Inlägg från: Anonym (levavidare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Anonym (Jag med) skrev 2012-06-14 09:54:26 följande:
    ...ja, hur kommer man över lögnerna? Och hur kommer man över att man inte bara var lurad av sin man, utan även av sin "vännina"?! Jag vet ärligt talat inte om det går, eller om jag fixar det...

    Fick höra något häromdagen, som gjorde mig ännu mera konfunderad och faktiskt mera ledsen... väninnan som min man inledde en relation med var tydligen alltmänt "känd" för att ragga på upptagna män... hon gick visst igång på det... jag fick höra om flera liknande historier som min... det här var inte första gången hon nästlat sig in i en familj genom att bli "vän" med kvinnan i syfte att sno mannen.... En del är bara för mycket... nu när mitt ex dumpat henne så tog det knappt en månad innan hon håller på att förstöra nästa familj här i vårt området... en ny man, pappan till hennes äldsta dotters kompis är nu nästa offer...
    Låter inte klokt, kan man varna på något sätt...? Min man är inte så sofistikerad på det planet att han planerar "ta andras kvinnor", men vill han charma någon kvinna så gör han det med lyckat resultat. För att känna sig lyckat och få må lite bra i sin 40-årskris eller vad det är. I hans fall handlar det om bottenlöst bekräftelsebehov. han har själv sagt att: "det är så konstigt jag saknar inget i livet men är aldrig nöjd ..."

    Lycka till...till honom.
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-06-14 21:43:46 följande:
    Leva vidare: jag måste få fråga varför du valt att stanna (hoppas du inte tar illa upp och du kanske har skrivit det fast jag missat det). Du beskriver din man som ynklig och svag ... Jag personligen skulle inte vilja leva med någon som jag ser ner på på det sättet. För mig är det oerhört viktigt att jag känner kärlek och respekt åt båda hållen. Jag fick ofta frågan om varför jag stannade. Hade svårt att svara på varför, men så länge jag kände att jag blev varm i magen när han log kände jag att det fanns något att bygga på. En kort period förra sommaren höll den känslan på att försvinna och då var jag verkligen halvvägs ut genom dörren och detta kom sig av att jag kände att jag höll på att förlora respekten för honom och jag kan verkligen inte älska någon jag inte respekterar. Och jag skulle aldrig kunna leva med någon jag nye älskar.
    Bra fråga, (tar ej illa upp..:), så här ligger det till. Anledningen till att jag stannar är därför att:

    1. Jag har hopp kvar för att tiden kan läka sår och - att askan kan vara den bästa jorden. Även om det inte känns så just nu.
    2. Det finns sidor jag fortfarande tycker om, han kan fortfarande vara omtänksam, snäll, rolig, charmig, plikttrogen- sidor som jag har älskat och älskar, vid sidan om föraktet och känslan av att detta som han gjort - det gör bara ynkliga och svaga (en annan sida av honom).  Om jag sa till mig själv att han var stark och grandios i sitt handlande (otrohet) skulle jag förminska min egen roll, förstås. Ibland känner av bara avsky mot honom för hur illa han gjort mig, kan tilläggas.
    3. Han vill försöka, inte separera - och jag med.
    4. Vi har en familj och en relation vi arbetat med i 18 år.

    Kram:)
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (hmm) skrev 2012-06-14 23:15:05 följande:
    Vet inte om jag kan hålla med om att det är starkt att stanna kvar i förhållandet. När det hände mig kände jag att jag förtjänar så mycket bättre, och jag visste att jag aldrig skulle kunna lita på honom igen. Jag ville inte leva i ett sådant förhållande. Har man varit otrogen en gång så händer det lätt igen, jag har haft en livskris men inte fan va jag otrogen för det. Vill ni verkligen spendera resten av era liv med någon som har ljugit och svikit så otroligt mycket?! Jag förstår inte, men jag respekterar era beslut såklart, alla är vi olika :)
    Kloka tankar. Jag vet  nämligen inte om jag kommer att klara det,(just p g a det du nämner) det har inte gått ett år än och jag bara hoppas. Just nu är jag både skeptisk och hoppfull (vilket är urjobbigt!!). Det känns omöjligt men jag försöker gå igenom alternativet och se alla vinklar av det (separera) och återkommer hela tiden till att jag vill se alla sidor och vinklar innan jag ger upp helt och söker ett nytt liv. Jag känner att jag vill ha ett bättre liv, men att lämna vill jag inte..... än.=)
    Trevlig helg och kram på er..!
  • Anonym (levavidare)

