• Anonym (Tomten)

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Hör mycket reklam angående julklappar som alltid gör folk glada, antar att det är en dubbelbottnad innebörd, i form av välgörenhet. Man ska alltså köpa en get, yllefiltar, vaccin mm mm i någon annans namn och ge denne ett kort som visar på vad som är skänkt i dennes namn.
    Handen på hjärtat. du kan vara anonym, skulle du bli glad över en sådan julklapp?

    Det skulle inte jag. Jag vill själv välja vart och vad jag skänker, det är enligt mig någonting personligt och ingenting jag vill få gjort i mitt namn. 
    Ge mig hellre ingenting alls än någonting sådant.  

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?
  • Anonym

    Rätt jämt här!

    Skulle inte bli glad. Får hellre en personlig klapp, detta är mest för folk som inte vet vad dom ska köpa. Skittråkigt.

  • Sarakechi

    Det är en dålig idé att skänka djur, hur fan ska dom ha råd att mata geten?

  • Dragonball

    Nej. Visst, jag ger gärna bort något onödigt för att ett barn ska få något viktigt, men vill inte ha gåvokort av andra människor för att de ska visa att de är fina människor som ger bort mina julklappar till andra. Bättre att då inte få något alls. De kan ju ge bort sina egna prylar istället för att välja att just MIN julklapp är den som är en klapp som ska bortskänkas. Känns som att de är snåljävlar som inte ger sina egna gåvor till välgörenhet, utan istället andras.

    Välgörenhet i all ära, men inte ger man väl bort andras prylar till välgörenhet i första hand. Man ger väl bort sina egna.

  • Girlfriend

    Nej fy, jag tycker så synd om den där getfan på TV som de ska skicka till något U-land för att bli brutalt dödat, lemlästad och uppäten!

  • Dragonball

    .Anonym skrev 2012-12-19 00:04:37 följande:
    Vadå inte råd? Jag har ibland köpt välgörenhetspresenter för flera tusen.
    Hellre det än att köpa en till vas som samlar damm. Med tanke på vilka krystade presenter folk ger är det bättre att pengarna verkligen kommer till nytta.
    Klart pengarna hellre ska gå till sjukvård förresten. När jag var student gick mina fickpengar till mitt fadderbarn istället för menlösa ölfester

    Du förstår inte poängen. Det är inte fel att ge pengar till välgörenhet. Det är fult att ge pengar till välgörenhet och sedan ge kort till andra där det står att man gett pengar till välgörenhet. Varför gör man det? För att visa hur bra man är? Jag ger också pengar till välgörenhet men inte fan ger jag kort till mina kompisar där det står hur givmild jag är.  När du var student, kom du till festen med ett kvitto på att du gett bort pengar och sa "Se hur duktig jag är och här super ni bort alla pengar istället för att ge dem till behövande." Klart du inte gjorde, det vore ju vansinnigt fult. 
  • Dragonball
    Anonym skrev 2012-12-18 23:15:29 följande:
    Ja, det kan jag definitivt förstå att man tycker! Men säg då: "I år har jag givit pengar till välgörenhet istället för att köpa julklappar". Det är betydligt renhårigare än att låtsas att det är en PRESENT att DU har givit bort pengar...
    Precis. Det är de där gåvokorten och lögnen att det är en present till en närstående som jag stör mig på. Skulle inte göra mig något om folk struntade i mina presenter och gav pengar till välgörenhet istället men hade jag fått ett gåvokort hade jag blivit irriterad.

    Kanske ska jag ge gåvokort för all välgörenhet jag skänker pengar till så att mina släktingar vet hur bra person jag faktiskt är? Verkar på en del i denna tråd som att välgörnheten bara räknas om man skyltar med den :) 
  • Anonym

    Nej. för om jag skulle skänka till välgörenhet vill jag göra det SJÄLV och bestämma SJÄLV vart dom pengarna ska placeras och på vilken organisation..

    Så skulle se det mer som personen i sig  sålt till välgörenhet och vill ge mig credit för det. 
    men det gör mig inget gott alls..

    finns massa organisationer som luras och inte ger barn eller familjer det dom behöver utan mängder går till annat.. så nej får jag bestämma tar jag hellre en trisslott än en välgörenhetslapp som jag inte ens valt. 

  • Anonym (gärna)
    Girlfriend skrev 2012-12-19 04:43:05 följande:
    Nej fy, jag tycker så synd om den där getfan på TV som de ska skicka till något U-land för att bli brutalt dödat, lemlästad och uppäten!
    ...eller så mjölkar de geten och barnen får dricka den näringsrika mjölken.

    Jag har fått vaccinationer i julklapp av min syster och jag blev väldigt glad.
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?