• Toddler2013

    Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!

    Hej

    Jag var jätteglad för inte så länge sen här... sen fick jag missfall i vecka 6... nu kommer tankarna kring hur nästa graviditet kommer bli.

    Jag skulle bli så tacksam för Era historier, ni som varit med om missfall vid första graviditeten som sedan fått barn. Hur lång tid tog det att bli gravid igen? Hur kände Ni er? Vad gjorde Ni för att inte oroa Er? Väntade ni en mens, eller två innan ni försökte igen? Eller körde ni direkt på första ägglossningen. Hur gick det?

    Någon som vet om det är vanligt att få missfall vid första graviditeten?

    Ja frågorna är många och jag skulle bli himla tacksam för lite svar.

       

  • Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!
  • Toddler2013

    Idaped.. , jag blir så berörd och glad av din berättelse! Det är underbart att det kan gå så bra sen... Och samtidigt så sorgligt att få missfall! Det är dock underbart att kroppen fungerar så bra då missfallet troligtvis rensar det som kanske inte hade fått alla viktiga organ och fått svårt att klara sig utanför magen!

    Stort grattis till sonen!!! Vad härligt! Det är verkligen ett mirakel att få barn! Att så mycket ändå ska ske för att det ska bli till. Ingenting jag tar för givet!

    Kram på Dig och tack för din berättelse!

  • LoverBambi

    Mitt MA upptäcktes i v 11. Men fostret hade dött i v 6.
    Vi väntade 1 år faktiskt. Ja mådde såpass dåligt efter å va livrädd!!
    Jag har gjort några st. Pga oro men även pga blödningar. Blödningarna berodde dock på att min moderkaka varit föreliggande men har nu flyttat sig:)
    Sen har ja även börjat öppna mig, det gjorde jag i v 27 redan, men fick då bricanyl i låret så d stannade upp!

    Tack! Å lycka till!

  • pheia
    Toddler2013 skrev 2012-09-17 22:06:45 följande:
    Pheia. Underbart!!! Du vågade! Eller hade du fått rådet att vänta en mens? Det verkar gå bra för många! Jag tror bara att jag inte orkar vara orolig när jag vet att det kan finnas en ökad risk för mf! Grattis till Dig och vad härligt att snart få träffa den lille! Har han/hon ett namn redan? Vet du kön? Har du gjort många ultraljud? Eller har du bara varit coollugn?



    Tack för ditt varma grattis! Ska försöka svara så bra jag kan på dina funderingar. Vi fick aldrig direkt rådet att vänta men sa själva att vi skulle försöka att tänka på annat men ändå mysa som vanligt... Och resultatet ligger och hickar just nu... I början var jag väldigt nojig, blödde faktiskt lite hela tiden fram till v 7-8, spottings. Så jag träffade läkare som gjorde ett vul, där hjärtat tickade så fint. Sen började de med kub här i mars, vilket vi inte var planerade för men vi fick erbjudande om en tid som lite testkaniner så det utfördes i v 13. Då sig min sambo den lilla för allra första gången. Magiskt. Sen är det ju det vanliga rutinultraljudet, som vi av ngn anledning gjorde så sent som i v 21. Här gör man det v 15-18, sen växer de så olika. De skyllde på babyboom. Men då fick vi reda på att det med stor sannolikhet är en liten flicka vi väntar!! Inför både kub och rul var jag supernervös och satt och trodde att ngt skulle vara fel. Dessutom vågade jag inte handla innan vi varit på rul och det har nog varit lite så nu in i det sista oxå. Men har varit hemma för prematurrisk sen v 32, så oron finns alltid. Men de BM och läkare som jag har mött har varit fantastiska. Har alltså inte gjort så mkt fler ultraljud än normalt, vul i början och så ett nu i helgen för att rockar ligger i säte och vi var tvungna att besöka förlossningen. Trots enorm inre oro så säger många att jag varit lugnet själv... Samtidigt så tänker jag att allt har sin mening och det går inte gräva för det som var. Men det finns alltid i lina tankar och jag är öppen med att vi fått missfall för de som känns rätt att prata med. Det är mycket vanligare än man tror! Det harnnnog hjälpt mig... Och att jag och min sambo kan prata om det. För det är ju det här lila hjärtat i min mage som var meningen till att bli vår första istället. Vad hon ska få hela återstår att se...
  • Toddler2013

    Lover bambi! Tänkte fel där, tänkte att det var 2012 februari du fick ma! Därför tyckte det gick väldigt fort! Skönt att det snart är dags! Stor kram!! :)

  • Toddler2013

    Pheia: vad underbart med hickandet! :) och bara två veckor kvar!!!!

    Jag tror också allt har sin mening! Kanske blir man lugnare än man tror för att man måste. Kanske det som din omgivning har sett?

    Lycka till med förlossningen och tack för att du berättade om ditt! Det hjälper verkligen mig i sorteringen av mina tankar. Det är mycket som bearbetas just nu! Tusen tack! :)

  • Yiskah

    I juni 2010 fick vi ett tidigt missfall i v.6. I oktober samma år bestämde vi oss för försöka igen. Jag hade precis missat en ägglossning men vid nästa ägglossning blev jag gravid igen. Nu har vi ett snart 14 månader gammalt yrväder till son :D

  • Mabaja

    Ts: jag vill ha 4 barn men min man har satt en maxgräns på 3... Så jag har funnit mig i det! :)

  • Mabaja

    Han vill vänta 3-4 år... Så vi får se när det blir . :)

Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!