• Anonym (tuffa tider)

    fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..

    Jag är tablettmissbrukare. - det var första gången jag sa det - !

    Är välutbildad mamma. med man och barn som jag älskar. Har av olika skäl fått olika tabletter utskrivna av läkare de senasre åren (shit - vad tiden går).

    Det började med Tramadol. Älskade jag! För mkt. Blev så pigg och glad och uppåt av den. Skit i värken, jag orkade ändå. Så jag knaparade i mig Tramadol som godis. Inga mängder men i ett kör tills det var slut.
    ABSTINENS!!! Den kom som ett brev på posten. Men jag trodde tabletterna var lösningen på mitt problem. Fick mer. Åt upp dom igen, men slutade. Abstinens.

    Jag visste redan då att jag fastnar för tabletter. Det kändes så rätt när jag tog dom och så fel och skamligt när jag hade perioderna utan.

    Ersatte med Citodon. Intalade mig själv att det var mindre farligt. Åt upp alla rör i ett kör. Sen: abstinens. Adrig över max-dosen men inte en dag kunde jag vara utan.

    Har jag det hemma så äter jag.

    Så fick jag sömnproblem. Senaste tiden har jag missbrukat sömntabletter i omgångar. Snabbt började jag ta tabletterna tidigare och tidigare på kvällen för att "lugna ner mig". Fick abstinens under dagarna.

    Nu har jag bestämt mig. Jag har spärrat ALLA recept på apoteket. På egen begäran. Och nu är allt slut hemma. Jag vill bli fri från detta missbruk! Jag vet att jag missbrukar tabletter eftersom jag tar dem av fel anledning och på fel sätt och får panik utan dom. Men jag vill sluta NU innan det går för långt! Killen på apoteket hade inte hört någon som spärrat alla sina recept tidigare. Han var så förvånad och sa att alla han träffar bara vill ha mer och mer. "Just det" sa jag. Man blir BEROENDE. Därför ska jag sluta.
    Nu kommer jag få jordens abstinens. 

    Finns det någon mer som fastnat i ett läkemedelsmissbruk/beroende? Som kan hjälpa och stötta?                 

  • Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..
  • Anonym
    Anonym (Jotack) skrev 2012-06-27 21:13:32 följande:
    Det är så grymt skönt att vara av med dem så det kan du inte ana! Kämpa på och lycka till.
    Inte om man har ont, så är det inte alls lika härligt.
  • Anonym (morfin)

    Hej ts, jag tog under många år tramadol. 10 år som är försvunna. Jag minns brottstycken av dem men det är allt.

    Jag trodde de var frälsningen, jag slapp ju ha fruktansvärda smärtor (de gick ner till hanterbara smärtor) men jag såg inte baksidan. Jag såg inte anledningen till att jag sov ännu sämre var tabletterna, jag såg inte att huvudvärken (fick dimsyn) var pga tabletterna, jag såg inte att jag fick svårt att kissa pga tabletterna. Jag såg inte att närminnet (och långtidsminnet) påverkades.

    Det var skittufft att sluta. Jag gick från maxdos till noll tabletter på tre veckor men när jag väl var fri så var jag verkligen fri! Det var underbart, helt fantastiskt. Nu minns jag vad jag gör, läser jag en bok kommer jag ihåg den (jag minns vad jag läst från gång till gång och behöver inte läsa om). Jag har inte huvudvärk längre.

    Tyvärr kan jag inte vara utan smärtlindring helt men har idag annan medicin som inte påverkar mig likadant.

    Jag har svurit på att aldrig röra tramadol igen och det har jag hållt i fyra år. Eller jo, jag tog en tablett en gång och abstinensen kom som ett brev på posten efter åtta timmar (så kände jag aldrig under de tio åren, då kunde jag gå utan en dag då o då) och det är inte värt det.

    Livet är så mycket bättre än dessa personlighetsförändrande tabletter. Jag lovar ts, även om det gör ont i kroppen.

    Jag har inte heller tagit mer än läkaren skrivit ut, aldrig. Men kroppen blev beroende ändå.

  • madeleinesophie

    Äter själv citodon å har jätte svårt att sluta :-/ har tidigare ätit stilnoct åt det dagligen i 1 år.. Slutade tvärt utan problem konstigt nog!! Kanske var jag redo att sluta.. Åt sen lerigan mot sömnen har funkat bra sen dess!

    Har missbruk sen innan jag fick barn men med andra saker..

