• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Alex2014

    Stort grattis! Vad härligt att höra att det fungerar för någon! Nu håller jag tummarna att det blir en fullängdsgraviditet utan komplikationer! Baby

    Hoppas att vi och hoppfull03 kommer med samma besked nästa vecka!

    Kram

  • Emos00

    Åh så roligt Marge! Jag förstår ert resonemang angående att någonstans måste man sätta gränsen. Vi har bestämt att vi gör försök med en donering och använder oss av det som blir av det. Förhoppningsvis så blir det fler försök om det behövs. Men blir det inte det så blir det inte. Det känns som man levt på "paus" så många år ändå att någon gång måste man släppa taget. Det är första gången för oss med ED men vi har ju innan vi fick vår son gjort väldigt många behandlingar i Sverige. Men förhoppningsvis behöver ni inte tänka på det nu!  

    Nu mår jag väldigt bra, när man har hoppet framför sig. Vi vet att jag ska åka i slutet på augusti om allt går vägen och då kan man slappna av på ett helt annat sätt. Och faktiskt verkligen njuta av livet och inte tänka på det.

    Jag håller verkligen alla tummar och tår för det går bra för er alla! Det ger en själv styrka att fortsätta när man hör om andras framgångs sagor!

    Håller som sagt alla tummar och tår för er alla.

    //Em

  • Marge Simpson

    Nu när man har fått ett positivt besked, då oroar jag mig för att det inte ska gå vägen.... detta ständiga oroande sätter sina spår känner jag.

    Emos, vi resonerade som er. Vi bestämde att göra ett försök med en donator. Vi fick 22 ägg från henne, men bara 4 blev embryon. Först stoppade vi in ett (det bästa) sedan två och nu ett igen. Men sedan är det stopp. Så går detta inte hela vägen, så blir det inget mer försök.

    Men jag mår ganska bra i alla fall. Inga gravsymtom mer än de jag nämnt förut, viktnedgång och att det känns trångt i mina favoritjeans. Brösten är lite ömma, men inte överdrivet och de känns inte svullna alls, men det kanske kommer. Antar att kroppen nu ska vänja sig vid sitt tillstånd. 

    Håller tummarna för er i morgon Alex och Hoppfull!! Jag fick svar på provet redan samma dag på eftermiddagen, jag hoppas att det går lika snabbt för er. Hör gärna av er så att vi får veta hur det gått för er.

    Kram
    Marge

     

  • Alex2014

    Hej

    Alltid är det något att oroa sig för Glad 

    Emos vi har oxå fattat samma beslut. En donation och sedan använda det den gav. Fick 20 ägg varav 16 blev befruktade. Dag 5 var det 5 som var bra. Två sattes in och tre i frysen. Av de tre i frysen överlevde två vilka vi får se om de tagit sig idag eller imorgon. Jobbig väntan att veta att någon snart vet men inte jag...

    Har haft varannan dags symptom. Illamående till och från och ömmande bröst. Bara frågan vad som är tabletterna, vad som är önskan och vad som är verkligt.

    Kram

  • Emos00

    Jag håller verkligen alla tummar för dig Alex!

    Det verkar som vi alla resonerar lika gällande antal försök. Vi vet ju alla vilken påfrestning hela processen är både fysiskt och fram för allt psykiskt!

    //Em

  • Alex2014

    helt knäckt! Svaret har kommit men jag får inte veta för att läkaren är inte där förrän på onsdag... Förra gången kunde barnmorskan i telefon lämna ut svaret men idag gick det inte. Trots att jag sa att läkaren sagt att jag skulle ringa in för att få ett snabbt svar. När jag sa att jag kunde ta siffran vidare till läkaren i St Petersburg var hon helt oresonlig. Hela livet går ut på att vänta sa hon. Trist om detta ska bli sista bilden av Mamma Mia som hitills varit hjälpsamma! Så jag återkommer på onsdag med resultat :( Hoppas att det gått bättre för dig Hoppfull03!

  • hoppfull03

    Var supertidigt i morse och lämnade prov för att jag skulle få svar idag. Men har inte hört nått än . Superjobbigt att vänta på svar. Alex tråkigt att barnmorskan ska vara så envis, förstår väl att man villveta. Men hoppas att svaret är värt att vänta på . Håller tummarna för oss nu. Kram

  • Alex2014

    God morgon

    Orkade inte med väntan och tog ett CB nu på morgonen och tyvärr -. Ruvardag 14 så det ska ge utslag om det lyckats. Hoppas att ni andra lyckas bättre för nu är vår resa slut.

    Lycka till!

    Kram    

  • Marge Simpson

    Alex vad tråkigt!!

    Vet ju hur det känns för dig, men det hör var ert sista försök? Så ledsen för din skull Gråter  

    Ava vill att vi gör ett tidigt ultraljud, men det verkar inte vara det lättaste. Har I alla fall hittat Ultraljudsbarnmorskorna som gör ul privat för 600 kr, så jag hoppas att de ska kunna hjälpa oss. Fick svaret från Ava att de ska titta om hjärtat slår. Ser man det så här tidigt? Vi känner oss lite förvirrade.

    Har spänningar I livmodern, antar det beror på att den växer, så jag hoppas att även lilla pyret gör det. 

    Kram

    Marge

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012