    jag har också varit med om ett ofostrig graviditet där det började blödde smått i V14 sedan så ringde jag kk där det gjorde VUL och kunde konstatera att det vara en tom säck, de kunde inte ens säga när embryot resorberades.

    Jag hade i början av graviditeten ömma bröst, sedan slutade det och tänkte in mer på de.  efter ca 4 v, fick jag blödning. Visste inte alls vad det var och blev helt förstörd då jag fick veta. v14  är lång tid man hann planera längta etc. Man trodde att nu efter v. 12 så e det tryggt. dock inte

    9 månader senare försökte man igen. blev gravid direkt och fick åter missfall i v 5+3 resulterade som en vanlig mens. Det var mkt lättare att hantera. Nu ska vi göra nya försök!!

     

Svar på tråden Ofostrig graviditet