• Marge Simpson

    Äggdonation Ava Peter november 2012

    Hej Alla!

    Jag startar en ny tråd, eftersom vi nu i november varit i St Petersburg och AVA Peter kliniken där och gjort en ÄD med makens simmare.

    Det skulle vara trevligt att höra om det finns fler där ute, som vi, som är ute sent i livet men som ändå ser ljust på framtiden, att diskutera frågor och annat som kommer upp i samband med ÄD.

    Det är första gången vi gör detta, och vi har satt in ett ägg som var näst intill exemplariskt, på rekommendation av Dr Z på kliniken. Jag väntar fortfarande på mitt första grav test, för att se om det har tagit sig.

    Jag har egentligen nästan inga biverkningar av medicinerna, är det fler som är som mig, eller har ni en massa biverkningar? Fick ni positivt första gången eller fick ni göra om det flera gånger innan det tog sig? Hur försiktig bör man vara efter ett positivt första test? Kan man leva lite mer som vanligt då?

    Jag har massor av frågor, men ingen i min egen situation att diskutera och utbyta erfarenheter med. Om ni finns där ute, vore det trevligt om ni svarade på min tråd.

    Kram
    Marge

  • Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012
  • Emos00

    Så roligt att höra av er Michaelangelina och Marge! Och att "magarna" växer som de ska!

    Vi väntar som sagt på mitt VUL som är nästa vecka. Usch så nervös jag är! Jag vill så gärna att allt ska vara okej! Men fy så orolig man är. Men jag vet ju av erfarenhet att gravdiditet är lika 9 månaders oro!

    Hoppas allt går bra för er andra också!

    Kram
    Em

  • Michelangelina

    Ja det är verkligen kul att det gått bra för så många :) Håller tummarna för er andra oxå!

    Spännande med VUL Em, det kommer gå bra ska du se:)! Men en ständig oro är det!  Nu när jag passerat v.20 och varit på rutinultraljudet är jag orolig för att jag inte känner fosterrörelser så ofta, även fast jag vet att det kan kännas lite i början och dom har väl inte lika mkt plats att röra sig på när det är två som ska samsas.

    Skönt att du slapp sprutorna Marge! Det är inte långt kvar till ultraljudet heller:) 

    Kram på er alla! 

  • hoppfull03

    Hej på er alla!

    Härligt att höra att ni mår bra och att de små liven växer :)

    Jag gjorde en hysteroscopi för några veckor sen. De gick i alla fall in och titta. Inga polyper hittade de, bara lite ojämnheter eller hur hon nu uttryckte sig. Hon tog ett vävnadsprov men skrapade inte ut slemhinnan. Sa att allt annars såg bra ut. Så polyperna hade väl försvunnit av sig själva. Förstår inte riktigt. Ska fråga min gyn vid nästa undersökning.

    Vi har nu bokat ett första möta på Instituto Bernabeu i Spanien, Alicante. Hoppas på bättre tur där. Ska dit i slutet av oktober. Hoppas att få göra ET innan året är slut.

    Har varit väldigt jobbigt att det inte lyckades i Ryssland. Förstår inte varför. Två fina embryon första gången och också två fina andra gången. Också att de var odlade till blastocyster då det ökar chanserna. Trodde polyperna förstörde men nu fanns det ju inga?!!!  

    Kram på er! 

  • Emos00

    Ett litet hjärta finns det där inne som pickade på för fullt!!!!!


    Helt overkligt! Vi är så glada att det inte finns ord för det! Men samtidigt så orolig att något ska hända! Men som min man sa, man vågar inte ta ut något för ens vi har det lilla knytet i famnen! Men trösten i oron är att det kan funka så här långt!


    Så Hoppfull - ge inte upp!


    Stor kram

  • hoppfull03

    Emos00 : njut och tänk positivt :)) Tack för peppning :)

  • Michelangelina

    Hej alla!

    Grattis Em:)! Jag vet att det är svårt att slappna av och vara "för glad" - men försök och njut iaf:)

    Hoppas verkligen ni får göra ett ET snart! Det är positivt att det ser bra ut - håller alla tummar för er!

    Kram på er alla!

  • hoppfull03

    Hej alla! Är nu hemma från vårtförsta möte på IB kliniken i Alicante. De var jätte trevliga o proffsiga och staden är underbar :) om allt går enligt planen så blir det ET i slutet av december. Tog ett halvår sen förra försöket i Ryssland. Att allt ska ta sån tid. Man ska ha stort tålamod ;) men men nu är vi på g igen och nu ska det bara vara positiva tankar ;) Hoppas allt är bra med er. Att ni får positva besked och att krabaterna i magen växer :))

  • julia2012

    Hej! :=)

    vad uppmuntrande att läsa era meddelanden! verkligen!
    Jag har varit på avakliniken (st peter),för en o en halv v sedan.

    Jag fick ett embryo,som var en morula (stadiet innan blactocyst) o ett annat embryo,som skulle "hjälpa till"
    i processen,på någe vis.
    Jag tycker också att de var proffsiga,om änlite stressigt.(de hade mycket att göra den dagen jag var där )
    jag bodde på Neva Aster-det var ett urmysigt hotell,tycker jag.
    Staden var lite väl stor ,i min smak.Men folk var vänliga,o det var vackra byggnader.

    Jag hade en liten blödning,på dag 9.Det var jobbigt,jag lärde mej att ta sprutorna själv -det var lättare än jag trodde.Men jag blev tyvärr ganska medtagen av sprutorna ,kände mej febrig.

    Så var jag ok.Idag,är det den 11e dagen och jag hade en liten blödning ,i morse.(liten!)
    Jag tog en spruta o nu är det lugnare igen.
    Men uh vad nervöst!! Imorgon ska jag göra mitt ...blodprov!!!
    Håll tummarna för mej!

Svar på tråden Äggdonation Ava Peter november 2012