• Mixxa

    Marsbebis 2013

    Hittade hit jag med Tungan ute

    Jag har märkt att när man gör saker på dagarna så blir jag väldigt fort trött. Skönt att vila efter maten och bara dega, min nya favvo syssla. 

  • Mixxa

    Jag skriver också en blogg, MEN jag har inte berättat om min graviditet där än, men det kommer Just nu är den mest om vad jag och mina hundar gör

    www.lilltrasan.blogg.se


    tilj75 skrev 2012-07-20 18:11:09 följande:
    FruRundberg. Chips är min stora last oxå. Kan inte låta bli. Skulle verkligen vilja hålla vikten nere den här gången men det känns kört redan nu.

    Varför startades den här tråden förresten, vill inte tränga mig på om det bara var vissa som flyttade över.
     Alla är välkomna över hit  
  • Mixxa

    Om en vecka kommer jag att börja jobba jag är i v. 5+6 idag och min mage är redan så pass svullen att jag tror det kommer vara svårt att dölja magen på jobbet. Jobbar på ICA med ca 100 st nyfikna kollegor som inte alls är rädda för att fråga om man är gravid eller inte. Jag vill verkligen inte berätta än. Inte förrens jag vet om lillen lever eller inte. 
    Någon mer som är svullen, jag var ju gravid för 7 månader sedan så kroppen kanske blir större snabbare då? 

     

  • Mixxa

    Tjohoo går in i v7 idag (6+0)! Tycker tiden går på tok för långsamt dessa första 13 veckorna.
    På torsdag ska jag till mvc och sen träffa läkare så jag kan få remiss till ett vul. Någon som har erfarenhet av hur fort man kan få en remiss?!

  • Mixxa

    Delfinis: Idag fick jag också en huggande smärta i ryggen, jag tror jag har ansträngt mig mer idag än vad jag har gjort dessa två veckor. Vet att jag hade ont i förra graviditeten också rätt tidigt. Hoppas ryggontet är snälla med oss

  • Mixxa

    Sparriss: va kul att vi är lika långt gången.
    Åh du, vi har samma problem jag var oxå gravid för 7 månader sedan, men graviditeten slutade i v. 20 tyvärr. OCH min mage är så svullen att jag lika gärna skulle kunna vara i v. 14 typ. Hur ska detta sluta?

    Måste ju vara för att vi nyligen varit gravida som magen töjer ut sig...??
    Jag kommer börja jobba nästa vecka då vi går in i v. 8 och vet inte hur jag ska dölja min svullna mage. Skönt att du kan vara hemma

  • Mixxa

    Sparriss: tack, det är helt ok att dela med mig. Jag gjorde ett UL i v. 14 då jag blödde pytte lite men blev orolig såklart och vi kollade upp då vi skulle åka till NY nära in på. (NY blev inställd då pappa blev sjuk) Allt såg perfekt ut. I v. 18 när jag skulle göra riktiga ultraljudet så upptäckte dom att bebisen var för liten. De kollade länge och noga. Fick träffa en läkare bara tio minuter efter som kollade hjärna och hjärta det såg bra ut men bebisen hade liksom stannat i växten, jag såg ut att vara i v. 15. De rekommenderade att göra ett fostervattenprov för att se om bebisen var frisk i övrigt. Vi gjorde provet på en gång. Jag var hemma i 2 dagar för att vila. Första svaret när dom tittar på de första fem kromosomerna såg bra ut, inga fel där. Sen skulle vi få resten av svaret tre veckor senare.
    Veckan efter UL var jag hos barnmorskan och skulle få papper att skicka in till försäkrkngskassan om moderskapsintyg mm hon ville även lyssna på hjärtat för att lugna mig med allt jag fick höra veckan innan. Hon hittade då inga hjärtljud. Så för att se hur allt stod till där inne fick jag åka in till akuten och se med UL igen. Där konstatderade tre st läkare att min lilla bebis flicka inte levde längre :(
    Sen fick jag (den värsta veckan i mitt liv) vänta i 6 dagar innan de hade en tid för mig för att sätta igång en förlossning. Jag kan säga att jag inte mådde så bra den veckan. Åkte tillbaka till sjukhuset och sa att jag inte kunde vänta längre. Kändes helt sjukt att ha min döda bebis i min kropp.
    Efter obduktionen som vi ville ha så såg dom då att barnet var tillväxthämmat, min moderkaka var för lite och tidigare såg de att jag hade för lite fostervatten.

    Inget ska tyda på att detta ska hända igen men jag kommer vara sjukt nervös.
    Just nu äter jag gravidtabletter så fort jag visste att jag var gravid. Och sen föröker jag vila så mycket jag kan.

    Ahh det är min historia, blev kanske lite långt att läsa

  • Mixxa

    Just det, resten av kromosomerna såg också bra ut, så där var inget fel.

    Sen var jag tvungen att vänta alla dom där sex dagarna till igång sättning ändå. Jag fick bara lite "droger" med mig hem som jag begärde.

