• Anonym

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Har du barn?

  • Anonym
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-21 21:27:43 följande:
    Ja, på halvtid
    Barn brukar innebära diverse teknikprylar, åka på aktiviteter, hämta hos kompisar osvosv. Hur klarar du det med all el överallt?
  • Anonym
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-21 21:49:55 följande:
    Mamman vet jag inte.

    Barnen ja. Sonen fick problem när han pratade i en iPhone, andra mobiler har gått bra. Sonen tycker att han är mer avslappnad i en nästan strålningsfri miljö. Hans vidriga morgonhumör försvann direkt. Dottern säger att storebror är mycket snällare hos mig än hos mamman och att hon sover bättre hos mig. När jag elsanerat minskade bråken rejält mellan barnen. De ser ju även på mig hur jag mår när vi har varit iväg. Jag har fått gladare och mer harmoniska barn efter saneringen.
    Var din elöverkänslighet en bidragande orsak till er separation?
  • Anonym

    Tror du att merparten/alla elallergiska är "äkta" överkänsliga eller tror du att många egentligen har psykiska besvär?

  • Anonym
    2211 skrev 2012-10-23 08:41:30 följande:
    Inser du inte att du är inbillningssjuk? Att allt bara finns i ditt huvud? När började det gå såhär snett? Varför får du inte behandling så att du blir frisk från din inbillning?
  • Anonym
    Anonym (Hanna) skrev 2012-10-21 12:22:14 följande:
    Hade du inget mer konstruktivt att komma med? Jag frågade TS hur han kunde tro på det här utan bevis, och det är högst jämförbart med att tro på det flygande spagettimonstret.
    Jaha. Det är intressant att till synes vettiga personer börjar argumentera om "spagettimonster" i den här tråden.
  • Anonym

    Har du haft ont av strålning även innan du blev elöverkänslig?

  • Anonym
    Inkontinental skrev 2012-10-23 21:16:05 följande:



    Kan någon annan förklara det tekniskt? Vilken modell är datorn?

     
    Jag kollade upp datorn och ja det är inget speciellt med den. Den har ett kort för att ansluta till mobilnätet och ett nätverkskort för trådlösa nätverk men TS prata väl om att dom korten hade plockats ur. Det är en vanlig hyfsat modern dator med bra vanliga komponenter och en 17" skärm.
  • Anonym

    Det är ju en rätt stor dator som drar en del ström dels på grund av 17" skärmen men även på grund av att man har använt komponenter som är mer inriktade på prestanda än att vara strömsnåla. Nu är jag inte på något vis expert på elektromagnetiska fält men jag tycker ju rimligen att dator som är mindre och strömsnålare borde va att föredra i det här läget. Jag ser heller inget speciellt i konstruktion eller material som skulle kunna påverka.

  • Anonym

    Jag tror elallergi är en form av hypokondri och fobi. Alla vet väl att det går att inbilla sig symptom, och när väl ett symptom har kommit så kommer gärna fler.

    Jag tycker ts borde gå till en psykolog.

  • Anonym
    Juronjaure skrev 2012-10-24 09:40:33 följande:
    Möjligt. Men det finns inget som bevisa att det INTE var det heller. Min poäng är att vi inte kan vifta bort detta med elöverkänslighet förrän vi vet mer. OM det finns, så måste det vara ett helvete (i synnerhet för de som inte ens kan bo i ett vanligt hus...), och har man ett helvete så ska det tas på allvar. Det är jättebra om man utreder om psykiska orsaker kan ligga bakom, men hittar man inga sådana så måste man ändå ta problemen på allvar och se om man kan hitta orsaken nån annanstans.
    Jag tycker inte heller att man ska döma någon och säga att denne inbillar sig. Bara för att forskningen inte kan bevisa något betyder inte att folk inte kan må dåligt. Utan att beröra ämnet elöverkänslighet så skulle jag säga att det finns en del som är lite rädda för strålning oavsett om dom känner några symtom. Dagens forskning kan heller inte garantera att det inte finns några hälsoaspekter på den strålningen som finns i vår vardag. Om folk är rädda för strålning kan det också leda till att dom tror sig känna symtom. Det finns helt klart fall där personer mår dåligt (i allmänhet inte strålning specifikt) men ingen kan hitta något fel på dom därför tycker jag att man ska vara väldigt öppen för sånt.
  • Anonym

    Jag lider med dig, TS, för jag har också en sjukdom som "inte finns" ännu här i det landet där jag bor, nämlingen ME/CFS eller Kroniskt trötthetssyndrom. I Sverige och flera andra länder "finns" den men inte här.

    Allt går inte att bevisa, och det finns inte förklaringar på allt.

    Jag lever med min sjukdom varje dag, och är ibland sängliggande, men jag får ingen ersättning eftersom jag inte har någon diagnos. Läkaren vill ge mig diagnosen ME/CFS, men den finns inte i vår motsvarighet till FK, så jag kan inte få någon sjukdagpenning eller sjukpension.

    Just nu har jag gått till en psykolog i ett par månader och fejkat en svår depression, för jag har inte råd att leva utan inkomst. Det var min läkare som rekommenderade mig att göra så.

    Varför skulle inte elektromagnetisk strålning kunna vara skadligt för kroppen? Jag är övertygad om att vi om X antal år kommer att ha klara och tydliga vetenskapliga bevis på att elöverkänslighet existerar.

    Tidigare i tråden skrev någon om att h*n haft mobilen på under en fest och att elallergikern inte blev sämre. Jag tar då för givet att den personen ringde och kollade upp en vecka senare, om elallergikern fått en reaktion sen? För många gånger kommer reaktionen först senare, inte direkt.

