• Anonym (who)

    3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?

    Jag är hemma med för stunden två barn, en bebis och en treåring. Treåringen är aktiv och social, men vi umgås inte speciellt mycket med andra barn eftersom de flesta häromkring går på dagis.
    Pappan tjatar om att hen ska få börja, men jag vill inte och hen vill inte heller när vi pratar om det. Jag tycker det är 2 mot 1, men det går inte han med på och tycker inte att hens röst väger in alls.

    Vem ska få som den vill? Ska hen få vara hemma eller inte? Det är eviga diskussioner och vi kan inte komma överens.  

  • Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?
  • Anonym

    Underbart för ditt barn att kunna vara hemma med sin mamma. Min uppfattning är att de flesta föräldrar som får småbarn vill lämna det stora barnet på förskola för att de själva ska få det lite lugnare. Ibland undrar jag varför vissa skaffar barn egentligen. Har själv aldrig gått på dagis utan gick 2 år på lekis istället, och det har ju faktiskt blivit folk av mig med.Tycker det låter som ditt barn får tillräckligt stimulans hemma med dig och inte är i behov av förskola. Däremot kan du ju gärna se till att hitta på några fritidsaktiviteter till ditt barn, så det på så sätt får träffa och samspela med andra.

  • Anonym (vänta)
    Anonym skrev 2012-06-11 12:48:37 följande:
      Det stämmer inte för alla barn, min flicka var hemma tills hon fyllde 4 år, då gick hon på dagis litegrann. Hon är bäst i klassen i svenska, och kanske i allt annat också. Det hade hon varit fast hon inte gått på dagis, det är inte där hon har lärt sig ett bra språk. Förmågan att lära in snabbt är hon född med.
     Nog tror jag att det är bra att gå på dagis, men inte nödvändigt, och det behövs absolut inte när man är tre år. Det kan gott och väl vänta minst ett år.
     Om TS är emot dagis kommer det antagligen inte att bli bra ändå, eftersom barnet känner av det och påverkas av mammans negativa inställning. Vänta ett år, så kanske både du och ditt barn känner att det kan vara bra att träffa fler barn och vuxna!
    Precis, barnen utvecklas precis lika bra även om man väntar med dagisstarten.
    Anonym skrev 2012-06-11 12:47:57 följande:
    vad har man att förlora? antagligen sina barn som man uppfostrat på ett vis, dom blir då inte "sig själva" på dagis, antingen skrikiga, klängiga eller extremt blyga. dom ändrar personlighet mycket. och märker man inte det på sina barn kände man kanske inte dom innan? då dom sats redan på dagis som 1 åringar då barnet inte har en "personlighet" men om man sätter dom senare när dom etablerat en fin och bra personlighet. då märker man skillnad när dom börja på dagis...
    Min son lärde sig svära och slåss på dagis, kunde varit utan det. Dottern lärde sig att man måste ha rosa på sig o. slutade vilja använda sina kläder i den gamla älsklingsfärgen..

    Så nog kan man förlora på det.
  • Tramsa

    Jag har ju åsikten att den som är hemma med barnen bestämmer vad som händer under de timmarna på dagen. Din man får väl anmäla ert barn till förskolan när det är hans tur att vara föräldraledig.

    Sen tycker jag inte någon av er ska blanda in barnet i beslutsprocessen. När din man är hemma och det då blir förskoledags får ni helt enkelt övertyga barnet om att det är en strålande ide. Medans du är hemma behöver ni inte alls tjata om förskolan med barnet.  

  • Anonym (Kräknivå)

    Jag är ledsen, jag kan inte ge ett seriöst svar när du fråntar ditt barn sin identitet.

  • YezzCorner

    Ehm, undrar just om det är mest lämpligt att barnet går på dagis eller att föräldrarna gör det om ni inte ens kan komma överens om något så simpelt?!
    Och ursäkta, men varför inte skriva han eller hon, har du en hermafrodit därhemma eller vad är problemet?


    Http://jessicadeluxe.blogg.se - Du måste inte gilla mig, men det underlättar!
  • Anonym
    Anonym (Kräknivå) skrev 2012-06-11 16:10:52 följande:
    Jag är ledsen, jag kan inte ge ett seriöst svar när du fråntar ditt barn sin identitet.
    Men hur tänker du nu? Fråntar TS sitt barns identitet för att du inte för reda på om det är en pojke eller flicka? Töntigt av dig. Insnöat.
  • Moonis

    Du kan ju inte räkna din 3-åring som en röst på din sida. Det är ju du och din man som måste komma överrens om detta utan att dra in barnet innan ni har bestämt er. Blir väldigt fel annars.

    Men gå halvägs då och låt barnet få testa några timmar någon dag i veckan. Då vet ni ju resultatet och det kan ju hända att ditt barn älskar det och vill fortsätta gå. Annars är det ju inte svårare än att låta henne vara hemma med dig igen och vänta lite till. 

  • mion
    Anonym skrev 2012-06-11 08:36:49 följande:
    Får jag fråga varför du säger Hen? Är ditt barn varken kille eller tjej?

    precis.....
  • Millicent

    Vem ska få som den vill? Ja det kan man undra. Även om hela FL säger att du har rätt TS så är det ju du och barnets pappa som ska känna er nöjda båda två och inte en av er som ska ge sig. 

    Förstår ni varandra? Ni skulle kunna se om ni kan förklara varandras ståndpunkt... du berättar för honom vad du uppfattar att han menar och han berättar för dig vad han uppfattar att du menar. Eller så sätter ni er ner och verkligen försöker förstå varandra utan att ta omvägen om den övningen.

    Är det social stimulans och interaktion han vill att barnet ska få? Kanske kan du ordna det ändå så att han känner sig trygg med att barnet får det barnet behöver i det avseendet. Är han rädd att barnet ska bli utan kompisar när hen väl börjar på dagis? Han har väl sina skäl och funderingar och vill väl det han känner är bäst för barnet. Varför vill du inte att just ert barn börjar på dagis? Hur mycket färgas ni båda av egna nojor och värderingar och hur mycket utgår ni från vad ni tror är bäst för just ert barn och er familjesituation? Ser ni ungefär lika på ert barns personlighet och behov?

Svar på tråden 3-åring på dagis eller inte? Vem ska få som den vill?