• Anonym (who)

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Jag är hemma med för stunden två barn, en bebis och en treåring. Treåringen är aktiv och social, men vi umgås inte speciellt mycket med andra barn eftersom de flesta häromkring går på dagis.
    Pappan tjatar om att hen ska få börja, men jag vill inte och hen vill inte heller när vi pratar om det. Jag tycker det är 2 mot 1, men det går inte han med på och tycker inte att hens röst väger in alls.

    Vem ska få som den vill? Ska hen få vara hemma eller inte? Det är eviga diskussioner och vi kan inte komma överens.  

  • Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?
  • Anonym
    Liljan77 skrev 2012-06-11 13:34:46 följande:
    Eftersom ditt barn inte umgås speciellt mycket med andra barn så tycker jag absolut att barnet ska få gå på dagis.Iaf några dagar i veckan.Det är ju jätteviktigt att få umgås o utvecklas med andra barn.

    2 mot 1..kanske du också skulle behöva träffa andra vuxna o utvecklas du med. 
    Liljan77 skrev 2012-06-11 13:39:36 följande:
    Barnet vet inte vad dagis är o vad de innebär.
    Vad du vill är ju inte alltid det bästa för barnet.
    Har pappan inget att säga till om? 
    om barnet inte vet vad dagis är och vad det innebär?. varför är det då jätte viktigt att få umgås och utvecklas med andra barn? motsägelsefullt bara....

    det är inget som säger att sykonen inte kan utvecklas av varann. om det är bara att barnet ska vara i kring andra barn funkar ju hemma bra? det är ju ett små syskon där, det kan lära 3 åringen empati, samspel och kärlek, vårdnad och ansvar. jag tror barnet skulle må bättre av att vara hemma. 
  • Machapuchare
    Anonym (who) skrev 2012-06-11 13:38:00 följande:
    Herregud vad ni hakade upp er på det där med 2 mot 1, det enda jag menade var att jag vill ha barnet hemma och barnet vill vara hemma! Jag har också sagt flera gånger att jag får se till att hitta fler kompisar för barnet att umgås med!
    Det låter som en bra plan. Försök hitta fler jämnåriga för hen att leka med!
  • Anonym

    gå med i hemmaföräldrars nätverk på facebook. där finns det massor med barn som inte går på dagis

  • Anonym
    Machapuchare skrev 2012-06-11 13:57:48 följande:
    Det låter som en bra plan. Försök hitta fler jämnåriga för hen att leka med!
    Hen???
  • Anonym

    Fattar inte varför det måste vara så hysteriskt med att ALLA ska ska gå på dagis, utvecklas socialt osv osv. På fm så kan det vara upp till 35 barn på EN dagisavdelning då dessa sk 15 timmars barnen är där. För det finns vissa regler på hur många heltidsbarn som det ska vara på dagis men då är INTE dessa 15 timmars barn medräknade! På slutet när min dotter gick på dagis innan f-klass så var de 35 barn mellan kl 9-14 3 dgr i veckan. Det måste ju vara JÄTTEBRA för alla barn (obs ironi!). De barn som är mer "hemma" utvecklar något annat istället tror jag, varför måste alla gå i samma fålla och vara som alla andra? Det finns "pedagogik" hemma oxå... te x låt barnen vara med och para ihop strumpor (tidig övning i matematiskt tänk). Baka och låt vara med och hälla i och mäta ingredienser etc. Att vara hemma med småsyskon innebär ju även lärdom om att ta hänsyn till annan individ, öka empatin för någon som är mindre. 

    Hur stressigt är det inte att komma upp på morgonen och iväg med barnen, här hemma så kan vi faktiskt ligga och sova till kl 8, ligga och mysa till halv nio, ta sen frukost, masa runt i pyjamas till efter lunch OM vi vill. Så skönt med sommarlov nu så man slipper upp kl 6.30 och tjata på barnen att klä på dig, borsta tänderna, ät frukost, packa väskan etc för att HINNA i tid. Barnen uppskattar detta jättemycket!  7åringen kan ibland påpeka vad skönt det är att ha slutat på dagis pga av all stress där!

    Alla barn är olika och alla reagerar olika på olika saker och olika saker passar olika barn.  

    Väntar barn nr 6 om ca 4 v och yngsta syskonet som då kommer vara 14 månader och kommer att vara hemma tills båda börjar på dagis. En massa människor har frågat om hon ska börja på dagis nu i höst...för mig är det naturligt att det är jag som tar hand om mitt barn när jag har möjlighet och är hemma! Jag ser det som en BONUS att få tillbringa tid med barnen istället för att låta dagis "uppfostra"

    Jag är uppväxt med mamma som var hemmafru tills jag gick i fyran och jag har inte lidit av det vad jag vet. Har inte haft varken sociala problem eller haft svårt i skolan etc, tvärtom! 

    Tänk om fler valde att ha sina barn hemma när de får syskon, vad kul man skulle kunna ha tillsammans  då! Både föräldrar och barn fick ett socialt umgänge! Känns som vi vuxna börjar bli mer osociala och därför måste låta barnen gå på dagis för att lära sig vara sociala.

  • Anonym (Frida)

    Låt bebisens röst avgöra, ts verkar ungefär på samma nivå

  • Livetäenbiltvättmenjaharencyckel

    HAHAHA!  men gud sluta haka upp er på ordet Hen! det är ts problem vi ska diskutera inte ordvalen era muppar

    vill du ha barnet hemma ser jag inge problem i det, det finns väl öppna förskolor och annat roligt man kan gå på? finns grupper både här och på Facebook där man kan hitta folk som är hemma med barn i samma åldrar.

    Barnen kommer att få många, många år i skolan så det är väl inget fel att få vara hemma och umgås lite med föräldrar och syskon som liten om man inte som förälder låser in sig i lägenheten så klart. 

    annars är ju två dagar i veckan ett alternativ, iallafall här omkring. typ måndag och torsdag 8-15. 

  • Ineedanick
    Janice01 skrev 2012-06-11 13:13:56 följande:
    "Hen"?????
    Har ditt barn ingen identitet???
    Glad
  • Anonym
    Anonym (who) skrev 2012-06-11 08:45:46 följande:
    Hur då?

    hur då??? för barnen betydligt äldre de fyller 7 år som börjar skolan idag ju..... det är verkligen stor skillnad på dagis idag...
  • cloudberry79

    Här har vi helt enkelt bestämt så att fyraåringen är hemma hela tiden med mig när jag är föräldraledig och kommer gå på förskolan när pappan är föräldraledig. Vi har också olika syn på om sonen behöver förskolan eller ej, så istället för att begränsa oss till ett alternativ väljer vi både och. Under min ledighet kommer jag gå på öppna förskolan de dagar de har öppet (här finns endast ÖF två gånger i veckan, 9-12) och övriga dagar kommer jag försöka hitta andra föräldralediga som har äldre syskon som är hemma. Maken tycker att sonen behöver leka med kompisar (det håller jag med om) och vill verkligen inte gå på ÖF, för han tycker det bara är mammor där, så istället för ÖF blir det förskolans femårsverksamhet på onsdagar och några timmar på torsdagar.


    Sur, grinig och på smällen.
Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?