  • Anonym (har varit där)

    Jag har haft ett tungt läkemedels missbruk, ja eller det har aldrig synts utanpå, alltid lika perfekt på utsidan. Jag är dock fortfarande svag för opiater och lugnande. Men nu är det hanterbart, jag kan vara helt utan och sedan ta ett par tabletter någon kväll. Kan ha recept outhämtat under en lång tid.

    Det var jobbigt att sluta, abstinensen är ju jättejobbig. Har aldrig tagit andra droger eller druckigt alkohol mer än sporadiskt. Alltså helt normalt alkoholbruk, eller kanske till och med mindre än "normalt".

  • Anonym (har varit där)

    Jag avgiftade med stilnoct under 3 veckor. Alltså både dagar och kvällar. Funkade bra. Stilnoct ger mig inget beroende.

  • Anonym (morfin)
    Anonym (har varit där) skrev 2012-06-27 23:06:52 följande:
    Jag avgiftade med stilnoct under 3 veckor. Alltså både dagar och kvällar. Funkade bra. Stilnoct ger mig inget beroende.
    Skönt. Jag mådde skit av att både ta o sluta med stilnoct
  • Anonym (har varit där)
    Anonym (morfin) skrev 2012-06-27 23:17:47 följande:
    Skönt. Jag mådde skit av att både ta o sluta med stilnoct
    Ja det där är ju så individuellt.
  • Anonym (tuffa tider)

    Tack för svaren! Var otroligt orolig igår. Tog ofarliga atarax + propavan och hade ändå svårt att somna. Svettades och var orolig, men nu är andra natten förbi.

    DreamBitch- Ja, jag har avgiftat på Tramadol 4 gånger tror jag. Jävligare varje gång. Otroligt svårt att sluta och sista gången visste jag att jag inte skulle palla en till gång. Så Imovane bör inte alls vara samma sak såklart. Det är ju mkt mildare. 

    Anonym (morfin) - Du beskriver att du fick sömnproblem och dimsyn. Min syn har varit dimmig i mer än ett halvår. Ändå sen jag tvärt slutade med Lyrica. Under halvåret har jag periodvis varit utan beroendeframkallande tabletter men periodvis har jag ätit stilnoct, Imovane och en gång Tramadol. Jag blir som "avstängd" pga dimsynen och tröttheten och fastnar i blicken. För att stå ut med detta har sömntabletterna verkar lugnande. Kanske är det alla tabletter som gjort detta?! Att jag bara underhåller dimsyn och minnesförlust (har jag också) när jag återgår till beroendeframkallande tabletter? Kanske tar det tid för kroppen att bli fri från vissa saker? Det är svårt att stå ut med trötthet, dimsyn, minnesförlust, deppighet osv, och jättelätt att tro att tabletter hjälper fast det kanske är tabletterna som är orsaken?!    

    Jotack - Hur länge tog det innan du började upptäcka det positiva utan tabletterna? Vad bra att du klarat dig utan! Hur går det för din mamma? har hon också problem?

    MadelieneSophie- Jag har också varit fast på Citodon. När jag haft dom har jag ätit upp alla rör och sedan slutat. Var en lång avgiftning med benvärk, mer värk i kroppen, oro, myrkrypningar osv. Men inte lika tuff som med Tramadol. varade i 10-14 dagar. Så det är bra att vara medveten om hur det blir när man slutar. Det är så lätt att ta en tablett till för att slippa värken. För mig hadde det varit omöjligt att sluta om jag hade det hemma.         

  • Anonym (tuffa tider)

    Igår försökte jag göra saker undre dagen för att inte deppa ihop. Men det var svårt, men jag tror att det är bra att hålla igång lite i alla fall. Inte bara lägga sig och dra täcket över huvudet. Vila, men inte hela tiden. Jag ska försöka göra saker idag med. Lite i alla fall.

    Det känns faktiskt lite sorligt och läskigt att klippa så här med tabletter som lugnat. Även om jag vet att det är bra så försvinner ju en slags "livlina". Jag längtar till jag får ett ögonblick då jag känner att jag mår bra.  

  • Anonym (tuffa tider)

    Usch. Liksom darrig i kroppen.

    Vet ni? Jag funderar på en sak. Om man är missbrukare/beroende av mediciner, hur blir det då om man ex ska börja med andra mediciner? Eftersom jag har en neuropsykiatrisk diagnos ska jag tydligen börja med Ritalina. Men hur funkar det? Bör inte hjärnan bli beroende av det också då?

    Jag vill ALDRIG mer fastna i tabletter som gör att man KÄNNER ngt eller riskerar ett missbruk.Jag ska ta upp detta med läkaren sen.

    Samtidigt kanske medicin hjälper för att må bättre? Vet ngn ngt om detta?   

Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..