• Anonym

    min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!

    dumma dumma mig! jag skulle gå in och duscha plockade bort skurhink och alla farliga och vassa föremål som min bebis kunde få tag på. satte h*n sen på golvet med lite leksaker och gick in i duschen. tittade till h*n mellan schampoonering och avsköljning. i ett kort obevakat tillfälle får h*n tag i toalettborsten( som jag totalt glömde bort) och i där har jag klorin blandat med rengöringsmedel. h*n fick på händerna och i munnen..vet inte hur stor mängd. hoppade ur duschen och klädde av och satte h*n i duschen och sköljde i munnen. tror inte h*n fick i sig så mycket..men en halvtimme senare vart h*n väldigt trött och ligger nu och sover. tror ni de är nån fara?? usch har så dåligt samvete och känner mig som världens sämsta!

  • Svar på tråden min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!
  • Tom Araya
    La Lola skrev 2012-03-18 12:31:40 följande:
    Ingen fara? O det kunde de säga bara så där utan att ens ha träffat barnet?
    Anser de att de bör undersöka barnet så säger de det. Det är väl professionell vårdpersonal vi talar om?
  • Emeliie89

    Men vänta nu.. ditt barn har fått i sig klorin och verkar allmänt hängig och då sätter du dig och skriver en tråd om det på nätet, istället för att åka in med h*n? Hur tänkte du nu? Låter som att du vill bli av med ungen eller nått *oj jag sa inget*

    Spelar väl ingen roll att dom på giftcentralen säger att det förmodligen är lugnt, dom har ju inte träffat honom, litar du på deras bedömning så hårt att du inte ens åker in till sjukhuset för en koll? Hade jag varit du så hade jag redan varit där :S 

  • La Lola
    Tom Araya skrev 2012-03-18 13:23:53 följande:
    Anser de att de bör undersöka barnet så säger de det. Det är väl professionell vårdpersonal vi talar om?
    I den bästa av världar har 112 aldrig fel men....vi vet ju att de inte alltid har gjort rätt bedömningar....
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Emeliie89
    Anonym skrev 2012-03-18 12:44:44 följande:
    Men allvarligt..ska sitta och försvara mig åter igen.. Självklart googlade jag runt..självklart tog jag reda på om man kan dö.. Inget av det hittade jag så då ansåg jag att de inte var nån livsfara.. Herregud stackars era barn.. Ni verkar ju bli helt hysteriska av minsta lilla och dömmer folk som inte reagerar som ni gör..
    Ja det är väl kanske bättre att bli hysterisk och åka in till sjukhuset än att sitta hemma och vänta på att ungen ska börja få andningssvårighigheter eller vad du nu väntar på. För övrigt kallas det inte att vara hysterisk, det är att ta det ansvar som krävs för att vara mamma.. men vissa borde ta körkort på sånt innan dom skaffar barn..
  • Coyote

    Shandi, hur fasen kan du säga att det är farligare med en hetsig mamma än med klorin?!

  • Shandi
    Coyote skrev 2012-03-18 13:29:10 följande:
    Shandi, hur fasen kan du säga att det är farligare med en hetsig mamma än med klorin?!
    Det var självfallet inte så jag menade, men om det handlar om ett fuktat finger han fått i sig, och som giftcentralen menar är ofarligt, tror jag det är värre för barnet att ha en oroad och ängslig mamma. Jag uppfattade det som att det var en mycket liten, och enligt giftcentralen ofarlig mängd. Men jag säger INTE att man inte ska ta det säkra före det osäkra.
  • Anonym (lisis)
    La Lola skrev 2012-03-18 13:26:05 följande:
    I den bästa av världar har 112 aldrig fel men....vi vet ju att de inte alltid har gjort rätt bedömningar....
    När det gäller 112, så ja, det görs en del felbedömningar. När det gäller giftinfo, så är det den expertis som landets alla akutmottagningar vänder sig till när det handlar om intoxer. De är liksom vårt facit.

    På 112 har du sjuksköterskor som sitter med algoritmböcker, på giftinfo har du läkare som enbart jobbar med dessa frågor, de är specilister och har lång erfarenhet. Kan man inte lita på dem, kan man inte lita på någon. 

     
  • Anonym
    Tom Araya skrev 2012-03-18 13:26:07 följande:
    Mängd och koncentration har också stor betydelse för hur farligt det är.
    Visst och ts har en liten bebis som blivit trött....
Svar på tråden min snart 9 månaders bebis har fått i sig lite klorin!!