    H


    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-06-15 09:39:50 följande:
    Känner så igen mig i dessa känslor. Precis där var jag för ett år sedan. Det är inte lätt och det är inte säkert att det bästa är att stanna i just ert fall. Men OM det är det så GÅR det. Jag ska inte säga att jag sitter på något slags facit och varje då och då (i går till exempel) snubblar jag fortfarande till och längtar efter något annat - lättare. Men på det stora hela trivs jag väldigt bra med livet nu.
    Åh, saved my day...! Tack, ibland är det sådan lättnad bara att höra att; "så där var det frö mig också - men nu är det bättre....!!" Måste fråga, tycker du att de problem du hade tidigare har bleknat och att du har mer distans? Det är nämligen dit jag vill komma just nu, (men vet att tiden måste få ha sin gång...)
  • Anonym (levavidare)

    Även om det är svårt att hålla alla dessa yttranden på en stärkande stöttande nivå, vilket var tanken, så tycker jag ändå det finns gemensamma nämnare mellan oss alla, som är lyftande i sig. Framför allt blir jag nästan rörd av den kämparlust som finns,hur omöjlig situationen än känns. Jag tror vi alla en gång var oerhört rädda för hur det skulle kännas att bli sviken så här, och nu vet vi....(kram till er...vill jag ge här). Sedan rör omtanken om barnen, jag har själv stor motvilja för att meddela dem att "vi ska flytta i sär ...". Vet att det skulle kunna bli så, men vem vet hur framtiden ser ut...! Och att vi vill att det ska bli bra, hoppet är en vacker tanke.

    Tänkte på det mallan skrev, att hon släpper kollegan som stöttade. Här är jag kluven. Anledningen är att vi är onekligen i en mycket tuff känslomässig situation, full av "bortdragna mattor", osäkerhet, otrygghet  och bekräftelsebehov. Det har vi inte bett om. Och i de flesta fall säkert abslolut inte förtjänat. Varför måste vi vara så "gulliga" och ordentliga? Jag har varit den ordentliga, snälla med hög moral alldeles för länge, och nu tänker jag att livet är tufft, livet är också kort och jag vill må bra. Inte hämnas (om någon vill påminna mig om att det är mindre bra), men inte dras ner i någon depression eller nedstämdhet  för att jag ska vara duktig när någon annan betett sig illa. Man behöver ju inte göra mer än nöden kräver. 

    Mitt fall liknar "mallans", men jag tänker inte släppa taget om min samtalsvän än. Han fungerar som en livlina i detta. Min man kan absolut inte ge den bekräftelse och stöd som jag behöver nu, men vi vill inte göra något förhastat utan vänta. Jag ser allt jag gör nu för att må bra, som nödlösningar i en svår situation.

     

  • Anonym (levavidare)
    Mallan1987 skrev 2012-06-17 20:02:10 följande:
    Tycker det låter vettigt ang din samtalsvän, det har tagit mig två år att släppa min kollega och det är sjukt jobbigt :( tänker på honom hela tiden...

    Han messa mig igår, jobbtelaterat och jag svarade men thats it och det gör ont :( vet att han också lider av att vi inte hörs och nu kommer vi inte ses förrän vi jobbar ihop i slutet av juli. Men gör det som behövs för att orka överleva sveket, det är du och bara du som kan avgöra om du orkar/kan släppa din livlina när tiden är mogen. Stor styrkekram till er alla!
    Tack, ibland behövs de orden, ibland när jag tänker tanken på att "nej, nu släpper jag allt och startar nytt(!)", då kommer ibland hans bild upp i huvudet, som ett litet "kanske". Kanske kan man kalla det ett "andningshål"...? Min terapeut sa att: det är bra att du inte gör något förhastat, att du testar dina gränser, tittar på alla tänkbara möjligheter och försöker göra vad du kan för att leva bra i detta innan ni gör några definitiva gemensamma val.
    Ja, så då gör jag så..tar det lugnt helt enkelt.=)). Ska träffa min vän i veckan, över ett glas rött ... ska bara prata lite...Kram:))
     
