• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Emos00

    Vad roligt att höra "Hoppfull" att mötet i Spanien var bra! Nu håller vi tummarna för att ni kan hålla er till planen och ET i slutet på året.

    Hej Julia, spännande och nervöst med blodprovet imorgon. Jag håller alla tummar för er!

    Själv är jag nu i vecka 12. Peppar peppar.... inte haft några blödningar alls så här långt. Min största oro är min korta livmodertapp pga koniseringarna som jag gjort. De säger att det är okej men jag oroar mig jätte mycket ändå. Vi ska på första riktiga UL om 1½ vecka. Det ser jag verkligen fram emot. Förhoppningsvis blir det lite mer verkligt än att bara gå runt och känna sig jätte tjock!

    Kram
    Em

  • julia2012

    Ja,det verkar som om vi alla,som är i en "väntar o hoppas på barn " process,oroar sig för något.Det är något jag börjar förstå.Att det verkligen är både o :)
    Ja.jag har gjort mitt prov,nu återstår väntan!

    Spanien,låter härligt.Lite värme o inget krångel med visum. :)

  • hoppfull03

    Emos00: skönt att höra att allt är bra. Försök att njuta av din graviditet o tänk positiva tankar. Vet att det är super svårt är själv sån. Men har nu försökt se mer positivt på allt o tänka att det SKA gå bra ð???. Har också gjort en konisering. Vi var för ett år sen precis på väg till St Petersburg då vi fick avboka allt när jag fick cellförändringar . Gjorde en konisering i januari o sammanlagt fick vi vänta ett halv år innan vårt första ET efter den planerade planen. Har inte hört att det ska påverka graviditeten. Bara att de kollar lite extra i slutet innan födseln. Så man inte öppnar sig för tidigt! Julia: du ska se att det är positivt ð?? håller tummarna hårt ð???och ja, var jätte härligt väder i Spanien o skönt att slippa visumet ð???

  • julia2012

    Jag bävar inför morgondagen.Något annat :
     Jag skulle vilja fråga er som precis som jag har behövt ta sprutor.Hur kände ni?
    Jag tycker att det är så jobbigt.Dels att ta själva sprutorna...Men sedan upplever jag ,att jag stressar min kropp...vilket jag ju gör :(.  Jag är rädda att det ska skada mej..o att det ska skada barnet.(Jag tror att Jag mår bra av att äta thromby-blodförtunnande-o jag tror att det är bra för barnet också (om jag nu är gravid!!! ;)) men det kan jag inte göra nu.Nu tar jag en spruta som gör att mina kapillärer sluts ,tror jag.(liksom tvärtom mot thrombyl,är ni me?
    Jag funderar också på hur det ska bli om jag är gravid : kommer jag att behöva ta sprutor under hela graviditeten? Kommer jag att kunna jobba? Eller ska jag bara ligga o vila ,hela tiden.Det är ju såååå tråkigt!!
    Jag är också lite skraj då jag inte har hört om så många andra kliniker,som använder denna metod.Men jag hittade en intressant artikel idag ,på nätet ,som handlade om en kvinna som tagit sprutor og.
    (för att behålla graviditeten)
    Men jag vet ju inte om hon tog sprutor,just mot blödningar.
    Det verkade som om hon mått bra under hela grav,-hon hade jobbat i iaf åtta mån.

    Vad säger Ni som tog sprutor,hur ser ni på det?

    ALLT GOTT!! :)

  • Emos00

    Jag har ingen erfarenhet av sprutor så jag kan inte säga varken bu eller bä. Jag tycker det ska bli väldigt skönt att sluta med alla mediciner om knappt en vecka! Jag sover så dåligt!!!

    Jag har kollat upp min livmodertapp och den är klart förkortad pga koniseringarna, jag har ju gjort två! Och det är ju en större risk för att föda för tidigt eller få sent missfall. Nu är det ju fler saker som avgör om det hemska ska hända men en kort livmodertapp är en av orsakerna. Det behöver ju inte vara så för alla men jag vet att så är det för mig. Jag kommer göra en första mätning i mitten på december.

    Men jag tar en dag i daget, jobbigt bara att det är 200 kvar! Jag hoppas att UL om drygt en vecka ska göra det lite mer verkligt för just nu så känner man sig bara tjock!

    kram
    Em

  • julia2012

    Hej !

