• Toddler2013

    Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!

    Hej

    Jag var jätteglad för inte så länge sen här... sen fick jag missfall i vecka 6... nu kommer tankarna kring hur nästa graviditet kommer bli.

    Jag skulle bli så tacksam för Era historier, ni som varit med om missfall vid första graviditeten som sedan fått barn. Hur lång tid tog det att bli gravid igen? Hur kände Ni er? Vad gjorde Ni för att inte oroa Er? Väntade ni en mens, eller två innan ni försökte igen? Eller körde ni direkt på första ägglossningen. Hur gick det?

    Någon som vet om det är vanligt att få missfall vid första graviditeten?

    Ja frågorna är många och jag skulle bli himla tacksam för lite svar.

       

  • Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!
  • Yiskah

    Toddler2013: Ja! Jag tog hårt på missfallet och fick dessutom ligga på sjukhus en hel helg i samma veva p.g.a. rester efter missfallet/blindtarmsinflammation. Samtidigt. Fy fan, så knäckt jag var. Och så ont jag hade! Sommaren gick men missfallet kändes hela tiden som bara några dagar bort. I slutet på augusti åkte jag och min sambo (nuvarande make) till Barcelona i en månad för att komma bort, hitta ny energi, få lite perspektiv och ganska snabbt efter att vi kom till Sverige igen så vågade min man föreslå bebisbak igen. Barcelona var fantastiskt för oss på alla sätt och vis och för första gången vågade jag smaka på frågan. Ett par veckor senare bestämde vi oss, men då hade vi som tidigare nämnt missat en ÄL. Så det gick snabbt när vi väl bestämt oss och jag är så glad för det! :)

  • Toddler2013

    Yiskah: fy tusan. Det lät väldigt jobbigt! Klart du blev knäckt! Jag kan ju bara relatera till min upplevelse och tyckte inte det var speciellt trevligt.... Jag vill dock baka på en gång... Men måste ju tyvärr vänta :(

  • majsan2012

    Hur går det för dig Toddler2013? Jag fick missfall i vecka 7 i augusti i år. Går nu och väntar på BIM 27 oktober på vårt första försök efteråt....

  • Toddler2013

    Hej Majsan 2012, jag har inte fått mens ännu... Väntar och väntar...men bara massa flytningar som kommer..hade du också det?

    spännande för Er! :) det är ju så snart!! Kul för Er! Håller tummarna! :)

    Kram

  • nysignatur

    Vi fick först två tidiga missfall, båda kring vecka 6. Väntade aldrig, utan började försöka på en gång efter missfallen. Det tog ett par månader sedan blev vi gravida och fick ett barn som idag är fem år. När hon var ett år blev vi gravida igen på första försöket, denna gång inga missfall och är idag ett barn på 3 år. I somras blev vi gravida, ännu en gång på första försöket och har en pigg liten krabat i magen i tolfte veckan. 

    Efter andra missfallet kom katastroftankar om att vi aldrig skulle bli föräldrar, men så var inte fallet Glad

    Lycka till framöver!    

  • Lillan090815

    Blev gravid på första försöket: missfall i vecka 8

    Efter 3 månader: gravid igen. Födde en frisk och efterlängtad son efter 9 månader.

    När sonen var 9 månader, då jag fortfarande ammade och mensen inte kommit igång, blev jag gravid igen. Slutade i missfall i vecka 6

    Blev gravid igen efter ca 6 månader vilket resulterade i ännu en underbar liten son.

  • Lufsan

    Hej!
    Fick missfall i v.8 förra året i juni. Jag hade väl kanske inte riktigt fattat att vi skulle ha barn ens, men blev ledsen såklart. Vi la bebisplanerna på hyllan för att sambon inte kände sig redo och för att jag blivit så hysterisk kring barn att jag behövde en paus.
    Sen började vi försöka igen i mars, mensen kom i april men i maj kom plusset. =) Jag bestämde mig på en gång för att inte oroa mig. Vad som helst kan hända och det finns inget jag kan göra åt det. Och man blir ju inte mindre ledsen av att oroa sig för missfall innan det händer.
    Sen var det såklart en lättnad att se den lilla minibebisen i v.9 och att komma in i vecka 12. Men det kan ju alltid hända något hemskt. Och jag tror att om man oroar sig för allt sådan under graviditeten går man miste om så mycket och det är dessutom viktigt att man kan slappna av och varva mer under graviditeten, både för bebisen och för den kommande förlossningen.

    Jag är i vecka 28 nu och allt är bra med vår lilla tjej i magen. Men det är ju klart att något hemskt kan hända när som helst. Det är ju en del i att vara gravid och att vara förälder man är till stora delar maktlös och olyckor kan alltid ske. 

    Lycka till! 


    En dag i sänder.
  • Toddler2013

    Tack för att Ni delar med Er!! Det betyder otroligt mycket! Det är svårt att tro att det kanske kan lyckas... Speciellt efter missfallet... Vet att det är vanligt med missfall men ni vet.. Oron när det händer en själv..man vet att det föds barn varje minut.. Men vågar inte hoppas för mycket när det gäller en själv! Men alla era inlägg hjälper faktiskt! Att man kan få både en och fler missfall men iaf få barn ger mig hopp! Tack!

Svar på tråden Oro för missfall igen. Någon som fått missfall vid första graviditeten och kan lugna en stackars orolig krake med att andra försöket kommer att gå bra. Endast solskenshistorier tack!