    Så är det med min ME/CFS också, om jag överanstränger mig idag så blir jag sjuk imorgon och är sjuk i några dagar.

    TS, jag hoppas du har skinn på näsan och inte blir knäckt av att få höra att du är inbillningssjuk, psykotisk och lat. För det är ju inte det som allt handlar om, de flesta långtidssjukskrivna skulle göra vad som helst för att få bli friska och kunna leva ett normalt liv igen!

  • Anonym
    Anonym (Elöverkänslig) skrev 2012-10-25 18:09:10 följande:
    Eftersom jag kan känna när det är strålning och när det inte är strålning och att jag blir bättre i lågstrålande miljö är det ganska lätt att konstatera elöverkänslighet. Sen har jag en läkare som är känd för att vara nogrann. Så jag får lita på honom. Eftersom jag bara får symtom när jag befinner mig i dålig miljö är det inte ms. 
    Ring strålsäkerhetsmyndigheten, de kan kanske tillföra något.
  • Anonym
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-27 01:47:07 följande:

    Antagligen sa inte läkarna emot utan bara lyssnade på henne när hon berätade att hon lider av elöverkänslighet och detta tolkade hon som att de höll med.

    Fast å andra sidan skrev TS att hon inte hade fått diagnosen elöverkänslig. Vad konstigt at dessa två av varandra oberoende läkare inte kunde skriva ett intyg som ger henne denna diagnos? Jo, för att det är något som inte existerar! TS och alla andra "elöverkänsliga" vägrar att erkänna detta utan fortsätter att envist hävda att de minsann är elöverkänsliga.   

    Läkare kan knappast skriva i journalen att en patient är elöverkänslig? Eller? Och är man elöverkänslig så kan jag tänka mig att man är känslig på många vis?? och att man gärna vill läsa sin journal!? Det är väl därför som läkarna på Vårdcentralerna aldrig stannar särskilt länge utan det är stor omsättning. Då blir det inte så personligt? Egen hemsnickrad teori
  • Anonym
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-25 20:31:35 följande:

    Vad är det som gör att du så gärna är elöverkänslig i stället för att du lider av utmattningssymtom?

    Du får ursäkta men det här snacket om att man kan känna strålning har jag väldigt svårt för. Den i mina kretsar som är "elöverkänslig" känner inget som hon inte vet om. Det är bara om hon vet att någon har en mobil igång som hon får symtom. Är det inte lite lustigt? 

    Vad jag vet så har INGEN "elöverkänslig" klarat en "blindtest"!  Hade man gjort det så hade diagnosen varit vedertagen och accepterad men man måste kunna bevisa ett sammanhang för att det ska hålla vetenskapligt. Basic
  • Anonym
    Simon 681 skrev 2012-10-29 09:16:07 följande:

    Jo, jag bara tänkte att enkelblint experiment tillsammans med en skeptisk vän (om man nu har några sådana) skulle man kunna genomföra med en gång, och endast vid ett positivt resultat på detta behöver man göra det dubbelbinda. Problemet med det dubbelblinda testet är att man behöver någon mekanisk slumptalksgenerator (låta en tredje vän vrida upp kartong full med eltimers?), eller en apparat som är  inslagen i bly (eller vad det nu krävs för att stoppa EM-fält), som kan slå på/av EM-fält generatorn.
    Vad som krånglar till det hela då är att det beror på frekvensen om TS får några problem med strålningen. Han har problem med transienter (spikar) i elen och hans bärbara Dell dator fungerar för honom men barnens Nintendo DS får han problem utav (av vilken anledning vet jag inte). Jag kommer inte riktigt ihåg vilka apparater som fungerade för honom och vilka som inte fungerade. TS har också sagt att symtomen kan vara fördröjda. Man bör utföra blindtestet med ett likadant Nintendo DS eller en mobiltelefon då eftersom TS får problem utav dessa.
  • Anonym
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-29 10:49:47 följande:

    Men glöm inte att " reaktionerna kan vara fördröjda" så som TS skriver. Reaktionen kanske kan mätas veckan därpå? Eller nästa år?
    eller nästa gång man ska göra ngt jobbigt, typ arbeta
  • Anonym

    Jag tycker det är bra att TS får lite stöd här ifrån en annan elöverkänslig.

    Några frågor:
    Din kompis som du var hos hade en sommarstuga och hans granne hade ett trådlöst nätverk som du reagerade på. När strålskyddsmyndigheten gjorde en undersökning om trådlösa nätverk på en skola så fann man att i rummet intill den trådlösa accesspunken eller längre bort så var strålningen från både det marksända TV-nätet och mobilnäten högre än från accesspunkten. Om du nu är så känslig för trådlösa nätverk så borde väl mobilnätet vara ett problem för dig?

    Vad har du för dator och hur har du elsanerat den?

  • Anonym
    swe76 skrev 2012-11-08 13:44:50 följande:
    ...

     Jag gick och pratade med grannen och det visade sig att han precis hade skaffat och installerat trådlöst nätverk (sån där TV+telefon+bredband från Telia) som stod och strålade konstant. När han hörde detta stängde han av burken och behöll den avstängd och jag kunde vistas där resten av sommaren utan symtom. För mig är det väldigt talande och gör att jag inte längre tvekar på min upplevelse, vilket jag gjorde innan ibland.
    Accesspunkter för trådlösa nätverk står inte och strålar konstant utan skickar data i pulser när det behövs, när dom inte används sänder dom dock ut en kort puls vid ett visst intervall men det är ju oerhört lite gentemot den tiden som accesspunkten inte sänder något alls.
Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!