Inlägg från: Anonym (levavidare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Jag tror ff att man till slut får den lycka man förtjänar och djävlar vad lycklig jag ska vara då :)
    Bra sagt, nu kan jag sova gottSkål 

    Kram alla tappra, ni förtjänar all lycka i världen bara genom att ni gått igenom lidandet som det innebär att få veta att man utsatts för ett svek av denna grad.Tycker om visdomar och ska försöka komma på några som jag lärt mig, genom denna guldtråd.

    Framför allt hur mycket vilja det finns att stötta, dela med sig och hjälpa bland en grupp som delar samma problem

    Att det största problemet med otrohet är svagheten i att inte våga berätta och vara ärlig, mer än vad som verkllgen har hänt .

    Att sanningen sipprar fram här och där oavsett noggrant den otrogne än försöker att hålla allt vattentätt. Det gäller bara att vara uppmärksam och gärna erfaren. 

    Det är svårt att ta till sig att någon är otrogen och lätt att blunda för alla tecken - även de "självklara", bara för att man undermedvetet så hett önskar slippa vara med om den smärta det innebär.

    Tillit tar åratal att bygga men bara ett ögonblick att rasera till grunden. Det byggstenar man reparerar med måste vara "äkta".

    De första bekännelserna från den som varit otrogen är bara toppen på isberget (och det är ett j-la berg att bestiga med ljus, lykta, tålamod, karta och spårhundar.

    Kram kram!!
     
  • Anonym (levavidare)
    Simben skrev 2012-08-16 23:24:50 följande:
    Jag mår väl okej utåt sett iallafall men inombords så finns det ju med varje dag i ens medvetande och man funderar fram och tillbaka men det känns som det är så många faktorer just nu som gör att jag inte klarar lämna utan hellre ändå försöker lappa ihop men som du säkert kan läsa mellan raderna så låter jag väl inte så hoppfull i slutändan. Men livet rullar liksom på och jag kämpar på och sambon tror säkert allt är som vanligt och att jag inte alls tänker på det längre men så är det inte, tänker på det varje dag många gånger även  om jag lever som om jag inte tänker på det. kraam på dig oxå TS!!
    Ja,vännen, man precis så - det är så mycket i vardagen som måste fungera - det tar energi och kraft bara att "leva" efter otroheten, att bryta upp känns mest som man förvärrar (och så tycker man inte själv att man gjort felet som gör att allt är som det är). Jag hade nog varit kvar om jag inte plötsligt börjat tvivla p g a en enkel faktura jag hittade (som visade att han ljugit om något som han visste betydde något för mig). Det gjorde att allt började svaja igen och jag hörde liksom #sökmotorn" hos mig dra igång igen. Jättejobbigt - jag hade ju redan köpt allt han sa en gång och så började oron igen. Till slut efter alla påtryckningar försa han sig lite och då vågade jag köra hela rracet bara för att jag visste att jag inte kunde leva med tanken att han undanhöll en så viktig sak som det nu var för mig (att de använt en plats som betyder mycket för mig...). Då visste jag vad jag måste göra och ringde "den jag trodde visste allt" - hade inte vågat göra detta p g a det jag skulle få reda på och därför att min man "varnat mig" för att kontakta denna person (gissa varför...).
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-17 21:18:23 följande:
    Efter nattens obehagliga incident är jag numera anonym. Vill be ts och alla andra om ursäkt för vad som hände. Angreppet anmäldes och en moderator tog tag i det.

    Jag vågar dock inte skriva mer här men läser och stöttar i tanken och är uppriktigt ledsen över att ett av min mans felsteg hittade hit och förstörde den här fina tråden för mig och störde er andras ro.

