Inlägg från: Litchie |Visa alla inlägg
  • Litchie

    Första barnet - BF januari 2014

    Vi har också bestämt oss för att vänta med barnrummet till nästa år :) är inte direkt att det behövs ett lektrum innan dess. Mini kommer sova inne i vårat rum och sen blir det en lekhörna på nedervåningen under trappen då vi är nere på dagarna. Lillen tar ju inte så mycket plats i början :)

  • Litchie

    Jag blev helt gråtfärdig när jag för några veckor sedan stod på Ullared och insåg vilken djungel det är med minsta lilla grej, haha! Men har nu senaste dagarna googlar järnet om barnvagnar så att vi vet vilka vi vill kolla på och slipper bli överrumplad på butikena, står mellan tre-fyra stycken nu. Men ja, helt sjukt vilken djungel...

    Vi har också haft turen att ärva två sängar, så en i vårat sovrum och en nere :)

  • Litchie

    Rul visade en pigg liten pojke! :) Blev även flyttad till 30/12 men kan väl hänga kvar här endå, jag siktar på januari ;)

  • Litchie
    Smulan 82 skrev 2013-08-08 10:26:26 följande:

    Nu har min lilla verkligen vaknat så mysigt och konstig känsla samtidigt. Undra när sambon kan känna barnet borde juh vara snart tycker jag. Längtar till rul och hoppas verkligen få se könet bara för jag är så nyfiken har läst om era rul och verkar inte så lätt o se könet alla gånger inte för att det igentligen är hela världen. Jag har hittat en skit snygg jacka som jag verkligen vill ha men inser ju att den kommer vara för liten om någon månad men den kommer juh passa efter bebisen är född så kan man inte köpa den då? Hur gör ni nu med kläder är det bara mamma kläder ni köper eller går ni upp i storlek? Jag har inget som är bekvämt eller snyggt på längre förutom mina mamma jeans alla överdelar är för små både pga bröst och mage fast kul brösten växte från 70 b till 70 d :) men blev lite förvånad när jag gick förbi ett skyltfönster och såg mig själv såg inte riktigt ut som mig. Hur mår ni alla idag? Hopas allt är bra!


    Jag har gått över till i stort sett bara mammakläder, tycker dom är snällast mot magen :) har även köpt en fin mammaparkas som jag gladeligen fortsätter använda i vår för att den satt så fint även på ickegravida! Däremot är det dethär med vinterjacka, hur gör alla där?

    Våran lille var verkligen vild och körde yoga hela rul! Ena sekunden benen neråt och nästa upp över huvudet, haha! Men när hon skulle kolla könet visade han upp sig minsann, ett helt magiskt ögonblick :)
  • Litchie
    ekbacka skrev 2013-08-08 11:01:26 följande:

    Måste säga att jag är väldigt förvånad över vilka vagnar en del av er kollar på. Tänker ni inte alls på att det är vinter när barnet kommer, vilket brukar innebära en del snö och slask. Lycka till att ta er fram med vagnar med små hjul där fram! Tycker synd om de som man ser kämpar sig fram på moddiga trottoarer eller som fastnar vid övergångställen. 


    Håller med litegrann, men vissa här kanske bor så att det inte är så mycket snö på vintern? Vi har iaf nån/några meter i uppåt fem månader och därför är stora hjul det första vi tittar på.. Men att bestämma sig för vilken alltså, vi har mer beslutsångest än när vi köpte bil, haha! :)
  • Litchie

    Tjejer! Har ni tagit hem familjelivs nya app? Jag är så lycklig att man kan både ladda upp bilder och citera direkt på telefon! :)

  • Litchie
    Smulan 82 skrev 2013-08-08 22:11:32 följande:

    Jag har en "konstig" fråga saken är den att jag inte äter ppiller för de får mig att må psykiskt dåligt jag har prövat de mesta andra preventinmedlen och jag gillar inte en enda en av dessa allt från stav till spiral.

    Och nu slog det mig när barnmorskan sa att jag inte har haft messlingen och måste vacineras direkt på bb och att jag inte får bli gravid på tre månader (inte för att jag vill det) men då insåg jag att jag är gravid alltså måste jag juh på något sätt skydda mig efteråt jag har inte riktigt insett att jag kan få barn efter alla dessa år så trode jag liksom inte riktigt att jag skulle ha turen att bli mamma.

    Andra här som inte klarar preventinmedel och vet hur ni skall göra efter födseln?

    jag har hört om Lady comp att man tar temperaturen varje morgon och då skall den visa när det är säkert eller inte säkert att ha sex eller kompletera med kondom. Någon som har erfarenhet av detta? den fungerar juh åt båda hållen så vill man ha nr två så är det juh ett bra hjälpmedel =)

    eller är det bara en skröna att det är jätte lätt att bli gravid igen efter födseln och att det räcker med kondom jag vet det är verkligen tråkigtmed kondom.

    Men jag har inte tänkt på preventinmedel på fem år då jag så gärna velat ha barn att det inte varit något problem för mig men nu vill jag juh kunna planera om vi skulle skaffa ett till barn vill juh inte föda igen typ ett år senare tror det skulle bli för tufft för kroppen.

    Tinis jag får med ont där men har ingen aning om vad det beror på fick det idag på våran promenad ingen trevlig upplevelse direkt.


    Jag har samma tankar. Inte tagit nåt senaste åren för det funkar helt enkelt inte med min kropp, men vette tusan hur jag gör sen! Vi har kört avbrutet och kondom vid ägglossning och klarat oss länge på det, men jag har också förstått att man är väldigt "öppen" och mottaglig efter en förlossning..
  • Litchie
    Lövings skrev 2013-08-09 11:53:12 följande:

    En fråga till er som har börjat köpa kläder!

    I vilken storlek köper ni kläder i (dvs barnkläder). 50-56? mindre eller större.. 


    Vi har köpt lite 56, kommer inte köpa mindre då både jag och sambon var rätt stor när vi föddes. Sen två uppsättningar 62, men nu får det vara bra ett tag, ska kika allt vi får ärva och allt man får i början, vill förmodligen handla när killen kommer också :)
  • Litchie

    Vissa dagar skulle jag verkligen kunna äta hela världen. Helt galet omättlig! Haha, nån fler som får såna dagar? :)

  • Litchie

    Igårkväll kom den första riktigt hårda sparken, man såg på magen när foten trycktes ut <3 våran mini är en riktig nattmänniska som mer är gärna sparkar från att jag går och lägger mig tills jag ska kliva upp..

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014