• Tigrinna

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hejsan!
    Efter flera år har vi bestämt oss för att försöka få ett syskon till sonen. Och har inställningen att det får bära eller brista Blir det syskon blir vi glada, går det inte så går det bra ändå... ja ni fattar. Men såklart en stor önskan om att det ska bli något. Tog äl-test och fick starkt utslag 26 febr, hade sex på kvällen och kände äl dagen efter. Nu, en vecka senare är jag;

    * enormt trött, skulle kunna lägga mig ner på golvet på jobbet och bara soooooova :)
    * det drar och spänner emellanåt i tjejmagen
    * lite smått ilningar i brösten då och då samt
    * mår lite illa och är yr ibland

    tja, kanske är det önsketänkande men på något sätt känns det som att det blir något *hoppas* *hoppas*
    BIM 17/3, hade varit kul att följas åt om det finns fler i 40+ kategorin som befinner sig där i krokarna??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-21 15:12
    BF-lista

    Tigrinna 42 år, 2a barnet BF 140205
    kossann 41 år, 4e barnet BF 140404

  • Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?
  • Tigrinna

    kossann- förstår dig precis! Vi har sagt att det får bära eller brista och att det blir bra vilket som, om det blir barn eller inte.... men shit, vad jag vill ha en liten till!! Tvättade alla mina mamma-kläder häromdagen... 
    Känner mig arg för att jag inte känner något alls efter denna äl, önskar så att jag haft något grav-symtom, så att jag i alla fall kunde hoppas lite! men men.... jag har ett jäkla tålamod och ger inte upp i första taget!  

    minis- hur gick det med proverna? Kan du ta nya på Vårdcentralen? Hoppas att dom är lite flexibla i ditt landsting! 
     

  • che71
    Tigrinna skrev 2013-05-21 17:55:54 följande:
    Hallå tjejer! Hur går det i tråden? Själv känner jag nada! Brösten mjuka, pigg på dagarna och varken molvärk eller illamående tror inte det tog sig... men skam den som ger sig har bokat tid hos en annan gynekolog 11 juni, hoppas att han är lite mer engagerad och t ex tar något prov ialla fall! 

    Bling- hittade följande om immunologi och graviditet i boken "Förbättra din fertilitet";

    "Immunologiska orsaker
    Ibland fungerar immunförsvaret inte riktigt som det ska, utan börjar producera antikroppar som attackerar blodkärlen som leder till fostret. Då får fostret inte syre och näring och förhindras därmed från att utvecklas, vilket kan leda till missfall. Efter upprepade missfall gör man ibland en undersökning för att kontrollera huruvida sådana antikroppar förekommer. Det testas genom blodprov. Om antikroppar förekommer kan man ge mediciner mot detta.


    Tester av det här slaget är vanligen inte en del av infertilitetsutredningen utan blir aktuella om läkaren har anledning att tro att immunologiska faktorer kan vara det som orsakar infertiliteten, eller till och med först efter att upprepade IVF har misslyckats utan att det finns någon uppenbar orsak till detta. Att det görs först då beror på att immunologiska tester är dyra och komplicerade att genomföra. Därtill är kunskapen på det här området fortfarande begränsad."


     Inte mycket info utan verkar mer bekräfta att vi ligger efter på detta område i Sverige!
    Hej!
    Vill bara tipsa om att göra utredning utomlands, Sverige testar inte det väsentliga i immunförsvaret.
    Jag har haft 6 missfall nu, efter det 5:e åkte vi till Aten till Life Clinic o gjorde utredning av mitt immunförsvar.
    Det visade att jag har förhöjda TNF a värden bl.a.
    Nu tar jag intralipid dropp o prednisolon o Fragmin o babyaspririn för att dämpa ett aggressivt immunförsvar, men vi hoppas ju på ett bra ägg också.
    Nu sist var det "ofostrig graviditet" som upptäcktes på VUL i v 9 o blödde ut en vecka senare.
    Blir 42 i sommar, har inga barn o vi har snart försökt i 3 år.
    Hoppas på 7:e gången gillt!

  • Tigrinna

    che71- jag håller alla tummar och tår så hårt jag kan för er! Hur kom du på att du hade immunologiska problem, blev du sjuk efter du plussat, alla gångerna? 

    Undrar varför man inte forskar mer på detta i Sverige, det är säkert ett stort antal missfall som hade kunna förhindrats om man vetat mer!

  • che71

    Nej eller jo vid första graviditeten fick jag influensa i v 5, den värsta någonsin o så fick jag missfall.
    Det kan ju vara ren otur, men så har jag Crohns o diskbråck o eksem, o alla missfall i sig, tillsammans skulle det kunna tyda på immunologiska problem, så vi kände att vi ville göra något innan tiden rinner ut.
    En annan tjej i Atentråden har haft 9 missfall, men nu med rätt behandling är hon i v 28.
    Jag hoppas det fungerar för oss också.