    Många lyckönskningar
    Det är helt ok, det är mycket känslor i en sådan här sak. Jag anmälde angreppet därför att det störde harmonin och det viktiga vi försöker fokusera på i tråden, stötta och läka.
    Önskar upprikigt dig lýcka till också.
    Kram TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Läker ej) skrev 2012-08-17 21:28:23 följande:

    Jag har missat vad som hänt, kan någon uppdatera? Hittade alltså någon av TS mans tjejer hit?
    Nej, har inte märkt av närvaron av henne/dem här.
    Mvh/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (gravid) skrev 2012-08-18 14:26:02 följande:
    Tack för ditt svar. Alltid skönt att höra hur andra tänker och känner.

     Är jag helt galen som fortfarande inte riktigt vill lämna min sambo efter detta andra snedsteg? Varför han tog upp kontakten med denna kvinna igen var för att se vad han kände typ. Då 2010 kom jag på dom väldigt snart. Dom var väldigt goda vänner innan detta hände och dom var tre som ofta luncha tillsammans. Själva romansen startade i februari och jag avslöja dom i mars. Min sambo hade väldigt starka känslor till denna kvinna och efter att vi kämpat i två år utan att riktigt lyckas fick han att undra om den andra kvinnan fanns kvar för honom.
    Kan ju tillägga att vi bott på var sitt håll från och till sedan maj och det var då han tog kontakt med henne igen. Vill även tillägga att graviditeten inte var planerad för vi ska inte kunna bli gravida enligt läkarna (dottern fick vi med hjälp av IVF/ICSI).
    Jag har full förståelse för att "vilja stanna kvar" trots alla dumheter ens respektive hittar på. Hoppet är det sista som överger människan sägs det ju, men ibland måste man överge det som skadar en. I mitt fall vara jag så "hjärntvättad" av att hela tiden försöka ställa till rätt för att bevara tryggheten i familjen så att jag inte ens visste skillnaden mellan ett bra och dåligt förhållande. Jag hade säkert pinat mig lite till, vadandes runt i min ångest och oro för att bli sårad igen, om jag inte börjat misstänka att det fanns dolda saker som skulle vara så pass smärtsamma att leva med att det sedan inte skulle finnas några möjligheter kvar att hålla sig fast i detta eländiga förhållande. Jag tog mig mod och tog reda på "allt"  som jag ville veta om min mans hemligheter -och visste då att det skulle kunna betyda slutet för oss som par. Att du är gravid gör det hela ännu mer förståeligt. Vem tänker att "nu ska jag ta mig ur det som de hoppats på ska få vara en trygg plats i tillvaron", om man inte har en riktigt ordentlig orsak. Den orsaken är så djupt personlig och alla har så olika gränser för vad som är "nog" för dem innen de ger sig. Man håller ofta fast länge, ibland är det bra ibland visar det sig att man hade fel och skulle ja gått - men vem kan veta allt om vad som är klokt eller inte....?

    Kram/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (blåst) skrev 2012-08-17 10:05:14 följande:
    Men vad är de som händer här? 

    Skönt TS att du kommit fram till ett beslut. De finns gränser för vad man kan ta.. Hoppas allt ordnar sig smidigt runt barnen. Vad säger din sambo? Är ni överens om att de bästa är att gå isär?
    Ibland blir jag avundsjuk på människor som har kraften att lämna, när ja lämnade var jag avundsjuk på människor som trots allt hade kraften att fortsätta kämpa

    Nu har vi ju börjat om efter en paus på 3 år. Så min sambos tidigare snedsteg tillhör ju inte relationen vi börjat om på nu. Men rädslan finns alltid där. Speciellt nu när förhållandet inte är speciellt bra..        
    Ja, det är verkligen inte lätt - i mitt fall var det nog så att jag var halvt redo att lämna för flera år sedan, men min hängivenhet till familjesammahållning gjorde att ångesten blev för stark när jag tänkte på att gå ifrån min man. Vi försöker hitta en "barmhärtig" personlig praktisk lösning. Jag kan prata med min man, och vi är överens om att vi ska "uppföra oss", ge en kort artig kram etc inför familj och nära och vi ska ge barnen förklaringar som vi tror de kan hantera under uppväxten. När jag läser din berättelse känner jag att du skulle kunna vara jag, man vill ju så gärna tro och göra sitt bästa - tyvärr är inte alla ika hängivna som du. Var inte ledsen om du en dag känner av hela ditt hjärta att - nu måste jag hitta en helt annan väg.