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (just fått veta) skrev 2012-06-20 20:24:37 följande:
    Hänger på i den här tråden då jag just fått veta att min man haft ett förhållande med en annan kvinna under en lång period. Upprinnelsen var nog dels att han mådde dåligt och kände sig otillräcklig i vårt förhållande (svårigheter att få barn, han jobbade mycket och lite annat), dels att han under de sista 2,5 åren hamnat mer och mer i en depression (främst utmattningsrelaterad). Han träffade en annan kvinna på en fest och sedan tog hon kontakt med honom. Redan från början fanns det en attraktion men det "riktiga" förhållandet inleddes inte förrän för 1,5 år sedan. Han erkänner villigt att han under den här perioden inte trott att han haft de rätta känslorna för mig och att han varit väldigt förälskad i henne. Trots det har han hela tiden tvivlat, annars hade han nog redan gått, och när han nu, till slut, har fått hjälp med sin depression och börjat äta medicin så har han kommit till insikt om vem han egentligen älskar och vill leva med. Han känner nog att hela relationen med henne har varit en verklighetsflykt, när han mådde som sämst fanns det någon där som inte ställde några krav (delade inte vardagen, träffades sällan, mest kontakt via mail och sms) och som talade om för honom hur fantastisk han var.

    Jag är otroligt sårad och förbannad. Känner att jag gjort allt för att stötta honom i hans mående och det här är tacken! Jag har dock en viss förståelse och tror att jag kan förlåta honom, främst eftersom jag vet att den person han varit sista två åren inte är han. Han mår otroligt dåligt, vill satsa på oss men har inte riktigt förmågan att bekräfta mig så mycket som jag behöver det. Han känner att allt bara snurrar, att han är världens största skitstövel, att han inte fattar hur han har kunnat svika mig så och att han nog egentligen helst hade sett att jag bett honom fara åt helvet för då hade han fått det han förtjänar.

    Han har klippt all kontakt med henne, ungefär i samma veva som jag kom på det hela (har ärligt talat haft det på känn ett tag) och har gett mig tillgång till alla lösenord och tillåtelse att kolla om jag vill. Tror att jag kan lita på honom när han säger att det är över, att han visserligen inte tycker illa om henne, men att han inte har några romantiska känslor nu, samt framförallt när han säger att han aldrig skulle göra om det. Är dock så otroligt svårt ibland, han har ju ljugit och svikit under så lång period.

    Har funderat en hel del och jag känner att vi, om vi trots allt som hänt fortfarande älskar varandra, är skyldiga vårt förhållande och våra barn att försöka fixa det här. Vi har, innan detta, haft över 12 fantastiska år tillsammans och jag tänker att om det finns en chans att det blir så bra igen är det inte värt att slänga bort allt för ett misstag, om än ett ganska stort sådant. Tänker, när jag är förnuftig, att vi är människor och alla kan göra misstag.     
    Jag har ställt en del krav och sagt att det är hans jobb att övertyga mig om att jag är älskad och om att jag kan lita på honom. Sagt att om han vill leva med mig har han inga fler chanser, det är noll tolerans mot lögner och total trohet som gäller. Har varit jäkligt tydlig med att jag inte accepterar att han stannar bara för barnens eller trygghetens skull, stannar han är det för att han älskar mig för den jag är. Någonstans tror jag att vi måste börja om från början, se till att ta oss tid för att prata, men även göra roliga saker ihop utan att prata om det som hänt. Vara nära varandra, kramas och pussas, visa att vi bryr oss.

    Jobbigast är nog att jag måste ge honom utrymme och stötta honom i hans mående också, skulle helst vilja att han låg och kröp framför mina fötter och bara ägnade sig åt att gottgöra mig, men vet att vi aldrig kommer att få det helt bra igen om han inte får börja må bättre. Önskar ibland att man kunde knäppa med fingrarna och trolla bort allt det onda, snabbt bli helt igenom lycklig igen. Inser dock att det här kräver en hel del jobb och ibland tvivlar jag på om jag är stark nog att orka.

