• Sacro

    Troende och sex ?

    Jag är kristen och tror på äktenskapet som en plats för det sexuella. Var oskuld fram tills jag gifte mig vid 25 års ålder. Det har har enbart varit självvalt och jag har kristna vänner som valt andra vägar. Det har varit tufft att vänta och frestelserna har varit otaliga men jag så glad över att jag klarade det. Idag lever jag i en relation som inte byggts på "one night stands". Vi har först skapat en väl fungerande vänskap där värderingar har prövats och där vi verkligen lärt känna varandra. Idag har vi ett varierat och bra sexliv som inte skulle ses som monotont och tråkigt av de flesta. Den som väntar på något gott heter det :)...

  • Sacro

    Känns som flera i den här tråden har relationer bakom sig som på olika sätt påverkat dem negativt. Kan se att mycket av det som kommer fram om förbud, pekpinnar och utanförskap inte är grundat i Bibeln. Det gör mig ont i hjärtat av att höra värderingar som lärts ut och saker som vinklats helt fel.

  • Sacro

    Det finns också personer utan tro på någon religion som väljer att vänta med sex. Att sex är något fint som ska vårdas och som bara ska delas med en person finns det säkert fler som tycker.

  • Sacro

    Ja som kristen så bör det väl vara religiöst motiverat annars är det lite märkligt. Jag tror själv på att det finns individer som ser sex som något fint som ska delas med en person utan påverkan av just religion.

  • Sacro

    Ledsen Camus men du verkar ha läst om någon annan Jesus en han som var förebild för kristendomen. Josef och Maria kanske du känner till som var hans föräldrar? Josef var snickare men Jesus kom till av en jungfrufödsel. Hans pappa heter Gud och han hade inte sex med andra män så vitt jag vet.

  • Sacro

    Känns som om jag hamnat i någon sandlåda med småungar. Tråkigt att forumet spårade ur men det är väl så det ofta blir. Camus ska nog fundera på att gå om 6:e klass istället för att börja 7:an till hösten. Det finns nog lite att jobba i kapp vad gäller historia och religion. Kom tillbaka när du är vuxen för en diskussion.

  • Sacro

    Att det har skett en förändring av synen på sex inom de kristna leden är väldigt tydlig. Förhållningssättet till sex är mer öppet och tillåtande. Påtryckningar från samhälle, vänner och media har stor påverkan på ungdomar idag mot för bara 15 - 20 år sedan när jag var i tonåren.

  • Sacro

    Den laddning som jag själv kände med min blivande fru var magisk. Vi är väldigt inställda på att få allt vi kan komma åt och ta enkla genvägar, sån är människan. Därför blir det otroligt laddat att vänta med en drift som är så starkt rotad inom oss. Det gör att sex tas på allvar och får en helt annan betydelse en som en tillfällig tillfredsställelse.

  • Sacro

    Lykantrophona - om vi följt våra inneboende drifter utan att koppla in vårt intellekt så hade nog världen sätt ännu värre ut. Drifter behöver kontrolleras då de annars kommer styra oss istället för att vi styr dem. Idag lever vi nog mer i ett egoistiskt samhälle där våra egna behov mer styr en konsekvenserna av våra handlingar.

  • Sacro

    Lyckantrophona- hur skadan kan se ut efter att ha sex till höger och vänster är nog väldigt olika. Varför skulle det vara positivt? Vad är det du söker i det? Tillfälliga kickar? Vi har olika syn på vad sex är och vad det betyder därför är det nog svårt att förstå varandra.

    Dina gudar skulle jag vilja veta lite mer om. Det verkar väldigt anpassade efter dig. Nej mitt samfund gick inte i Pride. Tror på att äktenskapet är ämnat för kvinna och man. Är dock mycket ödmjuk inför diskussioner med HBT personer då jag har haft många i min närhet. Fantastiska människor på många sätt som jag verkligen har respekt för.
    Könsrollerna är nog borta i den nya generationen kristna om jag tittar på min församling. Ser delat ansvar om hem, barn m.m som självklart i den moderna familjen.

  • Sacro

    Lyckantrophona- vad gäller sex så har vi verkligen helt skilda tankar vilket också gör det här forumet spännande. Själv tror jag fullt ut på kärnfamiljen. Både för det sexuella området som för familjebildning. Men vi var fått en fri vilja så hur vi vill leva våra liv är upp till var och en.

    Visst söker vi likheter med oss själva i religionen som vi hittar tillhörighet i. Det är dock tyvärr många som bara väljer att se de bitar som passar in bäst.

    Ok, är det Forn sed som din inriktning kallas? Du är nog en av de första som jag pratar med som hör till Astron. Har ni någon bok ni följer eller hur praktiserar ni er tro?

  • Sacro

    Det där med vilken partner vi lever med är intressant fråga. Lever vi alla tillsammans med individer som delar vår trosuppfattning och värderingsgrund. Tror det kan vara väldigt olika. Själv så skulle jag ha svårt att leva med en person som inte delar samma värderingsgrund.

Svar på tråden Troende och sex ?