• Tigrinna

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hejsan!
    Efter flera år har vi bestämt oss för att försöka få ett syskon till sonen. Och har inställningen att det får bära eller brista Blir det syskon blir vi glada, går det inte så går det bra ändå... ja ni fattar. Men såklart en stor önskan om att det ska bli något. Tog äl-test och fick starkt utslag 26 febr, hade sex på kvällen och kände äl dagen efter. Nu, en vecka senare är jag;

    * enormt trött, skulle kunna lägga mig ner på golvet på jobbet och bara soooooova :)
    * det drar och spänner emellanåt i tjejmagen
    * lite smått ilningar i brösten då och då samt
    * mår lite illa och är yr ibland

    tja, kanske är det önsketänkande men på något sätt känns det som att det blir något *hoppas* *hoppas*
    BIM 17/3, hade varit kul att följas åt om det finns fler i 40+ kategorin som befinner sig där i krokarna??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-21 15:12
    BF-lista

    Tigrinna 42 år, 2a barnet BF 140205
    kossann 41 år, 4e barnet BF 140404

  • Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?
  • kossann

    Här kom mensen... Så nu satsar vi på en 2014-bebis! 
    Jag har fått min Clearblue-monitor nu, så jag håller koll på ägglossningen.

  • Blingbling

    Ja, 2014 får det bli och det är helt ok för mig...jag gillar jämna årtal mycket bättre än ojämna, kanske låter knasigt men det är så som jag tänker och tycker

  • Minis13

    Är på BIM idag enligt FL ägglossningskalender, men ingen mens i sikte än, bara lite gula och bruna flytningar. Tror dock inte att jag hade nån ägglossning då jag fick två streck på testen, hela perioden jag testade (dag 6-14 efter mensens sista dag), starkast på dag 8 , men inte riktigt lika starkt som kontrollstrecket  . Om jag nu hade ägglossning dag 8 borde jag haft mens i torsdags, idag är BIM förutsatt att ÄL var på dag 13(som de beräknar på FL) och luetalfasen är 14 dagar... var den 16 dagar så är det på onsdag. Har ända sen dag 14 haft brunröda spottings av och till, känner inga som helst grav.symptom. Men nu siktar jag på vår tid för utredning den 29:e sen får vi se vad som händer.

  • Tigrinna

    Minis- vad skönt att du har tid för utredning, bara två veckor kvar! 

    Undrar om någon här känner till om LH-stickor ger utslag (svagt) hela tiden? Eller är det helt blankt om man inte har någon LH alls i urinen? Jag har börjat testa igen men det har bara varit svaga streck nu några dagar och efter missfallet vet jag inte riktigt hur jag ska räkna.

    Har också köpt B-komplex med Inositol nu. Undrar om man ska ta dem endast mens till äl eller hela tiden tills man blir gravid?
     

  • Blingbling
    Tigrinna skrev 2013-04-15 21:49:56 följande:
    Minis- vad skönt att du har tid för utredning, bara två veckor kvar!  Undrar om någon här känner till om LH-stickor ger utslag (svagt) hela tiden? Eller är det helt blankt om man inte har någon LH alls i urinen? Jag har börjat testa igen men det har bara varit svaga streck nu några dagar och efter missfallet vet jag inte riktigt hur jag ska räkna. Har också köpt B-komplex med Inositol nu. Undrar om man ska ta dem endast mens till äl eller hela tiden tills man blir gravid?  

    Nu är jag inte 110% säker här, men Inositol ska man ju ta för att boosta äggen och då brukar det ju vara så att det som man tar för att boosta dem kör man från första mensdag till ÄL. Fast som sagt var...är inte helt säker...
  • Tigrinna

    Japp, det stämmer nog, fick hem mina B-komplex vitaminer idag med följande; B1, B2, B3, B6, B12, folsyra, Inositol och Kolin. Det stod att man inte får ta dem vid graviditet och amning, alltså ska jag ta dem från mens till äl! Läste också att Inositol och Kolin samverkar samt att Inositol motverkas av kaffe, alkohol och kakao! Intressant, ska genast skära ned på kaffe och alkoholkonsumtionen. 

    Vidare; Inositol är tydligen mkt viktigt för fertiliteten, den både ökar halten av progesteron (behövs för att behålla ett ägg som fäst, progesteron minskar med stigande ålder) samt förbättrar äggkvaliten efter ca 3 månaders intag. 

    Vet ni något mer som ökar fertiliteten och äggkvaliten? Det kan väl knappast skada att prova

  • Blingbling
    Tigrinna skrev 2013-04-16 18:25:03 följande:
    Vet ni något mer som ökar fertiliteten och äggkvaliten? Det kan väl knappast skada att prova

    Ja, jag kör Munkpeppar och Rosenrot för att boosta äggen varje cykel mellan mens och ÄL. Funkar fint för mig, speciellt efter att jag i höstas fick höra av sjukvården att jag behövde ta hormoner för att alls kunna bli gravid...efter de där tillskotten blev jag ändå gravid 2 ggr på två månader! Det enda som kan hända är att man tunnar ut livmoderslemhinnan, men för att få den att växa sig tjockare så petar jag i mig EPA-glandin som stärker den.
  • Tigrinna

    Blingbling- vad har Munkpeppar och Rosenrot för effekt på fertiliteten? 

    Fick starkt streck på LH både igår och idag Men läste att det inte är säkert att man har ägglossning bara för att man har LH-utsöndring, även om det såklart vanligtvis är så.  

  • Blingbling

    Tigrinna: De där båda preparaten "kickar igång" lite slöa äggledare och ser till så att äggen blir bättre. Sedan har Munkpeppar också den förmågan att stabilisera en cykel som är oregelbunden, höja AMH och sänka FSH värdena. Nu har jag haft en cykel om en klocka, men när jag körde MP så försenades ÄL och BIM med ett par dagar...inte mig emot då äggen fick ytterligare ett par dagar på sig att mogna . Ja, just det här med att även om man får utslag på ÄL-stickorna så betyder det inte att ägg släpper (vilket jag tidigare trott)...detta fick jag själv erfara den här månaden.

Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?