  • Mixxa
    Sparriss skrev 2012-07-23 09:58:11 följande:

    Mixxa: Tack för att du delar med dig av din tragiska historia! Det måste vara jättetufft att ta sig igenom något sådant och repa sig efteråt.. Jag sörjer med dig. Men nu håller vi alla våra tummar för att det går bra denna gången! Det är ju väldigt häftigt ändå att kroppen kan ställa om sig så fort, nu är du gravid igen och inget som säger att samma sak händer igen. Men jag förstår verkligen att du är nervös (jag själv hade varit livrädd!). Det ska bli roligt att följa dej!


     


    Neah: Grattis och välkommen!


     


     


    Tack så mycket. Ah jag är livrädd men samtidigt lugn. Jag går fortfarande hos en psykolog, kan nog behövas under graviditeten Fast jag har inte hunnit träffa henne sedan jag blev gravid nu igen.
    Hute skrev 2012-07-23 09:44:02 följande:
    Oj oj oj det här gick smidigt.
    Inskrivning redan nu på torsdag (v.5+4) antar att det bara är hälsosamtal..sen berättade jag att min ordinarie gynläkare var långtidssjukskriven och att jag gärna ville kolla antal embyron och att allt är bra osv eftersom jag ätit Pergotime. Då bokade hon in mig på ett VUL hos deras läkare den 14e augusti =) är då i vecka 8+2. Känns hur bra som helst!!
    Känns bra att ha första besöket innan semestern tar slut, då slipper jag hymla på jobbet om varför jag måste gå därifrån osv..

    Från en sak till en annan, någon som är hungrig, men inte vet vad dom vill äta? Jag är jättehungrig, men det finns inget som tilltalar mig...vet inte om det har med min rädsla och ångest över viktuppgång att göra, att hjärnan inte blir sugen på något, eller vad det har med att göra..är ju inte illamående eller så, så jag vet inte =( 
    Jag känner lite som du med maten. Jag är inte sugen på något speciellt men tvingar mig och äta och då är det rätt gott. Så var det för mig sist också. Sen tvingar jag mig i vatten också. Jag är så sjukt dålig på att dricka överhuvudtaget. På jobbet hinner man bara på lunchen. Men ska bli bättre även där sen =)
    Jag är inte heller illamående längre. Så jag förstår din undran. Vi får prova oss fram med vad vi kan äta och inte. 
    Kul att du har fått ett VUL, jag längtar som tusan att få ett också. I min förra graviditet åt jag oxå pergotime, vart gick du någonstans. Jag hos Sophia Hemmet. Men denna gång lyckades vi själva nu under sommaren. =) Vi blev riktigt chockade. 
     
  • Mixxa
    Neah skrev 2012-07-23 10:30:59 följande:
    Glömde att skriva att jag väntar mitt 3: e barn. Det enda jag har i symptomväg är tröttheten och fett hår! Slapp illamående med 1:an och var så grymt orolig då. Det tog jag igen med råge med 2:an. Än inget illamående så då är väl allt ok. Försöker intala mig själv att ingen graviditet är lik den andra. Någon här inne med få grav. symptom?
    Vilken vecka är du i?
    Jag gick precis in i v. 7 och jag har som du, väldigt få. Fett hår efter bara någon dag, trött, och liter mer kissnödig.
    Det är mina ända. =) 
  • Mixxa

    Fru Rundberg: hoppas att pyret mår bra och att värken försvinner.
    Jag har själv varit orolig idag, när jag är på toa kollar jag på pappret varje gång jag kissat. Idag så har jag haft annan färg än ingen färg när torkat mig. Det är inte blod, vad jag tror. Mer bara som en ljus ljus ljus annan färg. Tankarna satte såklart igång om jag har missfall på G eller vad det kan vara. Nu ligger jag bara och vilar i alla fall. Hoppas på att allt är som det ska vara!

  • Mixxa

    Che71: förstår din oro, hoppas du får se ett tickande hjärta om en vecka. Kraaaam

  • Mixxa

    Jag har en dov dov värk några cm nedanför naveln i magen. Är det växtvärk?

    Har haft lite färgade flytningar, någon mer som har?

  • Mixxa

    Fick lite blödningar precis innan jag skulle till mvc. Fan!! Fick remiss för vul senare idag 15.30 hoppas lillen mår bra.
    Livmodertappen var stängd iallafall.

  • Mixxa

    Imorgon ska jag göra mitt andra vul och se om lillen finns där inne.Håll tummarna!!!

    Jag blöder fortfarande rött fast bara ibland och brunt varje dag. Ingen smärta förutom molvärk.

    Är så nervös.

  • Mixxa

    Tack snälla ni. Svårt att sova i natt blir det. Får ligga och gosa med mina två hundar som är bortskämda med att ligga i sängen. :)

  • Mixxa

    Gick Inge bra hos gyn. Min graviditet har stannat. Så sitter nu hos akuten för att prata om igång sättning.

  • Mixxa

    Cantaton: min man är här med mig.
    Vi lär ju få vänta ett tag då vi inte är mest akut.

    Fan, vågar man bli gravid igen?! Ett MA iv 20 och nu ett i v. 8 :(

Svar på tråden Marsbebis 2013