    Blev otroligt långt det här. Hade nog ett behov av att prata av mig. :) 
    Din historia liknar väldigt mycket min, vännen och jag förstår alla känslor precis. Min man var också deprimerad och i ett djupt behov av  bekräftelse och att lyftas. Tyckte att jag verkligen fanns där, även om han stundtals var elak och svår att ha att göra med p g a hur han mådde. Det klart man blir helt vansinnigt sårad. Detta var ju i höstas, men jag pendlar hela tiden mellan alternativen att välja ett nytt liv med någon annan, eller satsa på oss. Problemet är att tilliten är borta (det finns fortfarande ouppklarade konstigheter runt hans "bekännelsehistorier" och jag tror tyvärr inte att jag känner någon kärlek längre, det kanske blir bättre, men just nu är han ingen man jag skulle vilja leva med. Behöver ju också bekräftelse och känna att någon "finns för en". Ja, det är inte lätt...(!). bra att du skrev av dig, det hjälper lite. Kram!!
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (Någon Annan) skrev 2012-06-21 18:17:06 följande:
    Hej A?

    Det här är lite för likt min situation för att inte vara samma. Kan det vara det tro? Det är ju några nätta detaljer som inte stämmer dock...

    Jag tycker du ska fråga M när han senast hörde av sig och sa att han ville vara med mig. Det var nämligen i natt. Du behöver näppeligen tycka synd om mig, jag var dum nog att gå på vad han sa, däremot tycker jag synd om dig och barnen som hamnade i den här röran. Du var inte gravid när vi träffades första gångerna. Det blev du först ett halvår senare. I går kväll fick jag en rapport om att han "berättat 95% av sanningen för dig, men att du inte skulle klara att höra att han skulle lämna dig och därför drog ut lite på det". Det han inte hade berättat om var bland annat en abort i februari i år och ett väldigt tidigt missfall i april förra året (samma vecka som när ni var på fjällsemester, skoj värre!) Jag, J, är lite för less på den här ändlösa charaden och bad honom dra åt helvete i natt. Det menade jag och jag är inte på något sätt ett hot mot er relation längre. Men sanningen har han faktiskt inte berättat för dig...

     Vi slutade aldrig höras/ses när allt uppdagades (det blev bara något glesare mellan smsen, men kring 10 per dag klarade han av ändå) och anledningen till att han ville försöka igen med dig var att jag gjorde slut och började träffa någon annan. Efter ett par dagar började det dock krypa i honom och han hörde av sig igen. Han klarade inte att fortsätta med dig och hade inga känslor, sa han. Vi såg senast förrförra veckan, i Stockholm. Bodde på samma hotell som vi började att ses på. De senaste 1,5 åren har vi ju setts ungefär varannan vecka hemma hos mig eller på hotell i min stad. Men det vet du ju, du hittade ju grå katthår, jag fick läsa smsen.

    Sådärja. Några fler fakta på bordet. Inte i närheten av allt, men lite till som möjligtvis kan få dig att göra en mer rättvis bedömning av honom. Väljer du ändå att fortsätta med honom önskar jag er allt gott, jag är uppriktigt ledsen över att jag behandlat dig som jag gjort; även om jag anser att det är han som lovat dig saker han inte kunnat hålla. Det var på något sätt tvunget att sluta så här, med en stor krasch och katastrof - annars hade vi aldrig fått ett slut på det. Det har varit stora känslor och passion, men i slutändan är det inte det man bygger ett förhållande på - det vet vi ju allihop.

    Nu blev det långt - och om det nu inte är du som är A och han M, så kanske ni andra i alla fall fått er en tankeställare. Det är så enkelt att ljuga om man väl har börjat... Och tro mig när jag säger att jag aldrig, aldrig kommer att dela en man med någon annan igen. Passion... Det är överskattat! Lycka till med att bygga upp era förhållanden igen allihop - jag tror att det är fullt möjligt. Men man ska nog se till att få veta allt som faktiskt hänt innan man påbörjar arbetet.

