• Anonym (ts)

    nyttig billig frukost?

    Jag har börjat räkna kalorier för att få stopp på vikten men det är svårt att hitta bra frukost tycker jag. Vad ska man äta som man håller sig mätt på, som är lågt i kalorier och som inte kostar skjortan? Jag är ganska petig i maten och äter inte gröt tyvärr, jag har provat flera gånger för jag vet ju att det är en perfekt frukost men jag får kväljningar av detRynkar på näsan Mannagrynsgröt är gott men med socker och kanel kan jag inte tänka mig att det blir speciellt kalorisnålt... Kan inte äta kokt ägg heller (för ägg ska också vara bra har jag hört) , äggröra går bra men det känns också onyttigt... och vad är ett rimligt kaloriintag till frukost? Jag borde enligt en uträkning på internet äta strax under 1800 kcal för att hålla vikten och därmed ca 1300 kcal för att tappa vikt (per dag alltså!). Jag tycker det är jättesvårt att hitta mat som håller sig inom den begränsningen!

    Så frukost tips för en fattig, kräsen, stillasittande student skulle uppskattas Solig

  • Svar på tråden nyttig billig frukost?
  • Anonym (smart)
    Rödtott skrev 2013-05-10 12:44:24 följande:
    Knäckebröd sport plus med kalkon, lättmargarin och grönsaker.
    Ja för lättmargarin är ju verkligen supernyttigt!
  • Anonym (AS)
    Anonym (LFRV) skrev 2013-05-10 13:24:44 följande:


    De rekommendationerna baseras på att man faktiskt ska dricka upp allt på samma gång och att man därför inte ska ta för mycket vatten. Det har inget med proteinets funktion att göra. Protein reagerar inte med vatten...

    Dricker man inte proteinet så som det ska dricka så kan man inte påstå att man dricker protienshakes, punkt.
  • Jennie med ie

    Tja Triple Protein från WNT t ex har normal dosering 60 ml (drygt 1/2 dl alltså) till 3 dl vatten eller mjölk, och är inte direkt unikt. Fortfarande inte lika låg koncentration som 1dl på 1 l dock men 1 dl per 3 dl är ingen universal sanning.

    Man får i sig samma mängd protein om man blandar 1 dl med en halv liter som med en hel t ex, att man lika gärna kan dricka bara vatten är givetvis inte sant. Däremot kan kroppen reagera lite olika beroende på hur koncentrerat det liksom tillförs kroppen, om man dricker allt på en gång eller smådricker under hela förmiddagen o s v.

  • Anonym (tips 2)

    har bara läst ts,

    Har du testat havregrynsgröt med vetekli i? ger en helt annan smak, är billigt och nyttigt och håller dig mätt länge.

    Om du gillar mannagrynsgröt kanske du kan byta ut sockret mot bär eller frukt?

    Omelett med grönsaker eller något magrare kött typ kyckling eller kalkon?       

  • Jungblom
    Anonym (gott och nyttigt) skrev 2013-05-09 21:58:15 följande:
    Det kan vara svårt om man har en tight budget som Ts verkar ha.


    Det där är inte riktigt sant, alla har råd att äta 500 gram frukt och grönsaker varje dag.

    Ex är morot (5 -7 kr per kg), broccoli (2 kg för 15 -20 kronor), Vitkål (7-9 kr per kg), Äpple ( 8 -25 kr kg), Bananer (17 -25 kr per kg) ect. Det finns massor med billiga grönsaker och frukter så att man inte kan äta frukt och grönsaker på ett halvkilo varje dag handlar med om kräsenhet och lathet än ekonomi.


  • Rödtott
    Anonym (smart) skrev 2013-05-10 13:28:00 följande:
    Ja för lättmargarin är ju verkligen supernyttigt!

    Var det inte lågkalorikost det skulle vara?
  • SpanskaFlugan
    Anonym (AS) skrev 2013-05-10 12:11:35 följande:
    För att 1 dl pulver är doserat till 2 dl vatten. Vilket står på dom flesta förpackningarna. Om du har 1 liter vatten ska du ha i mer proteinpulver. Eller du kanske gör kaffe så också? 1 liter vatten med enbart två skedar kaffe?   Smakar som kaffe ändå eller?

    Men jisses... Proteinet är inte vattenlösligt. Du får i dig lika mycket protein vare sig du dricker 2 dl eller 1 liter. Jämför med koncentrerad saft som du späder ut, du får lika mycket socker från saften oavsett om du späder 1 dl koncentrerad i 1 liter vatten eller 2 liter vatten. Förstår du? Det är inget vetenskapligt bakom tillverkarnas rekommendation på förpackningen, det är bara en portionsstorlek som passar om du ska dricka en portion på samma gång.
  • Anonym (smart)
    Rödtott skrev 2013-05-10 13:54:21 följande:

    Var det inte lågkalorikost det skulle vara?
    & nyttigt. Margarin är knappast nyttigt.
  • Rödtott
    Anonym (smart) skrev 2013-05-10 14:36:31 följande:
    & nyttigt. Margarin är knappast nyttigt.

    Då får man väl ta pålägg utan margarin då. Kanske blir lite torrt med det grövsta knäckebrödet men lite uppoffringar får man väl göra. Bredbara ostar lär väl inte heller vara särskilt nyttigt. Man kan ju alltid göra en egen Hummus om man är ambitiös.
  • Anonym (smart)
    Rödtott skrev 2013-05-10 14:51:16 följande:

    Då får man väl ta pålägg utan margarin då. Kanske blir lite torrt med det grövsta knäckebrödet men lite uppoffringar får man väl göra. Bredbara ostar lär väl inte heller vara särskilt nyttigt. Man kan ju alltid göra en egen Hummus om man är ambitiös.
    Ja eller helt enkelt hålla sig till smör. Man vräker ju inte på smör förhoppningsvis så det blir inte en massa kcal. Om man nu måste äta bröd till frukost.
Svar på tråden nyttig billig frukost?