    Jag är gravid.:)
    Helt otroligt,jag hat svårt att riktigt förstå det..
    Jag har dessvärre små blödningar,men jag försöker att ta det lugnt.
    Min gyn i Sverige,säger att de ej brukar skriva ut motsvarande med ,som jag har fått av ava.
    jag har gjort en kompromiss,jag tar mer av progynon,o så har jag provat att ta en tablett ,som dr Diana,ordinerade.Jag slipper sprutorna,nu iallfall.Otroligt skönt!!
    Jag tror att ,jag  vet var mitt lilla embryo,har "landat"..Det sticker lite ,på den ena sidan av min magge.

    Ja,så nu ska jag försöka att vänja mej vid detta.Omtumlande.
    Jag gör mitt första ultraljud,nästa v (det blir v 6).Vi får se hur det går!!

    Jag hoppas på att mina småblödningar bara ,beror på att min kropp tror att den ska ha mens...(lite)
    Jag ,har ett myom ,och jag hoppas på att det ska hålla sig lugnt eller ,,minska?
    Jag skulle så gärna vilja jobba ,iaf kunna göra saker!!!

    Hur har du gjort Marge? Har du kunnat jobba? Eller har du varit sjukskriven?.
    Tack "hoppfull" för ditt pepp! O emos-förstår verkligen att det ska bli skönta att slippa alla tabletter!!
    Ha det bra!! Ta hand om er !!  

  • Emos00

    Stort grattis Julia! Så roligt! Vad tidigt du ska göra ditt första UL. Vi fick vänta till vecka 8 så att de var säkra på att se hjärtljudet. Men ju förr man får bekräftelse på att allt är bra desto skönare!

    Men jag hade nog använt medicinerna jag fick av AVA om jag hade behövt. Jag tror verkligen de vet vad de gör! Och min läkare sa att det var helt rätt att använda medicinerna om man behövde. Sen har jag en kompis som gjort ÄD i Spanien och hon fick inte dessa mediciner så det är olika från klinik till klinik.  Men det är ju min inställning! Det viktigaste är att man gör det man själv känner är rätt!

    Själv ser vi fram emot UL på fredag med skräckblandad förtjusning!

    Idag är första dagen utan mediciner! Har ont i huvudet, men det känns ganska väntat. Jag fick ont i huvudet när jag började med medicinerna och även när ökade dosen. Så det känns helt naturligt att få ont nu när man slutar också.

    Kram
    Em

  • Marge Simpson

    Vad roligt Julia, Grattis!! Nu håller vi tummarna att det går bra på UL. 
    Som Em skrev, jag fick inte heller göra ett ul förrän i vecka 8. Då gjorde de det utanpå magen, och vi såg hjärtat slå.

    Jag hade ju med lite blödningar. Vid tre tillfällen hade jag blod på Crinone pipetten, vid ett tillfälle blev det rött i toan. Sedan hade jag svarta Crinone rester både länge och väl, misstänker att jag småblödde fast jag inte fick något färskt på pipetten.
    Jag tog inte heller några sprutor. Slutade med Trombyl direkt och ökade på Progynon , precis som du. Jag fick ordinationen från ava, och de sa aldrig något om att sprutorna var enda alternativet. Jag har läst lite på nätet, och det verkar vara ganska vanligt att man blöder lite i början på graviditeten. Men nu är jag i v 22 och bebisen mår bra, så den verkar inte ha tagit skada.  
    Vi håller tummarna!

    Em, hoppas att du snart mår bättre. Jag kände det lite jobbigt att sluta med medicinerna, men det gick bara bra. Man hade ätit dem så länge och vant sig vid rutinerna. Nu är det även slut på Crinone, bara folsyra kvar. Men nu känns det skönt Glad

    Michelangelina, hur har det gått för dig? Viken vecka är du i nu? 

    Håller tummarna för dig Hoppfull! Hör av dig när du varit i Spanien.

    Sköt om er allihopa !

    Kram Marge 

  • Strandhem

    Julia:
    ledsen jag bara kastar mig in i er tråd men reagerade även jag på ditt tidiga UL. Enligt min gynekolog är där ingen större idé med UL innan vecka 8, helst typ V8+2 för att man iallafall till viss del ska kunna pusta ut. Slår hjärtat då så brukar det gå bra. I vecka 6 är det fortfarande osäkert trots ett slående hjärta. Förstår att du är nyfiken men om du orkar så vänta till V8. Kram och lycka till

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012