    Du klarar det  - även om du inte tror det nu.

    Kram kram/TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-18 17:03:42 följande:



    Jag anmälde också eftersom det var en av min mans snedsteg. Synnerligen obehagligt.
    Har du något tips var jag skulle kunna ventilera, vill ju inte bli trakasserad mer.
    Andra härinne kanske också har problem då och då med läkning när tredje part vill fortsätta kränka?
    Det låter inte klokt att någon som redan har kränkt, springer efter någons fru eller sambo för att fortsätta "misshandeln". Hur går det till? Jag minns att jag fick ett råd av parterapeuten att "sluta kontakta älskarinnan", det var när jag var i chock och bara ville få henne att fatta vad hon gjort mot vår familj bara genom att "tacka ja" till en man hon visste var upptagen. Hon var ju delaktig i att tillfoga mig smärtan jag hade. Jag gjorde det efter bara några mail, sedan var det över - vi ville inte ha kontakt och så fort hon öppnade klaffen så kom det lögner, så jag var inte intresserad av att prata med henne heller. Hur har ni blivit så osams...?
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-18 17:03:42 följande:



    Jag anmälde också eftersom det var en av min mans snedsteg. Synnerligen obehagligt.
    Har du något tips var jag skulle kunna ventilera, vill ju inte bli trakasserad mer.
    Andra härinne kanske också har problem då och då med läkning när tredje part vill fortsätta kränka?
    Jag tycker d u ska fortsätta säga vad du tycker här i VÅRT forum. Vi hjälps år att jaga bort tredje part. Det finns en "konstapel" (familjeliv..) som man kan rapportera till när de smyger sig in och ställer till oreda.

    TS 
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-18 18:54:36 följande:
    Jag vet inte, enda gången jag pratat med henne bad jag henne att lämna mig ifred efter att hon i flera veckors tid svarat anonymt var jag än skrev och försökt så split mellan mig och min man. Han har också bett henne lämna oss ifred. (Det var han som blev så extremt arg och svor) . Ingen aning om varför hon inte respekterar det. Ingen är ju intresserad..dock trodde hon som sagt att jag pratade om henne..vilket jag inte gör.

    Jag vill ALDRIG ha något mer med henne att göra, var därför jag blev så ledsen att hon fortfarande är efter mig. (Jag vill ju bara få vara ifred med min man, och han med mig.)
    Det finns konstiga människor helt enkelt.
    Då förstår jag, ja det finns sannerligen konstiga människor. Jag funderade en stund härom dagen vad som krävs för att man ska kunna göra det min man och hon gjorde mot mig. Det var så kallt och beräknande och med största skitigaste stövlarna på in i mitt mest personliga. Helt oförlåtligt och bara något att lära sig leva med. Även om det nu var så (som det beskrivits...) att de var två sorgliga människor, som sökte lappa på sin dåliga självkänsla, så kan jag inte ta in det. Empatin för andra hos mig har liksom satt upp en tröskel för den typen av agerande. 

    Jag inser att jag i mitt framtida liv ska försöka sålla bort allt drägg ur mitt umgänge och bekantskapskrets, d v s de opålitliga, med låg moral, ryggradslösa och själviska. 

    Det borde vara ett steg i rätt riktning.

    Kram på er vänner, nu ska jag ut och älta vidare i r l med en vän på en liten barSkål  /TS
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (jag) skrev 2012-08-18 18:57:57 följande:
    En erfarenhet jag dock fått nu är att jag mer än nånsin står vid min mans sida. Vill vara med honom och tror på oss och det vi har tillsammans.
    Naiv eller inte, det vi har är värt att jobba för.
    Jag säger bara grattis! HjärtaOm du tror på det, tror jag på det. Leve kämparandan och kärleken.

    Kram/TS 
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann