• Susodus

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Shoppade ett pojkbabyset idag, lite tidigt, men jag ville göra det lite verkligare, tyvärr medförde det att jag vill att det ska vara mars nu! Längtar redan.

  • Susodus

    Har börjat oroa mig för förlossningen, tjejen vägde nästan 5 kg och detta blir andra barnet en kille, men barnmorskan säger att det inte behöver betyda att detta barn blir större. 
    Är rätt stressad över allt möjligt eftersom jag sover dåligt. Ögonen kliar på natten men som tur är hjälper ögondroppar, tydligen ännu ett graviditetssymptom. Sedan hostar jag om jag inte har en hög kudde, magsyra sägs det så det hjälper men nu får jag nackvärk istället. Alltid är det något... Det lönar sig att kolla upp alla konstigheter för hittills har jag lyckats lösa det lite grann i alla fall. 
    Hormonerna flödar igen. Började gråta över lilltjejens trots i morse, normalt sett har jag tålamod, men inte idag, jag berättade för lilltjejen att det inte är hennes fel bara att jag är trött och blir ledsen över att bråka, men hon envisades med att skrika "det är bara mitt fel" vilket resulterade i att jag så klart kände mig ännu mer ledsen, men kvävde det för hennes skull och därför lyckades jag istället börja gråta hos barnmorskan. Som tur är förstår hon och sade att det är bara att gråta, här finns alltid näsdukar. Å andra sidan, barn tycker ju att gråt är naturligt, de ser ju gråtande kompisar varje dag, för att inte tala om all gråt som de får ut själva, de ventilerar ju hela tiden, så det är nog bättre att inte göra så stor grej av det. 
    I vilket fall som helst, vill jag så får jag kejsarsnitt så stressen är mindre nu och jag behöver inte bestämma mig idag, det kan bli en 3,5 kg bebis ändå. Känns i alla fall skönt att inte behöva "bråka" om det. Sade det till barnmorskan att jag hört att det ska vara så svårt att få ett kejsarsnitt och att jag inte orkar strida för det, men hon sade att jag kan vara lugn, det är ett alternativ som erbjuds. Jättebra! Så bra hon är min barnmorska! 
    Fick också resultat på blodproppsutredning, ingenting konstigt, jag är "normal", skönt. 

  • Susodus

    Jag har inte gjort det officiella ul ännu, två veckor kvar så jag vet inte, men mycket an ju hända tills det är dags, det beror på hur moderkakan ser ut, om den har stor kontakt med livmodern blir barnet större.

  • Susodus

    Loussan: Man ska inte lägga för mycket vikt vid vikten så att säga. Jag gick upp 10 kg totalt och födde en nästan 5 kg bebis, så egentligen gick jag nog ner i vikt från det jag var innan. Jag var väldigt smal i ansiktet då, sedan gick jag självklart upp allt igen och lite till... efter förlossningen...:) Men jag tycker att du ska gå till mvc och kolla upp detta om du är orolig. Hur magen ser ut beror ju på hur barnet och moderkakan ligger. Jag trodde ju också att det skulle synas mer och bli större och allt nästa barn, men min barnmorska sade att det inte alls är säkert. Alla graviditeter är olika som det ju heter. Men kolla för ditt eget lugns skull. 

    Kattflickan: Visst nojjar man för att man inte har alla svar, men som tröst måste du tänka att de flesta fel som ett foster kan ha gör att de stöts ut innan v 12, vi har passerat detta nu. Allt annat som kan gå fel har så otroligt liten risk. Jag vet att du har haft din beskärda del och jag tror att det är det som spökar. Gamla känslor kommer upp till ytan och gör att du börjar tänka stresstankar. Ang ryggmärgsbråck så har du kanske ätit folsyra, det ska ju vara bra mot detta, och har du inte det så är det nog inte hela världen heller. Nej, din bebis är frisk, så är det bara! 

    MissMary: Vi köpte en Emmeljunga City Nitro tror jag den heter och var jättenöjda förutom att den har litet förvaringsutrymme undertill så eran kommer bli kanon, verkar ju rymlig undertill. Vi behåller våran trots allt, det är ju så kort tid man använder den. Ska kolla på ståplatta till lilltjejen istället. Var på babyproffsen igår och inser att hon kommer att bli avundsjuk på allt som bebisen kommer få, hon vill ha alla bebissaker själv och säger att hon kan låna dem tills bebisen kommer. Vi får se. Det är i alla fall viktigt för henne att vi väcker henne på natten så hon kan mata bebisen...:) jag tror hon kommer ta tillbaka det löftet. 

  • Susodus

    Ultraljud nästa vecka och tycker inte att jag känner rörelser längre. Å andra sidan är det ganska tidigt att känna något så jag borde inte oroa mig, men tanken på att upptäcka vid ul att hjärtat slutat slå... Vill inte tänka så men när jag läser er andra så verkar denna oro komma när det drar ihop sig mot ulraljud.

  • Susodus

    Ja det gör vi! Håller tummarna!
    Jag vill inte gå till mvc och oroa mig utan vänta en vecka istället, härda ut. Har i alla fall andra symptom dom huvudvärk vid hunger. Känner inte hunger eller mättnad, bara lätt illamående och stark huvudvärk, tänker att huvudvärken kanske är pga testosteron?

    MissMary, låter som bebisen, jag kom ihåg att i början kändes det som en fisk som sprätte till. Senare kunde man framkalla lite rörelser genom att dricka kallt vatten, men det verkar inte funka än för mig.

  • Susodus

    Kattflickan: läste om ryggmärgsbråck, enl vårdguiden är det 20 barn per år i Sverige som föds med det, det är ju knappt någonting, det föds mer än 110 000 barn per år i Sverige. Tänk på att vi ivf-are får de bästa embryona tillbaka.

  • Susodus

    Nalle, jag har också fått huvudvärk, har du tips? Ont så jag mår illa. Halsbränna får jag bort genom högre kudde på natten.

  • Susodus

    Gjorde UL idag och allt såg bra ut, haft huvudvärk sedan i torsdags, nu har det släppt, känns inte som jag varit så nervös, men hoppas att värken är över nu.

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.