• Susodus

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Fick fruktansvärt ont i sidan, kunde inte gå, trodde nästan det var blindtarmen, dessförinnan kände jag lite sparkar där. Efter ca en timme eller så sparkar det till igen och smärtan försvinner, måste varit en fot eller så som låg och tryckte på en nerv. Skitont gjorde det i alla fall.

  • Susodus

    Men rött nötkött är väl ingen fara, griskött däremot är ju inte bra, jag försöker äta utan att tänka så mycket. Har vänt dygnet nu, sträckser sons of anarchy och somnar vid 3...

  • Susodus

    Var på förlossningsplanering idag, stressen är tillbaka. Ska på nytt möte om två veckor, det känns helt hopplöst just nu, tanken på ett möjligt kejsarsnitt har hållit mig lugn men nu rasar allt igen. Tydligen var min förlossning exemplarisk, men fick nu reda på att jag visst fick en sfinkteruptur vilket beskrevs i text men inte togs upp i diagnosen, dvs mörkat för att bättra på statistiken, detta gör mig irriterad. Jag vet rationellt att läkarna anser att jag kan förlösa ett närapå 5 kg barn, men jag vill inte, vill inte, vill inte. Så jobbigt just nu, trött och gråtig.

  • Susodus

    De föreslog att bli igångsatt tidigare men det känns också väldigt konstigt. Dessutom löser det inte min känsla av rädsla och ångest. Jag har ett återbesök om två veckor och fått "hemuppgift" att skriva ner en förlossningsberättelse, har gjort det men väntan är jättekonstig, tiden tickar på och det närmar sig, hur ska jag bli av med detta på 9 veckor? Om jag vid förlossningen börjar känna att jag spricker kommer jag inte kunna krysta, jag blir mer och mer förbannad på vad som sas på mötet, verkligen skrämselpropaganda, hon sade att tänk om du är en av dem som drabbas av bakterier, i princip kändes det som ett hot att om jag läggs på operationsbordet riskerar jag att dö och då har jag valt det själv. Jag har kraftig förlossningsrädsla och är rädd att drabbas av panik och tvingas till akut snitt vilket jag inte vill, nu körs en skrämselpropaganda för att jag ska tänka om om snitt, det är så jobbigt att tampas med denna ångest sista tiden, ovissheten, hjälplösheten och fördömmandet.

    Ang hallonbladste, jag gjorde det och gick ut ganska hårt, men helt ärligt, jag är skeptisk till om det verkligen funkade, födde tre dagar över bf.

  • Susodus

    Kattflickan: Det påstås kunna göra det för att det innehåller oxytocin, men det är ganska små mängder, men vad gör man inte? Även den s.k. färdknäppen skall kunna göra det, d.v.s. att killens spermier skall kunna få igång det om man har sex nära på bf. En kompis till mig provade allt inkl trappor, raska promenader, hummer och champange, aubergine etc och gick två veckor över tiden. Jag tror barnet kommer när det är redo, i mitt fall gick vattnet dagen efter knäppen.

  • Susodus

    Förresten kan man ju drabbas av bakterier vid vaginal förlossning också, och det är ju inget man hör.

  • Susodus

    Idag var jag på samtal igen och fick mitt snitt beviljat, hade sprängande huvudvärk i två dagar och nackspänningar som nu är borta! Vad kroppen är märklig. I alla fall det känns så skönt, 5 mars kommer bebisen:)

  • Susodus

    Jag tror det där med sömnen är för att vi ska vänja oss vid att barnet kommer vakna på natten, något irriterande som naturen sett till:) imorgon har jag UL v 32. Min barnmorska säger att barnet inte är stort, men enligt mina papper och kurvor är det större än sist, vi får se. Har tvättat om alla kläder med parfymfritt och börjat packa väskan lite, ska skriva om förlossningsbrevet lite. Förresten, ett tips, ta med napp det glömde vi sist och det hade vi behövt insåg vi då, bättre att ha och inte använda än tvärt om.

  • Susodus

    Miss Mary, V 35! Oj, det börjar närma sig. Jag har 7 veckor kvar, det känns lite längre:)

    Gjorde UL idag, stark och livlig krabat sade han, kommer bli en 4 kg, tur att jag fått mitt snitt, det känns lite mer medicinskt befogat nu, jag tror att han blir över 4 kg. Ligger i säte, men det är nog ganska vanligt att de inte vänder sig förrän senare. Läste för andragångsföderskor kan det ta till v 37 till och med.  

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.