    //J.
    TS: jag måste säga att denna tråd tog ut större svängar än vad jag någonsin kunnat ana, tycker det blev väldigt laddat detta med att "älskarinna" kommer i kontakt med "bedragen". Hade nog tänkt mig en annan nivå, men om ni har fått ut något av detta "möte" är jag glad. Fick faktiskt själv en tankeställare. Detta med "lögnen", hur lätt är det att fortsätt ljuga och utnyttja den möjligheten för att få göra det man önskar i hemlighet? Minns att min man sa något strax efter avslöjandet om att "öppnar man den dörren (otroheten) är det svårt att hitta tillbaka sen, distansen ökar till den man är gift med". Jag fick några trovärdiga fraser om "avslutet" och det fanns äkthet i det avståndstagande jag tog del i både i hemlighet (läste mail av misstag) och öppet, det var sådant rabalder och tragik förknippat med avslöjandet, så jag har svårt att tro att man vill sätta igång något sådant elände igen, men vem vet...? Kanske är trånandet efter "kicken" och bekräftelsen värt vad som helst, trots allt. Just nu tycker jag allt han säger känns solkigt av misstankar om lögn. "hade han inte för märkligt lågt röstläge när han sa att ..." och varför skrattade han till lite överumplat den där gången när jag frågade irriterat om han "får" något på annat håll? blir man någonsin fri. Ska vänta tills jag känner mig starkare - sedan är det nog nödvändigt att vända på varje sten som behövs vändas på för att gå vidare ... i hemlighet Det kommer att göra väldigt ont, det är jag säker på.
  • Anonym (levavidare)
    Anonym (sakta framåt) skrev 2012-06-24 20:53:00 följande:
    Måste erkänna att jag blev illa till mods av att denna "J" kom in och skrev. Känns inte bekvämt alls utan önskade att detta hade kunnat få vara lite av en fristad. Men som du säger "Leva vidare" så kanske de gav berörda parter något och då är det väl gott så.

    Jag känner igen mig i din beskrivning av att allt är solkigt och att man överanalyserar varje lite nyans i tonfallet och varje litet ögonkast åt höger eller vänster och undrar om det kan betyda något ... Nu känns det som om jag agit mig förbi det värsta, men det är klart att jag fortfarande halkar dit. Och helt säker på att något inte fortfarande pågår kan jag ju inte vara - å andra sidan intalar jag mig att han borde ha gått vid det här laget om det var så att han "hade henne kvar". Han var aldrig intresserad av att ha oss båda - utan det var antingen eller och efter många OM och MEN så valde han mig och JAG VALDE OM HONOM - det var verkligen ingen självklarhet.
    Ja, jag håller med - vi kan väl försöka styra upp tråden till att peppa och stärka varandra i detta. Jag upprepar: alla känslor är tillåtna, ni gör vad ni måste för att läka. Jag hade en jättefin träff med mitt "stöd"  i veckan - ja kalla det vad ni vill, men istället för att dras ner i något träsk av ältande och olycka, så väljer jag att prata ut med min vän (no hands, no hands ...=), gott vin var det också. Min man säger att han inte är intresserad av att ha något nytt vänstrande, allt sån´t kommer alltid fram. Och det vore ju skönt om man kunde tro på att gränserna går där. Samtidigt har jag fått en märklig skönare distans till eländet. Jag känner mig lite starkare och självständigare, tänker att "det var ju tråkigt att han inte klarade situationen bättre, när han var nere med livskris o allt", men det kommer säkert en grov svacka igen - det tar vi då...

    Stärkade kram, är på er sida=)) ni som kämpar i er anletes svett för sammanhållning, kärlek och tillit.

    PS. Om det är någon liten kvinna som är inne å vår "pepp-site" är ledsen och gärna skulle vilja ha tröst hos någon man för lite bekräftelse och omtanke, så snälla - det finns så många ogifta män på dejtingsiterna som gärna överöser med komplimanger, uppmärksamhet och sex (sa en vän...). Tänk efter en extra gång när ni får veta att den ni flörtar med är upptagen. Det sparar mycket smärta - att bli dumpad av en gift man som haft sitt "roliga" är inte heller så skoj alla gånger (sa en annan vän).
  • Anonym (levavidare)
    Ladiebird skrev 2012-06-24 22:58:44 följande:
    Måste bara fråga: varför väljer man att leva kvar med en partner som varit otrogen? Min man var otrogen vilket ledde till skilsmässa. Skulle aldrig tänka tanken att behålla honom!
    Bra fråga. Vi som är här vill försöka. Jag är fortfarande i krisbearbetningen och fick rådet att inte ta förhastade beslut (terapeuten) kanske inte orkar och skiljer mig - men det vet jag inte än, vännen.
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann