• Tigrinna

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hejsan!
    Efter flera år har vi bestämt oss för att försöka få ett syskon till sonen. Och har inställningen att det får bära eller brista Blir det syskon blir vi glada, går det inte så går det bra ändå... ja ni fattar. Men såklart en stor önskan om att det ska bli något. Tog äl-test och fick starkt utslag 26 febr, hade sex på kvällen och kände äl dagen efter. Nu, en vecka senare är jag;

    * enormt trött, skulle kunna lägga mig ner på golvet på jobbet och bara soooooova :)
    * det drar och spänner emellanåt i tjejmagen
    * lite smått ilningar i brösten då och då samt
    * mår lite illa och är yr ibland

    tja, kanske är det önsketänkande men på något sätt känns det som att det blir något *hoppas* *hoppas*
    BIM 17/3, hade varit kul att följas åt om det finns fler i 40+ kategorin som befinner sig där i krokarna??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-08-21 15:12
    BF-lista

    Tigrinna 42 år, 2a barnet BF 140205
    kossann 41 år, 4e barnet BF 140404

  • Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?
  • queenleia

    BIM på söndag. Negativt test idag:( inga symptom alls. Ledsamt faktiskt. Hade hoppats. Hur är det för er andra?

  • Tigrinna

    Tjena! Får se om jag ger mig på Aten-tråden Fertilitetsboken är intressant, har fått upp ögonen för det negativa prolaktinet nu, ska läsa på mer om detta. Var ute med kollegor igår kväll och drack ett par glas vin med gott samvete. För jag kan omöjligt vara gravid igen, känner ingenting som jag brukar; varken molvärk, gråtmildhet, bröstspänningar etc. Dock hade jag LH-stegring, värk i äggstocken dagen efter och, så klart sex kvällen innan. Men som sagt, känner nada! 

    queenleia- vi håller tummarna för söndag nu för din del, berätta hur det går!

    Själv vet jag inte när min BIM är efter missfallet, är det någon som vet hur man räknar? Fick MF 2/4, äl-stegring 16/4 så borde ju mensen komma den 30/4, eller hur? Om det nu var någon äl över huvud taget. Brukar har regelbunden cykel, 27-30 dagar.

  • Blingbling

    T: Japp, jag hade räknat BIM som du gjort, alltså den 30:e. Negativt prolaktin...ett helt nytt uttryck för mig. Vill du så får du gärna krafsa ner ett par rader om vad det är

  • Minis13

    Känner med dig queenleiaRynkar på näsan, det är såå jobbigt när den där mensen kommer, även om man näranpå vet det och tror att man är förberedd. Håller tummarna för dig i nästa månadGlad!

    Här var det starka streck på ÄL testen både igår morse och idag, så det är väl bara att köra påTungan ute! På måndag ska vi på fertiliteskontroll, spännande att se vad de har att säga...antingen kommer det att bli skönt att veta vad det än är eller så kommer det kännas skitjobbigt om vi får negativa besked...jag vet faktiskt inte alls hur jag kommer att reagera?? Passar på att njuta i helgen med ett par glas vin, kan ju omöjligt göra nåt nu, såhär mitt i ÄL-tider! 

  • Tigrinna

    queenl- vad tråkigt! vet hur det känns, du får se framåt och ta nya tag!

    Minis- har det gått bra idag? hoppas det

    bling-  Så här står det, sammanfattningsvis från flera sidori boken, om prolaktin=

    För hög nivå av prolaktin kan orsaka infertilitet. Det kan leda till hormonrubbningar som gör att ett embryo får svårare att fästa vid och bädda in sig i livmoderväggen efter befruktning. Det kan också orsaka utebliven ägglossning. Livsstilen är viktig för prolaktinnivån, hög alkoholkonsumtion, högt proteinintag samt en hög konsumtion av värk- och huvudvärkstabletter kan orsaka höga nivåer av prolaktin. Antidepressiva medel kan i vissa fall öka prolaktinnivån.
    Hög prolaktinnivå är ytterligare en hormonrubbning som kan ligga bakom upprepade missfall genom att utvecklingen av livmoderslemhinnan påverkas negativt. I de fallet ges mediciner som sänker prolaktinnivån. Prolaktinnivån undersöks med blodprov.

    Visst är det intressant?! Egentligen borde man ju ta ett prov som genomlyser alla hormoner som samspelar för en lyckad graviditet. Ska kolla om man kan göra det inom sjukvården, vore ju bra att utesluta brist/överskott av hormoner och sedan, vid behov, medicinera för att få rimliga värde och öka sina chanser till en fullgången graviditet! 
     

  • Blingbling

    T: Ja, det är alltid bra att lära sig nya grejer om detta ämne Men brukar inte prolaktin ingå i de tester som tas i en utredning? Ska kolla på mina gamla testpapper någon dag ifall de har testat prolaktinet på mig. Fast jag har lättare blivit gravid när jag minskat på kolhydraterna och ökat proteinet...fast det kanske bara är en tillfällighet, vad vet jag...men å andra sidan konsumerar jag varken värktabletter eller antidepressiva och alkoholen är jag väldigt lugn med Tack för infon - intressant att läsa!

  • Tigrinna

    Jag har aldrig varit på någon utredning eftersom vi började försöka bli gravida nu i februari. Hittade en hormonanalys som man kan beställa via female balance shop;

    http://www.femalebalanceshop.com/hormontest-salivtest

    Den mäter dock inte prolaktin men andra viktiga hormoner! Jag ska till gyn 8/5, ska fråga då kring utredning. Är det "vanlig" gyn som gör det eller måste man vända sig till en fertilitetsklinik? Vem har du kontakt med bling, och hittade du dina papper, har du testat prolaktin?

    Mannen och jag har sagt att vi tar det lugnt, blir vi gravida så blir vi. Annars är det inte hela världen. Men nu är jag taggad, och tänker göra allt jag kan, för att bli gravid! Solig

  • Blingbling

    T: Kollade länken och just de där testerna som man kan göra där, de tar de också om man får en utredning. Jag har gjort min utredning hos den gyn som jag går till. Så kolla upp det när du ska till din den 8:e!

    Har inte kollat pappren än - men det ska bli!
       

  • kossann

    BIM på måndag... tycker det varit en väldigt lång månad, sen förra mensen... Har inga symptom över huvudtaget, så jag förväntar mej att mensen dyker upp..
    Men jag ska testa på lördag i alla fall :/ 

Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?