• äntligen36

    Vi som plussade i juli-12!

    Hej, tänkte att här kan alla vi som plussat i juli samlas för att prata om allt som man vill prata om. Ja, självklart är även andra välkomna i tråden!

    För mig är det första barnet, men vore trevligt om alla oavsett hur många barn man har är med och delar med sig av sina funderingar, erfarenheter, tankar mm.

  • Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!
  • Norrlands08a
    Kattflickan skrev 2012-08-25 13:02:22 följande:
    Vi har gjort något som kallas PGD. Man gör en Ivf, plockar ut ägg som befruktas av mannens spermier, sen får äggen växa tills de är 8 celler. Då görs en biopsi och en cell plockas ut för analys. Den cellen analyseras med avseende på en genetisk sjukdom som någon av föräldrarna har, i mitt fall Downs syndrom. De analyserade även trisomi 13 och 18.

    Sen kan ett friskt ägg väljas ut och sättas in. Om det finns friska ägg.

    Men jag känner mig ändå rädd att nåt ska vara fel.
    Nu förstår jag. Vad fantastiskt att de kan göra så här. Det måste betyda mycket när det inte gått så bra tidigare.

    Förstår att du ändå känner dig rädd, men denna gången borde det gå bra! När är det dags för KUB för dig?
  • LurvensFrö
    Norrlands08a skrev 2012-08-25 11:31:58 följande:
    Helt rätt! Jag oroar mig knappt alls, men ser väldigt mkt fram emot KUB-testet och ultraljudet som vi ska göra om 2 veckor. Tänk att få se den lilla :)



    Ja det hade varit mysigt att även få se skrutten! :)

    Lycka till! :)
  • Vilvarin
    Angeliic skrev 2012-08-25 09:17:20 följande:
    Precis samma för mig! 9+0 idag och idag var första gången sen jag blev gravid att jag vaknade med hunger istället för illamående! Jättekonstigt. Funderar på om det är nu "spökveckorna" börjar 

    Märkte även igår att det börjat komma lite bröstmjölk från båda brösten? Någon mer? Känns väldigt tidigt men tydligen ska det vara helt normalt men ptja - köpa pads redan?? 



    Samma här! Läckte mjölk tidigt med dottern så får se var det slutar den här gången :) På uppvaket efter snittet innan jag fått träffa henne (tog 2 timmar) skrattade dom åt mig för då verkligen rann det så jag fick byta skjorta. Lyxproblem! :)
  • Thesss
    linasld skrev 2012-08-25 09:58:53 följande:
    Skönt att höra att era symtom också avtagit lite, det lugnar :)
    Thesss - fasen vad häftigt, jag är grymt sugen alltså!! Men känner mig själv och är rädd att det kommer bli min nya snuttefilt haha...
    Jag har hört att det inte är bra att göra det för ofta... Så för mig kommer det bli max 1 gång i veckan... Men om en vecka ska jag på inskrivning hos bm och då hoppas jag hon vill lyssna efter hjärtat, sen om 2 veckor är det tid för kub! Så nu kommer jag nog inte använda den på 3 veckor... Beroende på om bm går med på att lyssna efter hjärtat!
  • sajo0106
    Thesss skrev 2012-08-25 15:05:48 följande:
    Jag har hört att det inte är bra att göra det för ofta... Så för mig kommer det bli max 1 gång i veckan... Men om en vecka ska jag på inskrivning hos bm och då hoppas jag hon vill lyssna efter hjärtat, sen om 2 veckor är det tid för kub! Så nu kommer jag nog inte använda den på 3 veckor... Beroende på om bm går med på att lyssna efter hjärtat!
    Hört ja, men det finns varken bevis eller forskning på att det är det! Det enda som står på deras hemsida är att den ej ska användas för länge per gång (bara någon minut) men att hur ofta man använder den ska inte spela någon roll! :)
  • Kevin Molly

    Jag har orkat baka bullar idag och vikit ett stort berg med tvätt. Ett stort framsteg.
    Är de fler än jag som har ont i ryggslutet? Känns som om alla mina muskler där har försvunnit. Kan ju bero på att jag hämtat och lämnat på dagis och skola samt kört den tunga syskon vagnen fram och tillbaka flera gånger om dagen. Vilket jag inte gjort på flera veckor.

  • lovelyangel82

    Jag lyckades hitta hjärtat i onsdags och på kvällen
    Fick jag ett slag i magen på jobbet rakt i livmodern.. Hade jätte ont och de ilade hela
    Kvällen, värsta mensvärken.. Dagen därpå lyckades jag efter mycket letande hitta de
    Igen
    Så de kändes skönt! Men de e verkligen inte lätt och hitta och hörs inte så jätte högt.. Så förstår att de vill att man ska vänta tills vecka 12 för att inte bli orolig..

    Är 8+3 idag..

  • sajo0106

    Gud så sköööönt! Är äntligen är i vecka 13 (12+0) idag och det känns riktigt bra det ;)! Nu vågar man andas ut lite mer och nu är det bara den långa väntan på ultraljudet som sker efter vecka 18 någongång! :)

  • linasld

    Härligt sajo! Längtar dit :)

    Idag ska jag försöka pallra mig iväg till min morfar som fyller 80, han bor på äldreboende för han är svårt sjuk i Parkinson, och jag bävar för alla dofter som är på boendet... Ofta hänger en tung stank av urin i korridorerna - usch! Hoppas att detta ska gå bra, och gör det inte det får jag väl förklara läget. Det lär ju knappast smitta de gamla iaf ;) betyder väldigt mkt för mig att åka dit så håller tummarna!

  • Noliee
    linasld skrev 2012-08-26 12:39:11 följande:
    Härligt sajo! Längtar dit :) Idag ska jag försöka pallra mig iväg till min morfar som fyller 80, han bor på äldreboende för han är svårt sjuk i Parkinson, och jag bävar för alla dofter som är på boendet... Ofta hänger en tung stank av urin i korridorerna - usch! Hoppas att detta ska gå bra, och gör det inte det får jag väl förklara läget. Det lär ju knappast smitta de gamla iaf ;) betyder väldigt mkt för mig att åka dit så håller tummarna!

    Lycka till! själv vet jag inte vad jag ska äta till middag, känns som allt får mig illamående. Tacos får mig att vilja spy, då är det verkligen kris.
    ♥ Gravid med första barnet ♥
Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!