  • Minis13

    Tigrinna(och ni andra😀) jo då, mycket tillmötesgående på VC! De har drop in,så är var bara att komma dit. Nu väntrar vi bara på tid för sambons provtagning, den går däremot inte att göra "här hemma", men,men, en sak i taget. Skönt att känna att vi kan peppa varandra här i tråden och skriva om hopp o förtvivlan, för det är ju däremellan man pendlar... Sen smyger ju själva livet in ibland också och gör sig påmint som tur är😀. Försöker, när det känns som tyngst, att fokusera på allt bra jag redan har i livet och tänka på en graviditet som en bonus, men det är inte alltid så lätt.

  • Tigrinna

    Ja Minis, håller med dig, vi borde oftare fokusera på att vi har det bra; vi lever i ett land med fred, kvinnor och män har samma möjligheter (iofs kan man diskutera strukturella samhällsproblem men generellt har vi samma möjligheter), vi kvinnor kan utbilda oss, männen hjälper till i hemmen (kan säkert också diskuteras och vulkaner, jordbävningar och tsunamis är lyckligtvis väldigt lång härifrån. Men ändå vandrar tankarna till den där innersta önskan man har, kärnan, längtan.. att få bära och föda fram ett liv. Det är ok att deppa ibland, man får vila i den känslan en stund och sedan hitta energi att kämpa vidare. Så resonerar jag. Då är man också sann mot sig själv. Vad skönt att det löste sig med din vårdcentral och lycka till med sambons prov!

    Che och Bling- jag hittade följande om upprepade missfall och D3-vitamin;

    Ny forskning visar att vitamin D3 kan hjälpa kvinnor som försöker bli gravida efter ett missfall. Den har anti-inflammatoriska fördelar som kan bistå embryot under de tidiga stadierna av sin utveckling, genom att minska aktiviteten hos naturliga mördarceller och T-celler, två faktorer i moderns immunsystem som är kända för att bidra till återkommande missfall. Dess effekter är mycket lik en naturligt förekommande cellulär substans som produceras för graviditeten. Vi rekommenderar att våra patienter mellan 2000 och 4000 IE per dag. (Dr Braverman)

    Vet inte om ni har läst det på fertilitetsguiden.com De länkar också till Dr Bravermani New York. Jag ska googla på skillnaden mellan vitamin D och D3. Hade faktiskt ingen aning om att det fanns olika D-vitamin! Intressant...

     

  • Blingbling

    Blev lite fundersam nu när du skrev att det fanns två olika sorters D-vitamin....men jag hittade den här sidan:
    http://www.halsosidorna.se/Dvitamin.htm

    Det verkar ju som om det är i fiskolja som vitamin d-3 finns. Sådan ren fiskolja (finns på Apoteket och i Hälsokost) Eskimo-3 petar jag i mig en tesked både morgon och kväll (det gäller att överdosera lite för att få effekt och jag tror att jag nu, men mina två teskedar, ligger strax under 4000 IE per dag) för att dämpa mitt immunförsvar - precis som du skriver....eller som det stod på den hemsidan menar jag 

    Vi får se hur det går, men tydligen hjälper både extra progesteron och D-vitamin (den "vanliga" varianten) också till att dämpa försvaret...så just nu jobbar jag på för fullt för att trycka ner de där mördarattackerna - om det nu skulle finnas någon där inne i tjejmagen (har inte börjat med progesteronet ännu, gör inte det förrän jag känner fler symptom alternativt plussar)
     
    För tillfället så är det svårt för mig att säga ifall jag har några symptom eller ej...just nu är det en vecka kvar till BIM för mig och det är ett par/tre saker som känns som det skulle kunna vara symptom, men å andra sidan kan det ha andra orsaker till att det känns som det gör.

    I varje fall så har jag ingen feber- och influensakänsla ännu och om det beror på att jag lyckats trycka ner immunförsvaret med alla tillskott och annat...ja det får vi se om det skulle visa sig att jag är gravid - eller också är det bara falskt alarm...   
     

  • Tigrinna

    Ja!! Kunde inte hålla mig, testade nu på morgonen och det blev positivt! Visst är där två streck!? Kunde inte tro det när jag såg det, har ju knappt några grav-symtom alls. Förra veckan var jag orolig i magen och illamående, ringde 1177, kopplade inte alls ihop det med grav! Men men men... orosmolnet finns ju ovan hela tiden, 42 år och risken för mf. Nu ska jag bara ta en dag i taget, och hoppas att allt går bra! 

    Håller tummarna för er andra nu! Kram


Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?